Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ללא קשר לת'רדים שלי כאן לאחרונה, מנסה לעזור גם לחבר למצוא רכב חדש.

הייתה ברשותו אקסנט 05 - טוטאל לוסט בתאונה בכביש מהיר, הוא יצא עם קצת כאבי צוואר. מאז נוסע בתח"צ.

הבחור לא אוהב מכוניות, לא אכפת לו מכלום חוץ מלהגיע מא. לב. בקלות ובזריזות, רק שתח"צ לא ממש עושה את העבודה בסופי שבוע. כדי לסבר את האוזן, הוא רווק שעובד ב2 עבודות, אחת מהן היא תקלוט ודורשת גם שינוע של קצת ציוד (מחשב, פלטה) וגם נסיעות בלילות וסופ"שים.

אופי הנסיעות: כל יום מראשון-לבורסה ר"ג וחזור. כמה פעמים בשבוע ראשון-ת"א בלילה. לפחות אחת לשבוע ראשון-ב"ש.

תקציב: כ 20 אלף, גמיש ל25 אם צריך.

דרישות: אוטומט חובה, עם מזגן, חסכוני בדלק וזול+פשוט לתחזוקה (פשוט = לא דורש התעסקות תכופה). עדיפות לרכב קטן. רצוי משהו בטיחותי יחסית.

הרכב היחיד שאני מכיר שעונה על הדרישות הוא גטס (אחרי מתיחת פנים) מהגרסאות שהן לא GLF. תאורטית גם אוואו, אבל לא יודע עליה כלום.

יש לכם המלצות נוספות ע"מ להרחיב החיפוש?

(נ"ב אני שואל בשמו מסיבה פשוטה - אני ה"חבר מבין ברכבים" שלו והוא ביקש ממני לעשות טובה ולקנות לו אוטו. לבד הוא לא יעשה את זה...)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

למה לא אקסנט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל יונדאי גרעפס (גטס)/דייהטסו סיריון יעשו את העבודה בצד של האמינות, פחות בצד של צריכת הדלק. מצד שני הנסועה שלו גם ככה לא היסטרית, אז זה לא אסון. אם בכל זאת ניתן לקרוץ לידני, פנדה יכולה להכנס גם כן לרשימה.

פורסם

אם באוטומטיות קטנות הוא חפץ גטס תיתן לו אמינות קליאו תיתן לו נוחות ובטיחות ואם ימצא אחד שמור גם אמינות

פורסם

פונטו עם תיבה רציפה, סיריון, וגטס הן אופציות סבירות, אוויאו היא מלכודת מוות על גלגלים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש לציין שאת הגטס יש לקחת ברמת הגימור המתאימה, כדי שלא תהיה מלכודת מוות גם היא, דהיינו לבחור רמות גימור GLI/GLX/GLS ולא GLF.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הרכב היחיד שאני מכיר שעונה על הדרישות הוא גטס (אחרי מתיחת פנים) מהגרסאות שהן לא GLF.

יש לציין שאת הגטס יש לקחת ברמת הגימור המתאימה, כדי שלא תהיה מלכודת מוות גם היא, דהיינו לבחור רמות גימור GLI/GLX/GLS ולא GLF.

קריאה סלקטיבית. :)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אחזור על הפרטים היבשים:

חבר קרוב שלא אוהב, מתעניין או מבין במכוניות, מחפש רכב ליום-יום אחרי שריסק את האקסנט שלו.

הוא עובד בעבודה מסודרת אבל די תפרן ולכן הקריטריון הראשי הוא זול.

הנסיעות שלו - מידי פעם מראשון לבאר שבע (בד"כ הוא לוקח רכבת), כל יום מראשון לחניון של הנתיב המהיר ולעתים נסיעה לת"א. להערכתי נסועה של 10K בשנה גג. הרכב ישמש רק אותו, הוא רווק, והוא מתכנן להחזיק את הרכב 5 שנים לפחות.

