Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני רק ישים את זה פה...

http://www.gsm-israel.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%AA%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-%D7%94-xperia-z2-%D7%A0%D7%A1%D7%93%D7%A7-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%A1%D7%99%D7%91%D7%94

האם זה נכון או לא? אין לי מושג.

במידה וזה נכון, האם הייתי סומך שהיבואן ייתן לי שירות אחריות ללא תשלום? זה כבר תלוי נאיביות\תמימות יש לי על הבוקר...

גילוי נאות, לטעמי הZ1 קומפקט על גבול המושלם בשבילי ואם היה לו טעינה אלחוטית הייתי קונה 2 (כיום עם סמסונגים)

עריכה אחרונה על ידי fish

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היו מיקרים דומים גם עם האייפד AIR שרק הושק, פגם ייצור גרם שהמסך יסדק מעצמו שנמכשיר מונח בלילה סתם בטענה.

אפל בשושו החליפה לכולם עד כחודש או משהו מיום הקניה.

לדעתי זה קשרו לת'רמודינמיקה עם התרחבות/קיווץ החומרם השונים + סיכוי לפגם בסוללה שגורם להיתנפחות בטעינה/בחום.

בכל מכשיר תמיד כדאי לחקות לBATCH השני לפחות שיהיה מתוקן משלל הבעיות של מכשרי ההשקה מהBATCH הראשון.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

קצת באיחור, אבל שווה את התגובה. צריך לקחת מאוד מאוד בזהירות את הביקורות על איכות התמונה של המכשירים האלה. הבוחנים הרבה פעמים מתעלמים מסצנות ״עולם אמיתי״ וסתם להשוות גלריות תמונות או להאמין לבוחנים עלול מאוד מאוד להטעות.

דוגמא מהחיים - זוג חברים חיפש מכשיר לאשה. היו לה כמה אופציות לבחור מהעבודה, ומה שהיה הכי חשוב לה הם המצלמה והסוללה. נשאלתי כמובן מה לבחור, זכרתי ש-G2 מצטיין בביקורות בשני התחומים האלו, אך בדקתי שוב ואכן - בכל ביקורת שראיתי בהחלט עושה רושם שהמצלמה שלו מאוד טובה. לא אמורה להיות פחות טובה מהאייפון 5S שלי, שמבחינתה לפחות היה הסטנדרט לתמונות.

אממה, מסתבר שאמנם בצילומים באור יום הכל טוב ויפה. המכשיר מצלם מצויין, ועודף הפיקסלים אפילו הופך אותו לטוב יותר מהאייפון במקרים מסויימים, בזכות הקרופ העדיף שניתן לעשות.

ושוב אממה, צילומי אור יום זה רק חלק מהצילומים. במקרה שלהם, זה אפילו רק חלק קטן מהצילומים. הסתובבנו בשעות הערב והיא ניסתה לצלם. מסתבר שפשוט בלתי אפשרי להוציא תמונה נורמלית עם ה-G2 באור נמוך. מעבר לכך שכל הצילום הופך להיות איטי בצורה בלתי נסבלת, התמונות או מטושטשות (כי התריס נפתח לזמן ארוך) או חשוכות (אם הוא נפתח לזמן קצר). ניסיון שימוש בפלאש גרם למצולמים להראות כמו רוחות רפאים. האייפון כמובן מצטיין הסצנות האלו, ובלי שום בעיה מוציא תמונות מעולות, עם או בלי פלאש. אז במקרה הזה פשוט שלחתי להם את התמונות. כשהם לבד - זו כבר בעיה.

חזרתי לביקורות - שוב, הכל נראה טוב ויפה. אפילו באור נמוך, המבקרים רושמים שהמכשיר בהחלט טוב והתמונות שהם הוציאו נראות לא רע בכלל. מסתבר, שבמבחנים האלו, כדי לשמור על אחידות בין מכשירים שונים הם משתמשים בחצובה. ברור שאז, יחד עם חשיפה ארוכה מתקבלת תמונה סבירה. אבל ברור גם לכולם, שכל הקטע בסמארטפון זה הגמישות, ואף אחד לא סוחב איתו חצובה כדי לצלם בסמארטפון..

בקיצור - אחרי כל הקשקוש שלי, כל מה שאני אומר זה שתנסה לקחת מכשיר ולבדוק בעצמך כל מיני מצבים. או שתחקור לעומק משתמש במכשיר. כי עד שניסיתי בעצמי, ראיתי רק דברים טובים עליו. ברגע שרשמתי את התלונה הזו בפייסבוק, פתאום כל בעלי המכשיר שלא היתה להם מילה אחת רעה להגיד עליו מסכימים ואומרים שזה באמת הנקודה החלשה שלו.. תודה, באמת.

