Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • ספונסר פורום
פורסם

בעקבות שאלות רבות בהודעות פרטיות ,אני יחדד קצת את עיניין המותח .

 

במנגנן השרשרת של המנועים הנל ישנם שני כשלים

הכשל הראשון זו התארכות השרשרת שגורמת לרעש ורפיון השרשרת ,

ובעקבות כך לסכנת קפיצה של השרשרת ולנזק הברור למנוע .

את הכשל הזה ניתן לראות דרך זוית הסנכרון שנראת בסורק כפי שהוסבר

בשרשור הזה .

 

הכשל השני הוא שבירת מנגנון האל חוזר של המותח ההידראולי שאמור למנוע

מבוכנת המתיחה לקרוס פנימה בתנאים של חוסר לחץ שמן ,קרי בזמן הנעה,ובעקבות כך לקפיצת השרשרת

ולנזק הוודאי למנוע .

כאשר שיני המנגנון נישברות ,וזה קורה לכל מותח ומותח מהרוויזיה הישנה ,המנוע עובר לעבוד

על זמן שאול וביום בהיר אחד בתנאים של חוסר לחץ שמן ,קרי הנעה

השרשרת תקפוץ והנזק יגרם ,לצערי כבר ראיתי את זה עשרות פעמים .

 

את הכשל הזה (מותח שבור ,כמו ברכב של איל )לא ניתן לדעת דרך צפיה בערכים המוצגים

בבלוק 93 מאחר והמנגנון המכני לא פעיל כאשר המנוע עובד ,בזמן הזה מתיחת השרשרת

מתבצעת באמצעות לחץ השמן .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

  • תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

האם מישהו שיש לו קשרים או הכרות עם צמפיון מוכן לבדוק מה תגובתם לעניין ?

אני מניח שאם הלכו כל כך הרבה מנועים (בהסתמך על העדויות על העשרות של רון וכמה בודדים בפורום) יהיה להם מה לאמר בעניין.

אני מאמין שאם מדובר בתופעה כלכך נרחבת צמפיון יתחילו לבדוק לכולם או לפחות להשתתף בגיבוי היצרן בחלק מעלות התיקון.

אם זה באמת נכון כדאי להעלות את זה לצמפיון והלאה.... לטובת הכלל.

אפשר לצור קשר עם כל העשרות שהלכו להם המנועים ולשתף אותם במהלך, ד"א מעניין שכמעט ולא נכתב על הנושא בפורום בהתחשב שהחליפו מספר כלכך גדול של מנועים של רכבים שמשמשים הרבה הרבה אוהבים רכבים ומקפידים להעלות דברים לפורום.

עריכה אחרונה על ידי shaulc
פורסם
שלום

מספר שאלות ברשותך ...

 

בבעלותי פולו 1.2 מודל 2011 עם 24,000 ק"מ בהמלצתכם פניתי למוסך מורשה בטענה שבבוקר שמניעים הרכב יש מספר שניות רעש מוזר . המוסך בדק והחליט שיש צורך להחליף שרשרת ומותחן. יש לציין כי הרכב כבר לא באחריות אבל לא חויבתי בכסף.

הבעיה היא ברכב השני שלי סקודה יטי מודל 2012 1.2 ... גם אצלה שמעתי לפעמים רעשים בהתנעה ולכן בגלל שהיותה עדין באחריות ניגשתי לאבחנה במורשה של סקודה. שם אמרו לי משהו על 74 מ"מ ושאצלי יש 71 מ"מ ושזה תקין (לא הבנתי מה בדיוק הנתונים האלה אומרים). אמרו כי אין תקלה ולכן לא מחליפים. למה לא לעשות פעולת מנע אני שאלתי והם שוב אמרו שזה תקין. אפשר חוות דעת שלכם ? יש צורך להתעקש או שזה באמת תקין ?

תודה

 

איך בדקו בפולו והחליטו שצריך לחליף? רק לפי הרעש בהתנעה?

פורסם

הרכב נישאר בלילה כדי לבדוק התנעה בבוקר כשהמנוע קר ... נימצא כי השרשרת נהיתה רפויה או התארכה .

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם (נערך)

בדקתי היום בצמפיון הם טוענים שלפי הוראות יצרן יש להחליף שרשרת תזמון/מותחן ומשאבה ב90 אלף ולכן גם המחיר בהתאם כ 4500 4000 ₪ לפני הנחות מיוחדות התחשבויות...... .

הם אומרים שלא מספיק להחליף רק מותחן לפחות בהתאם להוראות היצרן .

האם רון מחליף גם משאבה שרשרת + מותחן מקוריים ? כי אם לא המחיר סביר .

עריכה אחרונה על ידי shaulc
פורסם

רון מחליף גם מותחן וגם שרשרת, לא יודע מאיפה לקחו שצריך להחליף גם משאבה ( שגם איתה היו בעיות במנועים של 1.8TSI והיא לא זולה) אך לדעתי אין חובה להחליף את המשאבה.

כמוכן גם הנושא של ההוראה מאוד מוזר, מאיפה המידע? אין שום הוראה של היצרן להחליף שרשרת טיימינג מותחין ומשאבה ב 90,000 במנועים המדוברים (2.0 ו 1.8) האמת גם במנועים האחרים עם שרשרת אין הוראה כזו, אולי אתה המתכוון לרצועה? זה יכול להיות אבל אז זה לא קשור לשרשור הזה.

