Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לוח תשלומים ליזם:

75% לשלם עכשיו לאחר שבוצע גמר טיח פנים = 667K

90% בגמר חיפוי חוץ בחודשים הקרובים = תוספת 134K

100% עם קבלת הדירה בעוד כשנה = תוספת 89K

סה"כ 890K.

אנסה להוריד ל- 25 שנה בפריים ואבדוק מה יציעו. תודה

פורסם

תעביר לקבלן עכשיו את כל הקל"צ , זה יותר מ 75% כי אחרת על הזנב של הקל"צ לא תישמר לך הריבית.

נסה גם לקבל הצעות מבנקים אחרים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

בלאומי לא יכלו להתחרות בפועלים במימון 60% אבל נתנו הצעה טובה משל פועלים למימון 65%.

ככל הנראה אצטרך גם גרייס חלקי לשנה בקל"צ כדי לא לחנוק את עצמי עם שכירות ומשכנתא יחד.

עריכה אחרונה על ידי The REAL B.r
פורסם
בעקרון חסרים לי 40K להון העצמי בשביל לקחת 60% מימון, אז אני רוצה לקחת הלוואה של 40K בריבית P+1.25 לחמש שנים (הטבה לעובדי "כללית"). למרות ההלוואה אני חוסך בעלות הכוללת של המשכנתא כ- 50K לעומת ההצעה שקיבלתי מלאומי עבור מימון סכום ב- 65% (קל"צ 3.8% ל-14 שנה ופריים+0.8 ל30 שנה). בלאומי לא יכלו להתחרות בפועלים במימון 60%.

ככל הנראה אצטרך גם גרייס חלקי לשנה בקל"צ כדי לא לחנוק את עצמי עם שכירות ומשכנתא יחד. לפי החישובים נראה שאני פועל נכון.

לא משתלם.יש הלוואה בריבית פריים פלוס אחד לכל לקוחות בנק "יהב".

Sent from my K6000 Pro using Tapatalk

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם (נערך)

ערכתי את ההודעה. לא אקח הלוואה עכשיו אלא בהמשך אם אצטרך בשביל ריהוט וכו'.

כרגע אם אני סוחט את כל הכסף שיש לי בכל המקורות אני מצליח לגייס 40% הון עצמי.

אוכל להסתפק רק בגרייס בנתיים.

אנחנו לא לקוחות בנק יהב.

עריכה אחרונה על ידי The REAL B.r
פורסם

תבדוק מול פועלים תנאים ל 65%, ואז לא תצטרך לקחת גרייס, תשתמש בכסף העודף כדי לשלם את הפרעון החודשי של המשכנתא

65% בד"כ תנאים פחות טובים, גרייס בד"כ תנאים פחות טובים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בפועלים התנאים ל- 65% גרועים יותר משמעותית: 4.5% בקל"צ ופריים בריבית P+1%.

אני מעדיף לשים את כל הכסף שלי (כולל מה שתכננתי לשמור לריהוט הדירה בעוד שנה) כדי לקחת 60% מימון בפועלים.

מכיוון שעם לקיחת המשכנתא במימון 60% אני חייב כסף למחייה וגם לחסוך קצת לריהוט, אני יכול לקחת גרייס לשנה או הלוואה בתנאים טובים לאחר קבלת המשכנתא. מסתבר שבנק הפועלים מציע ללוקחי משכנתא 30K בריבית P-0.5% לחמש שנים - זה יתן לי מספיק אוויר עד לכניסה לדירה.

הדילמה כרגע היא בין גרייס לשנה לבין ההלוואה הנ"ל. מה עדיף?

פורסם

יש לך יכולת החזר X

עכשיו אתה לוקח הלוואה של 30K שההחזר עליה הוא כ520 ש"ח לחודש

מהיכן?

נסה אולי ממקור אחר לקחת הלוואה כמו קה"ש , עזרת משפחה זמנית.

בגרייס תקבל ריבית גבוהה יותר בד"כ. לבדיקתך?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ראשית, המון תודה על העזרה. מקווה שיעזור גם לאחרים.

אין לי בעיה עם ההחזר החודשי. אני אחדד.

החזר משכנתא כ3,300 + החזר הלוואה כ500 = 3,800 ש"ח.

אני יכול ורוצה להחזיר עד 3,800 בחודש. ההכנסה נטו כ- 19,000 וצפויה לעלות, אך גם ההוצאות צפויות לעלות כשיוולדו ילדים.

