Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

שמתי לב שיש לפעמים רעש של שניה בהעברה מהילוך רביעי לחמישי , לא במצב ידני רק באוטומט

הוחלף ברכב לפני 3 חודשים מצמד חדש במוסך טויוטה מורשה ..

האם זה קריטי להתחיל לחפור מאיפה זה בא ?

פורסם

האם הרעש קורה גם בהחלפה מראשון לרוורס?

מכיוון שזה קורה רק באוטומט, יתכן שמחשב הגיר לא למד את נקודת ההפרדה של הקלאץ'.

כמה דברים שאפשר לעשות:

1. החלפת שמן גיר-הגיר הרובוטי דורש שמן מיוחד בצמיגות 75W, מומלץ להחליף אך ורק לשמן של טויוטה, אסור לשים שמן של חברות אחרות או צמיגויות "קרובות" כגון 75W80 וכו' כי זה יגרום לנזק. תמיד עדיף שאחרי החלפה של הקלאץ' יהיה שמן טרי במערכת.

2. יתכן שהחלפת הקלאץ' לא בוצעה כמו שצריך עד הסוף-צריך לבצע איפוס גיר+לימוד מחשב גיר לנקודת ההפרדה של הקלאץ' החדש.

אפשר לדעת כמה עלתה לך ההחלפה?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עשיתי איפוס לגיר , זה ממש עזר לשיפור הנסיעה ... הבעיה היא שאמרו לי שיש חריקה בתיבת ההילוכים , שאין הרבה מה לעשות זה או לשפץ גיר או להחליף. שומעים נקישה בין הילוך שלישי לרביעי ... המצחיק הוא שבקושי הרכה עשה 90 אלף .. למישהו יש את הבעיה הזאת? אמרו לי שזה סינכולייז בגיר , משהו כזה . המנהל עבודה אמר לי שאפשר להמשיך לנסוע עם זה ככה .

פורסם

סינכרונים בגיר יכולים להישחק, וזה יכול לקרות גם בק"מ כזה ואפילו בק"מ הרבה יותר נמוך.

מאחר וביצעת את העבודה במוסך מורשה יבואן, ולא מדובר ברכב שאתמול עלה לכביש, אני יוצא מנקודת הנחה שהעבודה בוצעה בצורה טובה והרעש שאתה שומע, הוא כמו שאמרו לך, רעש מהסינכרון של ההילוך השלישי-רביעי.

בנוסף, מדבריך ניתן להסיק שהקלאץ' מתפקד היטב בכל ההילוכים ועובדה שאין לך שום הודעה או נורה שמצביעה על תקלה במערכת - לכן נשארת רק עם רעש כלשהו בשילוב הילוך ספציפי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, תקן אותי אם אני טועה-הרי מה ששולט על ההעברה אלו מנועים חשמליים וסולנואידים. אם נקודת ההפרדה של הקלאץ' לא נכונה עקב בעיית סינכרון, זה לא גורם לבלאי מוגבר?

פורסם

במכוניות האלו מדובר בעיקר במנועים חשמליים ובתיבת הילוכים ידנית "אמיתית".

סולונואידים יש במערכות עם פיקוד הידראולי, כשלמיטב זכרוני בטויוטה אין כזו אלא הכל מתנהל ע"י מנועים חשמליים.

נקודת ההפרדה של הקלאץ' היא חשובה, אבל חשובה לכל ההילוכים !

אם היתה בעיה בקלאץ' היתה לו בעיה בשילוב של כל ההילוכים, אך מאחר וזו בעיה נקודתית בהילוך ספציפי (כניסה לרביעי), אז ככל הנראה יש לו שם בעיה בסינכרון.

יש מכוניות עם גיר ידני שנוסעות ככה שנים על גבי שנים ללא שום בעיה ולמרות הסיכנרון הלא נעים בין הילוכים להילוך.

גם במקרה הזה, *יכול להיות* שהוא יוכל לנסוע ככה גם עוד 20 שנה, ויכול להיות שמחר בבוקר ההילוך לא יכנס.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ואיי ממש תודה איציק על האינפורמציה .. שימחת אותי מאוד , רציתי לשמוע חוות דעת מקצועית ואני רואה שאתה ממש מקצועי , זה גם מה שמנהל עבודה אמר לי בטויוטה זמיר בי-ם .. אמשיך לנסוע ככה ומקווה שלא תיהיה בעיה כל שהיא ב"ה.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום.אני שוב מעלה את שאלתי כאן , למי שלא יודע הוחלף לי קלאץ לפני שנה ולאחר חודש החלו חריקות בין הילוך שלישי לרביעי , פניתי למוסך שטיפל ברכב(טויוטה מורשה בים) ואמר לי שזה לא קשור לקלאץ וזה בעיית סינכרונייז , לא הרפיתי ופניתי לטויוטה שירות לקוחות ארצי והם קבעו לי פגישה עם איש שירות שלהם במוסך היום בבוקר , עשינו נסיעה והוא אמר לי שזה לא קשור לקלאץ והחריקה שיש לי זה מהסינכרון בין שלישי לרביעי , מה שהומלץ לי זה להחליף שמן גיר + תוסף מיוחד שהם שמים , בהתחלה פחדתי ולא רציתי כי הפחידו אותי כאן פעם מיזה , אבל הוא אמר לי בוודאות שלגרוע זה לא יכול זה בסך הכול גיר ידני , וזה יעשה רק טוב בגלל שהשמן שלי כנראה כבר שחור ..נתנו לי הצעת מחיר לאלף שקל והורידו לי את העבודה והכול , מחיר סופי 700 שקל ..האם כדאי לעשות?

פורסם

אני חושב שאין לי בררה הרבה ואלך להחליף שמן גיר עם תוסף מיוחד , האיש שירות של טויוטה ארצית אמר שזה לא יגרע וההפך בלי תוסף להחליף שמן אין טעם..

פורסם

שום תוסף ושום נעליים.

כל בעלי המקצוע שניגשת אליהם איבחנו שכנראה יש בעייה בסינכרונים, כך שחוץ מהחלפה שלהם כל ניסוי אחר שתעשה זה בגדר זריקת כסף לפח.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שום תוסף ושום נעליים.

כל בעלי המקצוע שניגשת אליהם איבחנו שכנראה יש בעייה בסינכרונים, כך שחוץ מהחלפה שלהם כל ניסוי אחר שתעשה זה בגדר זריקת כסף לפח.

טוב החלפתי שמן גיר היום 2 ליטר + תוסף , התוסף עלה יקר מאוד איזה 400 שקל השמן זול מאוד כל ליטר 100 שקל , נעדכן אם זה יוריד חיכוך וישפר ביצועים ..

פורסם

תגיד, למה אתה בכלל מתייעץ איתנו אם אתה עושה מה בראש שלך? :roll:

רק בריאות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
טוב החלפתי שמן גיר היום 2 ליטר + תוסף , התוסף עלה יקר מאוד איזה 400 שקל השמן זול מאוד כל ליטר 100 שקל , נעדכן אם זה יוריד חיכוך וישפר ביצועים ..

באיזה תוסף מדובר, יש לך שם של המוצר או תמונה שלו?

• תוכן חדש...