פורסם

אכן תגובה חשובה שצריך לקחת בחשבון, לא תמיד הביקורות קשורות לביצועי המכשיר בפועל שקונים אותם, לכן אני מעדיף את הדיונים בפורומים שאנשים משתפים את חוות הדעת שלהם משימוש בפועל+ דיוני פירסום תמונות שצולמו מהמצלמה.

בנוגע לסוני- אלגורתם העלוב לעיבוד התמונות מהמצלמה ידוע בכל קהילה, משום מה הם לא מוכנים לטפל בזה.

עוד דבר- האם הישתמשתם בסצינת NIGHT PORTRAIT? לפעמים זה משפר את התוצאה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

hwgeek - ניסינו כל מה שיש לאפליקציה המובנית להציע, ואז עברנו לאפליקציות צד שלישי. לא יעזור כלום, החיישן / מעבד התמונה / שקר כלשהו אחר לא מספיק טוב לצילום באור נמוך. על מנת לקבל תמונה טובה הוא חייב חשיפה ארוכה, ובשביל זה חייבים חצובה.

פורסם (נערך)

זה דבר ידוע. שום אבל שום מכשיר סלולארי לא יצלם נורמאלי בלילה.

פשוט גודל החיישן (חצי מהציפורן של האצבע הקטנה) בשילוב עם עדשה פשוטה וצמצם קבוע לא מאפשרים למספיק אור להכנס בזמן חשיפה נורמאלי.

הפתרון של היצרנים הוא פשוט להעלות ISO לשמיים אבל כך גם נראית התמונה.

והנה תמונה שצילמתי עם XPERIA Z ב 8 מגהפיקסל.

לא רואה איזשהי בעיה..

1890375_10152322745514461_2072527395_o.jpg

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם
קצת באיחור, אבל שווה את התגובה. צריך לקחת מאוד מאוד בזהירות את הביקורות על איכות התמונה של המכשירים האלה. הבוחנים הרבה פעמים מתעלמים מסצנות ״עולם אמיתי״ וסתם להשוות גלריות תמונות או להאמין לבוחנים עלול מאוד מאוד להטעות.

דוגמא מהחיים - זוג חברים חיפש מכשיר לאשה. היו לה כמה אופציות לבחור מהעבודה, ומה שהיה הכי חשוב לה הם המצלמה והסוללה. נשאלתי כמובן מה לבחור, זכרתי ש-G2 מצטיין בביקורות בשני התחומים האלו, אך בדקתי שוב ואכן - בכל ביקורת שראיתי בהחלט עושה רושם שהמצלמה שלו מאוד טובה. לא אמורה להיות פחות טובה מהאייפון 5S שלי, שמבחינתה לפחות היה הסטנדרט לתמונות.

אממה, מסתבר שאמנם בצילומים באור יום הכל טוב ויפה. המכשיר מצלם מצויין, ועודף הפיקסלים אפילו הופך אותו לטוב יותר מהאייפון במקרים מסויימים, בזכות הקרופ העדיף שניתן לעשות.

ושוב אממה, צילומי אור יום זה רק חלק מהצילומים. במקרה שלהם, זה אפילו רק חלק קטן מהצילומים. הסתובבנו בשעות הערב והיא ניסתה לצלם. מסתבר שפשוט בלתי אפשרי להוציא תמונה נורמלית עם ה-G2 באור נמוך. מעבר לכך שכל הצילום הופך להיות איטי בצורה בלתי נסבלת, התמונות או מטושטשות (כי התריס נפתח לזמן ארוך) או חשוכות (אם הוא נפתח לזמן קצר). ניסיון שימוש בפלאש גרם למצולמים להראות כמו רוחות רפאים. האייפון כמובן מצטיין הסצנות האלו, ובלי שום בעיה מוציא תמונות מעולות, עם או בלי פלאש. אז במקרה הזה פשוט שלחתי להם את התמונות. כשהם לבד - זו כבר בעיה.

חזרתי לביקורות - שוב, הכל נראה טוב ויפה. אפילו באור נמוך, המבקרים רושמים שהמכשיר בהחלט טוב והתמונות שהם הוציאו נראות לא רע בכלל. מסתבר, שבמבחנים האלו, כדי לשמור על אחידות בין מכשירים שונים הם משתמשים בחצובה. ברור שאז, יחד עם חשיפה ארוכה מתקבלת תמונה סבירה. אבל ברור גם לכולם, שכל הקטע בסמארטפון זה הגמישות, ואף אחד לא סוחב איתו חצובה כדי לצלם בסמארטפון..