הדרישות:

1. זול - לרכישה, לאחזקה, לטיפול, לביטוח ובצריכת דלק

2. בטיחותי - אחרי חווית הריסוק יש על זה דגש

3. אמין - מעבר לעלויות, לבחור יש פאניקה מוחלטת מכל העיסוק במוסכים ותיקונים והשאיפה היא למזער את הצורך בביקור בהם.

הוא הסכים להתפשר על ידני. אין לו בעיה עם רכב חלש, משעמם ומעפן. לא מעניין אותו גודל, אבזור, נוחות לנסיעות ארוכות או רעשי רוח, איכות חומרים ועיצוב.

לגבי הפיננסים:

לבחור יש בדיוק 20K לשים במזומן כרגע. לא יכול למתוח אפילו ל25. מדובר ב20K שהוא מקבל במתנה מאמא או משהו, אם ורק אם הוא קונה רכב ולמטרה זו בלבד. כמו כן הוא לא יכול לקחת הלוואה בנקאית, אני לא אפרט למה ופשוט תקבלו את הדברים כעובדה. מה שמעניין אותו בbottom line - זה עלות חודשית של להחזיק את הרכב. עוד דברים שיש לקחת בחשבון - כך או כך הוא יעשה על הרכב שיקנה מקיף גם אם הרכב ישן, כך או כך הוא מעוניין ברכב לאורך זמן רב כלל האפשר מה שהופך את ירידת הערך לכמעט ולא רלוונטית.

המשמעות - הוא יכול או לקנות רכב משומש ב20 אלף לכל היותר, או לשים 20 אלף כמקדמה על רכב חדש עם עסקת מימון.

האופציות שאני רואה הן יונדאי גטס, אזור 2006-7 בגרסאות הבטוחות יותר, או יונדאי I10 החדשה בגרסת הליטר הידנית.

היינו היום בסוכנות יונדאי בראשון לציון והוא קיבל הצעה כזו: 57 אלף לרכב על הכביש כולל אגרה, מרימי חלונות קדמיים, חיישני רוורס וקודנית. 20 אלף הוא שם מקדמה, משהו כמו 430 שקל הוא משלם בחודש ל36 חודשים, ואת היתרה בסוף (בלון) הוא יוכל לפרוס לתשלומים או לשדרג לחדש יותר או לשלם במזומן אם עד אז יהיה לו מאיפשהו את הכסף (אם נגיד הוא יוכל לקחת אז הלוואה בנקאית).

בחישוב שלי ל3 שנים הקרובות, העלויות שלו לI10 יהיו, לפי 16 קמ"ל:

כ 16 אלף על מימון + 12 אלף על ביטוחים + 14 אלף על דלק + 2 אלף על טיפולים + 2.5 אלף אגרות = סה"כ 1300 ש"ח בחודש.

ואילו לגטס לפי 12 קמ"ל:

12 אלף על ביטוחים + 19 אלף על דלק + 6 אלף על תחזוקה (טיפולים ותיקונים) + 3 אלף אגרות = סה"כ 1100 ש"ח בחודש.

בהמשך, כשהאחריות על ה I10 תיגמר ועלות האחזקה שלה תעלה פער העלויות יגדל מעט, אבל בתקווה גם המצב הכלכלי שלו ישתפר מעט. הנחת היסוד היא שהוא יפרוס את ה"בלון" לתשלומים כך שיישארו באזור ה 500 בחודש. בנוסף סביר שעלויות התחזוקה של הגטס, כשתהיה כבר בת 10+ יעלו.

הנטיה שלי היא להמליץ לקנות רכב חדש. עם הנוחות שזה מביא לו (אין צורך להתחשבן עם מוסכים, אבזור טוב יותר, בטיחות גבוהה יותר) הפער הזה בתשלום החודשי שווה את זה - לדעתי.

