Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום עשיתי כמה פרוייקטים בגולף :

החלפת החיווט למגבר (רמקולים קדמיים ומתח)

סלילת כבל מאיזור קופסאת פיוזים מקדימה לבאגז' לחיבור מנוע לפתיחה חשמלית.

סידור וארגון החוטים שנוספו עם הזמן.

כדי לבדוק אם המנוע לפתיחת באגז עובד חיברתי אותו בטעות לחוט שחיברתי למנורה בדיפון של הדלת וחיברתי לאורות בדוושות.

לאחר שהעברתי את החוטים למוח של הנעילה מרכזית(לא מקורית) לא הייתה תגובה. שחיברתי למנורה המנוע עבד והיה ניצוץ קטן. ככה פעם או פעמיים.

אחכ לא הייתה תגובה והמולטימטר הראה שאין מתח.

ניסיתי לחבר למגבר וגם לא הייתה תגובה. ניסיתי לחבר דרך פיוז חיצוני למצבר וכלום.

בצר לי העברתי את החיווט ורציתי לקנות מנוע ומוח חדשים.

אחרי שהרכבתי הכל ראיתי שהבאגז׳ לא ננעל מהשלט (לא מקורי), כל הדלתות ננעלות. גם עם המפתח הבאגז׳ לא ננעל ולא נפתח.

החלונות לא עובדים והתאורה הפנימית לא עובדת.

בדקתי פיוזים והכל תקין.

לפי השרטוט באוטו דטה לנעילת באגז׳ המינוס מגיע מגוף ופלוס מהמודול.

לחלונות מינוס מפוקד מהגוף ופלוס דרך מודול של הדלת מפיוז 38.

בפועל לא נראה לי שהשרטוט נכון.

כיוון?

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

כנראה שנשרף המודול נוחות.

אני רוצה להזמין חדש. המקט זה 1j0 959 799 q.

מחיפוש באיביי עלה גם תוצאות של מודול נוחות וגם של מודול נעילה מרכזית. עזרה בזיהוי?

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

התוצאות שקיבלת הם נכונות.

אתה צריך להתחבר עם VAG-COM ולבצע סריקת תקלות. אם קיימת בעיה במודול הנוחות אתה לא תוכל להתחבר אל המודול.

אתה יכול לשלוף את המק"ט של המודול מתוך VAG-COM.

ברכבך קיימים כמה מודולים אשר מדברים אחד עם השני.

1. מודול בקרה מרכזי עבור מערכת הנוחות הנמצא מאחורי הדשבורד היכן שנמצא מפסק אורות ראשי.

2. מודול נעילה הנמצא בכול דלת והינו חלק אינטגרלי ממנוע החלונות.

קיימת דרך נוספת לדעת איזה מודול בקרה מרכזי קיים אצלך (מודול נוחות). בספר הרכב או/גם במדבקה הנמצאת בתא המטען מופיעים מספרי PR המציינים את רמת האיבזור של הרכב שברשותך ולפי מספרים אלא ניתן למצוא את המק"ט הנכון. אם תספק לי את מספרי ה-PR אוכל לעזור לך למצוא מודול נוחות מתאים.

לדוגמא:

PR-9V3,7AG+ 6XD,6XN

PR-7AB+6XG

איזה כייף לי :)

פורסם

ניסיתי להתחבר עם ואג קום ולא הייתה תגובה מהמודול. (no response from controller)

מצד שני גם לECM הוא לא התחבר אבל הייתה הודעה אחרת.

המקט זה המקט שרשום פיזית על המודול. מחר אני יזמין חדש.

האם צריך לקודד את המודול אחרי ההחלפה?

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם (נערך)

לפני שאתה מזמין רצוי לבצע סריקת תקלות עם סורק VAG-COM מקורי ולא חיקוי סיני שכנראה לא תומך בתקשורת CAN-BUS.

אם המק"ט מתאים אז בדרך כלל לא צריך לבצע קידוד. במקרה הגרוע תצטרך לקודד את המודול בהתאם לרמת האיבזור של רכבך.

במידה ואתה רוכש יחידה חדשה מצ'מפיון לפי מספר שילדה היחידה מגיעה מקודד לפי רמת האיבזור של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

יש לי כבל של third-party או משהו כזה. הבנתי שהוא ברמה של מקורי עם תוכנה גרסה 12.12 כמה שאני זוכר.

