Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני מחפש רכב שני , סופרמיני באזור ה 60K.

רוב הנסיעות הצפויות יהיו מאזור חדרה לחיפה על כביש החוף.

האופציות שחשבתי עליהם הם הפורד פיאסטה, סוזוקי סוויפט , סיאט איביזה 1.2 ופולו 1.2.

אשמח להמלצות וחוות דעת.

היום:

New Seat Leon 1.8 FR 5 door

בעבר:

Scirocco TSI

פורסם

מיני גם מתאים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מיני גם מתאים?

כן , פשוט נוטה לכיוון רכב קצת חזק יותר.

היום:

New Seat Leon 1.8 FR 5 door

בעבר:

Scirocco TSI

פורסם

את הרכבים הגרמנים אני באופן אישי לא הייתי לוקח לאור גיר בינוני באמינותו.

הפיאסטה אחלה רכב,בטיחותי,נוח,איכות חומרים טובה.

הסוויפט עם חומרים זולים יותר ותא מטען קטן,אבל רכב די זריז.

יונדאי I20 גם אופציה שלא רשמת אבל הרכב טוב,מאובזר.

יש גם את המזדה 2,זריז,אמינות טובה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שלום

כל הרכבים שציינת יכולים להתאים לנסיעות יום-יומיות מחדרה לחיפה וחזרה. לכל רכב יש את היתרונות והחסרונות שלו, השאלה היא מה מהם חשוב לך יותר?

הפיאסטה נוחה ומרווחת אבל בתקציב שלך יכנס הדגם הקודם, עם מנוע 1.4 ליטר וגיר אוטומטי רגיל. מהבחינה הזאת, הפיאסטה פחות זריזה מהסוויפט למשל. לעומת הפיאסטה הסוויפט זריזה יותר (מנוע 1.5 ליטר לעומת 1.4 ליטר), אבל תא המטען שלה קטן יותר וגם המושב האחורי שלה פחות מרווח.

לאיביזה ולפולו עם מנועי ה-1.2 ליטר טורבו יש ביצועים טובים וצריכת דלק נמוכה, אבל עלויות האחזקה שלהן מעט יותר גבוהות ובמקרה של הפולו גם הרכב קצת יותר יקר, מה שיחייב אותך לרדת מעט בשנתונים. שים לב שמחיר מחירון לוי יצחק של פולו שנת 2010 עם מנוע TSI הוא 66 אלף ₪, כך שזה קרוב מאוד לתקרת התקציב שהגדרת.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

שלום לכם,

אני מחפש רכב שני , סופרמיני באזור ה 60K.

רוב הנסיעות הצפויות יהיו מאזור חדרה לחיפה על כביש החוף.

האופציות שחשבתי עליהם הם הפורד פיאסטה, סוזוקי סוויפט , סיאט איביזה 1.2 ופולו 1.2.

אשמח להמלצות וחוות דעת.

פורסם (נערך)

על הסיאט והפולו לא הייתי הולך מסיבות שאם אני אגיד אותן פה יקפצו עלי, אז..

על הפיאסטה שמעתי הרבה שיש בעיות עם הגיר , וחוץ מזה אני לא מת על רכבים אמריקאים.

חשבת על היאריס ?

יש לי כזאת, אם יש לך שאלות תשאל.

עריכה אחרונה על ידי elor99
פורסם

טיוטה וחד מצמדי לא ממש הולך טוב.8)

פורסם

על הפיאסטה שמעתי הרבה שיש בעיות עם הגיר , וחוץ מזה אני לא מת על רכבים אמריקאים.

הוא מדבר על הדור הקודם (במחיר המדובר) ושם לא היה הגיר הרובוטי שאמינותו טרם הוכחה.

בדור הקודם מדובר ברכב נוח ואמין, חסכוני יותר או פחות בהתאם לאופי הנהיגה ונחשב מעט עצל אבל לא משהו שמפריע למי שמחפש תחבורה.

חשבת על היאריס ?

יש לי כזאת, אם יש לך שאלות תשאל.

לא מזמן החלפתי את רכבי לסופר מיני והתלבטתי בין חדש ליד שניה בן שנתיים-שלוש.

המחירים המבוקשים על היאריס המשומשת גבוהים יחסית וזה יכול לגרום לו לרדת בשנתונים.

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

זה גם נכון,המחירים של גבוהים,אבל הגיר הרובוטי של טיוטה לא נוח בעיר,הוא מתבלבל למשל אם אתה בירידה ויש באמפר קורים שני דברים:

1-העברה לא נעימה להילוך 1.

