Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אהלן,

האישה ואני טסים לטיול בגרמניה, 11 יום (כולל טיסות) בסוכות, לחגוג שנת נישואין ראשונה (תכל'ס, סתם תירוץ לטוס לחו"ל).

אנחנו נוחתים במינכן בערב, וממריאים ממינכן בצהריים, ככה שלמעשה היום הראשון והאחרון די מבוטלים וזה 9 ימים בפועל.

הזמנו כבר טיסה, הזמנו דירה ל8 הלילות הראשונים בדרום-מרכז היער השחור (קרוב לטיטיזי) ועוד 2 לילות אחרונים במינכן במלון 4 כוכבים צמוד ל Munchen Messe (כדי לא להיכנס עם הרכב לעיר).

הזמנו גם רכב בקטגוריית SSMR, בדומה לשנה שעברה (אז קיבלנו Audi TT 2.0 TFSI שחורה דנדשה).

ראוי לציין - קראתי את כל תובנותיו של Doc Slow מטיול דומה לאחרונה, ואינספור בלוגים, המלצות, ו3 מדריכי טיולים מלאים (מהספריה). מכל זאת ביססתי את התכנית הזו, וכעת אשמח לפידבק אנושי חי עליה ממי שהיה, ביקר, וחווה - גם לליטוש התוכנית שלנו, וגם למען חברי הפורום הבאים שיכוונו לאזור הנפלא והיפה הזה. :idea:

ראוי לציין 2 - בשנה שעברה עשינו טיול דומה בצפון איטליה. 10 ימים, אאודי TT, דירה שכורה עם נוף מהמם לאגם גארדה על אחת משלוחותיו של הר מונטבאלדו (כ10 דקות נסיעה מפותלת וטכנית מהעיירה הקרובה). צברנו כ3 אלף ק"מ של נהיגה, היינו בגשם, בשלג, ביערות, באגמים, בטירות, ובמרכזי קניות ענקיים ונהנינו מכל רגע. בדרך לשם גם התחתנו בלרנקה, אבל זה פרט שולי. :lol:

1. אפרט מה בתכנית, ואשמח לקבל מכם פידבק כגון אתרים שבחרנו ועדיף לוותר, אתרים שפספסנו ושווה לבקר, בעיות לו"ז אפשריות, וכדומה.

(אנחנו אוהבים: נופים, נהיגה, ספא ופארקי מים, סופרמרקטים ושופינג בקטנה או שווקים (לא חובבי מותגים), טירות. לא אוהבים: מוזיאונים, הצגות, מקומות הומי אדם, מלכודות תיירים...)

ביום הראשון - נוחתים במינכן, נוסעים ישר ליער השחור לקבל הדירה, והולכים לישון, בלי שטויות.

ביער השחור, לאו דווקא בסדר הזה (אתם מוזמנים להמליץ):

יום A - אגם טיטיזי, פארק המים\ספא "באדן-פאראדיס", פארק חבלים אתגרי (כל הדברים האלה נמצאים פיזית באותו מקום)

יום B - העיירה פרייבורג והמכרות שמעליה

יום C - העיירה טרייברג (עם השעונים), מפלי טרייברג, ואולי גיחה לבאדן-באדן לאיזה ספא. תוהה אם לוותר על טרייברג, לא יודע אם מעניין בעיירה עצמה.

יום D - צרפת, חצי יום בקולמאר וחצי יום בשטראסבורג

יום E - נסיעה לכיוון שטוטגארט: ביקור בחנות המפעל של Ritter, ושופינג במצינגן. אם יהיה זמן, אולי גיחה לשטוטגארט עצמה למוזיאון פורשה, אחרת ביקור בטירת Hohenzollern שבאמצע בין מצינגן ליער.

ימים F+H - עדיין אין תכניות לימים האלה, ככל הנראה אחד מהם ילך על פארק אירופה, השני פתוח להפתעות והצעות, למשל מסלול הליכה מעניין או איזה פסגה עם נוף שווה.

