Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

טסתי אתמול טיסה בת שני חלקים (לגים) דרך האיחוד האירופי בחברת תעופה אירופאית מסויימת.

בצ'ק אין שקלו לי את מזוודת העליה למטוס והכל היה בסדר.

בעליה למטוס בלג השני, הצוות החליט שהמזוודה שלי גדולה מדי. אחרי שהתאימה למסגרת שמיועדת לבדיקה, הם שקלו את המזוודה שוב, הפעם באמצעות משקל יד סיני פשוט, ולא באמצעות מאזניים מכויילים. כמובן שהמשקל הראה חריגה, והצוות לא היה מוכן להקשיב (או שתשלם, או שתשאיר את המזוודה או שנמריא בלעדיך). נאלצתי לשלם להם $115 תחת מחאה. אחרי שעליתי למטוס רדפו אחרי ולקחו את המזוודה על מנת להפקיד אותה עם שאר המטען. כעת יש גם חוסרים במזוודה.

לפני שאני פונה אליהם בדרישות, רציתי לדעת אם מישהו יודע מה כללי האיחוד האירופי או התעופה בכלל אומרים לגבי משקלים מותרים בשימוש. כמו כן, בקבלה על התשלום לא נרשם משקל המזוודה.

תודה,

ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישנם הבדלים בין החברות. חברות שכר (או לוו קוסט) לרוב מקפידות יותר (כתלות גם בסוג המטוס), ישנם הבדלים גם בין אם מדובר בטיסה פנים אירופאית או בינלאומית מחוץ לאירופה. כמו כן ישנם הבדלים כתלות במחלקה בה אתה טס.

עד כמה שאני מכיר החוקים הקיימים נוגעים רק לחישובי משקל ואיזון וישנם משקלים סטנדרטים לצורכי חישובים.

לאחרונה גם טסתי ל- ובחזרה מאירופה. על כרטיס של אחת החברות היה רשום משקל עד 12 ק"ג ועל אחת אחרת 8 ק"ג...

הנה עוד כמה דוגמאות - http://www.dpsoftware.co.uk/airlines/

אתה בטוח שלא היה רשום מטען מותר בשום מקום? (קבלה, כרטיס עליה למטוס, אונליין צ'ק-אין, אתר אינטרנט של החברה)

פורסם

לא חושב שהאיחוד מתערב בזה.

חושב שזו מדיניות של חברות התעופה.

אני מכיר את זה:

http://www.alter.co.il/art7_%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%98%D7%95%D7%A1-%D7%9C%D7%A4%D7%99-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%A4%D7%94.aspx

בכל מקרה, זו אחת הסיבות ששווה להיות "נוסע מתמיד" בחברה מסוימת, ולא להחליף כל נסיעה כדי לחסוך 30 דולר.

במקרה כזה (בטח אם אתה לקוח עסקי), יש לך איש קשר בחברה עצמה (לא בסוכנות הנסיעות), שפותר דברים כאלה, אפילו לאחר מעשה, בצורת החזר והתנצלות.

אם יש לך לפחות סוכן נסיעות אסרטיבי, פנה אליו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

יש לי את אקספדיה.

בתקופה בה טסתי הרבה במערב, הייתי לקוח זהב של סטאר אלאיינס, ובאמת אף אחד לא נגע בי. אחרי שנה במזרח הלך הסטטוס, וכך דברים נראים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לי עשו את זה פעם אחת בחזרה מגרמניה (דווקא באל על) ומאוד הרגיזו אותי. הם רצו אז סכום לא גבוה כי המזוודה שקלה 23 קילו במקום 20 אבל העיקרון מאוד הרגיז אותי (היא שקלה פחות ממה ששקלה כשיצאתי מהארץ גם עם אל על ושם לא אמרו כלום. אם זו מדיניות אז שתהיה אחידה ולא שיציבו לי עובדה בדיוק כשאני בא לחזור. מן הראוי לתת לאנשים להתארגן להוצאות חריגות בחול). בגלל שבתיק יד אז היתה מגבלה רק של גודל העברתי כמה דברים והגעתי למשקל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קשה להכתיב לחברות התעופה במה להתחשב ובמה לא. ובטח שלא מעניין אותם מה קנית בחו"ל להביא ארצה.

אותי אישית מרגיזים כל האנשים שמצליחים לעלות לטיסה עם תיק ענק/מספר תיקים/חבילות ודוחפים את הכל למקומות המיועדים ואז לך לא נשאר מקום לתיק הנורמטיבי שלך...

בשורה התחתונה מבחינתם הם יעשו הכל כדי לחסוך. משקל נוסף מהווה הוצאת דלק נוספת, וכאמור זה בין ההוצאות היותר גדולות שיש לחברת תעופה. סתם כאנקדוטה - מנהל התעופה האמריקאי אישר לאחרונה לאמריקן אירליינס להשתמש באייפד במקום ניירת לצורכי דפיות ניווט/גישות וכד' ובכך לחסוך 35 פאונד (16 קילו) - מבחינת הצי של א"א זה שווה ערך ל1.2 מליון דולר לשנה..!

