Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממש לא !

צומת אינו כולל –(1) התמזגות כבישים בדרך מהירה;(2) שטח המתהווה על ידי פגישה של כביש עם כניסה ויציאה לחצרים, או עם דרך גישה לבית, למגרש חניה, לתחנת דלק או למפעל, אלא אם סומן אחרת בתמרור;(3) התמזגות בכביש חד-סטרי שבו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה ושלפניה הוצב תמרור א-20;

מאחר ודרך ללא מוצא נחשב בד"כ ל דרך גישה לחניה לבית למפעל וכו' לא יחשב כצומת אלא אם סומן אחרת האם קיים שם תמרור שמדובר על צומת לפניך . - שים לב דוח על חניה שם יהיה לא גבי חניית רכב בצומת אלא על קו העצירה (וקו עציר יכול להיות מסומן גם ביציאה מחניה )

פורסם

אתה יודע או מנסה לשכנע את עצמך?!

התמזגות כביש עם דרך ללא מוצא הנה צמת לכל דבר וענין, ואין כל צורך בציון תמרור לשם כך.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אתה אמתי? דרך ללא מוצא היא דרך, לא חצרים ולא חניון שום דבר אחר. דרך. ולכן הצומת הוא צומת, על כל הכללים הנגזרים מכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה אמתי? דרך ללא מוצא היא דרך, לא חצרים ולא חניון שום דבר אחר. דרך. ולכן הצומת הוא צומת, על כל הכללים הנגזרים מכך.

התייחסות לשתי התגובות האחרונות, יש לי תחושה ששניכם נהגים צעירים (בגיל- לא בהכרח בהגדרה שלנהג צעיר ) עם רישיון בין שנה לחמש שנים , ואם אני טועה משמע מזמן לא ישבתם בהרצאה בנוגע לתקנות התעבורה . אינני מבקש לרדת על אף אחד מכם ולא להתנשא ,הועלה נושא מעניין שרובנו הנהגים לא עוסקים בזה ביום יום ומאחר והבנתי שיש חוסר "ידע" והבנה אני מנסה לתת תשובה עניינית . אז ככה SPIRAL מה הקשר "לדרך" כפי שאתה מבקש לציין ולהגדיר , לידיעתך דרך זה כל מקום שלציבור זכות.......כולל כביש מסילה בלב בלה בלה... (חפש הגדרה ) . צומת הוא גם דבר מוגדר קרא בתקנות . אבל שים לב יכול להיות מצב שמאוד דומה לתרחיש הזה שאנו דנים בו , כאשר יש כביש שמתמזג לדרך בה אנו נוסעים אשר מוביל למפעל , מחצבה, מטווח, וכו', אבל לקראת אותה התמזגות יופיע תמרור צומת התמזגות לפניך מימין ומשמאל, שים לב ! במקרה הזה למרות שאותו כביש ( דרך ) הוא למעשה דרך ללא מוצא, מאחר והוא מגיע עד אותו מפעל.. וחזרה התמזגות זו תחשב כצומת בהגדרתו . אני מקווה שהסברתי את כוונת המחוקק. עכשיו לעניין הדיון ( המקרה) מאחר ואין תמרור מדובר על כניסה לדרך ללא מוצא, והמפגש עם הכביש בו אנחנו נוסעים בו לא יקרא צומת. לכן המחוקק גם אמר שכל מי שיוצא מחצר מדרך עפר מחניה וכו' יתן את זכות הקדימה לרכב החוצה. שימו לב ! בדרך כלל ביציא מדרך כזו יציבו תמרור תן זכות ו/או עצור עם קו עצירה.מקווה ששכנעתי אתכם .

פורסם

ידידי אתה אגוז קשה :roll: ,הצעתי אליך שתף לדיון זה אדם "מומחה" שמקובל עליך או לחלופין אמור לי ממי הייתה רוצה לקבל תשובה ע"מ להשתכנע שכל אשר כתבתי נכון . אני אדאג להביאו מה דעתך? :-P

פורסם

שמע, אני לא מחזיק מעצמי הדיוט מושלם בכל מה שקשור לדיני תעבורה, אבל איכשהו בקטע הבא קצת איבדתי אותך.