כעת עוזבים את היער השחור מוקדם בבוקר ונוסעים מזרחה לכיוון מינכן, נצמדים לאגם קונסטאנץ ואולי עושים שם עצירת בוקר, עוברים בטירת ניושונשטיין, מגיעים למינכן אחר הצהריים לקבל את החדר וקופצים לקניות בקניון שבאזור ה Messe.

יום לפני אחרון במינכן: סיור מודרך חינמי (ע"י סטודנטים) וביקור בפארק האנגלי

יום אחרון - לישון עד מאוחר ולתפוס טיסה.

2. אשמח להמלצות על מסעדות ובתי עסק ששווים ביקור באזורים האלה ובמקומום שנבקר בהם.

אנחנו לא מחובבי היוקרה, אוהבים בעיקר לנסות את האוכל המקומי, לאכול מהר ובזול (לא ממחסור בכסף חלילה, אלא מעודף חוראניות), ומאוד מאוד אוהבים אוכל מהיר ואוכל רחוב. למעשה, תנו לאשתי סניף KFC קרוב והיא תסכם את הטיול בתור המוצלח ביותר אי פעם.

3. אשמח לדעתכם בנוגע לרכב עצמו:

אני מכיר ובקשר עם מנהלת סניף מינכן של סיקסט, ומתכתב איתה במיילים לעתים קרובות (שוכר שם רכב פעמיים בשנה בד"כ).

כרגע בקטגוריית ה SSMR הם מציעים את אותה TT שלקחתי פעם קודמת (ונהנתי מאוד, שלא יהיה ספק) או שירוקו. השירוקו היא בעלת ה 122 כ"ס, חלשה בפער עצום מה TT ופחות אטרקטיבית בעיניי. יש סיכוי שעד שנטוס, יכנס לצי גם הסדרה 2 קופה, לא ברור עם איזה מנוע. אז השאלה הראשונה היא, במידה והסדרה 2 תיכנס, האם שווה לקחת אותה או להישאר עם הTT? והשאלה השניה, במידה ואין את הסדרה 2 או חלילה לא תהיה ה TT (למרות שבזכות ההיכרות שלי עם הסניף, תמיד קיבלתי בדיוק את הרכב שביקשתי מראש), אולי שווה לעבור לקטגוריה אחרת? למשל, לזו של הסדרה 1 (שכוללת בתוכה גם גולף GTI) או לחלופין לרכב סאלון כלשהו מעניין? למי שמכיר את הצי של סיקסט מינכן, אשמח לשמוע המלצות מעניינות. החלטתי לא לקחת את ה SLK כמו Doc Slow, בעיקר כי האישה נגד רודסטר. לך תבין. :roll:

תנו לי בראש.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

כמה דברים לדעתי:

טרייברג והמפלים זה לא יום, זה יותר כמו כמה שעות, הכל כולל הכל. העיירה עצמה קטנה ואין בה הרבה מה לעשות, לפי מה שאני זוכר.

באגם קונסטנץ מאוד מומלץ לעבור בעיירה לינדאו, שכבר המלצתי עליה בעבר. אפשר, אם יש זמן, גם לחצות לצד השני ולהגיע למפלי הריין, וסט. גאלן שבשוויץ.

בטירת ניושונשטיין יש תור די עצבני כבר משעות הבוקר. אם אתם לא רוצים לחכות שם יותר מדי (מכניסים כל פעם כמות מסוימת של תיירים לפי סדר הכרטיסים), עדיף להגיע מוקדם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

צרפת? אתה רציני?

אתה יודע באיזה מרחק מדובר?

מינכן לשטוטגרט זה משהו כמו 200 ק"מ, מפרנקפורט (קרובה לשטרסבורג) למינכן זה כמעט 400 ק"מ, אתה רוצה לעשות באותו יום 1100-1200 ק"מ? אתה לא שפוי!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יבגניפ - ככה חשדתי לגבי טרייברג, לכן הוספתי לאותו יום ספא וארוחת ערב בבאדן-באדן. נשמע לך דרך סבירה להעביר יום?

לינדאו - רשמתי לי. מה מעניין שם? אנחנו בהחלט יכולים לעשות שם עצירה.

תודה על הטיפ לגבי ניושונשטיין, מקווה שנצליח להגיע מספיק מוקדם. בכל הכנות, יותר מעניין לראות את הטירה מבחוץ מאשר מבפנים.

