Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי לכולם

משפחתי מתגוררת בדירת קרקע , וגר שכן אחד בלבד מעלינו (זה "בניין דו משפחתי")

מזה מספר שנים שיש עובש חוזר בחלק העליון של קיר המקלחת .

מסתבר שעובר שם צינור ראשי של הביוב מבית השכן שלמעלה

שרברב של "שחר נזקי צנרת" אמר שכל הנראה המחבר אל הצינור הראשי דולף (אולי גומיה שנתבלתה) וצריך לשבור את הקיר כדי להגיע ולסדר (וגם הציע תיקון ב 2100 ש"ח)

האם השכן אמור לממן את תיקון הבעיה (שהרי מדובר בצינור המעביר ביוב שמגיע מדירתו) או ששנינו אמורים לשאת בעלות התיקון ?

האם יש מקור שניתן להעזר בו, אשר אומר מה לשון החוק בעניינים מסוג זה ?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי drormik
פורסם

האם הצינור שיורד מהשכן מתממשק לצינור שמשמש גם אותך בהמשך, או שהוא מגיע עצמאית לבור הניקוז?

אם הוא משותף, שמור על יחסי שכנות ותחלקו בעלות.

אם מגיע עצמאית עד לבור, הוא רכושו, ועליו לשאת בתשלום.

זה מנסיון חיים, לא לשון החוק.

פורסם

היי! אני מעריך (אך אוודא) שהצינור מהשכן מגיע לבור הנוקז עצמאית.

ודירתנו מחוברת לבור הניקוז בנפרד מהצינור שמגיע מהשכן מאחר ואנו בקומת קרקע, כן אין צורך או יכולת להשתמש בצינור שמגיע מלמעלה

פורסם (נערך)

יש לי נסיון עגום עם השרברבים של שחר.

הבעיה היא שמאבחן טוב - כזה שמצוייד במצלמות תרמיות ובסיבים אופטיים, ויודע להשתמש בהם, ובעיקר בעל נסיון - עשוי לגבות מחיר לא זול. מצד שני - לא תרצה לפתוח קיר או רצפה ולגלות שהאבחנה שגויה.

קודם כל - עליך לדבר עם השכן ולהעמיד אותו על הבעיה. אז יש להזמין שרברב מצוייד ומנוסה כדי שיבדוק את המערכות, ולגש לפתיחת קירות רק אחרי שברור היכן התקלה.

גם אני כותב לא מתוך ידע מקצועי, אלא מתוך נסיון מר.

דבר נוסף - צריך לבדוק שאין נזקים נוספים נסתרים. צינורות דולפים עלולים לגרום נזקים גדולים מאד גם במרחק לא קטן מהצינור עצמו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדירה הקודמת היתה לי בעיה של רטיבות שמקורה לא היה ברור. השרברב של שחר ייחס אותה לחדירת מים מהמרפסת של השכנים. אחרי שאיטום לא פתר את הבעיה נזקקנו לשני שרברבים סופר מקצועיים, הראשון נתן אבחנה כללית ולא מספיק מדוייקת, רק השני הצביע על הנקודה המדוייקת שבה היה צורך לפתוח את הקיר על מנת להגיע לצינור הביוב (מאסף של רב קומות, אני גרתי בקומה נמוכה) הסדוק. הנזק הישיר היה כ-10000 ש"ח לא כולל האבחונים, הנזק המשני של חדירת מים משך מספר שבועות עד שהתקלה אותרה - בין רבע לחצי מיליון ש"ח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם השרשרבים של שחר מצויידים כיום.

לפני כשנה הייתה לי רטיבות בקיר, באיזור ההתחברות של רדיאטור ההסקה לקיר. הוא הגיע עם מה שנראה לי כמו מצלמה טרמית ואיתר מאוד מהר את המקור לרטיבות, מחבר סדוק בתוך הקיר.

פורסם

שחר אינה מעסיקה שרברבים - אלא שווכרת אותם במיקור חוץ. לפחות אלה שהגיעו אלי (בחפה), ומדובר בכמה שרברבים וב"מפקח" מטעם החברה שהתברברו לחלוטין.

כשנה לאחר הארוע שהיה בקיר שלי הופיעה דליפה מהתקרה, לשכן היה ביטוח שעבד עם חברה אחרת, בסופו של דבר הם הביאו את אותם יועצים כדי לאתר את הדליפה, והם אחיתרו אותה, וכיון שהיה צורך בטכנולוגיה מיוחדת כדי לאטוום את הצינור הפגום בלי חציבה עמוקה בבטון הם הביאו גם איזה בעל מקצוע מבת ים שיש לו שיטה ייחודית להזרקת חומר איטום תחת תצפית עם סיב אופטי.