מה אתם חושבים? האם אני מפספס משהו בחישוב? האם יש פקטור שלא לקחתי בחשבון או נתון לא מדויק? מה הייתם עושים במצב שלו בהינתן הנתונים האלה (ואם צריך עוד נתונים, אני אספק אותם)?

פורסם

כתור אחד שהיה לו I10 חדשה (מהדור הקודם), החישובים שלך מאוד מקלים.

האגרה היא כ-1200 ש"ח בשנה אז 3.6K ש"חב-3 שנים.

ביטוח לפי חיוב שלך 4K ש"ח בשנה, אני הצלחתי להשיג את המחיר הזה רק עם הנחת עובד מדינה. אם תצליח למצוא ביטוח בפחות מ-5K ש"ח יצאת מלך. לכן הייתי בונה על 15K ש"ח ב-3 שנים הקרובות.

ההנחה שלך לגבי עלות טיפולים כוללת רק מחיר החלפת שמנים ל-3 שנים. לא לקחת בחשבון החלפת ברקסים, מצבר, צמיגים וכו'.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מחיר האגרה הראשונה מגולם בעלות הרכישה, לכן 2.4 אלף לאגרות.

ביטוח - ייתכן שאתה צודק, אבל הוא ייקח מקיף כאמור לא משנה איזה רכב ירכוש כך שגם אם המחיר גבוהה יותר - הוא יהיה גבוהה יותר ב2 הרכבים, לא כך?

האם 2000 ש"ח ל3 שנים זה רק החלפת שמנים? החלפת שמנים אמורה לעלות כ 450 ש"ח בממוצע לרכב זול ופשוט - לקחתי בחשבון גם טיפול אחד שכולל ברקסים. מצבר וצמיגים הם אכן דבר מתכלה אך כנראה שאת אלה יצטרך להחליף גם בתקופת אחזקת הגטס כך ששוב - אין שוני בין 2 האופציות.

מה שאני מחפש זה איפה יש עלויות שגדולות או קטנות מהחישוב שלי לטובת\לרעת אחד הרכבים ולא השני, כלומר האם הפער בינם בפועל הוא גדול יותר.

פורסם

שוב, ההנחות שלך לא נכונות כי כנראה לא החזקתי בחיים רכב חדש. העלויות שאתה רושם זה למוסך כללי וחלפים תחליפיים עבור רכב משומש.

הטיפול הראשון ב-I10 שלי במורשה יצא 500 ש"ח, הטיפול השני 600 ש"ח. ב-2 הטיפולים החליפו רק שמן מנוע ופילטר. הטיפול השני היה צריך לעלות 1300 ש"ח כי לפי הוראות יצרן צריך להחליף שמן ברקס, פלאגים ופילטר אוויר. מכיוון שלרכב היה רק 15K ק"מ אחרי שנתיים אז במוסך בדקו את כל הרכיבים ואמרו שלא צריך להחליף.

בנסועה ממוצעת (כ-15K ק"מ בשנה) הייתי מכין 2-2.5K ש"ח בשנה לאחזקה. 3 החלפות שמנים 1500 ש"ח, צמיגים 1500 ש"ח, מצבר 500 ש"ח, ברקסים 1500 ש"ח וכל השאר זה פילטרים ושמנים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הכיוון שלו צריך להיות עסקת מימון של רכב משומש, אוטומטי, בלי בלונים.

הבלון הוא פיקציה, כי גם אותו צריך להחזיר.

לכן - עדיף לגשת לחברות ההשכרה, לראות מה יש בגיזרת האוטומט הקטן ולהיסגר על משהו.

אפשר לקנות רכב כמו קיה ריו (המקבילה של האקסנט שהייתה לו), בת 3, בסביבות 45K לרכב עם ק"מ בעל נסועה קצת גבוהה מהממוצע - גם ככה הוא לא עושה ק"מ גבוה. הוא יוכל להחזיק אותה 5 שנים בלי בעיות מיוחדות וגם למכור אותה כרכב עם ק"מ סביר, בגלל הנסועה הנמוכה.

פורסם
...