יש לי הון עצמי של 40% אבל אם אני נותן את כל ההון העצמי עכשיו, אז אני נשאר בלי שקל. זה יקשה עליי בחודש הקרוב עד שיכנסו משכורות וגם לא אספיק לחסוך מספיק כסף לריהוט עד הכניסה לדירה. זה מאלץ אותי לקחת גרייס כדי לחסוך לריהוט או הלוואה.

לסיכום, 3 אופציות יש לי:

1. אני משאיר בכיס כ-30K לריהוט, לוקח 65% מימון מלאומי ומשלם 3,800 לחודש למשך 14 שנה.

2. שם את כל הכסף, לוקח 60% מימון מפועלים + 30K הלוואה, ומשלם 3,800 למשך 5 שנים ואז עוד 3,300 למשך 9 שנים.

3. שם את כל הכסף, לוקח 60% מימון עם גרייס לשנה, חוסך בשנה 30K, ומשלם 1,600 בשנה ראשונה ועוד 3,500 למשך 12 שנים.

אופציה 2 הכי זולה.

יש אופציות נוספות?

פורסם

הכנסות נטו 19000 ואתה מכוון להחזר של 3800 בלבד?

רק אתה מחליט על סדרי העדיפויות שלך, אבל אני מכיר כאלה שמחזירים סכום דומה עם הכנסות של 12000.

תבדוק עם עצמך אם שווה לוותר על כמה דברים ל4-5 שנים ולהגדיל החזר חודשי.

תאמין לי, יחסוך המון כסף.

חו''ל לא יברח אני מבטיח.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שרי אריסון מודה לך על תרומתך מקרב לב.

שכר של 19K החזר רצוי 5-6K

חיסכון לפחות 5 שנות משכנתא ו 60-100K בריבית כתלות בעלייית ריבית הפריים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מי שמחזיר 3800 עם שכר של 12000 ויש לו לפחות ילד אחד, נשאר ברמת חיים בסיסית ללא תכנית חסכון נורמלית לטווח הבינוני וללא מותרות.

בהתחשב בהוצאות שלנו היום כזוג וברמת החיים שאנו רוצים לעצמנו ולילדנו, 3800 הוא ההחזר הנכון בשבילנו.

אין לי בעיה ששרי אריסון תרוויח כל עוד היא מאפשרת לי לרכוש את הדירה שאני רוצה ולחיות חיים ברמה שאני רוצה, מבלי לדאוג יותר מדי אם אני סוגר/לא סוגר את החודש. חסכתי מעצמי מספיק בשנים האחרונות כדי לצבור הון הדרוש לדירה בישראל, עכשיו זמן להנות קצת :-) לדעתי לא שווה להיחנק בשביל תשלומי המשכנתא.

בנוסף, בתחום בו אני עובד, כמות המשרות באזור מגוריי מוגבלת ושואפת לאפס.

אני יציב כרגע אבל בהחלט לוקח בחשבון שאם אפסיק לעבוד בעבודתי הנוכחית, סיכוי גבוה מאד שהשכר שלי יקוצץ בכ- 3000 ש"ח עקב מעבר לעבודה בתחום רווחי פחות או עקב קושי רב למצוא עבודה ראויה בשכר דומה באזור מגוריי.

פורסם

אם כוונתך לחסכון עבור הילדים לעתיד, ברמת הריבית האפסית כיום הרבה יותר משתלם להפנות את כל המשאבים לתשלומי המשכנתא במהירות ולא לחסוך (כמעט) בכלל, ולכשייסתימו תשלומי המשכנתא להפנות את כל הסכום לחסכונות.

שוב, אתה ורק אתה מחליט איך יראו החיים שלך. אבל 100,000 לא באים ברגל, ועדיין נשאר לך 13,000₪ בכל חודש!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני לא מדבר על חסכון לעתיד הרחוק אלא על חסכון של 1000 שקל להוצאות לא צפויות.

לנו בקושי יספיקו 13,000 לתשלום חשבונות (מים גז חשמל ארנונה ועד בית), מזון, ביטוחים, הוצאות רכב, מסעדות, טיולים, גנים/חוגים/בייביסיטר לילדים, ביגוד, אירועים, מתנות, וגם לטוס לחו"ל נרצה אם יתאפשר מבלי לקחת הלוואה נוספת.

אני מבין שאפשר לצמצם הוצאות ולחסוך הרבה כסף במשכנתא במשך השנים.

תקראו לי משוגע, אבל אני מוכן לשלם את המחיר לטובת חיים נוחים יותר בשנים הקרובות :-)

• תוכן חדש...