Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לאחר שהתחדשתי בטלוויזיה שיש בה 3D (אקטיבי) וכמובן HD מלא, התעורר הרצון לראות סרטים באיכות גבוהה.

כבר יצא לי לראות את "12 שנות עבדות" באיכות מעולה-סרט חביב ,תמונות מהממות, לא מובן איך זכה באוסקר.

הבעיה היא גודל הסרטים, יש לי דיסק און קי של 8 ג'יגה בלבד.

סרטי 3D לא אוכל לשמור על הדיסק און קי ויש צורך ברכישת זיכרון חיצוני מסוג אחר או בנפח גדול בהרבה .

חשבתי על HDD חיצוני בנפח 1 טרה , הנפח אמור לספק את כל בני הבית .

קצת לא נוח לחבר ולנתק כל פעם מחדש את ההתקן לטלוויזיה אבל זה בסדר :)

תודה

פורסם

הדרך הטובה ביותר זה סטרימר. נוח עם תפריטים/תמונות של סרטים/סדרות.

לי יש 5 טרה של סרטים/סדרות/ספורט הכול ב HD חלק בלו ריי וזה עדיין לא מספיק לי.

פורסם

המחשב אצלי מחובר בכבל HDMI לטלוויזיה. יחד עם מקלדת ועכבר אלחוטיים, הטלוויזיה הופכת למחשב בעצם. כבל HDMI מעביר גם סאונד כך שגם לזה לא צריך לדאוג.

בשביל זה צריך 2 דברים:

1. כרטיס מסך שיש לו יציאת HDMI.

2. כבל HDMI.

מחברים, מפעילים את הסרט, ונהנים.

בהצלחה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)

לגבי התפריטים- ב DOK היה לי את הסרט ושני פרקים שהעתקתי לצורך ניסיון, התפריט שהופיע לאחר חיבור ה DOK היה מאוד ברור , החיבור אוטומטי ונוח להפעלה

לגבי המחשב- אם היה בבית מחשב נייד, לא הייתי חושב פעמיים ,אבל יש מחשב נייח אחד ,די ישן ,בלטה שתהרוס את העיצוב בסלון.

למרות שיש סמארט בטלוויזיה, אני שוקל לרכוש HTPC קטן שיוסתר מאחורי המסך ,אולי מסוג MINIX.

בחודש הקרוב ,אעביר אינטרנט בסלון כך שתהיה אפשרות לחבר את הטלוויזיה לאינטרנט, אנסה את הסמארט ואז אחליט סופית לגבי רכישת ה HTPC

לגבי הסאונד- אכן , הרגשתי שהסאונד היה לוקה בחסר, הגברתי את השמע עד 95 (מתוך 100) , בשידורי הטלוויזיה אני רגיל לשמע בסביבות 10 והיה לי די מוזר שהרמקולים מוגברים כ"כ ואני שומע די חלש.

הסטרימר מגיע עם זיכרון מובנה או שצריך לרכוש בנפרד ?

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

הבחור השקיע וקנה כבר SMART-TV, לא חבל לבזבז עוד 500-900 שקל על סטרימר??

לפותח השרשור,

אופציה ראשונה - הייתי ממליץ לחבר את הטלוויזיה לרשת, להתקין את התוכנה הייעודית למחשב (שמאפשרת לחבר את המחשב לטלוויזיה דרך שיתוף קבצים),

וליהנות מהסרטים בסטרימינג ישירות מהמחשב.

הבעיה היחידה - שבמצב כזה כמעט בטוח סרטי FHD (1080P) יחטפו לאגים מעצבנים כל כמה דקות (מנסיון כואב).

אני פתרתי את הבעיה ע"י סלילת כבל רשת פיזי מהמחשב לראוטר ומהראוטר לטלוויזיה (כלומר גם המחשב וגם הטלוויזיה מחוברים עם כבל רשת לנתב).

לפני חצי שנה העברתי את המחשב קרוב לטלוויזיה, ומאז הכל מחובר בHDMI ישירות, ביחד עם מקלדת ועכבר אלחוטיים, הטלוויזיה בעצם משמשת כמסך שני של המחשב.

תאכלס - הכי נוח. בלי בלבולי מוח של תוכנות צד 3, התאמות פורמטים וכו'.

כל מה שהמחשב מסוגל לנגן - גם הטלוויזיה תנגן.

