Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, השתחררתי לא מזמן מהצבא ואני מחפש אוטו חסכוני ונוח לתחזוקה, ומחיפושים שעשיתי הפיאט תמיד מוזכרת כאופציה טובה לצעירים. עכשיו ההתלבטות היא האם ללכת על אוטומטית, בגלל ששמעתי שהגיר יכול להתקלקל ואז התיקון יהיה יקר. עוד שאלה, למי שהחזיק את הרכב בעבר או עדיין בהווה, מה הצריכת דלק שלו? שמעתי שהגירסה הידנית היא בסביבות 14-15 לליטר, האם גם האוטומט נהנה מצריכה כזאת?

תודה מראש לעונים.

פורסם

לספייס גיר רציף,אבל עדיף אם יש אפשרות לידני למרות שלא קל למצוא כזאת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל רכב אוטומטי בגיל כזה מועד לפורענות בגיזרת הגיר. אתה חייב לקחת את זה בחשבון כמשהו שיכול להתקלקל.

מכוני הגירים האוטומטיים חיים מרכבים בגילאים כאלה.

פורסם

בדרך כלל משפצים גירים ולא מחליפים.

כמה הגיר יחזיק? תלוי מה איכות ורמת השיפוץ ואופי השימוש ברכב.

במרבית המקרים, רכב שנסע למשל לרוב בדרך בינעירונית, יהיה שחוק פחות מרכב שנסע מרבית הזמן בעיר.

זאת מכיוון שרכב שנוסע מחוץ לעיר משייט בהילוך הגבוה ביותר לרוב, עובד על סל"ד קבוע, לא עובר האצות והאטות חוזרות ונשנות וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מדהים אותי כל פעם מחדש שאנשים בסרט רע מהגיר הרציף בפונטו ספייס ולא מהרבה דברים אחרים. דברים כמו הגה חשמלי, ראש מנוע, בעיות חשמל, רכב מוזנח באופן כללי ועוד.

בהנחה שהגיר רציף טופל היטב - כל 3-4 שנים או 40 אלף ק"מ החלפת שמן למקורי בלבד אז צריך כנראה לא מעט חוסר מזל שתהיה תקלה משמעותית בגיר הזה. לא מעט מכוניות כאלו נוסעות עם הרבה מעל 150 ואפילו 200 אלף ק"מ בלי תקלה בגיר הרציף. ולצורך העניין אם הולך אטם בגיר וצריך לפרק מוח גיר ולהחליפו זו לא תקלה משמעותית ובטח לא תוקעת אותך באמצע נסיעה.

לדעתי - כמה מכוניות אוטומטיות אתה יכול לקנות עם קילומטראז' כזה ומישהו באמת יכול להבטיח שלא ילך גיר ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אם מתאפשר וריאלי מבחינתך לנהוג על ידני. לך על זה.

זה נוגע לכל רכב ישן עם תיבה אוטומטית, ובמיוחד עם תיבות רציפות.

וכמו שכבר אמרו, יש עוד הרבה דברים שאמורים לעניין אותך יותר מהגיר, כמו ההגה החשמלי ומצב מערכת הקירור.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

למה אתם מפחידים בן אדם סתם ככה?

הגיר ברכב הזה בסדר גמור, והראה לאורך השנים אמינות מצויינת!

בתור אחד שהיה לו פונטו ספייס, ואפילו ישנה יותר (שלי הייתה 2001, אתה מדבר פה על 2004, והיה לי את הרכב הזה לא לפני הרבה זמן), אני יכול להגיד לך שזה רכב מעולה, חסכוני, אמין, ופשוט צריך לבדוק את הדברים המוכרים של הרכב הזה.

לבדוק שמשתמשים בנוזל קירור מקורי פראפלו של פיאט ולא במים רגילים, גם ההגה החשמלי זה לא נורא, אצלי הוא התקלקל, הלכתי לחבר שהייתה לו פונטו לפירוק, קניתי ממנו את המנוע החשמלי ב300 שקל, וככה נפתרה הבעיה, ובאופן כללי בדוק היסטוריית טיפולים, קח את הרכב לבדיקה, וסע לשלום.

אני השגתי מחוץ לעיר צריכת דלק של ליטר אחד ל22.5 ק"מ. ושלי הייתה אוטומטית.

נתון נוסף זה שנסעתי 630 ק"מ על 3/4 מיכל דלק, שזה בערך 35 ליטר (מיכל הדלק ברכב הזה הוא 47 ליטר).

בקיצור, אם תסע רגוע, והרכב מטופל כהלכה, תהיה לך צריכת דלק לא רעה בכלל.

בהצלחה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

ואיזה תקלה יכולה להיות בגיר? כאילו בערך כמה יכול לעלות לי במקרה של תקלה? אני רוצה לדעת כמה אני מהמר אם אני קונה אוטומט ולא ידני.

פורסם

זאת שאלה שאי אפשר לענות עליה, כי בכל גיר יכולות להיות אלף תקלות שונות.

גיר ידני, נחשב כאמין יותר. למה? אין לי מושג.

אני יכול לדבר רק על סמך הניסיון שלי, והניסיון שלי אומר לי שגיר אוטומטי של פיאט, הגיר הרציף, הוא מעולה.

מכל הדברים ששמעתי על פיאט ועל הרכבים שלהם, מתוך כל השמועות על זה ש"פיאט זה מלא תקלות" בחיים לא שמעתי משהו על הגיר.

בקיצור, לדעתי, אין פה הימור, כי גם גיר ידני יכול להיות גמור ויכול להיות ששיפוץ קטן יציל אותו.

לא משנה מה תקנה, תעשה מה שאמרתי לך, תבדוק היסטוריית טיפולים, תבדוק במכון בדיקה מורשה, וקח בחשבון שמיד אחרי הקניה תצטרך לבצע יישור קו. משהו בסגנון של החלפת שמנים, פילטרים, אולי ניקוי מערכת קירור והוספת נוזל קירור, החלפת צינורות למיניהם, בלמים וכו'. לא חובה שתצטרך את כולם, זה פשוט רעיון כללי לדברים שעושים בישור קו לרכב חדש שקונים...

שורה תחתונה, לדעתי, ידני או אוטומט זה לא הימור אלא עניין של צרכים ודרישות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...