Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

כידוע, חברות הסיגריות מוציאות חדשות לבקרים מחקרים חדשים על סכנות הנרגילה. אני, כמי שמעשן נרגילה כמה פעמים בשבוע לשעה שעתיים די חושש מהעסק. אבל שמתי לב, שרוב המחקרים ה"מחקריים" האלה, ממונים ברובם ע"י חברות הסיגריות, שנותנות למרכזים רפואיים לבצע את המחקרים עבורן.

ראיתי עשרות מחקרים בהם נאמר כי עישון הנרגילה מזיק יותר מסיגריה, אבל לא מתייחסים ברובן למשך העישון ולשימוש מקביל בסיגריות.

אני לא מעשן סיגריות, והרגילה זה סתם בשביל הכיף עם אחים שלי או סתם ככה לבד.

אני שונא את חברות הסיגריות האלה! הן רוצות יותר רווחים ולכן אומרות שהעישון של נרגילה יותר מזיק. לא נראה לי ככה. האמת? נראה לי שהמים באמת מסננים (אחרי כמה ראשים המים מצהיבים ויש בהם חתיכות מגעילות). המים מוחלפים כמובן, ואנחנו נהנים.

מה אתם חושבים? האם באמת העישון מזיק יותר מסיגריות? מישהו מכיר משהו אמין שאפשר להתסמך עליו?

אני חושב שהטלפון יותר מזיק, עשן הרכבי שאנחנו נושמים מיד יום ביומו, כל היום יותר מזיק ועוד הרבה דברים יותר מזיקים.

נחתום בשאלה: מה אתם הייתם עושים?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שאדם חכם יעשה - לא יעשן סיגריה, לא סיגר, לא מקטרת ולא נרגילה. כולל חומרים שאינם טבק.

קרא בעמ' 3 ובסעיף 3 של סיכום המסמך של ארגון הבריאות העולמי - עישון נרגילה אחת שוה ערך לעישון 100-200 סיגריות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הבנתי מה אתה רוצה.

לעניין הנרגילה, כן, היא יותר מסוכנת בגלל שהעשן לח יותר ואתה למעשה שואף יותר ממנו פנימה.

וזה מבלי לציין שטבק נרגילה מייצרים בחושות בסיני...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

והעובדה שאין פילטר גם לא מוסיפה.

בכל מקרה, לחיות מזיק. מתים מזה בסוף.

אתה נהנה? זו התשובה. להזיק זה מזיק, יותר או פחות? אם באמת אכפת לך מהבריאות שלך, אז תפסיק. אם אתה מוכן להשלים אם העובדה שזה בסופו של יום שאיפה לש פיח לריאות אבל אתה ממש נהנה, אז תמשיך.

אני הפסקתי לעשן לפני כ5 שנים. לפני כחודשיים, עקב משבר בלימודים, לא יודע למה, אבל חזרתי. אני מעשן בין 5-10 סגריות של טבק מגולגל, מודע להשלכות ונהנה מכל רגע. אם הייתי יכול הייתי כל היום עושה שאכטות, אבל זה לא חוקי ויקר.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

לשאלתך זה מזיק. למה זה מזיק? כי המים לא מסננים אלא מצננים ועושים את פעולת השאיפה לקלה יותר, ובגלל זה כל שאיפה גדולה יותר ועמוקה יותר.

לא יודע אם זה מזיק יותר מסיגריות (מן הסתם תלוי כמה פעמים בשבוע מעשנים נרגילה לעומת כמה סיגריות מעשנים בשבוע)

באופן לא מפתיע עשן סיגריות מזיק יותר מעשן מכוניות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בהמשך למה שurban.racer כתב, נדמה לי (לא מגובה בשום מחקר, כן?) שלעשן טבק נקי (א-לה סיגריות מגולגלות או סיגרים קטנים) עדיף מסיגריות (טבק שמעורבב בכל מיני דברים. יש סרטונים נחמדים ביוטיוב על יצור סיגריות אם אתה מתעניין)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קייזר - כל סיגריה מזיקה, ולא משנה אם היא מגולגלת על ידי פיליפ מוריס, דובק או המשתמש עצמו. אבל אם בא לך על התקף לב בגיל 45 תמשיך כך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם מישהו חושב שנרגילה היא "בריאה" כי אין את כל החרא שיש בסיגריות אז הוא טועה ובגדול. כמו שאמרו כאן, בגלל שהעשן עובר דרך מים הוא סופח לחות ולכן הוא יותר קל לשאיפה.

פעם הייתי נגד כל עניין העישון וגם כן היום. מצד שני, כולנו בוגרים ומפגרים באותה מידה. אם אדם יבוא אליי ויגיד לי "שמע, אני יודע שזה מקצר את החיים אבל אני אוהב את התענוג הזה ויודע מה המחיר ומוכן לשלם אותו" מי אני שאשפוט אותו?

