Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחר שש שנים שכחתי לחבר את תאורת החירום הפלורסנטית שלי לטעינה והיא מתה. קניתי אחת חדשה עם תאורת לד:

נכון שמן הסתם יחידות תאורת חירום (פולרסנט או לדים) אמורות להיות כל הזמן מחוברות לחשמל וברגע שמתנתק הזרם הן נדלקות. הבעיה מתחילה בהיגיון שלי שאומר שסוללה נטענת - אמורה להאריך חיים כשהיא כל הזמן נטענת עד הסוף ואז נפרקת עד הסוף (כמו בסלולר). אם הסוללה של תאורת החירום כל הזמן בטעינה, זה לא מה שיקצר את חייה? כמובן שאם אני אפרוק אותה עד הסוף פעם בשבוע ואז בדיוק ייפול החשמל זה יהיה מצחיק, אבל אני סקרן לגבי המוטיב של הטעינה והפריקה ומה הכי טוב לעשות בבית בכדי שהמנורה תאריך חיים?

חשמלאים? אלקטרונאים? תאורנים?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אין הרבה מה לעשות. אורלך החיים של הסוללות מוגבל, בלי קשר למחזורי טעינה.

כיום תאורת חירום היא מוצר זול וכמעט חד פעמי. החלף כל 2-3 שנים.

ד"א - לנורות ה-LED יתרון על פני הפלךואורסנטיות מבחינת חיי הסוללה, אבל התאורה הרבה פחות טובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כיום תאורות החירום ממש גרועות, פעם החזיקו 3-4 שנים היום כל שנה צריך להחליף.

לפני שנתיים קניתי אחת של 60 לדים, אחרי שנה הפסיקה לעבוד. פתחתי וראיתי שהחוטים (דקים לגמרי) התנתקו מהבטריות כי הבטריות הפרישו חומצה והמיסו את החוט.

יכלתי להחליף חוטים, אבל אמרתי נקנה חדש.

קניתי עוד פעם תאורה של 60 לדים, אחרי שנה נחשו מה... החוטים התנתקו גם.

אני כבר לא קונה תאורת חירום, יש לי פנסי לד עם בטריה ליטיום שלא נפרקת כל כך מהר וזה יספיק.

בנוסף עשיתי מוד לתאורת החירום הדפוקה עם בטריות ליטיום 18650 שלא נפרקות מהר וריליי שתהיה תאורת חירום ללא טעינה. מקסימום נשתמש במטען בטריות לטעון את ה-18650 כל כמה זמן.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

גם אני רכשתי הרגע 5 פנסי LED קטנים (3 לדים) שמופעלות על סוללות מתחלפות ולא על סוללה קבועה , הסוללה הקבועה מתה תמיד שצריך אותה.

גם ככה מה שקרה בסופה הנוכחית הוא קיצוני ובד"כ יש צורך לבין מס' דקות למס' שעות את הפנסים הללו וגם זה לא להאיר את הבית כאילו אנחנו באמצע השמש אלא לתת הרגשה שאנחנו לא עיוורים לגמרי,זאת דעתי.

פורסם

אכן תאורות החירום היום דפוקות לגמרי.

הן מכילות מצבר עופרת שמתפגר כל שנתיים במקרה הטוב.

בעבר היו תאורות חירום עם מצברי ניקל-קדמיום שהחזיקו הרבה יותר זמן (ייתכן שבזכות מעגל טעינה שעולה יותר מחצי שקל)

אני וויתרתי (אחרי נסיונות לעשות מודים כאלו ואחרים, השתלת סוללות NiMH לתאורות חירום שנועדו לעבוד עם מצברי עופרת - לא עבד, הרס את הסוללות תוך שבועות ספורים).

בסלולרי יש אפליקציה של פנס,

ובנוסף יש פנסים עם סוללות אצבע.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בד"כ סוללות של תאורת חירום בין אם מדובר במצבר עופרת או בסוללה ניקל, נטענות ע"י חיבור למתח קבוע ששומר עליהן טעונות.