עכשיו לעניין הדיון ( המקרה) מאחר ואין תמרור מדובר על כניסה לדרך ללא מוצא, והמפגש עם הכביש בו אנחנו נוסעים בו לא יקרא צומת. לכן המחוקק גם אמר שכל מי שיוצא מחצר מדרך עפר מחניה וכו' יתן את זכות הקדימה לרכב החוצה. שימו לב ! בדרך כלל ביציא מדרך כזו יציבו תמרור תן זכות ו/או עצור עם קו עצירה.מקווה ששכנעתי אתכם .

יש לך הזדמנות נוספת לשכנע אותי :)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
שמע, אני לא מחזיק מעצמי הדיוט מושלם בכל מה שקשור לדיני תעבורה, אבל איכשהו בקטע הבא קצת איבדתי אותך.

יש לך הזדמנות נוספת לשכנע אותי :)

ישנם הגדרות לכל המושגים שאתה מכיר החל מהולך רגל ועד לשביל עזים מדוע כדי שלא יהיו אי הבנות ויוכלו להתנהג בהתאם ולאכוף בהתאם להתנהגות , אם מושג מסוים לא יוגדר כהלכה משפטית נהיה בבעיה .

גם צומת זה מושג מוגדר , לאחר מכן קבעו התנהגות בצומת למשל: למי תתן זכות קדימה בצומת שאינו מתומרר אתה לבטח מכיר ... לבא מימין ואם אתה פונה שמאלה לבא ממול ולאחר מכן לבא מימין.. ואם יש תמרורים יש היררכיה , תן זכות קדימה , תמרור עצור ,רמזורים ו"אלוהים" השוטר הוא יחליט בשבילך בהתאם למצב ולרצונו . בהגדרות הוחלט שיש מספר נקודות שנראים כצומת לעתים מתנהגים שם כמו בצומת אבל עפ"י ההגדרה המחוקק לא הגדיר זאת כצומת ולמה בגלל ההיררכיה של זכויות קדימה - אם לא יהיה סדר ,יהיה ברדק . וזה יגרום לתאונות. עד כאן ברור!.

כאשר המחוקק הגדיר צומת הוא הגדיר מה לא צומת והמפגש אם דרך ללא מוצא אינו מוגדר כצומת . אילו ירצו לשנות את ההגדרה חייבים להציב שלט צומת לפניך מכיר תמרור משולש עם סימן T . ואז אתה יודע, וזה שיוצא מאותה דרך יודע שהו מתקרב לצומת והוא חייב להתנהג בהתאם משמע לפעול עפ"י חוק זכויות הקדימה בצומת. ברור!. אם נהג יוצא מחניה של בתים ,בית ספר ממגרש כלשהו ומתמזג עם כביש ( מה שהחברה קוראים ראשי ) אז הוא יודע שעל פי החוק הוא מחויב לתת זכות לכולם כולל הולכי רגל . נראה לך ההסבר מובן ומשכנע.

פורסם (נערך)
מאחר ודרך ללא מוצא נחשב בד"כ ל דרך גישה לחניה לבית למפעל וכו' לא יחשב כצומת אלא אם סומן אחרת האם קיים שם תמרור שמדובר על צומת לפניך . - שים לב דוח על חניה שם יהיה לא גבי חניית רכב בצומת אלא על קו העצירה (וקו עציר יכול להיות מסומן גם ביציאה מחניה )

התייחסות לשתי התגובות האחרונות, יש לי תחושה ששניכם נהגים צעירים (בגיל- לא בהכרח בהגדרה שלנהג צעיר ) עם רישיון בין שנה לחמש שנים , ואם אני טועה משמע מזמן לא ישבתם בהרצאה בנוגע לתקנות התעבורה . אינני מבקש לרדת על אף אחד מכם ולא להתנשא ,...

כשאתה פותח בצורה כזו, זו ההתנשאות הגבוהה ביותר עם גלגול עינים :roll:

אתה מוזמן לחפשעלי ולשאול חברים(גם במועדון).

לעצם הנושא, כשאתה כותב בד"כ אתה מוציא את כל האויר מטיעונך.

הדוגמה שהבאת, עצם זו שהיא קיימת אינה פוסלת אחרת. תקנות התעבורה אינם מתמטיקה.

אתה מוזמן לקרוא את לוח התמרורים(תמרורים 623-625). גם פה טיעונך נופל. תמרורים אלו נקראים "כביש ללא מוצא" ולא "דרך".

עריכה אחרונה על ידי kompy

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
עמיצור, אז בהסתכלות על המקום בפועל, המקום איננו צומת?

[ATTACH=CONFIG]413999[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]414000[/ATTACH]

ומה לגבי 50 מטר משם, כשהכביש שמוליך ימינה הוא גם דרך ללא מוצא?