בקיצור - אחרי כל הקשקוש שלי, כל מה שאני אומר זה שתנסה לקחת מכשיר ולבדוק בעצמך כל מיני מצבים. או שתחקור לעומק משתמש במכשיר. כי עד שניסיתי בעצמי, ראיתי רק דברים טובים עליו. ברגע שרשמתי את התלונה הזו בפייסבוק, פתאום כל בעלי המכשיר שלא היתה להם מילה אחת רעה להגיד עליו מסכימים ואומרים שזה באמת הנקודה החלשה שלו.. תודה, באמת.

מסכים לגמרי.

ברוב הפעמים , 5 דקות של שימוש, יתנו לך יותר מידע מאשר שעות של ביקורות

פורסם

כל הדיון הזה ארוך מדי וסוטה מהפואנטה באופן מוגזם, בסופו של דבר טלפון קונים כי הוא טוב ועונה על הצרכים,

אף אחד פה לא מסתובב עם הטלפון בתור מצלמה ראשית, וגם אם כן, אפשר להסתדר אחלה.

מה לעשות.. אי אפשר להחזיק את המקל משני הצדדים, ה-Z2 זה אחלה של חבילה ויש שם הכל, מצלמה טובה, מפרט מעולה

והוא חסין מים. אז הצילום בלילה לא יהיה מפיל מהרגליים - אז מה? זה טלפון, אי אפשר להכניס פנימה מצלמה של ניקון

ועם ההתאמות הנכונות אפשר לצלם תמונות יפות גם בלילה.

פורסם

הכל נכון, רק שפות״ש שם דגש במיוחד על מצלמה, ולכן ראוי להמליץ לו על המכשיר שיתן את המצלמה הטובה ביותר.

ואגב, נא לא להכליל. אני מצלם כבר שנים עם DSLR למיניהם, ומאז האייפון 5S, השימוש שלי ב-DSLR הנוכחית ירד פלאים. לא, ברור שאין מה להשוות באיכות התמונה, אבל לראשונה יש טלפון שגם באור נמוך האיכות היא בפירוש מספיק טובה לרוב המקרים. זה לא המקרה לצערי עם ה-G2.

פורסם

עברו כמה עמודים מתחילת השרשור, אז רק אזכיר שני דברים:

1) יש ברשותי שתי מצלמות מקצועיות וחצי מקצועיות (7D ו-450D, עם כמה עדשות שונות ופלאשים וחצובות ומה לא). אז אני יודע מה זה איכות של מצלמה שיודעת לצלם בכל מצב ובכל אור.

2) אני מחפש מצלמה שתהיה זמינה בכל רגע נתון וכמה שיותר מהר. למה? נורא פשוט, תינוקת בת חצי שנה, שכל יום מתרחש אצלה משהו חדש, ואין באמת זמן להיערך עם מצלמה מקצועית.

עכשיו - בגלל הסעיף הראשון, אני יודע להעריך איכות של מצלמה, ולכן חשובה לי האיכות גם אם מדובר במצלמת סלולר.

אגב - מהתנסות עם הZ1 COMPACT (של E-MAN פה), דווקא צילומים בחושך (לצורך העניין בבר חשוך יחסית), הZ1 צלח הרבה יותר טוב מהגלקסי 4 שלי, עם הרבה פחות רעש (כנראה בגלל גודל החיישן הגדול יותר שמאפשר לצבור יותר אור).

אבל עדיין - דווקא בצילומי יום, הסוני ממש איכזב אותי בכל תמונות ההדגמה שמצאתי.

הצבעים שלו מתים וחסרי צבע, וגם הפרדה בין אובייקטים בתמונה על הפנים (ביחס למתחרים כמו נקסוס ואייפון).

בברכה!

יונתן.

פורסם
בכל מכשיר תמיד כדאי לחקות לBATCH השני לפחות שיהיה מתוקן משלל הבעיות של מכשרי ההשקה מהBATCH הראשון.

לא רק בטלפונים, בכל מכשיר עדיף לחכות כמה חודשים אחרי ההשקה, אחרי שכבר טופלו מחלות ילדות.

בדיוק כמו עם המכוניות, שעדיף לקנות את הדגם אחרי מתיחת פנים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

טוב, אז... מצאתי את ההשוואה באתר כאן, שממש עושה השוואה אחד לאחד עם איזה 5 מכשירים שונים.

http://www.phonearena.com/reviews/Camera-comparison-Sony-Xperia-Z2-vs-Samsung-Galaxy-S5-LG-G2-HTC-One-M8-iPhone-5s_id3708

המתחרים האמיתיים ברשימה לדעתי - הם: Z2, S5 5S (הG2 וM8 פשוט לא מגרדים את הקרסוליים של האחרים).

