Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכל חבריי הפורום היקרים !

אני מפרסם דילמה לחבר(אין לו גישה לאוף טופיק) שקצת מבולבל ורוצה כיוון עם עצה טובה.

חברי הפורום היקרים,פונה אני אל האקדמיים שבניכם לקבל ייעוץ והכוונה.

קצת רקע:בבית הספר לא למדתי כראוי בעוונותי ולכן סיימתי ללא תעודת בגרות,כיום אני משלים את התעודה אך לצערי ברמת 3 יח"ל במתמטיקה,אני מתגורר בקרית שמונה ואין לי אלטרנטיבות אחרות באזור.

אני מתעניין בתואר בהנדסה אזרחית,ועומדות בפניי כמה אופציות:

לעשות 4 יחל מתמטיקה+5 יחל אנגלית +בחינה פסיכומטרית.

או לחילופין לעשות מכינה של 10 חודשים בטכניון.

אשמח לשמוע מאנשים שלמדו תארים מדעיים כמה אני צריך בסיס במתמטיקה על מנת להצליח,או שמתחילים מרמה בסיסית ?

המכינה בטכניון מלמדת מתמטיקה ברמת 5 יחל ויותר,חוששני שהקפיצה מ3 ל5 היא משמעותית מדי.

אשמח לקבל עצה טובה.

תודה והמשך לילה נעים אי שם מהצפון הרחוק.

פורסם

היי, למדתי בטכניון.

עם פחות מציון גבוה ב5 יחידות (מעל 80) אין אופציה להצליח שם, הלימודים לא מתחילים מרמה בסיסית.

האופציות היחידות שיש לו לדעתי זה להשלים 5 יחידות (באמת ש4 לא יעזרו לו וגם אפילו לא יקרבו אותו לרמה הנדרשת, ולא רק שם, לכל תואר בהנדסה או מדעי המחשב במקום כלשהו) או מכינה.

המכינה מתחילה מהבסיס ומכסה את הכל ומעניקה מעטפת שתסייע להפנמה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

להשקיע במכינה או בלימודים מקבילים. ה-5 יחידות אינן רק סיסמה ותנאי קבלה, הן בסיס ללימודים. ולזה צריך להוסיף פיזיקה, כיון שאם בעבר לימודי הפיזיקה החלו מאפס כיום גם המקצוע זה דרישות הקדם משתוות ל-5 יחידות.

לימודי הנדסה ומדעי הטבע מבוססים על מתמטיקה. למעשה הנשתיים הראשונות של הלימודים כוללות בעקר מתמטיקה על גווניה, עם קצת נגזרות (כגון פיזיקה), וכאשר מגיעים ללימודים הייעודיים של הפקולטה הכלים המתמטיים הם הבסיס שבלעדיו אי אפשר ללמוד דבר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

2 חברים שלי לומדים כרגע במכינה הטכניונית מטעם הצבא.

שניהם עם ציון של 90 ב 4 יחידות אבל הרמה של המתמטיקה במכינה גבוהה פי כמה וכמה והם מתקשים מאוד אבל שורדים. לדעתי המכינה שהם עושים היא דבר מעולה כיוון שהיא בונה ומחזקת בעיקר ידע בפיזיקה ומתמטיקה, יש עוד כמה מקצועות שאני לא זוכר כרגע.

בקיצור המכינה הזאת תעזור מאוד אבל הקפיצה מ3 יחידות ל5 לא תשאיר לו סיכוי לשרוד.

אני מבין שהוא רוצה ללמוד בטכניון בגלל שהוא קרוב יחסית לקריית שמונה...מקריאה באינטרנט ראיתי שהנדסה אזרחית לומדים רק בטכניון,סמי שמעון,ספיר ואוניברסיטת אריאל.

שיהיה לו בהצלחה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

שים לב שהמכינה תופסת רק לטכניון. כלומר, אם הוא לא יקבל את הציונים הדרושים לו, אז כל השיפורים שווים לנייר שאתו מנגבים.