HTPC נשמע כמו אופציה מעניינת והכי רלוונטית.

בברכה!

יונתן.

פורסם (נערך)

תודה על תגובתך

החיבור לאינטרנט יהיה קווי בלבד

בנתיים אני נהנה-העיקר בטלויזיה זה התמונה והיא ממש טובה.

מקווה לשפר את רמת ההנאה בעתיד-חיבור לאינטרנט+עכבר ומקלדת אלחוטיים יעשו את ההבדל.

בכל מקום בו נתקלתי בשאלה smart tv/htpc מעדיפים htpc, הסיבה לא כ'כ ברורה

האם מדובר בגישה מוגבלת או פקטורים אחרים כאשר מדובר ב smart tv ?

פורסם (נערך)

אם ישנה הצדקה ,אני ארכוש htpc כאשר המטרה כמובן,לא לאבד מאיכות השמע והתמונה ולהימנע מלאגים למינהם בסרטי hd. בכל מקרה החיבור בין הטלוויזיה לראוטר או בין ה htpc לראוטר יהיה באמצעות כבל רשת( בטלוויזיה ישנה כניסת lan) המרחק בין הטלוויזיה בסלון לבין המחשב הביתי אליו אחבר את הראוטר עומד על כ 10מטרים.

הטלוויזיה מתקדמת וצריך חיבורים איכותיים שיתרמו לחוויה.

האמת אני מעדיף לצפות צפייה ישירה,יש הרבה מאוד ערוצים וסרטים/סדרות באיכות hd ואולי אין צורך בשמירת התכנים במחשב הביתי והעברתם לטלויזיה (סטרימינג). את הטורנט גיליתי רק לפני כשבוע ויכל להיות שאיכות התכנים לשמירה ,הרבה יותר גבוהה מאשר אותם התכנים בדיוק לצפייה ישירה

פורסם

אצלי המחשב מחובר עם כבל לראוטר והטלויזיה מחוברת עם כבל למודם (VOD) של יס.

הבעיה היא שרוב הסרטים עובדים חלק אבל יש כמה שנתקעים מידי פעם, אפשר איכשהו לפתור את הבעיה?

אני משתמש ב SERVIIO ן allshare, התוכנה השניה נתקעת פחות. אולי יש תוכנות יותר טובות?

תודה.

פורסם

בפשטות מאוד: HTPC הוא מחשב לכל דבר, SMART-TV היא סוג של אנדרואיד דיי איטי ומותאם מותג, שבו אתה נתון לחסדי המפתחים של אותה חברה של הטלוויזיה.

אגב - גם סטרימר זה לא כזה להיט מבחינתי (חוץ מהיתרון של האחסון).

לי יש סמסונג, 3D SMART TV, ומאז שחיברתי אותה למחשב, אני לא מוכן לחזור אחורה.

פשוט בגלל המגוון העשיר שיש באפשרויות במחשב רגיל לעומת אפליקציות דיי מפגרות (מישהו פעם ניסה להקליד שם של שיר באפליקציית יוטיוב עם שלט חצים??)

מנגנון הסנכרון עם המחשב באמצעות הSMART מסורבל יחסית, וכמו שציין דניאל בד"כ מצריך התקנת תוכנה כלשהי על המחשב כדי לסנכרן מידע, האפליקציות האלה די איטיות, לפעמים עם תקלות (לי היו המון בעיות אקראיות עם FIREWALL על המחשב שפתאום היה מחליט לחסום גישה באמצע הסרט, או תיקיות שסירבו להסתנכרן עד לביצוע ריסטרס למחשב ולטלוויזיה).

הבעיה - שרוב הטלוויזיות הבאמת איכותיות היום מגיעות עם 3D ועם "חוכמה", ואלה שבאות בלי - בד"כ גם פחות איכותיות בתמונה (אל תשאל אותי למה...), מבחינתי שתי הפונקציות (גם התלת מימד) מיותרות בעליל, במידה ויש מחשב זמין ליד.

אגב - שלא ימכרו לך לוקשים, כבל HDMI ב20 שקל = כבל HDMI ב200 שקל.

מכיוון שמדובר במידע שמועבר בצורה דיגיטלית - אין משמעות לאיכות הכבל.

בברכה!

יונתן.

פורסם

הכבל עצמו יכול להיות אותו הכבל (נניח ושניהם באותו תקן, אאל"ט 1.4 היום), ה-QA יהיה שונה.

