Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הצרה בסיגריות זה לא העתרן שבו(שהרי הוא החומר העיקרי שמזיק ומסרטן) אלא הניקוטין שיש בסיגריות שגורם לך להתמכר ולעשן לפעמים גם 2 חפיסות ביום.

בנרגילה אמנם אתה מעשן יותר, אבל כמות הניקוטין קטנה פי כמה וכמה, מה שלא גורם להתמכרות באותה מידה של סיגריות. מה שהופך אותה בסופו של דבר לפחות מזיקה מסיגריות.

אתה טועה. הניקוטין זה מילא (יש לו גם השפעות חיוביות) אבל עטרן זה מה שמסוכן. בתכלס, זה חומר שאתה מוצא בזפת.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז לא הבנת את הכוונה שלי.

הנזקים שנגרמים מעתרן הסיגריות, לא נגרם מסיגריה אחת ולא שתיים, אלא משנים על גבי שנים של צריכה בילתי פוסקת של סיגריות. מה גורם לאותו רצון לצרוך אותם בכמויות כאלה? מה גורם להתמכרות הזאת? הניקוטין.

בטבק הנרגילה, הניקוטין נמצא בכמות קטנה פי כמה, מה שלא גורם להתמכרות מאסיבית כמו אצל מעשני הסיגריות, מה שבפועל גורם שמעשני נרגילה מעשנים פחות(מלבד ילדים שמעשנים כי פשוט משעמם להם) ואין להם אובססיה לעישון. כמו אצל מעשני סיגריות

לכן למרות שלא הניקוטין עושה את הנזק, הוא האשם העיקרי בנזקי העישון בסופו של דבר.

פורסם

מצד אחד בסיגרייה יש 45 חומרים שידועים כמסרטנים, מצד שני אתה יכול להיות בשיא הכושר שלך, לאכול אוכל בריא, לשתות מים מינראליים ולהתרחק מקולה ואילו יום אחד

חשבתי אתה כבר הולך להמשיך את המשפט הזה עד הסוף ולהגיד, "יום אחד לקבל סרטן/דום לב"

לא צריך ללכת רחוק עם תאונות דרכים, יש מספיק מחלות שיכולות לתקוף אותך גם אם אתה בריא כמו סוס. הסבירות אומנם נמוכה יותר אבל קיימת. חלקן בגלל שזה תורשתי, וחלקן עדיין לא הצליחו להוכיח.

חלק אומרים שזה הכימיקלים במזון התעשייתי, חומרי ההדברה בירקות והפירות, אכילה של בשר אדום , תרופות שאנחנו לוקחים בהמלצת רופאים, השפעה של זיהום אוויר....

הסיפורים הכי מפחידים זה על אנשים בריאים וצעירים שהולכים ככה בשניות.

בעניין הנרגילה, כשהיתי צעיר באמת חשבתי שהיא פחות מזיקה.....היום המחקרים מסכימים אחד עם השני פה אחד. (חוץ מהטבק יש גם את הגחלים שמכילים חומרים מסרטנים, כבר עדיף לקחת פחם מהמדורה ולא את הגחלים עם הכוכב שמכילים חומרי בערה)

אומנם לא שומעים סיפורים על אנשים שקיבלו סרטן מנרגילה או כל מקרה אחר, אבל בטוח שזה רק בגלל שזה לא מעניין את התקשורת או שלא קישרו בין המקרים.

ואם בכל זאת יוצא לנו לעשן נרגילה מדי פעם, עדיף עם כמה שיותר אנשים כדי לחלק את העומס.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

תסלחו לי על הבורות אבל כבר 20 שנה שאני שומע שבין השאר סיגריות מכילות חומרי הדברה\דלקים מאובנים\שאריות של אורניום מועשר\מים כבדים וכו'.

אז אני רק שאלה, האם הרכיבים הם פשוט רכיבים שמשתמשים בהם גם ליצור סיגריות וגם ליצור חומרי הדברה, או שאשכרה לוקחים את העלי טבק ומרססים אותם בחומר הדברה? ואם כן אז בשביל מה?

