Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שהרכב יאיץ במהירות שנתוני היצרן קובעים, זה ציפיות גבוהות מדי?

שהרכב לא יאבד 30 אחוז מהכוח שלו כשאני מפעיל מזגן ,זה ציפיות גבוהות מדי?

אולי אני מפונק. בעיה.

בכול מקרה, הביקורת שלי לא נועדה להשתלח ברכב, אלא פשוט נספח מידע נוסף לקונה העתידי, שיכיר שקיימים גם חסרונות לרכב, ולא רק סגידה והילולים כפי שאני קראתי בעת שחיפשתי מידע על הרכב לפני קניה.

אם הייתי יודע שהתיבה הזאת נוטה לבעיתיות(עניין מוכר בכול העולם, מלבד בישראל, שכניראה קיבלה סטוק מיוחד של יאריס TS), אז הייתי שם דגש מאוד גדול על העניין הזה, ולא היה משנה לי כמה שמור הרכב.

אם הייתי יודע שהרכב מאבד ככה את הכוח בעת הדלקת מזגן, הייתי עושה ממש חושבים אם לקנות אותו.

הכול כמובן על סמך ההעדפות והצרכים שלי. לכול אחד יש את הצרכים האינדיבידואלים שלו.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין ממה אתה מופתע כל כך, ברוב הרכבים הקטנים ואף בחלק מהמשפחתיות מרגישים ירידה כלשהי בביצועים בעת הפעלת המזגן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תשמע, לך היה נסיון רע כי כנראה קנית רכב בעייתי, זה לא מצב תקין.

30%? נסחפת קצת. המזגן מוריד מהכוח בכל רכב אבל לא בצורה כזו. יש רכבים בהם מחשב הרכב מפצה על איבוד הכוח על ידי כיול מחדש של תגובת המצערת, ולכן הנהג פחות מרגיש את איבוד הכוח, אבל הוא חי וקיים.

אגב צריכת הדלק, אצלי, עם רוב מכריע לבין-עירוני ושיוט רגוע צריכת הדלק הממוצעת האמיתית לאורך קצת יותר מ 60,000 ק"מ עומדת על 16.004 ק"מ/ל'. צריכת הדלק בתדלוק האחרון עם מזגן דולק 100% מהזמן עמדה על 17.2 ק"מ/ל' (691.7 ק"מ על 40.004 ל').

שוב, חשבת שאתה רוכש רכב ביצועיסט והוא לא, סה"כ מנוע 1,500 אטמוספרי. בנוסף יש לך בעייה בגיר ואתה משליך את זה על כל הרכבים ויוצר הכללה שגוייה. ליאריס יש חסרונות, אבל גם צריך לדעת למה לצפות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה כל הזמן היללת את הרכב,אל תשכח שזה בסך הכל יאריס עם קצת פלפל,לא יותר.

אל תצפה לאיזה מכונת נהיגה שמתקשרת כמו רכב ספורט אמיתי וחוץ מזה גם לטויוטה לא חסר תקלות,זה לא רכב חדש.

פורסם

בעיות החסיבה שאתה מתאר לא צריכות להתקיים באופן שאתה מתאר, לכן בשלב ראשון הייתי לוקח את הרכב לטיפול מקצועי במערכת הדלק - והכוונה היא לניקוי מזרקים יסודי + בדיקת חיישן חמצן והחלפתו במידות הצורך. אינני מכיר את מערכת ההזרקה ברכב הזה אבל כדאי לראות איפה ניתן לשפר את הסחיבה כי זה לא צריך להיות כך.

רכבים שמראים חולשה קיצונית בקשת סל"ד נמוכה לרוב סובלים מבעיה בתערובת (עניה) או באופי העבודה (רסס) של המזרקים.

