Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

נתקלתי ברכב מסוג יונדאי i30cw שנת 2010 שעבר 190,000 ק"מ (45 אלף בשנה), יד 2

רציתי לדעת האם משתלם לי לקנות רכב כזה והאם הוא יוכל לשמש אותי כמה שנים טובות מבלי להיכנס הרבה למוסך.

המחירון של הרכב (לפי יד 2) הוא 63,000 ש"ח והבנאדם שמוכר את הרכב דורש 35,000 ש"ח

בעיקרון אנחנו משפחה צעירה שהולכת ומתרחבת , אני כרגע סטודנט ואשתי עובדת קרוב לבית , בגדול הרכב ישמש אותנו בעיקר לנסיעות קצרות ופעם בחודש נסיעה ארוכה (חיפה-ירושלים)...

אשמח לקבל חוות דעת מחברי הפורום.

תודה

נ.ב-במידה ואני אחליט כן לרכוש את הרכב , אילו טיפולים אני אהיה כמעט חייב להעביר את הרכב? (אשמח גם למחירון אם מישהו יודע)

פורסם

בחוץ לארץ ק"מ גבוהה הוא לא דבר יוצא דופן, השאלה איך תחזקו את הרכב.

אם הוא טופל כמו שעון לפי הוראות יצרן עם היסטוריית טיפולים מלאה - אין סיבה לא לרכוש ולהמשיך לטפל ברכב אבל לדעת שבעתיד כשתרצה למכור יהיה קשה יותר למכור.

אם הרכב לא טופל כראוי הייתי עובר לרכב הבא.

גם רכב שלא נסע הרבה אבל טופל בצורה לקוייה יבקר המון במוסך, לכן חשוב לבדוק איך הרכב טופל.

ממליץ לך לבדוק את מחירון לוי יצחק כולל שקלול.

פורסם

בעקרון רכב שנסע מרחק כזה בתקופה קצרה יחסית סביר שביצע את רוב הנסועה בכביש בינעירוני כלומר שלמרות הנסועה הגבוהה הבלאי של הרכב הוא יחסית נמוך.

קח בחשבון שיתכן שפה ושם תצטרך להחליף חלקים לא סטנדרטיים עקב בלאי, אך מכיוון שהמחיר המבוקש כבר מגלם שוב זה סביר.

הערכתי היא שאם הבעלים נסע הוא כנראה טיפל ברכב כראוי - עכ"פ כדאי לבדוק הסטוריית טיפול במוסך.

אם הרכב טופל ראוי אין שום טיפול מיוחד שהוא צריך (אולי טיפול 195000...)

קח בחשבון שהעסקה משתלמת רק אם אתה לא מתכוון לנסוע הרבה מעל הממוצע ו/או אתה מתכוון להחזיק את הרכב לפחות 3-4 שנים.

(אחרי תקופת שימוש כזאת גם אם תמכור את הרכב באלפי שקלים בודדים - לא הפסדת)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קח בחשבון שיתכן שפה ושם תצטרך להחליף חלקים לא סטנדרטיים עקב בלאי,

חלקים כמו מה למשל?

ולפי היסטורית הטיפולים הרכב טופל רק במורשה

פורסם

אם לא הוחלפו אז אולי שווה לבדוק לעומק צמיגים, בולמים, גומיות וכו'.

לקבל רכב 2010 ב 35 אלף זה מחיר הוגן, שווה לבדוק את המחירון, לקחת לבדיקה ואפילו להתמקח עוד קצת עם המוכר.

כמו ש ZVIT המליץ לך, תחזיק את הרכב להרבה זמן ואם תטפל בו- לדעתי אתה תהנה ממנו.

כמובן שתוכל לרדת בשנה ולרכוש רכבים אחרים כמו מאזדה 3, אבל זה שיקול שלך.

לנו יש יונדאי I20 שנת 2009 עם 132000, כל חודש נוסעת 3000 ק"מ.

לדעתי, אין לי טעם להחליף את הרכב בזמן הקרוב כי כמה כבר אני אקבל על רכב 2009 מליסינג עם ק"מ גבוהה כל עוד כמות הק"מ לא הולכת להשתנות בזמן הקרוב, לדעתי יותר משתלם לי להישאר עם היונדאי עוד כמה שנים ולטפל בה כמו שצריך.

פורסם

קשה לדעת אילו חלקים. יכולים להיות מיסבים, קפיצים ובעקרון חלקים הקשורים למערכת ההנעה שמתבלים עקב נסועה גבוהה - גם אם הנסיעה היא בכבישים בינערוניים פתוחים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

zvit, אני אתעלק על השרשור, האם לדעתך במקרה שלי שהנסועה כ"כ גבוהה כדאי לי להישאר עם היונדאי ולא לבצע שדרוג לשנתון מתקדם יותר?

האם לדעתך החשיבה שלי נכונה (הרי גם ככה אם אני ארצה למכור אותה עכשיו אני לא מאמין שאני יקבל יותר מ 35K כשחברות הליסינג מציעות יונדאי I20 שנתונים 2010-2011 ב- 45K, מה גם שעוד מעט תצא ה I20 החדשה ובטח המחיר של ה I20 יירד בעוד 20%). בכללי אני מאוד מרוצה מהרכב מכל הבחינות והחשיבה שלי היא כל עוד הק"מ שאנחנו נוסעים לא ישתנה- להישאר עם הרכב עד שהוא "יגיד דיי, עייפתי".

מה דעתך?.