ועוד שאלה, אם העטרן נמצא בטבק באופן טיבעי, והניקוטן שם בשביל שהמעשן יתמכר לעישון, למה הסיגריות לא מכילות רק עטרן וניקוטין? אלא עוד מליארד חומרים מזיקים אחרים.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

החומרים המזיקים הם בעיקר תוצרי בערה - כאשר הטבק, וכן החומרים המלווים (פחם בנרגילה, נייר בסיגריה) נשרפים נוצר ערב רב של אלפי חומרים שונים, ומתוכם יש עשרות המוכחים כגורמי סרטן. אף אחד לא מדבר על החומרים הגורמים לנזקים לריאות ולכלי הדם, אולי כיון שהחומרים טרם בודדו, אבל הקשר הסטטיסטי בין עישון לבין מחלות אלה הוא חד משמעי.

davemustaine87 - חבל שלא קראת את הפוסט הקודם שלי ואת המקור של ארגון הבריאות העולמי. מבחינת כמות העשן הנספג שעה אחת של עישון נרגילה שוות ערך ל-5-10 חפיסות סיגריות, כלומר אפילו מי שמעשן נרגילה פעם בשבוע סופג עשן הכמות מקבילה למי שמעשן חפיסת סיגריות ביום.

ועוד שני דברים שאנשים אינם מודעים אליהם:

1. מבחינת נזקי בריאות 3 סיגריות ביום מהוות עישון כבד, כלומר ללא צריך לעשן הרבה כדי להפגע קשות.

2. חשיפה לעישון מיד שניה (כלומר המצאות בנוכחות מעשנים פעילים) ואפילו מיד שלישית (כלומר חשיפה לבגדים ורהיטים שספגו עשן סיגריות) מזיקים גם הם במידה דומה לעישון פעיל.

לגבי החברים שדיברו על מחלות אחרות, תאונות ושאר מרעין בישין - אתם צודקים - אבל כשם שאינכם מסתכנים ללא צורך על ידי מעבר באור אדום אין שום סיבה להסתכן בנזקי עישון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial,

קראתי, אבל קשה לי לקחת ברצינות את הטענות האלה מבלי לראות את המחקר המקורי.

האם זה שעה שהבנאדם מעשן כמו קטר, ללא הפסקות?

יש לי חבר שחיין שיכול לקחת שאיפה של נרגילה במשך דקה ברצף, ועומת זאת אני יכול, נגיד 10 שניות? האם שנינו עישנו באותה מידה?

האם הטבק עם גליצרין או בלי? כי גליצרין כשהוא נשרף הוא תופס את הנפח העיקרי של העשן היוצא בזמן העישון, ולא יודע אם הוא מזיק או לא, אבל מזיק כמו עתרן הוא לא.

בקיצור, אני לא בא להגיד שזה לא מזיק, כי זה כן, אבל להגדיר שעה של נרגילה= 100 סיגריות , זה טיפה יומרני.

פורסם

הנה, שוב קישור למסמך של ארגון הבריאות העולמי. בסוף המסמך יש קישור לכ-20 מאמרים - אתה מוזמן לחפש אותם ברשת, לא בטוח שתמצא אותם לקריאה ללא תשלום. בין השאר יש שם מאמרים לגבי שיטות המדידה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל. לפי המ שכתוב בעמ' 3 למטה, נכתב כי המעשן הממוצע של סיגריות, יצטרך בערך 100 סיגריות בבת אחת, בכדי להגיע לכמות עשן בשאיפה אחד של נרגילה.

מכאן, לא נאמר כי בשאיפה אחת של נרגילה יש 100 סיגריות, אלא בכדי להגיע לכמות העשן של שאיפה אחת של נרגילה, יש צורך ב-100 סיגריות.

בעשן סיגריות, העשן הוא לגמרי עשן של טבק - כל החומרים שנכנסים הם לגמרי תוצרי בעירה של הטבק. בטבק של נרגילה, המרכיב העיקרי של העשן הוא גליצרין.

אין צורך להוסיף.

עוד נכתב בסיכום המאמר, כי שעה אחת של עישון נרגילה, שווה לכמות העשן בכ-100 עד 200 סיגריות. כמות.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

roeibf צודק לגמרי.

קראתי את המאמר שהבאת בקישור(למזלי אפשר לקרוא אותו ללא תשלום), וזה לצערי מה שקורה כשעסקנים(טובים או רעים, זה לא משנה) מפרשים מחקרים בהתאם לאג'נדה שלהם, כי הם יודעים שלקהל הרחב אין רצון/יכולת/זמן לקורא את המחקרים הנ"ל בעצמם.