ככל שהטיסה מלאה יותר תהיה נטייה שהם יקפידו יותר על ענייני המשקל. אבל לכל חברה כמו שהוצג פה, יש משקלי מקסימום (לא מכיר מצב בו הנתון לא מפורסם), מה שתאורתית אומר שהם לא יכולים לחייב אותך כל עוד זה פחות מכך.

פורסם

הבעיה העיקרית שלי איתם מעבר לגסות בה טיפלו בעניין, היא שהם חייבו אותי בהתבסס על מכשיר מדידה שהדיוק שלו מוטל בספק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

כמובן, כל מה שאמרתי לא בא להטיל במה שציינת ספק. ובהחלט רצוי שתתלונן.

ענין הגסות הוא משהו שמשתנה לפי הצוות, ולפעמים נופלים פחות טוב...עם כל הנסיון של החברות (נגיד) לשמור על איזושהי רמה.

את הבדיקה ביצעו בפתח העליה למטוס או בדלפק? בכמה היתה חריגה מהמותר?

פורסם

הבדיקה הייתה בגייט. חריגה של בערך קילו וחצי, בגלל זה אני עצבני. הבעיה היא שעיכבו אותי עד שהמטוס כמעט עזב, אז לא יכולתי לעשות כלום בשביל לנסות להיפטר ממשקל.

הצוות היה דוחה בצורה קיצונית. אני טס המון ובחלקים שונים של העולם, וכבר ראיתי צוותים עייפים או חסרי סבלנות, פה עשה רושם שהם לא רואים בך לקוח בכלל, אלא מטרד עם ארנק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אכן מרגיז.

מזכיר לי כשחזרתי מתקופה ארוכה בארה"ב והגעתי לדלפק הקבלה בידיעה שאני באוברוויט עם המזוודות הרגילות, הפקיד שואל אותי אם יש לי איך לחלק את המשקל אחרת...כן ברור, במקרה הכינותי מראש כאן מזוודה נוספת...זה נגמר בכאב גדול לכיס, אבל קצת פחות ממה שהוא רצה בהתחלה לגבות (אחרי שהוא שיחק עם המספרים קצת...).

אם כך, בהצלחה בהגשת התלונה, ושוב לדווח לנו אם וכאשר יגיבו בחזרה.

פורסם

קרה לי כבר ששקלו לי כבודת יד.

אבל זה תמיד היה בכרטוס, ולא בגייט, חצי שעה לפני ההמראה, כשכבר מסרת את הכבודה העיקרית.

זו התנהלות שערוריתית, ואני מקווה שלא תוותר להם.

גם הסכום על קילו וחצי הוא דמיוני.

פורסם

כתוב תלונה מפורטת למחלקת פניות הציבור של חברת התעופה.

מנסיון, זה יכול לעזור לקבל פיצוי או לפחות לגרום לכך שאנשי צוות הקרקע יינזפו, אם חרגו מכללי הנימוס ונוהלי החברה.

למה אתה לא חושף את שם החברה?

לחברות התעופה יש כללים ברורים לגבי כמות הפריטים ומשקלם. התנאים משתנים לפי סוג הכרטיס, ומעמד הנוסע (מתמיד).

בדרך כלל הם מפורטים באתר החברה. לטיסות low-cost יש כללים שונים מטיסות full-fare באותה חברה. בטיסות כאלה יש הקפדה יתרה על אכיפת overweight כי זה מאפשר לגבות מן הנוסעים עוד כמה עשרות דולרים.

לפעמים יש מגבלות שונות לפי דגם המטוס וגודל תאי המטען בתא הנוסעים. ייתכן שעברת ממטוס גדול למטוס קטן יותר עליו חלות מגבלות שונות. בכל מקרה אם מדובר ב-connection של אותה חברה, היו אמורים ליידע אותך על המגבלה.

פורסם

לא החברות שציינו פה, אני אציין את שם החברה אחרי שיענו לי למייל ששלחתי לנציגות הישראלית. כרגע אני לא רוצה ליצור דם רע בינינו.

מה שמשעשע זה שהטיסה הראשונה הייתה באמבראר קטן בו התיק לא נכנס לתא, אז הדיילת שמרה לי עליו בתא המטען של הצוות. דווקא בB737 או A320 (לא זוכר בדיוק) עשו לי את הבעיות.

לא מדובר בטיסת שכר, אלא בחברה שחברה בברית תעופה רצינית.

אגב, כמה ימים מוקדם יותר כחלק מאותה נסיעה טסתי טיסה ארוכה מהמזרח לאירופה עם פינאייר, דבש.

הנה המשקל חורץ הגורלות:

IMG_20130323_225419_zpsde144ed4-1_zps66147b9b.jpg

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

לפחות עכשיו אנחנו יודעים איזו חברה זו.

(לפחות מי שחד-עין והספיק להביט טוב בתמונה) :wink:

• תוכן חדש...