על שייט בקונסטנץ נוותר - בדיוק מהסיבה הזו (להגיע מוקדם לטירה)

dorsht, על מה אתה מדבר?

התכנית ליום בצרפת מבוססת על יציאה מהדירה שלנו ביער השחור, זה נראה ככה:

france.jpg

שים לב למסלול שפירטתי - ביום הראשון נוסעים ממינכן ליער השחור. 7 הימים הבאים - כולם מתבססים על דירה במיקום די מרכזי ביער השחור, וסובבים את המיקום הזה. קולמאר ושטראסבורג עם יעדים מקובלים מאוד לטיולים ביער השחור.

פורסם

אם אתה ביער השחור, אז למה לא לטוס לפרנקפורט? יותר קרוב בהרבה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

כי רציתי לבלות יומיים במינכן, להוסיף פן של עיר גדולה לטיול הזה שרובו עיירות וטבע. (ופרנקפורט משעממת למדי)

כי לשם הסתדר לי לקנות כרטיס טיסה במחיר שהתאים לי.

כי אני נהנה לנהוג בכבישי גרמניה, גם כשיש פקקים באוטובאהן (כאמור, עושה זאת פעמיים בשנה).

מה זה רלוונטי כרגע - הכרטיסים הלינה והרכב כבר הוזמנו, שולמו במלואם, ולא הולכים להשתנות.

פורסם

בבאדן באדן לא הייתי, אבל אם קבעתם לנסוע גם לשם אחר כך, אז אני מניח שזה סבבה (יש שם גם את כביש 500 המקומי, שמומלץ על ידי רבים ככביש נהיגה).

לינדאו בעיקרון זו עוד עיירה גרמנית חצי מדייאבלית. העיר העתיקה שם ממוקמת על אי קטן, המחובר לעיר עצמה בגשר. יש שם נמל נחמד וטיילת על האגם, שמאפשרת גם תצפית טובה עליו. גם, לא מקום לבלות בו יותר מ3-4 שעות בדרך למינכן (אם יש).

פורסם

מורגש חוסר הניסיון שלך בתכנון טיולים. אתה מתכנן לפי "שתי אצבעות על המפה", במציאות המרחקים גדולים וזמנים ב-google maps סופר אופטימיים, צריך להביא בחשבון תוספת של 50% בגלל תנאי נהיגה תת אופטימליים וצורך בהפסקות למנוחה.

ספציפית לגבי התוכנית שלך:

1. אתה נוחת במינכן בערב - קח את הלילה הראשון במינכן, או אפילו במלון סמוך לנמה"ת. אתה מגיע בטיסת ערב והנהיגה לטיטיזה תקח משה בסדר גודל של 5-6 שעות, לא כולל התברברויות. מניסיוני הדל כאשר מגיעים בטיסת ערב כבר מותשים מהיום הארוך, הנהיגה באוטובאהן מעייפת מאד, והנהיגה בכבישי היער השחור הצרים והמפותלים עוד יותר. עדיף להתחיל רענמן בבוקר.

2. אל תצפה לנהיגה מהירה במיוחד. כבישי היער השחור צרים ומפותלים, ברובם המהירות מוגלבת ל-50-60 קמ"ש ואתה ממש לא מכיר אותם. בלילה הם גם חשוכים מאד. מעבר לכך - אין שוליים, ואפשרויות העקיפה מוגבלות, כך שם עם רכב בעל פוטנציאל מהיר המהירות הממוצעת שלך תהיה סביב 40 קמ"ש. גם באוטובאהנים חלק גדול מהדרך מוגבלת מהירות, ומוטב שתכיר את המונח stau, אותו פקק תנועה בלתי מוסבר שיכול לעכב אותך שעתיים בלי התראה (בעצם יש אפשרות לקבל התראות, בתנאי שאתה מבין גרמנית).

