Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא ממש חובב אופנועי ספורט, בעיקר מפחד מחוסר היכולת שלי לשליטה עצמית. מת על שטח, אבל לא אחזיק אופנוע שטח טהור במדינתנו, פשוט בלתי אפשרי כלכלית.

אני סאקר של דו"שים גדולים, בעיקר הישנים:

הקאגיבה (ככה מבטאים את זה?) וה-ב.מ.וו מעלפים. אני גם אוהב אופנועי שטח. מה שאני פחות מתחבר אליהם זה האופנועים העמוסים מדי. אלו שיש להם מטענים בצדדים, כמו של שוטרים. מן הסתם שקטנועים לא עושים לי את זה בשום צורה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא אפשרי כלכלית הייתה הגדרה מוטעית מצידי. לא משתלם עבורי יהיה יותר נכון. למה? קח אויר:

אין כזה דבר אופנוע שטח טהור בישראל. כלומר, יש כאלה המוגדרים ככה ע"י היצרן ונמכרים ככה בכל המדינות, אבל אצלנו הם חייבים רישוי. מה זה אומר? מראות, וינקרים, מס' רישוי, מיסוי כרכב רגיל (עלות כחדש - יותר מהמכונית הכי זולה בשוק). ביטוח חובה היסטרי (חובה בלבד - 4500+ ש"ח). כל זה עבור כלי שאמור לנסוע רק בשטח, רק בסופי שבוע, כיוון שהם אינם בנויים לנסיעה יומיומית ולא אוהבים כבישים. הם מצריכים טיפולים מרובים, לרוב עפ"י שעות מנוע, עדיף לבזבז את השעות האלה בשטח ולא על הכביש. צמיגי שטח נשחקים בשניה בכביש. בקיצור - קניית כלי שטח טהור עם רישוי רגיל זה לוקסוס לעשירים.

אז תאמר אבל אפשר לקנות כלים עם מספר אפור, המיועדים לספורט מוטורי בלבד ואינם מורשים או אמורים לעלות על כביש ציבורי. נשמע מצויין - מיסוי נמוך, אין חובת אביזרי רישוי, ביטוח תאונות אישיות. אבל מה? על כלים אלה מותר לרכב בשטחי התחרות בלבד או במסלול מורשה. כיוון שאין לנו שטחים מורשים בימים בהם אין תחרויות, בעצם זה אומר שמי שמחזיק כזה כלי ע"מ להתחרות לא יכול להתאמן בשום מקום. תודו שזה אבסורד נהדר!

כמובן שיש את האופציה לרכב על כלי לא חוקי או ללא ביטוח, אבל את זה אני משאיר לאחרים. מעדיף להימנע ולרכוש אופנוע שיספק את צרכי היומיום שלי, ויאפשר לי לטייל להנאתי בשטח בסופ"שים.

ניקו - הקאג'יבה אלפנט הוא אחד מחלומותי הישנים ביותר, עוד ממש כשהייתי ילד. יש כאלה כמה בארץ, מדי פעם אני רואה אותם בכביש ומחסיר פעימה. יש גם גרסאות קטנות יותר, 650 ו-750, אבל הבהמה הגדולה זה הדבר, בעיקר בצביעת הלאקי סטרייק ובגרסת הדאקר.

650

Cagiva-Elefant-650.jpg

750

14148_0_1_2_elefant%20750_Submitted%20by%20anonymous%20user..jpg

דקאר סטייל:

cagiva_rally5.jpg

Cagiva%20elefant_91.jpgspiaggia01.jpg

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מה עם הדיונות בווינגייט? בהרבה ימי שישי יש שם תחרויות של אופנועי שטח. האם זה לא מוגדר כמסלול מסודר?

איזה אופנוע מדהים. עשית לי חשק לשחק מוטוקרוס או משהו. אני הכי אוהב שטחים חוליים. הניסיון שלי הוא עם ג'יפים, אבל זה גם כיף. סלעים ובוץ זה נחמד, אבל כשאתה משאיר פודרה מדיונות, שהחול בהן כל כך עמוק שבקושי אפשר ללכת, יש לזה ערך מוסף. אם זו עליה שאפשר לעשות רק בהילוך ראשון, אז היא מספיק טובה בשבילי :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אני ממשיך לחפש ובסוף אני אקלוט גם את הקטע של הניוטרל.