פורסם
בדקתי היום בצמפיון הם טוענים שלפי הוראות יצרן יש להחליף שרשרת תזמון/מותחן ומשאבה ב90 אלף ולכן גם המחיר בהתאם כ 4500 4000 ₪ לפני הנחות מיוחדות התחשבויות...... .

הם אומרים שלא מספיק להחליף רק מותחן לפחות בהתאם להוראות היצרן .

האם רון מחליף גם משאבה שרשרת + מותחן מקוריים ? כי אם לא המחיר סביר .

אנא ציין את קוד המנוע של הרכב כפי שרשום ברישיון הרכב ושאר הפרטים הרלוונטים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אאל"ט, השרשרת לא הייתה אמורה להיות מוחלפת לעולם.

זה כביכול היה אמור להיות היתרון של שרשרת תזמון על פני רצועת תזמון.

 

רון,

אם עושים את הבדיקה ורואים שאין סטייה, זה עדיין לא אומר שמותקן החלק המשופר (כי יכול להיות שהשרשרת עדיין לא התארכה).

אם אכן כך, למה הבדיקה הזאת מספיקה ואיך אפשר להיות רגועים אחריה?

 

מרק,

האם מנוע *****CDA_2 הוא עם החלק המשופר (כי הועלה עוד מסמך חוץ משלך, אז זה לא ברור).

פורסם (נערך)

הבדיקה לצערי לא מספיקה, במקרה שלי בדקתי את הבלוק 093 והיה לי 0.22 מעלות, חודש לאחר מכן (וכ 1000 ק"מ) טיימינג קפץ ומנוע נפגע.

יש בעיה גם במותכן שהוא פשוט נשבר ולזה אין שום בדיקה.

העניין הוא שלא ניתן לדעת בוודאות מאיזה מספר מנוע זה כולל את החלק המשופר, עד שנת ייצור 2011 אני סבור שכולם עם ישן, 2012 זה חלק חלק ומ 2013 זה כבר המעודכן.

בכל מקרה, ובדיעבד, אם הייתי מחליף את הטיימינג הייתי חוסך לעצמי הרבה כאב ראש וכסף.

בשל כך שהשרשרת לא התארכה גם לא היה הרעש הידוע בהתנאה.

עריכה אחרונה על ידי v.ch
פורסם

בעקבות השירשורים בנושא ,החלטתי להחליף באופן יזום , הרכב מודל 2011 .

רון בדק אצלי לפני שנה + והתקבלה סטייה של 0.0 , הרכב היה עם 40K ק"מ

היתי אצלו לאחרונה בטיפול ובדקנו שוב והתקבלה סטייה של 1.4 - הרכב עם 53K .

החלטתי במקום שיפתחו לבדוק איזה מותחן יש , יש מכסה מגומי קטן שניתן לשליפה בקלות ואפשר לראות את סוג המותחן.

נמצא מותחן ישן - ביקשתי להחליף ולאחר הפירוק המותחן הפגום והישן היה במצב סביר - בכל מקרה עכשיו אני מניע מראש שקט.

מספר מנוע אצלי CDA_161xxx

פורסם

הבנתי מרון שאין באמת דרך לבדוק את זה ( בניגוד למה שרשם פורום והובן מדבריו ולפי זה התייעצתי אתו ככה הוא אמר לי גם ששאלתי שוב ושוב ) ואפשר להחליט להחליף או לא ולקחת סיכון .

השאלה האחרת צמפיון אומרים להחליף מותחן שרשרת+ משאבה ורן אומר להחליף רק מותחן, צמפיון גובים בן 4000-4500 ואילו רון 2500 מותחן,לכאורה המחיר של רון לא כזה אטרקטיבי .

פורסם
השאלה האחרת צמפיון אומרים להחליף מותחן שרשרת+ משאבה ורן אומר להחליף רק מותחן, צמפיון גובים בן 4000-4500 ואילו רון 2500 מותחן,לכאורה המחיר של רון לא כזה אטרקטיבי .

גם בהנחה והנתונים המספריים שלך נכונים, אני עדיין לא מצליח להבין את הנקודה שלך במשפט הנ"ל.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
הבנתי מרון שאין באמת דרך לבדוק את זה ( בניגוד למה שרשם פורום והובן מדבריו ולפי זה התייעצתי אתו ככה הוא אמר לי גם ששאלתי שוב ושוב ) ואפשר להחליט להחליף או לא ולקחת סיכון .

השאלה האחרת צמפיון אומרים להחליף מותחן שרשרת+ משאבה ורן אומר להחליף רק מותחן, צמפיון גובים בן 4000-4500 ואילו רון 2500 מותחן,לכאורה המחיר של רון לא כזה אטרקטיבי .

במקום לבלבל במוח :-D תענה לשאלה ששאלתי אותך בהודעה הקודמת. המחיר בהחלט אטרקטיבי אם בשבילך חיסכון של 1500-1000 זה לא כסף.

אין צורך להחליף את משאבת המים ולא קיימת שום הנחיה כזו של הייצרן.

אם בכול זאת תחליט להחליף את המשאבה שעלותה היא כ-300-400 שקלים.

איזה כייף לי :)


×
×
  • תוכן חדש...