3. טריברג (ולא טרייברג) עצמה אינה מעניינת במיוחד, אלא אם אתה מתכוון לחרוש את חנויות השעונים ולצייד את כל הבית בקוקיות. מצד שני המפלים בהחלט יכולים לגזול כמה שעות, במיוחד אם אתה רוצה להגיע לראשם, שזה קטע הליכה לא מבוטל. הבא זאת בחשבון כאשר אתה קונה את כרטיס החניה (שהוא לפי שעות).

4. קולמאר תגזול יום שלם. הכבישים בצד הצרפתי אינם מהמשובחים אלא אם שופצו לאחרונה. לא מדובר בכביש מהיר, והצרפתים אוהבים מצלמות מהירות.

5. הנסיעה מהיער השחור למינכן דרך אגם קונשטאנץ ארוכה ומייגעת מאד. באגם נמצא הגן הבוטאני הענק במיינאו, אם יש לך ענין בו. שים לב שאם אתה מתכוון לנהוג על הגדה הדרומית של האגם או לנסוע לאחד האתרים בשויצריה תזקק למדבקת אוטובאהנים שויצרית יקרה, לכן בקש מראש בתחנת ההשכרה רכב הנושא מדבקה כזו. כמוכן יש קטע קצר בגולות אוסטריה הקרוי Korridor, בכניסה לאוסטריה יש להכנס לתחנת הדלק הראשונה ולרכוש כרטיס מעבר (3 אירו) ולהציבו על הדאשבורד. עוד עניין קטן בשוייץ הוא הצורך לקנות פרנקים שויצריים. שילוב של נוישואנשטיין באותו יום עלול לסבך אותך בעוד כמה מאות ק"מ ושעות בדרך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מורגש חוסר הניסיון שלך בתכנון טיולים. אתה מתכנן לפי "שתי אצבעות על המפה", במציאות המרחקים גדולים וזמנים ב-google maps סופר אופטימיים, צריך להביא בחשבון תוספת של 50% בגלל תנאי נהיגה תת אופטימליים וצורך בהפסקות למנוחה.

ספציפית לגבי התוכנית שלך:

1. אתה נוחת במינכן בערב - קח את הלילה הראשון במינכן, או אפילו במלון סמוך לנמה"ת. אתה מגיע בטיסת ערב והנהיגה לטיטיזה תקח משה בסדר גודל של 5-6 שעות, לא כולל התברברויות. מניסיוני הדל כאשר מגיעים בטיסת ערב כבר מותשים מהיום הארוך, הנהיגה באוטובאהן מעייפת מאד, והנהיגה בכבישי היער השחור הצרים והמפותלים עוד יותר. עדיף להתחיל רענמן בבוקר.

2. אל תצפה לנהיגה מהירה במיוחד. כבישי היער השחור צרים ומפותלים, ברובם המהירות מוגלבת ל-50-60 קמ"ש ואתה ממש לא מכיר אותם. בלילה הם גם חשוכים מאד. מעבר לכך - אין שוליים, ואפשרויות העקיפה מוגבלות, כך שם עם רכב בעל פוטנציאל מהיר המהירות הממוצעת שלך תהיה סביב 40 קמ"ש. גם באוטובאהנים חלק גדול מהדרך מוגבלת מהירות, ומוטב שתכיר את המונח stau, אותו פקק תנועה בלתי מוסבר שיכול לעכב אותך שעתיים בלי התראה (בעצם יש אפשרות לקבל התראות, בתנאי שאתה מבין גרמנית).

3. טריברג (ולא טרייברג) עצמה אינה מעניינת במיוחד, אלא אם אתה מתכוון לחרוש את חנויות השעונים ולצייד את כל הבית בקוקיות. מצד שני המפלים בהחלט יכולים לגזול כמה שעות, במיוחד אם אתה רוצה להגיע לראשם, שזה קטע הליכה לא מבוטל. הבא זאת בחשבון כאשר אתה קונה את כרטיס החניה (שהוא לפי שעות).

4. קולמאר תגזול יום שלם. הכבישים בצד הצרפתי אינם מהמשובחים אלא אם שופצו לאחרונה. לא מדובר בכביש מהיר, והצרפתים אוהבים מצלמות מהירות.

