Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בתחביב שיש בו תשוקה מטורפת ולא נשלטת בצורה רציונלית שאפשר לקמט אותה לערכים מדדים של מחירון ושווי שוק .כמו שאהבה זה לא דבר רציונלי ואין מחיר לאהבה לרוב אותו דבר ברכבים שעושים לך את זה .

הרכב הנכון לאיש הנכון שווה כמעט כל מחיר שאתה יכול לשלם ולעמוד בו ,ולא פעם גם כזה שאתה לא יכול לעמוד בו.

כאשר השוק מצומצם לדגמים בודדים של אותו רכב ,ובטח שהרכב במצב טוב אתה מרגיש שנפתח חלון הזדמנות שאולי לא יחזור ואז אתה צריך לחיות עם הפספוס .אני פספסתי לא פעם רכבים שעשו לי את זה במחיר כפול מהמחירון ,ועד היום מרגיש את ההחמצה על הפספוס יותר מאשר את השמחה על הרכבים שקניתי .

אומרים שההבדל בין גברים לילדים זה מחיר הצעצועים, וזה בהחלט צעצועים עברנו שאנחנו מוכנים לשלם.

אשתי אומרת שכחובב רכב אני מתוסכל תמידית בגלל הצעצועים שאין לי ,ולא פעם צודקת .

יש מכוניות שאין להם מחיר ,והמחיר שלהם זה רק מה שמי שמוכר מוכן לקבל כדי למכור את החלום הישן שלו .

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המחירון זה רק בשביל חברות הביטוח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מחירון זה ממש לא רק בשביל חברות ביטוח, זה גם בשבילכם. ברגע שהרכב מבוטח במקיף אתם חושבים שזה יעניין את חברת הביטוח ששילמתם פי 3 מהמחירון על הרכב?. אתם תקבלו מחירון אחרי הפחתות כאלו ואחרות. וזאת נקודה חשובה, 70 אלף ש"ח זה בהחלט סכום שרוב האנשים יעדיפו לבטח בביטוח מקיף, ברכב הזה אף אחד לא יבטח אותו לפי סכום של 70 אלף.

הבעיה העיקרית בארץ זה אנשים שחיים בסרט, כל מיני בעלי ספורטיביות כאלו ואחרות חושבים שהם מחזיקים אוצר ביד, או מינימום איזה פרארי טסטה רוסה נדירה.

ואז מתחילות התלונות על לוי יצחק והמחירים שלו. מה לעשות רכב זה לא השקעה, הכסף שאתם שופכים על הרכב בתחזוקה שלו ובתקלות שלו לא אמור לעניין אף אחד, נסעתם ? נהנתם? יש תקלה? עכשיו תשלמו, אל תנסו לגלגל את זה על הקונה. כנ"ל לגבי תוספות כאלו ואחרות, אפשר להתחשב בהם אבל אם התוספות עולות X כסף אל תצפו לקבל X כסף ועוד פרמיה עליהם. ועוד פעם להשלים עם העובדה שבסופו של דבר מדובר על מוצר צריכה וככזה יש לו ירידת ערך גם אם זה לא מוצא חן בעינכם את מה שבזבזתם על הרכב אתם לא תחזירו. כל הקשקושים האלה עם אהבה, לא יודע אני כבר לא קונה את זה, זה נועד בעיקר כנראה שאנשים לא ירגישו פרייארים עם עצמם, אז הם קוראים לזה אהבה.

לגבי ה-166 הספציפית, לא מכיר אותה באופן אישי, אבל רכב בן 10 שנזקק לשיפוץ כללי זה בהחלט לא מעודד במיוחד. מה גם שהנתונים היבשים לא מדהימים 220 אלף ק"מ זה מעט גבוה לשנתון. בכל מקרה מה הבעיה לחפש 166 במצב סביר ובמחיר שקרוב למחירון ולהשקיע בה 50 אלף ש"ח ולהביא אותה למצב תצוגה? (במידה ואתה חושק מאוד ב-166).

מנוקדת המבט שלי, במחיר כזה הייתי מחפש משהו מעניין יותר, BMW 330 או 325. חדשה יותר ומהנה יותר לנהיגה. או אולי אלפא 159.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנת. המחירון זה בשביל חברות הביטוח כדי שיהיה ערך קבוע כמה לשלם במידה והרכב נגנב/נשרף/נהרס בתאונה.

מי שמעוניין ברכב ישלם עליו כמה שמתחשק לו, וזה השיקול הכלכלי שלו בלבד. הבעלים יודע טוב מאד שהוא לא יקבל רבע ממה שהושקע ברכב, ולכן רכב זה אף פעם לא השקעה כמו שכתבת. פראייר? מי שמוכן לשלם שישלם. זה לא בכפיה וככה עושים עסקים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
גיבוב

לא קראת את השרשור עד כה אז חסוך מאיתנו את הדיעות הלא מבוססות שלך.

לעניין הביטוח, רכבים שעברו שימור ברמה הזו מוערכים מחדש על ידי שמאי ומבוטחים בהתאם. זול זה לא.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

יש אפשרות לבטח את הרכב לפי הסכום שאני קובע?