מצד אחד בסיגרייה יש 45 חומרים שידועים כמסרטנים, מצד שני אתה יכול להיות בשיא הכושר שלך, לאכול אוכל בריא, לשתות מים מינראליים ולהתרחק מקולה ואילו יום אחד כאשר אתה חוצה את הכביש בירוק במעבר חצייה אתה נדרס למוות. כמו שקרה ללי זייתוני ז"ל.

זו הסיבה מדוע אני לא חושש מרכיבה על אופנועים ומדוע אני לא אמנע מילדיי רכיבה על אופנועים.

לעומת זאת, גם לעשן וגם לרכוב על אופנוע, זוהי התגרות במזל שאני לא יכול להרשות לעצמי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כאשר חברה מפרסמת מחקר, היא יכולה לבצע 1000 מחקרים, ואז לפרסם את האחד שתוצאותיו תאמו לרצון החברה. יתרה מזאת, גם אם 999 המחקרים האחרים הראו את התוצאה ההפוכה, אין שום חוק המחייב את החברה להציג אותם, וכאמור היא יכולה להשתמש במחקר הרלוונטי בלבד. בסופו של דבר, כל פרסומת שנייה היא מסוג: "מחקר מדעי קובע", ואנשים קונים את זה, כי זה מדעי.

בקשר לסיגריות, עוד לא נתקלתי באחת שאינה מזיקה מאוד, כולן עלולות לגרום לשלל מחלות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו - בגלל זה יש היום חוקים נוקשים מאוד לגבי ביצוע מחקרים. חוקים שנועדו לצמצם את התופעות שהזכרת (לא לדאוג, היצירתיות של הסוחרים תמיד מפליאה בשיאים חדשים של עקיפת החוק).

מכל מקום - המובאה שהבאתי היא משל ארגון הבריאות העולמי, ממש לא חברה מסחרית אינטרסטית.

פורסם

כמובן, לרגע לא התייחסתי למה שהבאת. התכוונתי לשלל הפרסומות של חברות הסיגריות, או פרסומות של חברות פרטיות עם אינטרסים כאלה ואחרים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הצרה בסיגריות זה לא העתרן שבו(שהרי הוא החומר העיקרי שמזיק ומסרטן) אלא הניקוטין שיש בסיגריות שגורם לך להתמכר ולעשן לפעמים גם 2 חפיסות ביום.

בנרגילה אמנם אתה מעשן יותר, אבל כמות הניקוטין קטנה פי כמה וכמה, מה שלא גורם להתמכרות באותה מידה של סיגריות. מה שהופך אותה בסופו של דבר לפחות מזיקה מסיגריות.

פורסם

הצרה בסיגריה היא העטרן, אשר הוא אוסף של חומרים שרבים מהם מזיקים לבריאות וגורמים, בין השאר, למחלות לב וכלי דם, למחלות ריאה ולכמה סוגי סרטן. הניקוטין הוא החומר הממכר, אשר חסרונו גורם למעשן לשוב ולעשן ולספוג את העטרן המזיק.

עשן הנרגילה אמנם בעל הרכב קצת שונה מעשן הסיגריה, אבל גם הוא מכיל אוסף של מולקולות מזיקות בדומה לעשן הסיגריה. וכאמור - מחקרים מטעם ארגון הבריאות ההעולמו מצאו שעישון נרגילה משך שעה שוה ערך, מבחינת שאיפת עשן, לעישון 100-200 סיגריות.

פורסם
הצרה בסיגריות זה לא העתרן שבו(שהרי הוא החומר העיקרי שמזיק ומסרטן) אלא הניקוטין שיש בסיגריות שגורם לך להתמכר ולעשן לפעמים גם 2 חפיסות ביום.

בנרגילה אמנם אתה מעשן יותר, אבל כמות הניקוטין קטנה פי כמה וכמה, מה שלא גורם להתמכרות באותה מידה של סיגריות. מה שהופך אותה בסופו של דבר לפחות מזיקה מסיגריות.

העתרן הוא רק אחד מיני רבים. כאמור בסיגריה יש 45 חומרים הידועים כמסרטנים. אחד מהם זה חומר הדברה למזיקים.

בקיצר, למי שחשב שזה בריא או פחות מזיק צר לי לנפץ את האשליה.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%94

מי שזה טוב לו שיהנה כל עוד זה נמשך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

עטרן הוא שם מליצי לזפת. העטרן הוא זפת גולמית הנמצאת באופן טבעי בתוך עלי הטבק הגולמי. אם תיקחו עלים מיובשים ותשרו אותם במים, לאחר כעשר דקות המים ייצבעו בגוון צהוב עד שחור, תלוי בסוג הטבק. הטבק ההספאני הוא הטבק המזיק ביותר, עם הכי הרבה עטרן בעליו. הטומבק התימני הוא הטבק עם מעט מאוד עטרן (ביחס להספאני) והמים נצבעים ממנו בצהוב כהה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...