Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים .

בגדול מחר אני מתכנן לרכוש ריפודים לרכב , לא מהגופיות הזולות אלא ריפוד פול . כעיקרון חשבתי ללכת על ריפודים של הדר רוזן שמותאמים במיוחד לרכב שלי , ויש הרבה מה להתאים (למשל יש רק 2 מושבים מאחורה :roll:).

האם הריפודים האלו יכולים לפגוע בבטיחות ? ז"א לפגוע בהפעלת ופעילות כריות האוויר ע"י חסימה שלהם , או לגרום לשריפה כאשר קורה הפיצוץ של הכריות?

ואשמח לשמוע מהו טווח המחירים למי שמבין בעניין , ואיזה חברה מומלצת בגדול .

תודה.

פורסם

בפירוש, כן! ריפודים לרכב יפריעו לפעולת כריות האויר שבתוך המושב. כמו כן, הריפוד המקורי של המושב מעכב בעירה, שלא כמו הריפוד שאתה מרכיב עליהם, שהוא דליק.

לכן, בכל מה שקשור לסביבת הנהג - עדיף שהיא תישאר מקורית. בלי מראות פנורמיות מרכזיות, בלי כיסוי להגה, בלי כיסוי למושבים, בלי משענות ראש חלופיות עם מסך, בלי כל מני מתקנים עם וקואום על השמשה הקדמית, בלי מראות שנדבקות למראות הצד, בלי כיסוי ללוח הקדמי - שהכל יישאר מקורי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כריות אוויר במושבים אין בכל רכב. אם אין כריות אוויר במושב עצמו, אין שום בעייה לשים כיסויי. לגבי מעכב בעירה, אפשר גם לקנות ריפוד מעכב בעירה.

בפסקה השנייה שלך, אתה הלכת ממש רחוק. אתה אספן רכב במקרה?

פורסם

לא אספן רכב , אבל ממה ששמעתי כאשר הכרית אוויר נפתחת יש מן "פיצוץ" קטן באיזור שלה כאשר היא נפתחת .

הרכב שלי הוא רנו מגאן קופה 2001 - ולכן יש כריות אוויר במושבים בצדדים , אבל בהדר רוזן אמרו לי שהם מתאימים את הריפוד במיוחד לרכב כך שזה לא יפגע . מה אתם אומרים?

פורסם (נערך)

זה אפשרי להתאים את ריפוד המושב כך שלא יפגע בפעולת כרית האוויר, כפי שאפשר לראות בסרטון:

כדאי לבקש מיצרן הריפוד או מן המתקין התחייבות בכתב כי הריפוד שלהם לא יפגע בפעולת כרית האוויר. יש כאן נושא רגיש של חבות (liability) במקרה של תאונה.

שריפה איננה הסיכון שיווצר אם הכרית חסומה. ה"פיצוץ" כהגדרתך הוא תוצאה של שחרור גז דחוס במהירות גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

אבל דליקה היא כן סיכון הכרוך בהתנגשות מכל סוג. לכן, כל הריפודים בתוך תא הנוסעים הם מעכבי בעירה. הכיסויים שאותם אתה מרכיב אינם כאלה. כמו כן, חלקם גם עשויים לפגוע ביכולת של החגורה להצמיד את גופך למושב.

שורה תחתונה: סביבת הנהג היא תחום שבו יצרן הרכב משקיע המון מאמץ והשקעה כספית במחקר ופיתוח (R%D) כדי לייצר שילוב מנצח של בטיחות (פסיבית ואקטיבית), ארגונומיה והנדסת אנוש חכמה. אם אתה חושב שאיזה סיני או קוריאני שרוקם ריפוד בשקל תשעים ישפר את זה אז אני אומר לך שכל המוסיף - גורע.

כאמור, הדברים נכונים במגוון של אמצעים: מראות פנורמיות מעוותות ונפיצות; כיסויי הגה שמחליקים בשלב כזה או אחר (דווקא כשאתה הכי צריך אותם!) על ההגה ו/או על הידיים; משענות ראש חלופיות עם מסך, שיוצאות ממקומן בזמן התנגשות. אני ממליץ להשאיר את החלקים הללו ברכב מקוריים בלבד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתמול היתקשרתי להדר רוזן , והסברתי להם שברכב שלי יש כריות אוויר במושבים . ובהבטחה הם הביטחו ששום דבר לא יפגע בפעולה שלהם,

האם לסמוך עליהם? אני עומד כאן מול דילמה קשה.

פורסם

כדאי לבקש מיצרן הריפוד או מן המתקין התחייבות בכתב כי הריפוד שלהם לא יפגע בפעולת כרית האוויר.

אני חוזר על דברי. אל תסתפק בהבטחה טלפונית, בקש מהם התחייבות בכתב שההתקנה לא תפריע לפתיחת כריות האוויר.

אם זו חברה רצינית - הם יספקו לך התחייבות כזו. אם לא - אל תתקין כיסוי.

• תוכן חדש...