אני לא מדבר על הערכת שמאי מיוחדת. למשל, הרכב שלי מאוד יקר לי (לאו דווקא בגלל מצבו או נדירותו), ואני מעוניין לבטח אותו במחיר של 100K לדוגמא. כמובן שהביטוח יעלה בהתאם ויהיה יקר יותר מן הסתם. יש כזו אפשרות?

פורסם

מגניב - אני אבטח פז'ו 206 99' בחצי מיליון שקל, אעלים אותה, ואזכה במלוא הסכום! גאוני :mm_yeah:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
לא קראת את השרשור עד כה אז חסוך מאיתנו את הדיעות הלא מבוססות שלך.

לעניין הביטוח, רכבים שעברו שימור ברמה הזו מוערכים מחדש על ידי שמאי ומבוטחים בהתאם. זול זה לא.

האמן לי שקראתי.

אגב יש לך כשל לוגי במשפט, דיעה לא יכולה להיות מבוססת בגלל זה היא דעה וכל אחד רשאי להביע את דעתו ואין כאן עניין של ביסוס. אם הייתי קובע עובדות זה כבר עניין אחר.

פורסם

רכבי אספנות לדוגמא, קל יחסית לבטח בביטוח מקיף מאחר ויש להן מחירון מוגדר, שמשתנה בהתאם למצב המכונית - מחירון קראוס.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לגבי ה-166 הספציפית, לא מכיר אותה באופן אישי, אבל רכב בן 10 שנזקק לשיפוץ כללי זה בהחלט לא מעודד במיוחד. מה גם שהנתונים היבשים לא מדהימים 220 אלף ק"מ זה מעט גבוה לשנתון. בכל מקרה מה הבעיה לחפש 166 במצב סביר ובמחיר שקרוב למחירון ולהשקיע בה 50 אלף ש"ח ולהביא אותה למצב תצוגה? (במידה ואתה חושק מאוד ב-166).

זהו שגם אני חושב שלא קראת הכל או קראת מהאמצע.

בכלל לא בטוח שהרכב היה נזקק לשיפוץ כללי. מה שכן - הבעלים החליף כל מה שנראה לו שצריך (תקרא לזה תחזוקה מונעת / היסטרית או איך שתרצה). זו השריטה שלו.

סביר להניח שמישהו אחר - לא היה מחליף הכל. עד כאן ?

יפה.

עכשיו - כנראה שכן היתה בעייה למצוא 166 במצב טוב (יחסית, שזה יחרוג מהמחירון בוודאות). חוץ מזה מה שאתה מתאר ("מה הבעיה לחפש 166 במצב סביר...ולהשקיע בה 50 אלף ש"ח ולהביא אותה למצב תצוגה? ") - זה מה שנעשה.

לכן התמחור הגבוה (ולמי שזה מתאים - בסדר. למי שלא- אז לא).

alfa 156 2.5.

פורסם
יש אפשרות לבטח את הרכב לפי הסכום שאני קובע?

אני לא מדבר על הערכת שמאי מיוחדת. למשל, הרכב שלי מאוד יקר לי (לאו דווקא בגלל מצבו או נדירותו), ואני מעוניין לבטח אותו במחיר של 100K לדוגמא. כמובן שהביטוח יעלה בהתאם ויהיה יקר יותר מן הסתם. יש כזו אפשרות?

לא. חייבים הערכת שמאי.

אני עברתי מקרה כזה. התנגשו בי מאחור ברכב שעבר שיפוץ ואמור היה להיות מושבת. שילמתי לשמאי שיעשה הערכת שווי ריאלית שלו ואחרי דין ודברים עם חברת הביטוח של הפוגע קיבלתי את מלוא סכום הנזק שהיה גבוה בהרבה מהערך המחירוני שלו באותה עת.

זה לא היה קל אבל בסופו של דבר הסתדר.

פורסם

האם זה עובד כך גם בשאר התחומים? פרטי אומנות או נדל"ן יוצא דופן למשל? כל אותם מקרים שיש קושי להעריך את מחירו של פריט.

חובה להצתייד בהערכת שמאי? הרי כל שמאי יכול לתת הערכות שונות.

פורסם

יש להבחין בין שני מקרים

אתה רוצה לבטח את הרכוש שלך, שהוא ייחודי , עליך לעשות הערכת שמאי שתהיה מקובלת על הביטוח , במקרה של רכב , אצל יצחק לוי, ועל סמך ההערכה הזאת יבטחו לך את הרכב ותשלם בהתאם!! וזה ההסכם בינך לבין חברת הביטוח שלך.

במקרה בו אתה נפגע על ידי צד ג' כמו במקרה של amiger אין בין הצדדים שום הסכם, ולכן הערכה של שמאי של הנזק שנגרם לך קובעת , ללא קשר למחירון הרכב של יצחק לוי.

כמובן שהצד הפוגע רשאי להביא גם הערכת שמאי מצידו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
האמן לי שקראתי.**** אולי קראת, לא ביטאת את זה בתגובה שלך שהיא כל כך עמוד 1 בשרשור.

אגב יש לך כשל לוגי במשפט, דיעה לא יכולה להיות מבוססת **** דיעה, כדי שיתייחסו אליה ברצינות, צריכה לשיטתי להיות מבוססת. זכותך לא להסכים אבל צפה שיאתגרו את מה שאתה מבטא.

עזוב נשמה.

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...