התערובת העניה היא לא משהו שנראה לעין כי ככל שמערכת ההזרקה מודרנית יותר, היא מדוייקת יותר ועובדת ב"חוג סגור" (כיוונון תמידי של התערובת בהתאם לנתונים של חיישן החמצן). אממה, במכוניות "ישנות" יחסית כמו היאריס הנ"ל, בלחיצה על דוושת התאוצה המערכת בד"כ יוצאת מה"חוג הסגור" ועובדת לפי מפה צרובה בזיכרון המחשב ומזריקה דלק לפי מה שתכנון היצרן בזיכרון המחשב. אם המזרקים סתומים מעט או מרססים לא טוב, יורגש חוסר סחיבה. כמו כן הייתי בודק את לחץ הדלק ליתר בטחון לראות שהוא בטווח תקין.

אני דיי משוכנע שמהמצב הנ"ל של הרכב, ניתן להשיג שיפור לא מבוטל ואתה תשנה את דעתך לגביו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שהרכב יאיץ במהירות שנתוני היצרן קובעים, זה ציפיות גבוהות מדי?

שהרכב לא יאבד 30 אחוז מהכוח שלו כשאני מפעיל מזגן ,זה ציפיות גבוהות מדי?

אולי אני מפונק. בעיה.

בכלל לא מפונק, לדעתי. פשוט לא צרכן חכם. קנית רכב במחשבה שהוא יהיה ספורטיבי מבלי לבדוק את זה כראוי. הרי מבחינת ביצועים יכולת להרגיש את המחסור עוד בנסיעת המבחן. הגיר הוא בעיה נקודתית שאולי קשה יותר לעלות עליה.

בנוגע לשהרכב יאיץ לפי נתוני היצרן - לצערי, וזה נכון כמעט לכל רכב, ככל שהוא חלש יותר כך "סטיית התקן" בנושא הביצועים היא משמעותית יותר. רכב ש"אמור" לעשות 9 שניות יכול גם לעשות 11 בתנאים מסוימים (אבל לא 7, לצערנו :wink: ). במכוניות חזקות זה פחות משנה (מה זה חשוב אם האוטו עושה 5 או 5.8...)

בנוגע לאיבוד כוח בהפעלת מזגן, לצערנו זה מורגש גם במכוניות של 300 כ"ס ויותר. על אחת כמה וכמה במכוניות של 100 ביום טוב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על השיתוף, אתרום מנסיוני (מדגיש שאני מדבר על היאריס שהיתה לי בלבד ולא על כלל הTS בפורום או בעולם)-

את שלי מכרתי בפברואר עם 126K ק"מ, אחרי 35K ק"מ ושלוש שנים.

תאוצה- פחות מעניין אותי מה היצרן טוען, אלא מבחן המציאות. ובמציאות היאריס ביצעה בדיוק כמו שציפיתי- יותר טוב מספקטרום המיני והקומפקטיות, כולל מנועי 1.2 TSI וה1.6 החדשים עם 130+- כ"ס (ולעיתים גם 2.0, תלוי איזה).

כתבת שבבדיקה הרכב הראה אחלה נתונים בביצועי מנוע- על מה ביססת את המסקנה?

אצלי הרכב הראה 91 כ"ס בגלגל לפני הקניה בבדיקה השטחית ולא בדיינו מקצועי.

גיר- הגיר אצלי היה נהדר, חלק וקל לתפעול ותואם אחד לאחד את תיאוריו של איתמר על כוח האצבעות. שילוב לרוורס אכן דרש מעט נחישות.

לא מבין מה זה אומר "בעיה מוכרת בכל העולם".

זמינות כוח- לדעתי אחד מהיתרונות בשילוב מנוע- גיר של היאריס. במיוחד בתנועה עירונית, כל שהיה צריך זה לשחרר קלאץ, נגיעה קטנה בגז ויוצאים לדרך ללא מאמץ. לפעמים הייתי מוותר על הילוך שני וממשיך ישר לשלישי.

אף פעם לא היה צורך לסחוט את דוושת הגז כדי להגיע למהירות סבירה.

