Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי במוזמנים.

אם יש הרבה ציבורים שונים ולא קשורים, כגון "קולגות מהעבודה"

או כאלה שאין להם שפה משותפת (לא יודעים עברית....) כדאי לסדר שולחנות.

אצלי לא היו בכלל קולגות מהעבודה או מעגלים רחוקים, לא היה צורך בחלוקה

וכולם התיישבו באופן טבעי בשתי הקבוצות שנוצרו

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אז גם פה הדעות חלוקות.

Opel Astra GSI- אתה צודק, זה מה שנאמר לי מהאולם, איפה ההיגיון פה? יש לי 630 מוזמנים, בכוונה התחייבתי ל400 בלבד, כדי למנוע אפשרות לנפילה כלשהי.

אומנם אני כן יעשה אישורי הגעה כמה ימים לפני שבטח יצמצם לי את המספר ויתן לי סדר גודל מדוייק יותר.

אבל מה יהיה אם יאשרו לי הגעה 500 ויגיעו רק 450? אני יפסיד 50 מנות?

זה נראה לי מאבד מהכדאיות.

אני כן רוצה לעשות הושבה, כי גם שאני הולך לאירוע שאין בו הושבה, תמיד יש את הבלאגן הזה בהתחלה עד שמוצאים מקום וזה פשוט מוריד מהכיף.

אבל שוב.. לא מבין מאיפה האולמות דוחפים את החוקים האלו שלהם.

אהה.. ותודה רבה!! :)

אתה לא בדיוק "מפסיד" מנות.

בהרבה אולמות נהוג שמנות שלא יצאו לשולחנות, מועבר לחמגשיות והחתן והכלה מקבלים אותו.

זכורה לי שעבדתי באולם, היה שם חתונה של מושבניקים, במקרה כזה הרבה פעמים מגיעים אנשים שלא ציפית שיגיעו, מיותר לציין שנוצר כאוס, אורחים לא קיבלו מנות והיה צריך להקפיץ אוכל מבאר שבע (למזלם הם התחתנו באולם שיש לו גם חברת קייטרינג גדולה בדרום), אצלי נוצר מצב ששולחן שלם לא קיבל מנה ראשונה, אבל אחרי זה דאגתי לפנק אותם במנה העיקרית ותוך כדי המנה הראשונה (הוצאתי להם פלטה עם פסטלים ועוד כמה פינוקים).

קח בחשבון שאוכל לא יהיה חסר, נניח ביקשת 200 מנות ראשונות וביקשת בחירה בין דג לעוף, אז מכינים משהו כמו 120 דגים ו-120 עופות, אם באים 200 בדיוק הרווחת אוכל, אם באים יותר, אז האולם הרוויח על פתיחת רזרבות, אם באים פחות מ-200, אז אתה מקבל את כל מה שנשאר, אבל בעצם אתה משלם לו על 200 מוזמנים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אז גם פה הדעות חלוקות.

Opel Astra GSI- אתה צודק, זה מה שנאמר לי מהאולם, איפה ההיגיון פה? יש לי 630 מוזמנים, בכוונה התחייבתי ל400 בלבד, כדי למנוע אפשרות לנפילה כלשהי.

אומנם אני כן יעשה אישורי הגעה כמה ימים לפני שבטח יצמצם לי את המספר ויתן לי סדר גודל מדוייק יותר.

אבל מה יהיה אם יאשרו לי הגעה 500 ויגיעו רק 450? אני יפסיד 50 מנות?

זה נראה לי מאבד מהכדאיות.

אני כן רוצה לעשות הושבה, כי גם שאני הולך לאירוע שאין בו הושבה, תמיד יש את הבלאגן הזה בהתחלה עד שמוצאים מקום וזה פשוט מוריד מהכיף.

אבל שוב.. לא מבין מאיפה האולמות דוחפים את החוקים האלו שלהם.

אהה.. ותודה רבה!! :)

אם אישרו הגעה 500 מוזמנים,ואתה עושה הושבה. בחתונה מגיכים 450, אתה משלם על 500. אם אתה עושה חופשית, התחייבת ל450 והגיעו 500, אתה משלם על 500,הגיעו בין 450 ל500? משלם על כמה שהגיעו. רק לסגור עם האולם שמשלמים פר בן אדם נוסף ולא פר שולחן רזרבה שנפתח.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

בחתונות שבהן הייתי ללא סידור שולחנות, חלק גדול מהאורחים פשוט נטש את החופה לפני סוף הטקס ורץ לחפש מקום בשולחנות.

קח בחשבון שזה קורה לא מעט.

פורסם
בחתונות שבהן הייתי ללא סידור שולחנות, חלק גדול מהאורחים פשוט נטש את החופה לפני סוף הטקס ורץ לחפש מקום בשולחנות.

קח בחשבון שזה קורה לא מעט.

בדר"כ לא פותחים את האולם לפני סוף החופה כדי שאנשים לא "יברחו"..

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
ישיבה חופשית. במקרה הכי גרוע כל הבלאגן יסתכם בפתיחת 1-2 שולחנות

ממש לא!!! וואלה יופי, אתה תשלם על השולחנות האלה??

רק, אבל רק סידורי הושבה.

כל אחד יודע איפה הוא יושב, לא צריך להתחיל לתפוס מקומות והאורחים לא מתנפלים על השולחן הראשון שהם רואים.

כשאין סידורי הושבה, א' הכל נראה הרבה יותר חוראני וב' בעל השמחה מוצא עצמו משלם סתם על מנות או שולחנות.