5. הנסיעה מהיער השחור למינכן דרך אגם קונשטאנץ ארוכה ומייגעת מאד. באגם נמצא הגן הבוטאני הענק במיינאו, אם יש לך ענין בו. שים לב שאם אתה מתכוון לנהוג על הגדה הדרומית של האגם או לנסוע לאחד האתרים בשויצריה תזקק למדבקת אוטובאהנים שויצרית יקרה, לכן בקש מראש בתחנת ההשכרה רכב הנושא מדבקה כזו. כמוכן יש קטע קצר בגולות אוסטריה הקרוי Korridor, בכניסה לאוסטריה יש להכנס לתחנת הדלק הראשונה ולרכוש כרטיס מעבר (3 אירו) ולהציבו על הדאשבורד. עוד עניין קטן בשוייץ הוא הצורך לקנות פרנקים שויצריים. שילוב של נוישואנשטיין באותו יום עלול לסבך אותך בעוד כמה מאות ק"מ ושעות בדרך.

אני לא יודע אם אתם קוראים את ההודעה שלי או לא, בחיי.

אני מעריך מאוד את ההשקעה שלך בלכתוב את התגובה המפורטת הנ"ל, אבל פחות מעריך את ה Condescending tone שמלווה אותה.

לפי מה החלטת שאני לא מנוסה בבניית טיולים, או לא מכיר את הנהיגה בגרמניה? כדי לסבר את האוזן\עין:

במהלך השנים האחרונות שכרתי רכב בגרמניה 5 פעמים (פעמיים בשנה, כאמור). צברתי כ 8 אלף ק"מ בנהיגה על כבישי בוואריה וטירול, בטווח שבין מינכן מצפון למילאנו מדרום. את כל הטיולים הנ"ל תכננתי בעצמי, הזמנתי בעצמי, וטיילתי בעצמי, בקבוצות של 2 עד 12 איש, ללא הפתעות. זה כולל נהיגה באוטובאנים ואוטוסטרדות, בכבישי B, בערים, בכפרים, במעברי הרים מושלגים, בחושך, בגשם, בפקקים, בשבילי עפר ומה לא. באף אחד מ8 הק"מ האלה לא התברברתי או הלכתי לאיבוד, לא קיבלתי מעולם דו"ח או הסתבכתי בכל צורה אחרת (אפילו לא בכניסה לאזורים האסורים באיטליה, שכולם נופלים בהם) הן בזכות שימוש ב GPS מעודכן והן בזכות זה שאני אכן יודע קצת גרמנית...

הנחיתה במינכן היא בשעה כזו שבנהיגה רגועה, עם כל העצירות, אנחנו נגיע בסביבות 10 בלילה לדירה. אנחנו נוחתים ב 14:00 אם אני לא טועה. אם היינו נוחתים ממש בערב, הייתי לוקח לילה בשדה התעופה, אבל במקרה הזה אין טעם. אין לי בעיה לנהוג 500-600 ק"מ גם בלי לישון לילה לפני, בטח כשמדובר בטיול בחו"ל שאני נהנה ומסתקרן מכל מטר בכביש ומכל תחנת דלק (יש להם את משקאות האנרגיה הכי שווים, בחיי)

אז זה בנוגע לסעיפים 1+2.

3. אני רואה שהדעה בנוגע לטרייברג די אחידה פה, מצוין, חסכתם לי. אתמקד במפלים ומשם נמשיך לבאדן באדן. לדעתך יש טעם לעשות את כל המסלול של המפלים או שעדיף להחנות באחת מהנקודות באמצע, לטייל קצת הלוך חזור ולהמשיך?

4. מעבר לנהיגה, למה לדעתך קולמאר תגזול יום שלם? האמת, לא לגמרי מצאתי מה לעשות שם. הערכתי את הנהיגה ביום הזה בעד 6 שעות, בהתחשב בכך שאנחנו יוצאים מוקדם מהבית וחוזרים מאוחר (נניח, 7:00 עד 22:00) זה נותן לנו 8-9 שעות לטייל נטו. מצד אחד, ברור לי ש4 שעות זה בכלל לא הרבה פר עיר, מצד שני לא מצאתי ממש מה לעשות שם (הן בקולמאר והן בשטראסבורג). מה לדעתך הכי מעניין ב2 הערים האלה, ואם היית צריך להעביר יום באזור הזה, האם היית בוחר אחת מהן?

