Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

ביום חמישי בשעות הבוקר אני מתכוון לנסוע לנפוש באילת.

לגבי הדרך אני די סגור על כביש 40, מבחינת מקומות עצירה קצת פחות.

המסלול: רמת גן => כביש 4 => ארוחת בוקר בחוף לידו(אשדוד) => כביש 41 => כביש 6 => כביש 40.

יש מקומות בדרך שדי מיציתי כמו שדה בוקר ומצפה רמון.

אודה להמלצות למקומות עצירה עם נופים יפים במקביל למסלול.

תודה,

תומר

פורסם

איזה כיף לכם! אני עשיתי את המסלול הזה לפני חודשיים. אחרי מצפה רמון אפשר לעשות סיבוב במנסרה: http://www.tiuli.com/point_info.asp?point_id=362

אבל באופן כללי, כל הדרך ממצפה רמון ועד החיבור עם כביש הערבה הוא פוטנציאל לעצירות. הנוף יפהפה, השקט מהמם (לפחות היה המון שקט בינואר, לא יודעת איך זה עכשיו עם הנהירה המסורתית לאילת בפסח...), רק צריך להקפיד לעצור במפרצי חנייה רחבים, הכבישים חד מסלוליים.

לשים לב שממצפה רמון ועד כביש הערבה אין תחנות דלק, אז לוודא שאתם מתודלקים בכמות מתאימה (לא להגזים! עדיף להגיע לאילת לתדלוק רציני בגלל שהדלק שם ללא מע"מ. כמובן שלא ממש רלוונטי אם אתם נוסעים בליסינג...). כמו כן מאוד מומלץ לא להתעכב עד שעות החשיכה על כביש 40, החלק הדרומי שלו לא מואר, צר, ובחלקו מתפתל בהרים, ולא כיף גדול לעשות את זה בחושך. גם כביש הערבה לא סימפטי ברובו בחושך, ובינואר היו עבודות בכביש באיזור יוטבתה, שאם עדיין מתבצעות אז סעו שם בזהירות ובעירנות.

וכמובן, בעיקר אם אתם לא עם רכב ליסינג, לא לשכוח למלא מיכל לפני היציאה מאילת...

עריכה: מי שלא שבע ממצפה רמון- מומלץ לעצור ביציאה ממנה, לפני הירידה המפותלת של מעלה העצמאות, במה שנקרא "המרפסת" (מפרץ חנייה גדול בצד הדרך עם חומת אבן ותצפית מהממת למדבר, אי אפשר לפספס). אני עצרתי שם לחילוץ עצמות, ארוחה קלה (כריך שקניתי באלונית על כביש 6), שתייה ובהייה ארוכה בנוף האינסופי. מילוי מצברים מובטח.

ככה זה נראה:

attachment.php?attachmentid=323240&d=1358798327

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

^^

+1

בנוסף, אחרי שעקומות ועיקולי מכתש רמון מסתיימים, יש איזה מקטע ישר ושומם של מס' קילומטרים טובים, לא רחוק בהרבה מצומת ציחור. לא חסר איפה לעצור שם והנוף שמתקבל הוא ממש נוואדה בשקל תשעים.

פורסם

המלצתי שונה לגמרי:

1. לצאת מוקדם מאוד (לפני 05:00 בבוקר).

2. לנסוע דרך כביש 6 (אני מניח שכדאי לך להגיע אליו להגיע דרך כביש 5).

3. להצטייד בארוחת בוקר מבעוד מועד (כלומר, להכין אותה ערב קודם) ולעצור לאכול באחד החניונים בדרך, למשל בשדה בוקר.

4. לתדלק במצפה רמון - למרות שאני מניח שהתחנה יקרה. Better safe than sorry.

5. מקומות לעצרה בדרך - הוזכרו. אולי להוסיף את עבדת, פארק תמנע, חי-בר יטבתה.

6. להנות מנהיגה בשעות יחסית מוקדמות ולא חמות, להגיע לאילת יחסית מוקדם ולהנות בה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לתדלק בדרך?!

אני לפני כמה חודשים נסעתי מפ"ת לאילת, תדלקתי בפ"ת, בלילה לפני,

הגעתי עד אילת, הייתי שם 3 ימים ורק ביציאה מאילת תדלקתי שוב (כשהייתי עם רבע מיכל).

פורסם

ספריאל - אני מקווה שהתכוונת לעין עבדת ולא לאתר העתיקות עבדת ;)

חי בר, ותמנע אכן מומלצים.

אפשר גם לעצור בנאות סמדר

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

התכוונתי לשניהם, תלוי מה מעניין וכמה זמן ומאמץ רוצים להקדיש.

באתר העתיקות בעבדת הושלמו לאחרונה עבודות השחזור לאחר מסע ההרס שנערך בו לפני מספר שנים. כיון שביקרתי שם לאחרונה לפני משהו כמו 7-8 שנים איני יודע מה המצב כעת.

לגבי תדלוק - זו הייקיות שלי, לא מסוגל לראות את המחוג מתחת לחצי, ולא לשכוח שאני חיפאי כך שאני נוסע עוד 80-100 ק"מ יותר מאנשי המרכז לפני שאני מגיע למצפה רמון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...