כמו כן הוא לא יכול לקחת הלוואה בנקאית, אני לא אפרט למה ופשוט תקבלו את הדברים כעובדה.

...

או לשלם במזומן אם עד אז יהיה לו מאיפשהו את הכסף (אם נגיד הוא יוכל לקחת אז הלוואה בנקאית).

...

אני מציע שהחבר יברר האם הוא יכול לקחת הלוואה או לא, כי זה פרט חשוב להמשך הדיון הזה. לראייתי, עדיף לו רכב חדש (יותר, אם לא בכלל) על פני כל גטס, שגם בגרסאות ה"מפוארות" לא עומד ברמה בטיחותית נורמלית, ועזוב נוחות נסיעה, אבזור ושטויות כדומה.

אגב, לא חייבים להיסגר על יונדאי דווקא, זה במידה והולכים על רכב ממומן.

פורסם
אני מציע שהחבר יברר האם הוא יכול לקחת הלוואה או לא, כי זה פרט חשוב להמשך הדיון הזה. לראייתי, עדיף לו רכב חדש (יותר, אם לא בכלל) על פני כל גטס, שגם בגרסאות ה"מפוארות" לא עומד ברמה בטיחותית נורמלית, ועזוב נוחות נסיעה, אבזור ושטויות כדומה.

אגב, לא חייבים להיסגר על יונדאי דווקא, זה במידה והולכים על רכב ממומן.

החבר בירר ולכן כתוב בהודעה, בהדגשה שהוא לא יכול. אם הוא יכל לקחת הלוואה בעצמו, זה היה מרחיב את ספקטרום הפתרונות האפשריים משמעותית וכנראה שלא הייתי בא להתייעץ כאן בדילמה הזו ספציפית.

אני בטוח שמהרבה בחינות כל רכב חדש עדיף על הגטס, אבל בסוף זה שאלה של כסף. מה האופציות האחרות שיש לו בנתיב המימוני? הכוונה היא לרכב שלא ישתה לו את הכסף בתחזוקה גם אחרי סוף תקופת האחריות.

פורסם (נערך)

ראה פוסט שלי שמתייחס לעניין המימוני בפורום "כללי".

לפי הדרישות המאוד ספציפיות של החבר - נשמע שהוא "נעול" על רכב חדש וכנראה שרכישה בשיטת "בלון" של I10 מתאימה לו. רכב שמספיק לרווק, חסכוני, בעל מוניטין אמינות טוב וככל הנראה שמירת ערך סבירה. הרכב בסיסי מאוד ולא אנין הגה, אבל זה כפי שהסברת, לא מעניין את החבר כלל ועיקר.

יחד עם זאת החבר חייב להבין שמדובר בסוג של הימור. יש סיכון לא קטן שיגיע מועד פיצוץ הבלון שוק המשומשות יהיה כל כך על הפנים שהוא לא יוכל למכור את הרכב ולהתגלגל לעסקה הבאה בלי תוספת מחיר. יש סיכון גם שהריביות יעלו וכמובן שהוא עלול לאבד את עבודתו או שמשכורתו תפגע. אני מאמין שיש סיבה טובה לכך שהוא מסורב אשראי על ידי הבנקים. בארה"ב החבר שלך כנראה היה נקרא לווה "סאב-פריים", שיבדוק טוב-טוב איך בדיוק מתכוונים לפרוס את הבלון בסוף התקופה, יכול להיות שהוא לא יוכל לפרוס את התשלומים או שיאלץ לעשות זאת עם ריבית גבוהה.

לאור זאת, הוא חייב להיות ערוך לאפשרות שהוא יאלץ לשלוף ערימת מזומנים נוספת בסוף התקופה. את החשבונות שיעשה עם עצמו ושיזכור שרכב ב-55 אלף ש"ח עדיין עולה 55,000 ש"ח לא משנה באיזה צורה מציגים את זה.

שיתחדש וינהג בזהירות.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תוכן חדש...