2-אחרי הבאמפר הרכב מושך את הרכב יותר מידי בהילוך 1 ולא תמיד עזיבת הגז עוזרת.

כמו כן,יש אופציה להעביר הילוכים בצורה ידנית וגם זה זה לא עוזר ברכב מוריד הילוך מוקדם מידי,לאבא שלי יש 107 וגם בעיר לא נוח עם הגיר הרובוטי,אבל במצד ידני עדיף.

פורסם
זה גם נכון,המחירים של גבוהים,אבל הגיר הרובוטי של טיוטה לא נוח בעיר,הוא מתבלבל למשל אם אתה בירידה ויש באמפר קורים שני דברים:

1-העברה לא נעימה להילוך 1.

2-אחרי הבאמפר הרכב מושך את הרכב יותר מידי בהילוך 1 ולא תמיד עזיבת הגז עוזרת.

כמו כן,יש אופציה להעביר הילוכים בצורה ידנית וגם זה זה לא עוזר ברכב מוריד הילוך מוקדם מידי,לאבא שלי יש 107 וגם בעיר לא נוח עם הגיר הרובוטי,אבל במצד ידני עדיף.

אני אף פעם לא נוסע על מצב ידני ורוב הנסיעות שלי הם עירוניות.

לא חוויתי את מה שכתבת כאן, הכל אצלי הולך חלק, כנראה זה תלוי באופן הנסיעה והתרגלות לגיר.

אם אתה יודע איך להתנהג עם הרכב הזה (ספציפי ביאריס, לא נהגתי על רובוטיים אחרים) אתה לא מרגיש אפילו שזה רובוטי ולא משנה עליה ירידה או באמפר.

פורסם

הבעיה זה למה אתה צרעך לדעת איך להתנהג? הרכב צריך לנסוע איך שאתה רוצה בלי משחקי עזיבת גז למעבר חלק בין ההילוכים,ובעליות הרכב גם מדרדר אחורה.

פורסם

כדי שהרכב ייסע איך שאתה רוצה אתה צריך לדעת לתפעל אותו נכון, לא ?

בעליות הרכב מדרדר אחורה?

נו אז מה?

אתה עוזב בדיוק לשנייה את הברקס ולפני שהוא מספיק להדרדר סנטימטר אתה כבר לוחץ על הגז.

פורסם

ברכב עם גיר פלנטרי אתה פשוט לוחץ על גז וזהו ללא צורך בעזיבת גז כדאי שההילוכים יעברו חלק,כנל ברציף.

אני עד עכשיו זוכר שירשור פה,אישתו של פותח השירשור הייתה על הקורולה בחניה בשיפוע הרכב הידרדר ופגע ברכב מאחור,בחניות בירידה או עליה לא לכולם יש את המהירות.אישתי וגם אמא שלי מתלוננות על זה ברכבים שונחם הקורולה ו107.

בגלל זה טיוטה מהר מאוד חזרה לגיר פלנטרי ולא חזקה יותר לרובוטי חד מצמדי.

פורסם

לא יודע על מה אתה מדבר, אני לא עוזב גז כדי שההילוכים יעברו חלק אני נוסע בדיוק איך שהייתי נוסע ברכב אוטומט.

כן, זה טיפה מוזר בהתחלה הגיר רק אחרי שמתרגלים אליו אז זה הופך להיות בקטנה ויכול להיות שאני אומר את זה בגלל שכבר התרגלתי.

אני יגיד לך ת'אמת אני לא מת על הרובוטי, קניתי רכב עם גיר רובוטי נטו לחיסכון בדלק וגם בגלל ששמעתי עליו שהוא אמין ביותר בניגוד לגיר שנמצא בקורולה.

לגבי גיר רציף גם עליו אני לא כל כך מתלהב, במקום שאני עובד יש כמה אקו מיקרה ואחד הספיק כבר להחליף גיר באזור ה-60K.

בנוסף ראיתי לא פעם ולא פעמיים מודעות ביד2 מיקרות שעברו החלפת גיר בק"מ נמוך.

לא יודע אם זה הכישלון עצמו של הגיר הרציף או שזה ספציפי למיקרה.

שורה תחתונה, לפי דעתי הגיר שהכי אמין היום זה אוטומט רגיל.

אבל לחלק מהאוכלוסייה נכנס גם שיקולים של חסכון בדלק וזה מביא אותנו לקנות רכבים עם גירים כאלה ואחרים.

• תוכן חדש...