[ATTACH=CONFIG]414001[/ATTACH]

שים לב למצב קיים זה הוא אינו מצב נורמלי ( התמונה הראשונה מימין ומשמאל לגביו החל הוויכוח)הוא הסדר תנועה מאוד לא רגיל ומאולץ כמובן שהמפקח על התעבורה במשרד התחבורה אישרו תכנית זו, וזה כמובן אושר בוועדת תמרור מקומי. זה אינו צומת זה מקביל למצב של יציאה מחניה וכו'. TOM נדמה לי שהוויכוח לגבי הגדרת האם זה צומת לא אינו קשור לדו"ח שקיבלת אני טועה ? חברים יש מקומות וציינתי זאת שלמעת העובדה שמדובר על כביש (דרך) ללא מוצא כל הרכב מקום המפגש נראה זהה ל"צומת" רגיל שעפ"י הגדרתו הוא צומת זהו מפגש שהוצבו בו תמרורים ועליך לנהוג בהתאם . שים לב לנקודה נוספת תמיד לרכב שיוצא מדרך ללא מוצא (לדוגמה המצב הזה ) יוצב תמרור תן זכות או עצור. אתן לך עוד נקודה שראויה למבחן משפטי בד"כ רכבים שיורשו לעצור בצד כיוון היציאה של דרך ללא מוצא ישנה אפשרות לחנות כמעט עד ה"צומת" ( הכביש החוצה ) מבלי לחשוש לקבלת דו"ח של מחניה בתחום הצומת (-12 מטר מצומת) . במקרה ונהג שחונה כך יקבל דו"ח שהוא חנה בתחום הצומת לכאורה לדעתי הוא יכול לבטל את הדו:ח או ללכת למשפט . גם אותי זה מעניין אם הייתה תביעה כזו עקב דו"ח כזה .

פורסם

אני לא קיבלתי שום דו"ח, תודה.

פותה"ש הינו iAmital שכלל לא ציין את מהות הדו"ח (אם כי זה אולי משתמע מאחת מהודעותיו), ואת הטענה לגבי קבלת דו"ח בשל חניה בתחום צומת העלה בכלל ליעד נ. .

פורסם

כאשר המחוקק הגדיר צומת הוא הגדיר מה לא צומת והמפגש אם דרך ללא מוצא אינו מוגדר כצומת . אילו ירצו לשנות את ההגדרה חייבים להציב שלט צומת לפניך מכיר תמרור משולש עם סימן T . ואז אתה יודע, וזה שיוצא מאותה דרך יודע שהו מתקרב לצומת והוא חייב להתנהג בהתאם משמע לפעול עפ"י חוק זכויות הקדימה בצומת. ברור!. אם נהג יוצא מחניה של בתים ,בית ספר ממגרש כלשהו ומתמזג עם כביש ( מה שהחברה קוראים ראשי ) אז הוא יודע שעל פי החוק הוא מחויב לתת זכות לכולם כולל הולכי רגל . נראה לך ההסבר מובן ומשכנע.

ההסבר שלך משכנע, אולי אותך.

קודם כל המחוקק מגדיר "צומת" בקווים כלליים. "השטח המתהווה על ידי פגישתם של שני כבישים או יותר בלה בלה בלה... עכשיו הוא מציב שלושה סייגים: 1. התמזגות כבישים בדרך מהירה. 2. שטח המתהווה על ידי פגישה של כביש עם כניסה ויציאה לחצרים, או עם דרך גישה לבית, למגרש חנייה, לתחנת דלק או למפעל. גם את הסייגים שהוא סייג, הוא מסייג, "אלא אם סומן אחרת בתמרור".

אחלה מחוקק. גאון הדור.

המקרה של פותח השרשור אינו מתאים לאף אחד מהסתייגויות המחוקק ולכן מדובר בצומת לכל דבר ועניין.

אני חייב לציין שלא זכור לי תמרור א-15, שאתה מדבר עליו, בתוך עיר. לדעתי (אך אני לא סגור על זה), זה תמרור שמוצב בדרכים בין עירוניות או כבישים ראשיים בלבד.

ארז רונן

פורסם

עמיצור נקודה אחת קטנה לדיון - חנייה בטווח של פחות מ-12 מטרים מהצומת מותרת אם מסומנת חנייה (משמע תמרור 819) או כחול-לבן / כחול-אפור (817)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...