כשאתה משפר בגרויות לבד, אז הסכם שלך עולה ואתה יכול לנצל את השיפורים לכל אונ' שתרצה. אם התואר הלה קיים רק בטכניון, וחברך לא רוצה להיכנס לשיפור של בגרויות+פסיכומטרי, אז אולי באמת כדאי לשקול את נושא המכינה. מה שכן, צריך להוציא שם ציונים גבוהים מאוד, ובוא נאמר שיחס הלימוד וההשקעה שאתה מקבל היא לא כמו בקורס פרטי לשיפור בגרויות, אלא יותר כמו באונ'. זורקים עליך את החומר, ותסתדר לבד. כמובן שזה בעיקר תלוי במורה, אבל כך היה עם שניים ממכריי (אחד עשה מכינה בטכניון, ואחד בת"א). השיקול לא קל בכלל. לדעתי, הבחור מכיר את עצמו הכי טוב. אם הוא בחור בוגר שנמצא במנטליות שונה מהתיכון, ויודע שיש לו שכל ותחת לשבת עליו, אז שישפר לבד. אם הוא לא חושב שיצליח להוציא ציונים יפים בפסיכומטרי ובגרויות, אז שילך למכינה. אגב, תבדקו קודם כל איזה סכם נדרש בשביל התואר הזה. אולי זה סכם של 84 וכאלה, ואז מתמטיקה 5 ופסיכומטרי של 650 בערך יספיקו לו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מכינה עדיפה על השלמת בגרויות.

בהשלמה ילמדו אותך לעבור את המבחן נטו, לא ילמדו אותך את הבסיס וההיגיון שמאחורי המתמטיקה ולא ילמדו אותך לדבר אנגלית. ילמדו אותך שיטות לפתרון תרגילים, שיטות לניתוח אנסין והשד יודע מה. ואז, כשתגיע לקורס חדו"א א' ותגלה אינטגרל שהוא טיפ-טיפה שונה ממה שלמדת בהשלמה של הבגרות אתה תיתקע.

מעולם לא הבנתי את התבוסתנות של האנשים שגרים בפריפריה ואומרים לעצמם "פה אין לי אופציות נוספות". הלו, בן אדם, אנחנו בישראל לא ברוסיה. 4 שעות נסיעה באוטובוס ואתה בתל אביב העיר הגדולה, שעתיים נסיעה ואתה בחיפה העיר וזיהום האוויר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בהשלמה ילמדו אותך לעבור את המבחן נטו, לא ילמדו אותך את הבסיס וההיגיון שמאחורי המתמטיקה.

לחלוטין לא נכון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

סיימתי את 2 התארים בטכניון.

5 יח"ל הן הבסיס המינימלי לשרוד.

קשה מאוד לשרוד ללא בסיס מתמטי חזק לא רק בטכניון אלא גם במכללות להנדסה.

פורסם

המכינה בטכניון מאד תובענית והיא לא מתאימה לכל אחד, מאידך 4 יחידות מתמטיקה בציון מעל 80 יספיקו להנדסה אזרחית

מבחינת בסיס, השאלה מה קורה עם שאר הבגרויות.. חשוב שהממוצע יהיה גבוה אחרת זה גם יכול להוות מכשול,

וחוץ ממתמטיקה צריך גם פיסיקה ברמה של 5 יחידות.. מכאן מבחינת זמן ונוחות אפשר להגיד שהמכינה בטכניון היא האופציה האופטימלית אך מישהו שלא יוכל לעמוד בקצב ולתת הרבה מעצמו יזרוק את העשרה חודשים האלה לפח או ימצא את עצמו מושך עוד שנה לפחות כדי להשלים את הבגרויות.

וכל זה בלי שבכלל נכנסנו לסרט של הפסיכומטרי.

פורסם
לחלוטין לא נכון.

טוב, אז כשאני השלמתי בגרויות לפני איזה 10 שנים זה היה בדיוק ככה. לימדו אותי את סוגי השאלות שיש בבחינה ואת השיטה לפתור כל שאלה ושאלה. אף אחד לא בא והסביר לי איך בדיוק עובד חיכוך ומה זה וקטור גאומטרי. אתה רואה שאלה עם וקטור גאומטרי? תעשה ככה וככה וככה עד שתגיע לככה וככה אז תגיע לפיתרון.

וזה עבד, כי בשתי הבגרויות שהשלמתי קיבלתי מעל ל-90. ובדיוק בשביל זה שילמתי לבית הספר, לא?

הכי זכורה לי ה"מעבדה לפיזיקה 5 יחידות" שעשיתי. מי שהשלים את הבגרות הזאת אחרי התיכון לא באמת עשה מעבדה אלא קיבל כבר את התוצאות של המדידות במעבדה שמישהו אחר עשה ופשוט היה צריך להכין את הדוח המסכם לפי תבנית ידועה מראש שהמרצה נתן לנו. היו שלוש תבניות קבועות או משהו כזה, למדת את כולם בע"פ שבוע לפני המבחן וכל מה שהייתי צריך לזכור זה לשנות את המילים "כדור קופץ" ל"קוביית קרח מתגלשת" או משהו בסגנון. להגיד לך שלמדתי מזה יותר מידי? לא ממש.. מצד שני גם בתואר ראשון בהנדסה לא ממש למדתי משהו חדש, חוץ מזה שעכשיו אני יודע שהנוסחא E=MC^2 לא תמיד נכונה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
המכינה בטכניון מאד תובענית והיא לא מתאימה לכל אחד, מאידך 4 יחידות מתמטיקה בציון מעל 80 יספיקו להנדסה אזרחית