פורסם

סליחה על ה"חפירה" אבל אני מחפש רכב כבר תקופה די ארוכה וסבלנותי כבר מתחילה להתפקע.. (חח)

נפגשתי עם עוד בחור שהוא מציע רכב מסוג קיה סיד 1.6EX אוטו' שנת 2008 עם קילומטראז' כמעט זהה (175,000)

כמובן שהיא לא גדולה כמו היונדאי ואומנם השנתון שלה הוא נמוך מזאת של היונדאי (2008 לעומת 2010)

אך המחיר שלה טיפה יותר אטרקטיבי 27,000 ש"ח

מה דעתם? להמשיך עם היונדאי או לבדוק דווקא את הקיה?

תודה...[TABLE=class: innerDetailsDataGrid]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

מתן,

ראשית - לגבי שתי המכוניות - אם הן עם עבר ליסינג / השכרה - לא הייתי נוגע. נקודת המוצא שלי היא שהן לא טופלו כראוי.

אם הן פרטיות, הייתי לוקח את היסטוריית הטיפולים, ורואה אילו טיפולים בוצעו ומסתכל על התאריך של הטיפול מול הק"מ הרשום. ככה הייתי בונה לעצמי את מתווה הנסועה של הרכב.

צפה שיהיו בשתי המכוניות הוצאות לא צפויות שנובעות מהנסועה הגבוהה.

בשני המקרים הייתי מגיש הצעה לבעלי הרכב ומנסה להוריד אותם עוד במחיר. זה שהם כבר ירדו לכאורה הרבה זה סבה, אני לא חושב שיש להם הרבה קופצים על המציאה, נצל זאת לטובתך.

זה עם ה 27.0 תציע לו 20.0, זה עם ה 35.0 תציע 28.0 - הראשון מהם שימצמץ - לך איתו.

מצד שני יש לי חברים שטוענים שלא היו נוגעים ברכב כזה ויהי מה! שזה להכניס ראש בריא למיטה חולה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יש היום הרבה חברות ליסינג/השכרה שמטפלות גם במוסך המורשה ומה גם שפותח השרשור אומר שלפי ההיסטוריה הרכב כן טופל במוסך מורשה.

הרכב של אחי הגדול היה בהשכרה וטופל רק במוסך מורשה של פורד עם חלפים מקוריים.

לפותח השרשור, ב 35K תוכל לרכוש גם שברולט קרוז 2009 עם יד וק"מ סבירים בהרבה, פורד פוקוס/מאזדה 3 שנת 2008 ועוד.

לא מחפשים רכב בלחץ, היום השוק מוצף והאפשרויות שלך רבות.

פורסם
ב35K תוכל לרכוש גם שברולט קרוז 2009 עם יד וק"מ סבירים בהרבה, פורד פוקוס/מאזדה 3 שנת 2008 ועוד.

לא מחפשים רכב בלחץ, היום השוק מוצף והאפשרויות שלך רבות.

שברולט קרוז מ2009 לא הייתי רוכש בשום מצב.

zvit, אני אתעלק על השרשור, האם לדעתך במקרה שלי שהנסועה כ"כ גבוהה כדאי לי להישאר עם היונדאי ולא לבצע שדרוג לשנתון מתקדם יותר?

האם לדעתך החשיבה שלי נכונה (הרי גם ככה אם אני ארצה למכור אותה עכשיו אני לא מאמין שאני יקבל יותר מ 35K כשחברות הליסינג מציעות יונדאי I20 שנתונים 2010-2011 ב- 45K, מה גם שעוד מעט תצא ה I20 החדשה ובטח המחיר של ה I20 יירד בעוד 20%). בכללי אני מאוד מרוצה מהרכב מכל הבחינות והחשיבה שלי היא כל עוד הק"מ שאנחנו נוסעים לא ישתנה- להישאר עם הרכב עד שהוא "יגיד דיי, עייפתי".

מה דעתך?.

אם לא הוחלפו אז אולי שווה לבדוק לעומק צמיגים, בולמים, גומיות וכו'.

לקבל רכב 2010 ב 35 אלף זה מחיר הוגן, שווה לבדוק את המחירון, לקחת לבדיקה ואפילו להתמקח עוד קצת עם המוכר.

כמו ש ZVIT המליץ לך, תחזיק את הרכב להרבה זמן ואם תטפל בו- לדעתי אתה תהנה ממנו.

כמובן שתוכל לרדת בשנה ולרכוש רכבים אחרים כמו מאזדה 3, אבל זה שיקול שלך.

לנו יש יונדאי I20 שנת 2009 עם 132000, כל חודש נוסעת 3000 ק"מ.

לדעתי, אין לי טעם להחליף את הרכב בזמן הקרוב כי כמה כבר אני אקבל על רכב 2009 מליסינג עם ק"מ גבוהה כל עוד כמות הק"מ לא הולכת להשתנות בזמן הקרוב, לדעתי יותר משתלם לי להישאר עם היונדאי עוד כמה שנים ולטפל בה כמו שצריך.

כלכלית הכי זול כנראה יהיה להשאר עם הרכב עוד מס' שנים בידיעה שהוא ימכר בסוף בגרושים.

מכירה בשלב הזה תהיה למעלה מימוש של התסריט הפחות נעים של ירידת ערך גבוהה רק כדי לרכוש רכב אחר שירידה הערך שלו תהיה גבוהה יותר.

א-ב-ל על מנת שהרכב לא יעשה בעיות יש לשמור על שגרת טיפולים לפי הוראות היצרן ולבצע גם תחזוקת מנע במידת הצורך.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

טוב , אז החלטתי ללכת על היונדאי..

אני מקווה שלאחר בדיקה ותשאול נוסף הרכב יתברר כמשתלם בסופו של דבר..

תודה על העזרה :)

• תוכן חדש...