מציאת הניוטרל פשוטה יותר ממה שהיא נשמעת.

דמיין שהטווח בין הראשון לשני מחולק לשני חצאים, חצי תנועה מעביר לניוטרל, וחצי נוסף מעביר לשני. תנועה רציפה, כאילו "כוללת" את שני החצאים, ומעבירה אותך ישר לשני (הדימוי הכי קרוב שאני חושב עליו הוא לחצן של מצלמה, ש"מחולק" לשני שלבים).

קצת תרגול וזה נקלט.

זה המקום לציין שאין לי רישיון לאופנוע, וניסיוני מסתכם ביומיים שרכבתי על שני אופנועים בהודו (אחד מהם היה אנפילד :-D)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הבנתי את העיקרון, אבל אי אפשר להבין את זה לגמרי בלי להרגיש את זה ברגל (אי אפשר ללמוד נהיגה בהתכתבות), אני בטוח שברגע שאני אעלה על אופנוע ומישהו יהיה לידי ויסביר לי תוך שניה אני קולט את העניין.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
הבנתי, אז כל הקטנועים\ אופנועים הקטנים הם גם כן דו ?

אופנועים זה של בנים, קטנועים הם דו מיניים.

דו מה?

ר. פרסקי

פורסם

דו שימושיים, דו"שים, הם כלים המיועדים גם לשטח וגם לכביש.

פעם היו כאלה אמיתיים, היום כמו עם מכוניות רוב מה שנראה כאילו יכול לנסוע בשטח הוא בעיקר פוזה.

חוץ מקטנועים. הם מסוגלים לנסוע יופי יופי בשטח, כי אתה לא שם ז*ן על מה שיקרה להם. עם הקטנוע האחרון שהיה בשימושי-אך-לא-שלי נתתי סשן קורע מצחוק בחולות תל ברוך, כשאני רוכב אחרי ג'ימיני ואופנוע דו"ש. הם לא התרחקו. גם הם צחקו עד דמעות, בראות את הקטנוע ה3X4, שזה בעצם אומר גלגל אחורי מניע ושתי רגליים דוחפות.

ר. פרסקי

פורסם

גיבוב של ערב שבת או מה לעזאזל יש בעיתון ?!

ערב שבת, פותחים עיתון, נפל לידי המקומון והייתי מאוד משועמם אז אחרי שסיימתי לדפדף את החצי הראשון של הפרסומות הגעתי בערך לאמצע העיתון מדור "סיפורי לילה" אני חושב לעצמי בטח זה משהו מעניין, בוא נקרא.

כמה דוגמאות:

- אחרי כמעט עשור בעיר הגדולה חזרו הצמד רפי וורדית זוהר לחיפה והתמקמו על רכס הכרמל.

- אורי קיגל נסע ללמוד וטרינריה בברלין וחזר עם דוקטורט ועם כלה. הוא הכיר את רבקה הרטמן שלמדה פסיכולוגיה באותה אוניברסיטה, השניים הגיעו להתחתן קרוב לבית בחיפה, עיר הולדתו של קיגל. האירוע התרחש בקיבוץ יגור ובעוד שנתיים מתכנן הזוג עלייה.

- בניו-ג'רסי נולד דאלאס, נכדם הרביעי של ענת ושלומי הורוביץ מבתם מורין. [מה הקטע עם השמות האלה ?]

יש גם חלקים עם תמונות (אם תעזרו לי עם המדפסת אולי התמונות יופיעו פה)

תמונה של 7 נשים, לחלקן נשפכת הבטן ולחלקן לא.

- בשישי הגיעו מתאמנות חטובות ויפות מראה להפנינג חזרה לשגרה בסטודיו אימואושן של לילך פילים בכרמליה. הבנות נהנו משיעור פילאטיס, מהרצאה על הליכה נכונה שאותה העבירה יעל אביתר ומסלסילות של פירות. הגיעו: שרון פימה בג'ינס הדוק, שרון ומרגלית חכם, ציפי זקס, הניה רונן, אפרת גולדשטיין, סמדר פישלר, טלי רז ועוד רבות ויפות.