5. אני לא מתכוון להיכנס לשווייץ בכלל, הנסיעה לאורך קונסטאנץ תוכננה לגעת קצת בגדה הצפונית שלו (לא ממש להיצמד אלא רק שתהיה נק' מגע אחת שבה נוכל לעצור ולעשות איזה תצפית וארוחת בוקר). זו בעצם אחת השאלות שלי פה, איפה לאורך האגם שווה לעצור, אם בכלל. למה הנסיעה בנתיב הזה מייגעת? הסיבה שהכנסתי את האגם לעניין היא שנתיב הנסיעה מהיער למינכן עם עצירה בניושונשטיין, הגיוני יותר מדרום מאשר מצפון, לפחות על המפה. מדובר בנסיעה של 400 ק"מ, כלומר גם כן כ 5-6 שעות. אין לי בעיה לוותר על האגם (אם נניח, יש נתיב נסיעה עדיף מצפון), ו\או לחלופין לקפוץ לגדה המערבית שלו באחד הימים הפנויים שיש לנו אם הוא ממש שווה את זה. מה דעתך? (זה בסדר מבחינתנו להגיע ביום הזה מאוחר למינכן, לא קריטי)

פורסם

אני אישית ממש לא חושב שהנסיעה לאורך האגם מייגעת. הנופים די נחמדים, ויש איפה לעצור גם חוץ ללינדאו שהזכרתי.

בקולמאר אני ביליתי בזמנו משהו כמו 5-6 שעות, שזה כלל הליכה על פי המפה החינמית ומה שמסומן בה, שאפשר לקחת במשרד התיירות המקומי שם, א. צהריים וביקור במוזיאון צעצועים לא גדול במיוחד (2 קומות) שיש שם. אפשר כמובן למרוח את הזמן קצת יותר על קניות וכו', אבל מעבר לכך אני לא בטוח אם יש שם עוד אטרקציות שפספסנו..

פורסם

אתה נוחת ב-14:00 - זה לא נקרא לנחות בערב, כפי שהשתמע מההודעה הראשונה שלך. מצד שני אני מניח שתהיה די מותש אחרי לילה לבן. לי, אישית, היה ניסיון אחד מאוד לא סימפתי במינכן, כאשר נחתתי ב-7 בבוקר, לקח עד 8:30-8 לעבור את ביקורת הדרכונים וקבלת המזוודות (טרמינל 1F המקולל), עוד שעתיים לקבלת הרכב ואז התברר שהרכב לא תקין, בקיצור לקח לי למעלה מ-7 שעות מהנחיתה עד שהנעתי רכב תקין (באותו מקרה יציאה לכיוון זלצבורג). גם בלי התקלה היה לוקח לי כ-4 שעות ויותר מהנחיתה עד היציאה מהשדה, בגלל תור בלתי נסבל בדוכן ההשכרה של סיקסט, וגם אלה שלידו לא היו בדיוק פנויים.

לגבי קולמאר - מרכז העיר אכן לא עשיר במיוחד, אנחנו ביקרנו באיזה יריד "חקלאי" בשולי העיר ובילינו שם לא מעט, בעיקר להנאת הילדים. כאן מתבטא ההבדל בין טיול של שני מבוגרים צעירים לבין טיול משפחתי. לשטרסבורג לא הגענו בגלל סדרי עדיפות בבחירת יעדים.

לגבי אגם קונשטנץ - אני הייתי בגדה הדרומית העיר קונשטנץ לא מעניינת, אבל טיילנו קצת במיינאו המדהים, טיול שהתקלקל בגלל מזג אויר סוער מאד. את הגדה הצפונית איני מכיר. זה מעלה נקודה נוספת וחשובה בתכנון הטיול - לכל תכנית צריך plan B המבוסס על אתרים סגורים (מוזיאונים, כנסיות וכו') למקרה שמזג האויר יהיה גרוע.