במצבר עופרת אני לא מבין מספיק בשביל לומר אם זה טוב או רע (למרות שברכבים שלנו כך בדיוק הדבר),

אך בניקל, שמירה על 100% סוללה באמת לא בריא לה לאורך זמן.

אם היה מטען חכם בפנים שטוען ל-100% ומפסיק את הטעינה, ואחרי חודש מבצע מחזור של פריקה מלאה וטעינה מחדש, זה היה עדיף, אך זה בוודאי היה מייקר משמעותית את המוצר.

ובנוסף, כמו שאמרו מעלי, לסוללות יש זמן חיים מוגבל, בין אם בשימוש ובין אם לא.

פורסם

יש לי בראש רעיון לפרוייקט בנושא (מטען חכם בתאורת חירום שעושה מה שתיארת)

הרכיבים לא אמורים להיות יקרים.

בקר ATTiny85 הוא מעל ומעבר למה שצריך לדבר כזה, והוא עולה קצת יותר מדולר (בקניה של כמות של 1 באריזת DIP יקרה. בכמויות גדולות וב-SOIC כמובן הרבה פחות)

הרכיבים הפאסיביים יהיו זולים ביותר.

אם יש אלקטרונאים בקהל שרוצים אולי להשתתף בתכנון של דבר כזה אני עשוי להיות מעוניין.

נניח שימוש ב5 תאים של 1.2v NiMH שנמכרים באיביי בגרושים.

סה"כ מתח 6V זהה למצבר עופרת הקיים במקור.

אני אשמח לעזרה ב:

1. מה משטר הטעינה הרצוי? אני מבין ש NiMH אסור לטעון טעינה צפה ברציפות אפילו בזרם נמוך.

אז מה כן?

מתח קבוע? זרם קבוע?

כמה זמן?

אחת לכמה זמן לחדש את הטעינה?

לפרוק קודם?

כמה לפרוק? עד איזה מתח? באיזה זרם לפרוק?

2. אם זרם הטעינה הרצוי הוא X,

האם טעינה בזרם נניח פי 4 אבל עם PWM ב25% משיג תוצאה זהה וטובה? או שזה רעיון רע?

3. מעגל טעינה רצוי, בהנחה שקיים מקור מתח כזה או אחר מעל 6V (כנראה 9V בערך) ורוצים לשלוט על הזרם.

אם PWM זה בסדר אז אפשר לתכנן לזרם גבוה יחסית ולשלוט על הזרם בתוכנה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יש היום תאורות חירום שכן עושות שימוש בפריקה עצמית של הסוללות.

לרוב מדובר על תאורות חירום של שלט יציאת חירום.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה.

הבעיה נותרה ממש לא פתורה:

כל תאורות החירום שאני מכיר מחוברות קבוע למתח והורסות את הסוללות, שהן בדרך כלל קבועות ועולות יותר מלקנות מנורת חירום חדשה. לכן אחרי שנה המכשיר לא שווה כלום. התופעה מוכרת לי שנים: בין אם מדובר בפלורוצנט, LED, סוללות עופרת, ניקל קדמיום או ניקל מיטל.

הבעיה שהפסקת חשמל ממושכת קוראת אחת לכמה שנים (היתה לנו בשבת האחרונה, 6 שעות. מזל שהיו נרות שבת). תמיד מחדשים את התאורת חירום מיד לאחריה. עד שמתרחשת הפסקת החשמל הגדולה הבאה המכשירים לא פועלים בכלל.

אני ממש מחפש מוצר עם ניהול הטענה חכם בדומה למטעני ctek למצברי רכב. רצוי עם סוללות בגודל סטנדרטי שניתנות להחלפה. שיאיר עם LED כמובן לאורך זמן ברמה סבירה. ושיידלק מאליו בזמן נפילת מתח.