מבחינת בסיס, השאלה מה קורה עם שאר הבגרויות.. חשוב שהממוצע יהיה גבוה אחרת זה גם יכול להוות מכשול,

וחוץ ממתמטיקה צריך גם פיסיקה ברמה של 5 יחידות.. מכאן מבחינת זמן ונוחות אפשר להגיד שהמכינה בטכניון היא האופציה האופטימלית אך מישהו שלא יוכל לעמוד בקצב ולתת הרבה מעצמו יזרוק את העשרה חודשים האלה לפח או ימצא את עצמו מושך עוד שנה לפחות כדי להשלים את הבגרויות.

וכל זה בלי שבכלל נכנסנו לסרט של הפסיכומטרי.

זה לא נכון. 4 יחידות לא מספיקים בכלל. לדעתי גם 5 לא אבל זה כבר מעבר לשליטתנו. מכינה תספק את התשתית הטובה ביותר. ואת זה כותב מישהו שמלמד מתמטיקה באחד מבתי הספר הגדולים בארץ להשלמת בגרויות.

בבגרות מלמדים אותך לזרום עם נתונים ולהגיע לתשובה, לא מתמטיקה. בדיוק כפי שצביקה כתב

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

כפי שאחד המרצים שלי למתמטיקה בשנה א' היה חוזר ואומר 6 פעמים בכל הרצאה: "צריך להבין".

לפות"ש - אני אחדד את מה שכתבתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור: המתמטיקה והפיזיקה הם הכלים הבסיסיים ביותר שלך הן בלימודים והן בעבודה במקצוע. לכן אל תוותר על הבנה מעמיקה שלהם, גם אם זה כרוך במאמץ ניכר.

צביקה - אני לא יודע מה יש לך נגד הטכניון ונגד חיפה. כנראה שאתה ניזון משמועות לא מבוססות. וד"א - חיפה לא יותר מזוהמת מתל אביב. פשוט מקורות הזיהום הם אחרים, וגם חיי הלילה תוססים (אבל אני זקן, לא בעמדה לעשות השוואות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה לא נכון. 4 יחידות לא מספיקים בכלל. לדעתי גם 5 לא אבל זה כבר מעבר לשליטתנו. מכינה תספק את התשתית הטובה ביותר. ואת זה כותב מישהו שמלמד מתמטיקה באחד מבתי הספר הגדולים בארץ להשלמת בגרויות.

בבגרות מלמדים אותך לזרום עם נתונים ולהגיע לתשובה, לא מתמטיקה. בדיוק כפי שצביקה כתב

אני מבסס את התשובה שלי על חבר'ה שעושים ועשו תואר בהנדסת בניין בינהם גם בטכניון, היות והתעניינתי בתחום וחקרתי את הנושא.

נמשיך מזה ששום מקום לא מכין אותך למתמטיקה בתואר ההנדסה.

אלו שקיבלו ציונים טובים בתיכון אוכלים סרטים בסמסטר א' ואלו שעשו מכינה\בגרות\ריענון נוחתים טיפה יותר בקלות.

ונסיים בנקודה האחרונה שהנדסה אזרחית היא יחסית יותר סלחנית ברמה של הקורסים ,

לדוגמא: חדוו''א באזרחית יותר קל מאשר חדוו''א בחשמל וכו'..

פורסם
טוב, אז כשאני השלמתי בגרויות לפני איזה 10 שנים זה היה בדיוק ככה. לימדו אותי את סוגי השאלות שיש בבחינה ואת השיטה לפתור כל שאלה ושאלה. אף אחד לא בא והסביר לי איך בדיוק עובד חיכוך ומה זה וקטור גאומטרי. אתה רואה שאלה עם וקטור גאומטרי? תעשה ככה וככה וככה עד שתגיע לככה וככה אז תגיע לפיתרון.

וזה עבד, כי בשתי הבגרויות שהשלמתי קיבלתי מעל ל-90. ובדיוק בשביל זה שילמתי לבית הספר, לא?

