Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק כדי לוודא - מים מהברז ?

כן, אבל בקטנה או שתקח מגוון של תינוקות בלי חומרים על בסיס מים, או שתרטיב קלות סמרטוט חד פעמי ותעבוד עד שהכל נקי מאבק ולכלוך, תעבור בעדינות עם מטלית מיקרופייבר וapc לניקיון יסודי, ולאחר מכן תיישם תכשיר

ביצעתי הזמנה אתמול של CarPro Perl ועוד כמה שטויות...( כמעט ב 150$)

אנסה שיגיע.

תודה

אגב אני מזמן לא משתמש בקארפלן אלא באופטי-בונד.

כן זכור לי שאז "הכרזת" שאתה מעדיף את אופטי בונד, הפלאש דש האמת די מספק אותי למרות שמזמן בא לי להעיף אותו אפילו שהתוצאה טובה והמראה טוב, קצת לגוון וזה.. למישהו יש המלצה יש משהו חדש בשוק ? ואגב מישהו פה בכלל משתמש באלו של chimical guys? הנטורל או הסילק או g6

• תגובות 495
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם מגבונים לחים עושים את העבודה יפה מאוד. ובאופן כללי טוב להחזיק אותם ברכב, אם מתלכלך משהו בריפוד או בתקרה של הרכב, או גם גילית צואה של יונים על הרכב שאז חובה לנקות מיד עם מגבון (עזרה ראשונה)

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
כן, אבל בקטנה או שתקח *מגבון של תינוקות בלי חומרים על בסיס מים, או שתרטיב קלות סמרטוט חד פעמי ותעבוד עד שהכל נקי מאבק ולכלוך, תעבור בעדינות עם מטלית מיקרופייבר וapc לניקיון יסודי, ולאחר מכן תיישם תכשיר

לגבי 'לשלשלת' ציפורים, מגבון עושה לי מריחות, עדיף מטלית מיקרופייבר זולה, מהאלה בשקל מסין הכחולות, אני שומר כמה כאלה בבגאז' עם תרסיס onr כחול, ממתין חצי דקה מעבר זריז הכל עולה על המטלית, בלי מריחות. משתמש בהן פעם פעמיים שלוש וזורק.

פורסם
כן, אבל בקטנה או שתקח מגוון של תינוקות בלי חומרים על בסיס מים, או שתרטיב קלות סמרטוט חד פעמי ותעבוד עד שהכל נקי מאבק ולכלוך, תעבור בעדינות עם מטלית מיקרופייבר וapc לניקיון יסודי, ולאחר מכן תיישם תכשיר

שלום,

יש דוגמא לאילו מגבונים צריך?

פורסם
לגבי 'לשלשלת' ציפורים, מגבון עושה לי מריחות, עדיף מטלית מיקרופייבר זולה, מהאלה בשקל מסין הכחולות, אני שומר כמה כאלה בבגאז' עם תרסיס onr כחול, ממתין חצי דקה מעבר זריז הכל עולה על המטלית, בלי מריחות. משתמש בהן פעם פעמיים שלוש וזורק.

אם יש לך תרסיס ONR ומטלית, ברור שלא תשתמש במגבונים... לכן כתבתי שזאת "עזרה ראשונה".

ודרך אגב כשהמגבון מורח אז אתה משתמש בעוד מגבונים ולא ממשיך למרוח איתו.

פורסם
יש דוגמא לאילו מגבונים צריך?

מגבונים שמשתמשים בהם להחתלת תינוקות.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

למשל במתגי השליטה בחלונות והמראות החשמליים...

ניסיתי כל מה שיכולתי לחשוב עליו - רסס ונגב, מטליות ניקוי כללי וטינר, כל אלה לא עזרו כלל.

טרפנטין ומסיר שומנים קר שיפרו את המצב, (התמונה היא של החלק אחרי הניקוי) ועדיין, זה לא זה.

אודה על כל רעיון!