לא מזמן קניתי HTPC, והשתגעתי במשך איזה 20 דקות למה אני לא רואה כלום על הטלוויזיה, כי מה הסיכוי שכבל HDMI חדש יהיה תקול?

אז כבל HDMI חדש היה תקול, ואז השירות של KSP היה מצוין והוחלף לי הכבל במקום, והחדש עבד מצוין.

אבל בכבל של 200 שקל אני בספק שהוא היה יכול להיות Dead on arrival, כבל כזה לא יוצא משערי המפעל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מי שהסאונד חשוב לו, לא שומע דרך הרמקולים של הטלוויזיה. יש לו בבית איזה מערכת סראונד והחיבור הוא דרך רסיבר עם איזה חיבור SPDIF או משהו כזה.

חיבור כבל HDMI בין המחשב לטלוויזיה זה הפיתרון הכי פשוט, הכי יעיל, הכי זול, והכי איכותי לטעמי מבין כל מה שהועלה פה.

Always go sideways

פורסם

עכשיו רק נשאר להחליו איזה "מחשב" לקנות : מיניקס 7 או vega .

הטלוויזיה תומכת ב DTS-HD , אם המחשב לא ייתמוך אז גם ק"ב לא יעזור, או שאני טועה ?

יש בבית רמקולים ומערכת ק"ב שלמה של זנוסי , אולי אחבר אותה בהמשך לטלוויזיה , העניין שהיא לבנה והיא לא ממש משתלבת עם העיצוב הכללי בסלון

פורסם

בשביל DTS-HD לדעתי צריך כרטיס קול ייעודי, אבל אני לא בטוח בזה. אין לי מושג אם HDMI יודע להעביר סאונד בפורמט הזה.

Always go sideways

פורסם
בפשטות מאוד: HTPC הוא מחשב לכל דבר, SMART-TV היא סוג של אנדרואיד דיי איטי ומותאם מותג, שבו אתה נתון לחסדי המפתחים של אותה חברה של הטלוויזיה.

אגב - גם סטרימר זה לא כזה להיט מבחינתי (חוץ מהיתרון של האחסון).

לי יש סמסונג, 3D SMART TV, ומאז שחיברתי אותה למחשב, אני לא מוכן לחזור אחורה.

פשוט בגלל המגוון העשיר שיש באפשרויות במחשב רגיל לעומת אפליקציות דיי מפגרות (מישהו פעם ניסה להקליד שם של שיר באפליקציית יוטיוב עם שלט חצים??)

מנגנון הסנכרון עם המחשב באמצעות הSMART מסורבל יחסית, וכמו שציין דניאל בד"כ מצריך התקנת תוכנה כלשהי על המחשב כדי לסנכרן מידע, האפליקציות האלה די איטיות, לפעמים עם תקלות (לי היו המון בעיות אקראיות עם FIREWALL על המחשב שפתאום היה מחליט לחסום גישה באמצע הסרט, או תיקיות שסירבו להסתנכרן עד לביצוע ריסטרס למחשב ולטלוויזיה).

הבעיה - שרוב הטלוויזיות הבאמת איכותיות היום מגיעות עם 3D ועם "חוכמה", ואלה שבאות בלי - בד"כ גם פחות איכותיות בתמונה (אל תשאל אותי למה...), מבחינתי שתי הפונקציות (גם התלת מימד) מיותרות בעליל, במידה ויש מחשב זמין ליד.

אגב - שלא ימכרו לך לוקשים, כבל HDMI ב20 שקל = כבל HDMI ב200 שקל.

מכיוון שמדובר במידע שמועבר בצורה דיגיטלית - אין משמעות לאיכות הכבל.

לגבי העניין הזה אתה טועה, כבל לא איכותי ייגרום לאיבוד ממידע ולתיקון שגיאות, מה שגורם להאטה בקצב המידע העובר ( אני לא אכנס לפרטים).

לגבי ה HTPC ממליץ לבדוק את INTEL NUC עם אפשרות להתקין מאוחרי הטלוויזה ב VESA, מחשב חזק לכל דבר וקטן שלא רואים אותו כלל.

http://www.pcworld.com/article/2054665/intel-nuc-kit-d54250wyk-review-this-tiny-pc-punches-high-above-its-weight-class.html

• תוכן חדש...