Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברנו סניק שרכשתי לפני כחודשיים הייתה בעיה בסלקטור שהוחלף לפני מספר ימים לאחד במצב תקין מפירוק

מבדיקה שנעשתה התברר שמחשב הגיר שמורכב אצלי ברכב אינו מתאים למנוע 2.0 סמ"ק כמו שלי.

המחשב שמורכב על הגיר שייך כנראה לרנו מגאן או סניק עם מנוע 1.6 סמ"ק

והמכונאי שבדק את הרכב עם מכשיר יעודי לדיאגנוזה לרכבי רנו (קליפ), אמר שהגיר עוצר את המנוע בגלל שהמחשב לא מתאים למנוע כמו שלי.

האם יכול להיות מצב הפוך, שהחליפו את הגיר בעבר, והגיר המוחלף אינו מתאים למחשב הגיר שלא הוחלף?

הרכב שלי רנו סניק 2002 מנוע 2.0 16V

צילמתי את מחשב הגיר שמורכב אצלי כרגע, אשמח לתשובה ממביני עניין אם דעתו של המכונאי שבדק נכונה

ובנוסף איזה דגם של מחשב גיר מתאים לרכב שלי?

למרות כל הבעיות שאני עובר עם הרכב עד כה, הרכב חווית נהיגה משובחת וכייף לא נורמלי לנהוג בו

תמונה.jpg

תמונה (1).jpg

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם

אשמח לעזרה ועצות כיצד לפעול,

היום הייתי במגרש פירוק כדי לחפש מחשב לגיר לאחר שהמכונאי טוען שהמחשב אינו תואם למנוע שלי.

לפניכם תמונה של המחשב גיר שראיתי בפירוקייה.

האם מחשב זה מתאים בשבילי וכיצד מבדילים?

המחשב היה על הכסא הקדמי של הרכב המפורק, המנוע אינו נמצא.

מחשב המנוע מורכב במקומו ואילו מחשב הגיר אינו במקומו וראיתי אותו על המושב הקדמי ברכב

הרכב בעל שני חלונות בגג אז קרוב לוודאי שהרכב הוא כמו שלי 2.0 סמ"ק

בתמונה 2 יש את קוד המנוע שלי ופרטים נוספים של הרכב שלי

1234.jpg

12345.jpg

פורסם

מה זה אומר שהמחשב עוצר את הגיר?

ואם היית שם מחשב של שני ליטר על גיר של 1.6 ליטר הוא היה ממריץ את הגיר?

הגיר מחליף הילוכים או לא? אם כן, סביר שהוא מתאים.

פורסם

הגיר עושה רושם עובד היטב ולא מורגש דבר במהלך נסיעה המעיד כי הגיר אינו עובד יפה עם המנוע.

הגעתי אל המכונאי שהוא גם עוסק בדיאגנוזה, בעצם בעיקר בדיאגנוזה ואילו העובדים שלו יותר במכונאות.

עקב כך שהגיר נכנס למצב חרום נדלקה מנורה בצורת מגפון (סגנון המצילים בבריכה).

המכונאי בדק המון זמן את כל המיחשוב בעזרת מכשיר קליפ שיש ברשותו.

המכונאי טוען שהמנוע לא מקבל יחסי העברה מהירים יותר כי מחשב הגיר לא תואם ועוצר את המנוע עקב כך.

המכונאי ניסה להרכיב מחשב גיר אחר שהיה ברשותו אבל שפורק מרכב עם מנוע 1600סמ"ק רק לצורך בדיקה

כי הקליפ שברשותו לא תיקשר עם מחשב הגיר שלי ואילו עם מחשב הגיר שהביא לבדיקה הקליפ תיקשר.

הוחלף סלקטור בגיר שלי, בלוק השסתומים לא ניפתח בגיר ולא טופל על ידו, המנורה כבתה ויצאתי מהמוסך כשהגיר שלי לא במצב חירום ומחליף הילוכים היטב כמו שעבד לפני שנידלקה מנורת החירום טרם הכניסה למוסך.

יש לציין שעוד לפני שנכנסתי למוסך העברת או המשחק עם ידית ההילוכים הייתה מעט נקרא לזה רפוייה או שצריך מעט לנחש ולהסתכל היטב בלוח המחוונים כדי לראות איפה נמצאים.

לאחר החלפת הסלקטור ההעברה בידית חלקה ומדוייקת

מה דעתך על חצי המגילה שלי? ומה עלי לעשות או לא לעשות. האם מצאת הבדל בין שתי תמונות המחשבים שהעלתי פה?

פורסם

ההיסטוריה של התקלה קצת התבלבלה לי.

בכל אופן, אם נכנסת עם המגפון דולק וללא החלפות הילוכים, ועכשיו הרכב מחליף הילוכים - הכל טוב.

פורסם

תודה רבה לך ספי,

אשמח אם תתן לי את דעתך העשירה בנושא החלפת השסתומים בגיר.

אם בעקבות המנורת חירום ועקב כך שהגיר נכנס להילוך קבוע

החליפו במוסך את הסלקטור כמו שכבר ציינתי והרכב נוסע מצויין ואין זכר כרגע למנורת החירום.

האם בכל זאת כדאי/מומלץ לבצע החלפת שסתומים בגיר?

האם פעולה זו תאריך חיים לגיר? או שלא לגעת כל עוד הכל טוב כרגע בנושא הגיר

• תוכן חדש...