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

זה הפלסטיק, אחרי ניקוי... עדיף שלא אראה לכם את השני, שעוד לא נגעתי בו.

IMG_20180628_135336[1].jpg

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

בעבר מצאתי חבילה של 500 מגבונים לניקוי כללי ב-15 ש"ח, המגבונים היו ספוגים אקונומיקה. אני לא יודע להגיד לך אם היה לי מזל או אם האקונומיקה תהרוס לך (שים לב ותיזהר אני לא לוקח אחריות), אבל ברכב שהיה ישן מאוד (C5) הצלחתי להוריד הכל בקלות, ומה שזה לא הוריד ירד בגירוד עדין עם הציפורן והמגבון. החלק היה כמו חדש, לא נראה שקילף שכבה ולא עשה נזק. היום אני כבר לא מוצא חבילות שרשום עליהם אקונומיקה.

זה היה המוצא האחרון שלי והפתיע אותי שזה לא הלבין את החלק או הוריד שכבת צבע. כנראה האקונומיקה הייתה באחוז נמוך ואולי זה לא מה שעזר בכלל, אך לפי התיאור שלך נראה לי שזה כן מה שעזר לי.

ט.ל.ח

פורסם

תודה.

כניראה שיש איזה פיתרון יותר קל ופשוט - דיברתי לא מזמן עם מישהו שיש לו חנות אביזרים לרכב, והוא אמר לי על הלכלוך הזה "תביא, אעשה לך אותם ח-דשים"...

אולי יעלה כאן עוד מי מחכמי הפורום?

פורסם

אני משתמש במגבונים לניקוי כללי שמקבלים 'חיזוק' עם אלכוהול 70%, עם קצת סבלנות, אין הרבה דברים שזה לא מנקה.

מטינר, אצטון ושאר ממיסים הייתי נמנע מלהשתמש בחלל הרכב לאלתר, גם מסירי שומנים שמיועדים לניקוי סירים ותנורים יכולים לגרום יותר נזק מתועלת, לא תמיד הנזק מיידי ולכן כדאי להזהר בכימיקלים שלא מכירים ולא להשתמש בהם למטרות שלא יועדו להם.

פורסם

צריך להבין שהדביקות הזו היא לא לכלוך חיצוני.

מדובר בשכבת ציפוי של הפלסטיק, שעוברת שינוי כימי בשמש והופכת לדבק המזעזע הזה.

מגבונים למיניהם לא ממש עוזרים מהנסיון שלי,

נדרשת דרך אלגנטית להוריד את השכבה המדוברת מהפלסטיק

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל, הרבה פעמים השינוי הכימי נגרם כתוצאה משימוש בחומרי ניקוי לא מתאימים, כמו שציינתי קודם, השינוי לא מיידי ולכן הרבה פעמים לא מקשרים בין הדברים. מסכים בהחלט שסוגי פלסטיק מסויימים הופכים מעצמם דביקים עם הזמן, אם זו 'מחלה' של הרכב, באמת שאין מה לעשות. לכן תמיד כדאי להשוות עם רכבים מאותו שנתון ואם זה קורה רק אצלך, זה לא בגלל הפלסטיק.

צריך להבין שהדביקות הזו היא לא לכלוך חיצוני.

מדובר בשכבת ציפוי של הפלסטיק, שעוברת שינוי כימי בשמש והופכת לדבק המזעזע הזה.

מגבונים למיניהם לא ממש עוזרים מהנסיון שלי,

נדרשת דרך אלגנטית להוריד את השכבה המדוברת מהפלסטיק

פורסם

החומר הפועל כבמטה קסם להסרת דבק מדבקות ישנות מחלון ברכב הוא בנזין לבן (בנזין רפואי הניתן לקנייה בבתי מרקחת). פועל בין רגע.

לא יודע איך ישפיע על הדשבורד ולכן ממליץ לבדוק בפינה נסתרת לפני שמורחים אותו בחזית.

יוסי

• תוכן חדש...