בדקתי היום משומש רצו 700 לפני מע״מ בארץ. מפחיד לבדוק בצ׳מפיון.

מצאתי באיביי גרמניה חדש ב440. מחכה לתשובות של עוד מוכרים ומה שיהיה הכי זול אני יזמין.

איפה בדיוק נמצאת המדבקה עם הרמת גימור?

VW MK5 Golf 2.0TDI

• ספונסר פורום
פורסם

תבדוק עוד פעם את הנתיכים ,לדעתי יש לך נתיך שרוף .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

זה הדבר הראשון שחשבתי לכתוב אבל הבחור נשמע כמתמצא בחשמל רכב ככה שאני מסיק שהוא בדק את הפיוזים הרלוונטים.

פורסם

בדקתי את כל הפיוזים פעמיים או 3 עם מולטימטר. חלק גם בדיקת ויזואלית.

היום בדקתי את המנוע שחיברתי והוא מקצר. כך שמה שקרה הוא שבעקיפין קיצרתי את הפלוס והמינוס של המנורה בדיפון של דלת הנהג. שחיברתי את החוטים אני בטוח ב99% שהמנוע של הנעילה בבאגז' היה תקין. לפני ההתקנה של המוח שלטי נוחות, חיברתי אות המוח מחוץ לרכב למתח וחיברתי את המנוע למוח והכל עבד טוב. אותו דבר גם שחיברתי ברכב לבדיקה.שחיברתי למנורה היה קצת ניצוצות וכנראה שהמנוע עבד הרבה זמן נשרף וקיצר.

מה שלא עובד זה - חלונות, אורות פנימיים, נעילה חשמלית לבאגז', כיוון מראות חשמליות. כולם מקבלים פלוס מהמודול.

מה פסק הדין של המומחים?

מצאתי מודול חדש (לא משומש) ב74 יורו כולל משלוח מגרמניה.

המקט שלו זהה לשלי אבל בסוף יש תוספת של /02R כלומר :1J0 959 799 Q /02R

המודגש זה שלי, והרגיל זה החדש.

בנוסף מתחת למקט יש שורה שבסוף אצלי רשום 53198 ובחדש 21001.

מצורפות תמונות.

אם זה מתאים אני מזמין. מחכה לתשובתכם..

$_12.jpg

IMG_1782.JPG

VW MK5 Golf 2.0TDI

• ספונסר פורום
פורסם

02R זהו הקידוד הספציפי של היחידה ביחס לרמת הגימור של הרכב למשל חימום מושבים ,ישנם יחידות שניתן יהיה לשנות את הקידוד הזה וישנם שלא ,זה קצת עניין של מזל .אני עדיין חושב שיש מצב שנתיך נשרף או שיצא לך חוט בחלק האחורי של בית הנתיכים ,תבדוק את העניין בתרם אתה מזמין יחידה חדשה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
בדקתי את כל הפיוזים פעמיים או 3 עם מולטימטר. חלק גם בדיקת ויזואלית.

היום בדקתי את המנוע שחיברתי והוא מקצר. כך שמה שקרה הוא שבעקיפין קיצרתי את הפלוס והמינוס של המנורה בדיפון של דלת הנהג. שחיברתי את החוטים אני בטוח ב99% שהמנוע של הנעילה בבאגז' היה תקין. לפני ההתקנה של המוח שלטי נוחות, חיברתי אות המוח מחוץ לרכב למתח וחיברתי את המנוע למוח והכל עבד טוב. אותו דבר גם שחיברתי ברכב לבדיקה.שחיברתי למנורה היה קצת ניצוצות וכנראה שהמנוע עבד הרבה זמן נשרף וקיצר.

מה שלא עובד זה - חלונות, אורות פנימיים, נעילה חשמלית לבאגז', כיוון מראות חשמליות. כולם מקבלים פלוס מהמודול.

מה פסק הדין של המומחים?

מצאתי מודול חדש (לא משומש) ב74 יורו כולל משלוח מגרמניה.

המקט שלו זהה לשלי אבל בסוף יש תוספת של /02R כלומר :1J0 959 799 Q /02R

המודגש זה שלי, והרגיל זה החדש.

בנוסף מתחת למקט יש שורה שבסוף אצלי רשום 53198 ובחדש 21001.

מצורפות תמונות.

אם זה מתאים אני מזמין. מחכה לתשובתכם..

02R- מודול נוחות המתאים לרכבים שבהם קיים חימום מראות (מפשיר אדים).

• תוכן חדש...