לצערי אין כאן עדיין את הG3, אבל לפי נתוני הG2, יש לי הרגשה שלא יהיה זינוק מטורף באיכות מהשני לשלישי (למעט פוקוס הלייזר שלא משפיע ישירות על איכות התמונה).

אחרי כמעט 40 דקות של בהייה בתמונות של שני המתחרים הרלוונטיים (S5 וZ2), אני חייב לציין שממש קשה להחליט חד משמעית על אחד מהם.

(אין ספק ששני אלו הם המתחרים הרציניים מבין החבורה)

ההבדלים המהותיים שמצאתי:

הZ2 מציג צבעים קצת יותר נייטרליים ופחות סטורציה (saturation) בתמונות מרובות אור.

הS5 מצליח להתמודד טוב יותר עם מקורות אור נקודתיים בצילומי לילה (פנסים וכו') ומציג איכות תמונה עדיפה בהרבה בתנאי חושך עם תאורה. לרמה כזאת, שלידו הZ2 נראה דיי עלוב אפילו.

לעומת זאת הZ2 הוא הטלפון היחיד שהצליח לצלם תמונה נורמלית בתנאי חושך מוחלטים (ללא עזרי תאורה כמו פלאש או פנסי רחוב) (אני מדבר על התמונה של הספסל), פיצ'ר שיכול להיות נחמד בצילומים בפאב חשוך, או בתנאי תאורה גרועים מאוד בבית וכו'.

בתנאי תאורה בחדר - יש הפרדת פרטים עדיפה בטיפה לטובת הZ2.

הפנורמה של הגלקסי רחבה בהרבה מזו של סוני (פחות קריטי עבורי, אבל עדיין נחמד).

בHDR לדעתי שתיהן טובות רק בצורות קצת שונות (לדעתי קצת כיסחו יתר על המידה את הציון של הסוני כאן).

מה דעתכם? (למי שיש כוח לשבת ולהסתכל ולהשוות).

אם הייתם מחליטים רק על בסיס מצלמה - איזה משני אלו הייתם לוקחים?

מבחינת אספקטים נוספים:

- גלקסי מוכיח את עצמו כטלפון עמיד מאוד, אך גם הZ2 מפתיע (עם מבחן ריסוק שאשכרה לא עשה כלום לזכוכית משני הצדדים).

- יתרון העיצוב הוא ללא ספק של הסוני

- אפשרות החלפת סוללה בגלקסי, לעומת סוללה סופר עמידה בסוני שלא ניתן להחליף (יש הרבה דיווחים של שימוש של יומיים ואף יותר עם הסוני).

- זוג רמקולים קדמיים לעומת אחד אחורי (יתרון משמעותי עבורי, במיוחד בצפיה בסרטונים).

כל הפיצ'רים של הפיטנס פחות מטרידים אותי (מד צעדים, חיישן דופק וכל השטויות האלה).

מבחינת ממשק - כנראה שבכל מקרה אחליף ללאנצ'ר מקוסטם (כנראה נובה).

קיצר, חפרתי.

עכשיו תורכם :)

בברכה!

יונתן.

פורסם

סורי על ההידחפות ,אבל אמא שלי הלכה לקנות Z1 קומפקט ובשקם אלקטריק שהם היבואנים ,אמרו לה שהם כרגע לא מוכרים את הסוני בגלל התחממות יתר והפסקת עבודה של המסך (נתקע) ובגלל שיש המון החזרות הם כרגע לא מוכרים , יש דברים בגו ?

פורסם

- גלקסי מוכיח את עצמו כטלפון עמיד מאוד, אך גם הZ2 מפתיע (עם מבחן ריסוק שאשכרה לא עשה כלום לזכוכית משני הצדדים).

- יתרון העיצוב הוא ללא ספק של הסוני

- אפשרות החלפת סוללה בגלקסי, לעומת סוללה סופר עמידה בסוני שלא ניתן להחליף (יש הרבה דיווחים של שימוש של יומיים ואף יותר עם הסוני).

- זוג רמקולים קדמיים לעומת אחד אחורי (יתרון משמעותי עבורי, במיוחד בצפיה בסרטונים).

בשבילי כל אלו הספיקו כדי לבחור בסוני בתוספת של 3 גיגה זיכרון.

בעניין הפנורמה, אפשר לבחור רזולוציה, מה שאי אפשר בסמסונג, ובשיחות רמקול 2 הרמקולים עובדים, יתרון אדיר של הסוני.

נוסיף לזה את הממשק הקליל של סוני שמאד דומה לונילה המקורית, חייגן ואנשי קשר שעולים מיד ולא אחרי חודש ורום קטן בחצי(!) מסמסונג.

עוד יומיים ה Z2 אצלי ואז נעשה סיקור קליל.

• תוכן חדש...