משגע אותי לקנות מוצרים "חד פעמיים". זה כמו כלי עבודה זול, מאכזב כשאתה צריך אותו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הפתרון שלי הוא תאורת חירום זולה, עם סוויץ' בחירה בין טעינה מחשמל לסוללה המובנית, או שימוש מסוללת 9v מרובעת גנרית שתמיד יש בבית כמה כאלה איכותיות וטעונות.

בסערה האחרונה אכן גיליתי שתאורת חירום כבר לא מצליחה להפיק כלום מהבטריה מובנית, אבל הכנסת הבטריה השניה נתנה מס' שעות של חשמל (לדים)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
גם אני רכשתי הרגע 5 פנסי LED קטנים (3 לדים) שמופעלות על סוללות מתחלפות ולא על סוללה קבועה , הסוללה הקבועה מתה תמיד שצריך אותה.

גם ככה מה שקרה בסופה הנוכחית הוא קיצוני ובד"כ יש צורך לבין מס' דקות למס' שעות את הפנסים הללו וגם זה לא להאיר את הבית כאילו אנחנו באמצע השמש אלא לתת הרגשה שאנחנו לא עיוורים לגמרי,זאת דעתי.

התגובה שלי רלוונטית גם היום לדעתי- 4 שנים אחרי.:-D

פורסם

יש לי תאורה לד של יונדאי, באורך של חצי מטר בערך, לא זוכר כמה נורות, בכל מקרה עובד לא רע בכלל מעל שנתיים. משתמש בה לעיתים לא רק בהפסקות חשמל, גם לתאורה לדוגמה שעובד על הרכב מלמטה. אולי זה מה שמחזיק את זה בחיים...

פורסם

עמוס, אם אתה מוכן לפתרון של "ביוקר": פשוט תקנה אל-פסק. אל פסק באזור 800VA עולה 300 עד 400 ש"ח. אתה יכול לחבר לו מה שתרצה (עד למגבלת ההספק כמובן), בשעת הצורך אתה יכול נניח לחבר לו כבל מאריך ולחבר לו מנורת שולחן בבית. אל פסק כזה יכול לסחוב מנורת שולחן מסוג CFL 15W-20W למשך כמה שעות טובות בלי בעיה. כמובן שיש חסרונות, קצת קשה לנייד אותו בגלל המשקל, וצריך כל שנתיים-שלוש לבדוק את מצבו ולהחליף מצברים לפי הצורך.

חזיר דיזל

פורסם

תאורות החירום הרגילות שקונים בחנויות לא שוות כלום וחבל על הכסף. עד שיצטרכו אותן הם כבר לא יעבדו. עדיף לקנות פנס לד איכותי עם סוללת ליתיום ומטען.

תאורות חירום איכותיות קיימות לשימוש מסחרי (למשל בבנייני משרדים). הן משווקות ע"י חברות כמו א.א.י. ודומיו- חברות שמעסקות בשלטי חירום. גם זו אופציה למי שרוצה תאורת חירום קלאסית.

פורסם
עמוס, אם אתה מוכן לפתרון של "ביוקר": פשוט תקנה אל-פסק. אל פסק באזור 800VA עולה 300 עד 400 ש"ח. אתה יכול לחבר לו מה שתרצה (עד למגבלת ההספק כמובן), בשעת הצורך אתה יכול נניח לחבר לו כבל מאריך ולחבר לו מנורת שולחן בבית. אל פסק כזה יכול לסחוב מנורת שולחן מסוג CFL 15W-20W למשך כמה שעות טובות בלי בעיה. כמובן שיש חסרונות, קצת קשה לנייד אותו בגלל המשקל, וצריך כל שנתיים-שלוש לבדוק את מצבו ולהחליף מצברים לפי הצורך.

יש UPS "פשוטים" שלא ניתן להשתיק אלא ע"י כיבוי(!). מצטרף לרוח הדברים, בכל אופן.

Leasingfahrzeug oder nichts

• תוכן חדש...