הכי זכורה לי ה"מעבדה לפיזיקה 5 יחידות" שעשיתי. מי שהשלים את הבגרות הזאת אחרי התיכון לא באמת עשה מעבדה אלא קיבל כבר את התוצאות של המדידות במעבדה שמישהו אחר עשה ופשוט היה צריך להכין את הדוח המסכם לפי תבנית ידועה מראש שהמרצה נתן לנו. היו שלוש תבניות קבועות או משהו כזה, למדת את כולם בע"פ שבוע לפני המבחן וכל מה שהייתי צריך לזכור זה לשנות את המילים "כדור קופץ" ל"קוביית קרח מתגלשת" או משהו בסגנון. להגיד לך שלמדתי מזה יותר מידי? לא ממש.. מצד שני גם בתואר ראשון בהנדסה לא ממש למדתי משהו חדש, חוץ מזה שעכשיו אני יודע שהנוסחא E=MC^2 לא תמיד נכונה.

אז בשביל זה אני פה. לומר שהיום זה שונה. בעיקר כי המורים היותר טובים הבינו, שבכדי להגיע לתוצאות יותר גבוהות עם יותר תלמידים, יש להבין קצת מעבר לטכניקה. למעשה, בשנים האחרונות הבגרויות הופכות לחשיבתיות הרבה יותר, וטכניות הרבה פחות. בשביל רוב התלמידים מדובר בבגרויות קשות הרבה יותר. הקש ששבר את גב הגמל הייתה הבגרות במועד הקיץ האחרון, אם אתם זוכרים. אותה הבגרות שתלמידים בכו עליה, ובצדק. כעת, יש תכנון להוסיף גם מגמות של 7 יחידות במתמטיקה ו-2 יחידות בקצה השני. מן הסתם ש-7 זה רק לפריקים המכורים ביותר, ו-2 יחידות זה קצת אחוזים ובעיות, רק כדי שבנאדם לא ייחשב לבור לחלוטין.

אני נמצא בתוך קורס לשיפור המתמטיקה וההיסטוריה עכשיו. הכל שונה מאוד, אפילו מהתקופה שאני הייתי בתיכון (לפני 5-6 שנים). היסטוריה זה כבר מזמן לא לשנן ספר כמו תוכי, אלא שאלות הבנתיות, שיודעות להבדיל בשנייה בין אלו המבינים את הנושא, לבין אלו שזוכרים תחת איזו כותרת הוא נמצא. במתמטיקה, כשאנחנו מדברים על וקטור גאומטרי, בכדי שנבין מעט יותר טוב את המתמטיקה המורה מסביר לנו מהו וקטור, ואיך הוא יכול להגיע לידי ביטוי בדוגמאות מהחיים (בעיקר מעולם הפיסיקה). למעשה, שמעתי בחצי אוזן איך המורה מסביר למישהו, מה קורה אם הוא נוסע במהירות כשיש מולו רוח חזקה והוא פותח את החלון הימני. לאן הרכב יפנה? וכדומה. משם כבר הוא לקח את לכיוון הוקטור האלגברי. בצורה דומה, ניתן לראות איך היכולת לחקור פונקציה באה לידי ביטוי כשאתה בונה ניסוי מדעי כל שהוא, ואיך בתוך פונקציה אחת אתה מכניס את כלל הנתונים ומשמעותם. ייתכן ובמכינה מכוונים יותר למתמטיקה שקרובה יותר למה שיהיה בתואר, אך בוא לא נשכח שלמכינה יש 10 חודשים ללמד אותך, כשקורס נמשך 3-4 חודשים במקסימום. מגבלת הזמן לא מאפשרת להתפזר יותר מדי, ובזה אתה צודק. אולם, אם קורס/מורה טוב, תלמד ותבין מתמטיקה לא פחות טוב מאשר במכינה, כך שבפן הזה לא הייתי דואג בכלל. באופן כללי, מכינה טובה למי שיש לו המון בגרויות לשפר ונעול על למידה במקום אחד. יתרה מזאת, יש לי חבר בקורס שעשה מכינה בטכניון, והיום יושב לידי בקורס פרטי לשיפור המתמטיקה שלו. היו חסרות לו משהו כמו 5 נק' כדי לעבור אותה. היית לחוץ? חולה? טעות טיפשית ותמימה? ברכותיי, עשרה חודשים שהלכו לפח.

אגב, ספריאל, להבין באמת הנדסה אנליטית למשל, לוקח הרבה יותר מזמן של קורס או מכינה. מתמטיקה זה לא מקצוע שאפשר להגיע לרמת הבנה גבוה מאוד במעט זמן. זה פשוט לא עובד כך. גם מהנדס לא מבין מתמטיקה כמו שהוא חושב. הוא מבין את המתמטיקה שהוא צריך להבין כדי לדעת לייצר איזה נתיב חשמל או לא יודע מה. זה לא אומר שיש לו חשיבה מתמטית טובה. יש עוד מתמטיקה מעבר לחדו"א.

• תוכן חדש...