זה לא עסק כזה מסובך, זה קצת מעצבן להתאים את האנשים לקבוצות של 10-12 איש, אבל זה אפשרי ותאמין לי- זה שווה כל דקת מאמץ

מזל טוב

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תודה רבה . ממה שקראתי קצת באינטרנט, סטטיסטית 10% מהמאשרי הגעה לא יגיעו עקב דברים שצצו ברגע האחרון + כאלה שלא הרגישו בנוח להגיד שלא באים, אז בשורה התחתונה אני מראש מבין שאני ישלם על 10% מהמנות של אנשים שלא יגיעו. אני ממש לא יודע איך להתנהל כדי לצמצם נזקים. יש לי 650 מוזמנים , כמה ימים לפני החתונה אני אעשה אישורי הגעה , מאמין שזה יצטמצם לכיוון ה 500-550 . נראה לי מפחיד להתחייב על כמות כזאת של מנות.

פורסם
בדר"כ לא פותחים את האולם לפני סוף החופה כדי שאנשים לא "יברחו"..

ואם מתחתנים בגן?

לא מזמן יצא לי להיות באירוע שמעל 50% מהאורחים רצו לשולחנות לפני סיום החופה כי לא היה סידור.

פורסם

לאיזה חתונות אתם מגיעים?! של בבונים? חמישים אחוז?

לפני סוף החופה? מתנפלים??

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

התחתנתי לפי שלושה חודשים, וגם אותנו זה היה אחד הדברים שהכי הוטרדנו לגביהם.

דבר ראשון לגבי סידורי ישיבה - חד משמעית לצוות אנשים לשולחן - כמה ימין לפני האירוע עושים אישורי הגעה - הכי טוב (אלא אם כן משתמשים בשירות חיצוני) להכין רשימות של אנשים ומספרי טלפון, לקחת 4-5 חברים טובים (שאישרו הגעה :-D ( ולחלק ביניהם את אישורי ההגעה שיעשו טלפונים.

תכתוב להם תבנית לשיחה "שלום, מדבר X מאולם Y, מתקשר לאשר את הגעתכם לחתונה של ישראל וישראלה בתאריך ה1.1.2543 באולם "מגניב", האם תגיעו?" - זאת הדרך שבה תקבל את התשובות הכי אמיתיות ותוכל להצטמצם למספר הכי מדוייק שיש.

אחרי זה, תוריד עוד 10% מכל מי שאישר הגעה או אמר שכנראה יגיע. זה נשמע הרבה, אבל תמיד תמיד יש בסוף את זה שהבן שלו חולה, נתקע בעבודה, שקרן כרוני ועוד ועוד.

אחרי שהגעתם למספר סופי ומי מגיע ומי לא, לחלק אנשים לשולחנות לפי היכרות וכדומה.

תן להורים שכל אחד יעשה את הצד שלו, תעשו אתם לחברים.

תשאיר כיסא שניים פנויים בכל שולחן למקרה שמישהו מחליט לבוא עם בן הזוג וכאלה.

תן לבן משפחה (אבל לא קרוב מידי, נגיד גיס זה טוב) שינהל את ההושבה ואתה אל תחשוב על זה בכלל באירוע.

עדיף מישהו שאתה סומך עליו, ושיודע להתמודד עם אנשים עצבניים או מנהל קיטטרינג שדוחף לפתוח עוד כיסאות (עליהם אתה משלם). אצלי באירוע גיסי לקח עליו את ניהול ההושבה - והעביר כיסאות משולחן לשולחן, ניהל הכל בסדר מופתי, ובסוף לא נפתח אפילו כסא אחד נוסף עליו היינו צריכים לשלם.

והכי חשוב, תהנה מהחתונה - זה הולך להיות אחד הימים הכי טובים בחיים שלך :-P

מגאן 265

פורסם
ן - כמה ימין לפני האירוע עושים אישורי הגעה - הכי טוב (אלא אם כן משתמשים בשירות חיצוני) להכין רשימות של אנשים ומספרי טלפון, לקחת 4-5 חברים טובים (שאישרו הגעה :-D ( ולחלק ביניהם את אישורי ההגעה שיעשו טלפונים.

תכתוב להם תבנית לשיחה "שלום, מדבר X מאולם Y, מתקשר לאשר את הגעתכם לחתונה של ישראל וישראלה בתאריך ה1.1.2543 באולם "מגניב", האם תגיעו?" - זאת הדרך שבה תקבל את התשובות הכי אמיתיות ותוכל להצטמצם למספר הכי מדוייק שיש.

זה הדבר הכי חכם שעשינו אצלנו. טלפון לכל המוזמנים שבוע לפני החתונה. בשום פנים ואופן לא אתה או המיועדת. תן לחברים להציג עצמם כשירות חיצוני ולוודא הגעה. אם אתה מתקשר אנשים ירגישו לא נעים להגיד לא.

צוות מישהו אחראי ורגוע כאיש קשר באולם וודא עם האולם שהם נשמעים רק להוראותיו. לא משנה מי בא אפילו אבי החתן\כלה - רק איש הקשר יכול לאשר כסאות נוספים.

והכי חשוב, תהנה מהחתונה - זה הולך להיות אחד הימים הכי טובים בחיים שלך :-P

תקפיד לאכול משהו במהלך האירוע. זה מבעס לא לזכור כלום מהחתונה שלך:lol:

לגבי סידורי ישיבה, הייתי בשבוע שעבר בחתונה של אחות אישתי, שבה לכל המשפחה המורחבת היה שולחן ענק. היה רעיון נהדר.

(הכוונה שההורים שלי ישבו איתנו ועם הורי גיסתה של אשתי.)

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...