מצינגן מאד אכזבה אותי, אבל זה כנראה היה קשור לכך שכל הכבישים היו בשיפוץ והנהיגה בתוך העיר היתה זוועתית וברחנו אחרי קניון אחד שלא הוצאנו בו ולו סנט בודד. כיון שחלפו מאז 5 שנים אני מניח שהמצב הרבה יותר טוב.

נקודה חשובה בתכנון הפעילות הן שעות פתיחה. מוזיאונים סגורים ביום ב' (זו הסיבה שבגללה לא הגעתי למוזיאוני הרכב בשטוטגרט), וחנויות נסגרות בסביבות 6-7 בערב, גם בערים הגדולות. במינכן אתה תשהה במרכז הירידים שנמצא במרחק משמעותי ממרכז העיר, אני מקוה שהמלון קרוב לתחנת U-bahn כך שהנסיעה תקח בין חצי שעה לשעה בכל כיוון. גם שדה התעופה רחוק מאד מהעיר, מדובר בכ-40-50 ק"מ, ומרחקי ההליכה בתוך השדה גדולים מאד, במיוחד אם אתה מנפגעי טרמינל 1F. כמוכן בדוק מראש היכן אתה יכול למלא דלק לפני החזרת הרכב.

מינכן מצויינת לקניות. אם אתה נכנס ברכב על A94 אתה מגיע לרחוב אינשטיין, ומדובר באזור עם הרבה חנויות זולות (גם ברחובות המקבילים). אשתי חגגה שם על מציאות, ובין השאר יש שם Media Markt גדול מאד. עד כמה שאני זוכר יש שם גם תחנה של U-bahn וקצת יותר רחוק גם של S-bahn, אבל בדוק במפה. כמוכן תחנת הרכבת המרכזית (שמרכזת גם את ה-U-bahn וה-S-bahn) היא קניון תת קרקעי עצום.

לגבי פארק אירופה - שים לב לשעות הפתיחה, לפי האתר החל ממחרתיים הוא נסגר בשעה 6 בערב. הפארק עצום בגודלו. מבחינת התארגנות על ציוד שים לב שיש הרבה מתקנים עם מים, כך שצריך להיות עם מעט ציוד ועם הגנה מפני מים שינתזו בכל מיני גלישות. אישית אני שונא את הפרקים ושימשתי כקולב לכל הציוד המשפחתי בזמן שהאשה והבנים נהנו מהמתקנים, אבל לך לא יהיה כזה שירות. עוד נקודה בביקור שלי שם - התורים למתקנים ארוכים, אבל גרמנים, כמו גרמנים, מתחילים לצאת ברגע שיש כריזה ראשונה לקראת סגירת הפארק. הנים שלי הספיקו לעשות 3-4 רכבות הרים בשעה האחרונה, לדעתי יותר מאשר משך כל היום קודם לכן. פשוט רצו ממתקן למתקן, כאשר התורים כבר התפוגגו. לכן - נצלו את שעות הפתיחה עד סופן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם כבר אתה לן באיזור מינכן, אני מציע לשקול להגיע לקן הנשרים, מקום מדהים.

פורסם

הבחור מחפש את היער השחור. קן הנשרים זה בערך 200 ק"מ ממזרח למינכן - הכיון ההפוך לזה שממנו הוא מגיע. סה"כ יש לו יום אחד במינכן - אישית הייתי מקדיש אותו לאחד מ-3 דברים: או ביקור במרכז העיר, או ביקור בדכאו (חצי יום) או למוזיאון הגרמני (מוזיאון עצום למד וטכנולוגיה). בערב כמובן בירה.

פורסם

אם כבר מוזיאון טכנולוגיה אז עדיף את המוזיאונים שיש בקרבת פרנקפורט כמו סינסהיים או ספייר.

גם דכאו זה חשוב.

פורסם

דור, שים לב למרחקים שעליהם אתה מדבר. יש לבחור מספיק מה לעשות ביער השחור וסביבותיו, והוא חוזר דרך מינכן. נסיעה לפרנקפורט דורשת עוד מאות ק"מ וכמה שעות, נראה לי קצת מוגזם למסגרת הזמן הקיימת. אפשר להשאיר משהו לטיול הבא.

• תוכן חדש...