פורסם

בדרך כלל הצינור של השכן מלמעלה מחובר ישירות לצינור של השכן מלמטה ומשם לביוב. זה תופס בבניינים של שתי קומות ושל מאתיים קומות. ההיגיון פשוט, חיסכון בצנרת ופשטות הבניה. השירותים שלך ושלו יהיו באותו מקום בבית וכך גם המטבח. כל הנאמר תופס כל עוד לא עשו שינוי דרסטי בבית והזיזו צנרת.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בוא נמתין למשפטנים ולאדריכלים שבפורום - אבל למיטב ידיעתי הצינור באחריות בעל הדירה לפני כניסתו למאסף ומשותף רק לאחר חיבורו למאסף (וכנ"ל לגבי צינורות מים נקייים, לפני ואחרי הפיצול מהצנרת המשותפת). לכן האחריות היא על השכן, אם כי על פות"ש לשתף פעולה בתיקון ולאפשר לבעלי המקצוע לבוא ולבדוק את התקלה. כמוכן - על השכן לתקן את הנזקים שנגרמו לדירת פות"ש.

אני מקווה מאד שלשכן יש ביטוח, שכן התיקונים עלולים להיות יקרים.

פורסם

תודה לכם חברים

ביקשתי עצה בפורום משפטי בנושא בתים משותפים , ואמרו לי שם שתיקון ליקויים בבית משותף צריך להתחלק בין הדיירים על פי חלקם היחסי ברכוש המשותף, כלומר במקרה זה - לפי שטח היחסי של הדירות.

פורסם

אני לא מומחה באינסטלציה אך אני יכול לומר לך שיש לי רק דברים רעים לומר על חברת "שחר נזקי צנרת" שהעבודה מולם נכפתה

עלי ע"י חברת הביטוח. הבחנות שגויות, שקרים של נציגי החברה, שירות טלפוני גרוע ביותר עם גישה שעושים לך טובה שמדברים איתך בכלל

וכו' ואלו רק על קצה המזלג. שלא נדבר על חוסר מקצועיות של כל אינסטלטור שבא מטעמם.

לבסוף בוצע תיקון פרטי בעלות גבוהה שהראה שמה שנציגי חברת שחר איבחנו היה שגוי וגם מה שהם כאילו תיקנו נעשה בצורה רשלנית לגמרי, ללא אטמים

ועם חומרים שלא משתמשים איתם בכלל בגלל חוסר עמידותם.

כמו כן, באותה תקופה חבר טוב שלי עבד בחברת ביטוח שעבדה עם חברת "שחר נזקי צנרת" והוא הבהיר לי שאני ממש לא היחיד שמאוד לא מרוצה

מהם (וזה בלשון המעטה).

פורסם
תודה לכם חברים

ביקשתי עצה בפורום משפטי בנושא בתים משותפים , ואמרו לי שם שתיקון ליקויים בבית משותף צריך להתחלק בין הדיירים על פי חלקם היחסי ברכוש המשותף, כלומר במקרה זה - לפי שטח היחסי של הדירות.

מה שכתבת נכון לגבי רכוש משותף. לא לגבי הקטעים הפרטיים. נזק שמקורו בצנרת פרטית (כלומר - לגבי מים נקיים אחרי המונה ולגבי ביוב לפני החיבור לצנרת המשותפת) היא באחריות בעל הדירה.

פורסם
בדרך כלל הצינור של השכן מלמעלה מחובר ישירות לצינור של השכן מלמטה ומשם לביוב. זה תופס בבניינים של שתי קומות ושל מאתיים קומות.

וכמובן יש יוצאים מהכלל. בבניין שלנו, נבנה ב-1990, הצנרת של שתי הקומות מעלי מגיעה ישירות לבור בגינה (שלי), ושלי מגיעה בנפרד.

אני לא מומחה באינסטלציה אך אני יכול לומר לך שיש לי רק דברים רעים לומר על חברת "שחר נזקי צנרת" שהעבודה מולם נכפתה עלי ע"י חברת הביטוח.
לי יש נסיון של 3 מקרים מולם, פעמיים נזק אצלי, שנגרם מצנרת של השכנים, ומקרה אחד אצלי, בשלושתם גם האיבחון וגם הטיפול היו בסדר גמור. יש גם תמיד תקופת המתנה בין הטיפול עצמו בנזילה ואח"כ טיפול בנזקים, אם יש (צבע, ריצוף וכו'), כתוצאה מכך. הם תמיד יזמו את יצירת הקשר, בד"כ אחרי כחודש, ושלחו בעל מקצוע להשלים את העבודה.

לי אין מילה רעה עליהם.

פורסם
תודה לכם חברים

איזה פורום זה?

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תוכן חדש...