צריכת דלק- ביאריס שלי הדרך היחידה להגיע ל1:12 בעיר (מה שאיתמר מדווח) זה בנהיגת סופר סבא שאין סיכוי להתמיד בה לאורך זמן. בנהיגה עירונית ב"קצב התנועה" הייתי מגיע ל1:10 במסלול קצר של 10 ק"מ בתוך תל אביב. הנה למשל סעיף שבו כנראה הרכב של איתמר ושלי הזדקנו בצורה שונה.

אבדן כוח- זה עדיין מנוע 1500, ברור שיהיה אבדן מסוים בהפעלת מזגן, אבל מנסיוני לא משמעותי (בטח לא 30%)

פורסם

אתייחס שוב לדברים שנכתבו:

1. בעניין הגיר, אין לי ספק שיש מקום לשיפור. או שחסר שמן, או שצמיגות השמן לא טובה. עצם העובדה שאתה לא מצליח להכניס הילוך 1 כשהרכב קר מעידה על בעיה בצמיגות השמן (מההיכרות שלי עם עולם הרכב והבעיות בגירים ידניים). לעיתים נדירות זו בעיה במצמד, אבל אני דיי משוכנע שמבקרה שלך זה עניין של שמן (צמיגות או מפלס).

2. בעניין הביצועים - התייחסתי גם לזה. הרכב עבר 120K ק"מ, ייתכן וקודם כל טיפול (הח' מסנן אויר, הח' מצתים, הח' מסנן דלק) יכול לסייע בחלק מהדברים. מעבר לזה, לבדוק לחץ דלק ולבצע ניקוי יסודי למזרקים ולבדוק דברים בסיסיים (תפקוד חיישן חמצן וכד'). אין לי ספק שניקוי מזרקים יתן "בוסט" רציני.

אלו הם שני הדברים העיקריים שהתלוננת בהם על הרכב שלך, ואין לי ספק שיש להם פתרון. אני במקומך לא מוכר את הרכב אלא מנסה ניסיון בסיסי לטפל בהן.

בנוגע לעירפול בידית הילוכים - זה לא רכב חדש, ועם הזמן כל ה BUSHINGS שיש בידיות הילוכים (לרוב הם עשויים מפלסטיק) מתחילים להתפורר והידית הופכת להיות פחות מדוייקת (בעיקר מבחינת מירכוז אמצע שלה, שזה המסלול בין הילוך שלישי לרביעי) ופחות נעימה. לא מן הנמנע שמישהו ניסה לחזק שם את העניינים, מה שגרם ליותר נזק מתועלת. שווה בדיוק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הקטע של הרכב המתוק הזה זה פחות המנוע ויותר ההתנהגות והניהוג בפניות.

לעניין הגיר, אני לא יודע אם יש או אין בעיה סדרתית - אך אני זוכר שב-2003 היה במגזין אוטו מבחן של היאריס TS מול ה-206XS וציינו את הגיר ממש לטובה שם, שהמוט ארוך אך התפעול והמהלך מעולים.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

בדיוק היום, כשנמאס לי לקרוא את הספרים המשעממים שהשאירו לי בבית, הפנתי את תשומת ליבי למגזינים הישנים שיש לי. מצאתי לשמחתי את המגזין שאתה מדבר עליו עם מבחן ההשוואה. אני בעל 206XS ונהנתי לקרוא כל מילה. אשתדל להעלות את הכתבה...

ד.א זה היה ספטמבר 2002 אם אני לא טועה...

פורסם

כבר אבדוק. אבל הדבר המעניין הוא ששתיהן עלו אותו הדבר, ועדיין יש הרבה יותר 206 על הכביש.

בכל מקרה משתמע מהמבחן שעם קיט קוילאוברים מוקשח יותר, ומערכת פליטה משופרת ידה של הפיגו תהיה על העליונה. השלדה של ה206 מפצה על ההקשחות והמקצה שעברה היאריס.

בנוסף הפתיע אותי שבמבחן ציינו לטובה דווקא את המושבים של היאריס. בתחושה האישית שלי מהיאריס קיבלתי את הרושם ההפוך.

מה שכן ביאריס המנוע בהחלט מרגיש נמרץ יותר, בייחוד בסלד הנמוך.

• תוכן חדש...