- אלכס סנדר סיים את הקיץ באילת. סיום משובח לקיץ 2013.

- מיקה וליא הפתיעו את ההורים מאיה ודורון מורד בארוחת בוקר מפנקת מעשה ידיהן לרגל יום הנישואים שלהם.

נעבור למדור "ברנז'ה":

- יפעל הללי ובעלה אלדד אברהם בילו בהופעה של משה פרץ, המסלסל הלאומי.

- גם ערן שוצמן הרים כוסית לכבוד עוד שנה שנגמרה לה. רק בשמחות.

נעבור למדור "לימור וטלי":

- מזל טוב ללירון צור והצמוד עידן גולדבאום שנשבעו זה לזה בשני האחרון.

- עומרי דינר חגג מסיבת בר-מצווה בגן הוקנגרסים. בין האורחים הרבים של ההורים רונן וארזה היה גם פיני סולמון.

בנוסף יש את מדור "קמפוס (1)" ו"קמפוס (2)" ואפילו את "טיפול נמרץ" שכתובים בהם דברים דומים (אבל ארוכים ואין לי כוח להעתיק הכול לכאן).

מדור נוסף הוא "חיי לילה":

- תו ביטון ואריאל מזרחי חגגו בשישי חצי שנה של ביחד בבילוי רומנטי ביס פלאנט.

- אלי ואבי ביטון עשו אתנחתא בשני בצהריים אצל או אברהמי בקפה הסנק.

- בצפרירים 1 ישבו בשבת לצהריים מאוחרת עודד שטראוס, לירון לוי, גל הירש וסער משיח.

- דני פינסקי אימץ תוכי ומחפש לו שם.

- זאזא כהן וענבל אפרגן חזרו בשבת עמוסות בקניות מאיקאה.

- ליאל אלנקווה הוסיפה פס ורוד ושובב אצל אלי ואבי ביטון ויצאה לשדר ברדיו חיפה.

- בשישי ישבו בקפה תות נטלי בלייכר, נדב שהרבני, ולילך להב. [עכשיו אני מבין מי חוסם לי שם את הנתיב כל הזמן :evil:]

בהמשך יש את המקום של העורכי דין אבל זה משעמם (אין שם ליכלוכים)

ובסוף המדור של הסופרטאים, "דקה אחרי", הכל שם ארוך ואין לי כוח להעתיק.

יש את הדברים האלה בעוד מקומונים ? מישהו באמת קורה את זה ? מישהו מכיר את אחד ה"סלבים" (מלשון סלבס) האלה ? איך אני יכול להופיע שם ?

זה מה שאני רוצה שיופיע שם:

- rupni חשף את המדור שלנו לאוויר האינטרנט בפורום הרכב הגדול במדינה carsforum.co.il. לוקו חיבר והקליט לכבוד האירוע שיר, פרנקוס תירגם והוסיף תמונות, אנלוגי עושה שליחויות של הדיסק ורזמל גובב אותנו.

אם קראת עד לפה, אני לא מבין למה, לא נורא.

שאלה רצינית אחת יש לי, מישהו באמת קרא את כל מה שכתוב פה ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

מה זו התת רמה הזו?

בלי לפחות 3 פעמים מ-א-מ-מ-ת, פעמיים הורס ולפחות שם אחד שמקבל את הכינוי המלך/הנסיך/הראיס זה לא באמת מקומון

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אומנם אני לא מגובב הרבה(כמעט ולא,אולי יש לי בשרשור הזה הודעה אחת) אבל אני אתן לזה עוד צ'אנס.

דובר כאן על אופנועים וגם לי יש חולשה אליהם. מהפחד אני לא עושה רישיון. תמיד סקרן אותי האופנועי ספורט,האלה עם ה"פלסטיקים" בצדדים והגלגלים הרחבים המהירות, והרעש. כמה שבא לי אופנוע!.. בינתיים אסתפק באופניי שטח שלי :cry:

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...