נפח העישון שאני לוקח בכול שאיפה ממוצעת של נרגילה(שאיפה של 2.8 שניות), באמת שווה לבערך למספר נשיפות שיסיימו 1.5-2 סיגריות, אבל זה לא אומר שאני באמת מעשן את אותה כמות/רכיבים שיש בסיגריות.

במחקר הנ"ל אין התייחסות לגורמים האלה. זאת היא הפרשנות האישית של מחברי המסמך הזה.

אני יכול להגיד לך מנסיון שהכמות הטבק שאני שם בנרגילה היא שווה לבערך 4-5 סיגריות. אין פה יצירת יש מאין. מה ששמתי, זה מה שאני מעשן.

פורסם

איני יודע מאין אתה מביא את הסיפור של הגליצרול. מכל מקום - באותו מקור מדובר על הרכב עשן בנרגילה הכולל רכיביל רילים רבים המוכרים מעישון סיגריות, ואשר מקורם הן בטבק והן בפחם המשמש לחימום הטבק.

לא כתבתי שבשאיפה אחת של נרגילה נספג עשן בכמות של 100 סיגריות - אלא בשעה אחת של עישון נרגילה. זה מה שכתוב באותו נייר אזהרה (advisory) של WHO.

ועניין אחרון - יש לך מושג מהם תוצרי הבערה של גליצרול?

ועוד כמה מקורות:

הנה מחקר שבו נערכה השואה בין עישון נרגילה לעישון סיגריה. וכאן יש נייר עמדה של המרכז לבקרת מחלות של ארה"ב (CDCP) בצרוף מקורות.

ה"עסקנים" שאליהם אתה מתיחס אינם בעלי עניין, הם אובייקטיביים ככל שניתן. הלחץ של תעשיית הטבק פועל עליהם למתן את עמדותיהם, ואני ממליץ לכל אחד לנסות לבדוק מה המשמעות של לובי בארה"ב.

ברור לי שאתם מחפשים תירוצים להמשיך לעשן נרגילה. מצידי עשו זאת, אבל היו מודעים לכך שהיא לא פחות מסוכנת מסיגריות. davemustaine87 - אני לא יודע איך אתה מודד את כמות הטבק (שקלת במאזניים אנליטיים?) ואיך אתה מתיחס לפחם שבנרגילה. תביא בחשבון שהחומרים רעילים שאתה שואף באמצעות הנרגילה מקורם לא רק בטבק אלא גם בפחם.

פורסם

זו לא הפחדה. זו המציאות. פרש אותה כהבנתך.

פורסם

השנקל שלי:

רוצה? תעשן. לא רוצה? אל תעשן. חושש מבעיות בריאות? אל תעשן. לא חושש מבעיות בריאות? תעשן.

היום מחקר אומר ככה, מחר מחקר אומר אחרת, אין סוף.

אני מעשן, וגם פה ושם הייתי מתעסק עם נרגילה. אני לא כל כך אוהב את זה כבר, גורם לי לתחושה לא נעימה.

אם אתה רוצה להנות מעשן בטעמים, ללא הבלגאן של נרגילה, תוכל לנסות סיגרייה אלקטרונית ללא ניקוטין. זה לא דומה אפילו לחוייה של נרגילה, אבל אחלה עשן טעים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אני לא מחפש צידוקים להמשך העישון שלי. אני מודע לזה שעישון נרגילה רחוק מאוד מלהיות תרופה לאינהלציה, אבל אני לא אוהב הפחדות כאלה ואחרות יתר על המידה.

רוצה לעשן, אתה נהנה מזה? שים ז*ן על העולם. אבל רק שתדע, יש להנאה הזו מחיר. על תגיד שלא אמרו לך. עישון פוגע בהמון דברים. אתה לא יכול לרוץ יותר כמו פעם, לטפס מדרגות כמו פעם ואפילו התיפקוד המיני שלא נדבר על איכות הזרע נפגעים גם הם. אם אתה מודע למחיר ומוכן לשלם אותו אז מי אנחנו שנעצור אותך. ראיתי חולה סרטן שהחלים מלוקימיה וחזר לעשן, שמעתי על אישה בהיריון שעישנה סמים, שתתה אלכוהול לפני, בזמן ואחרי הלידה וכמובן יצאו לה ילדים דפוקים. מה אני רוצה לומר? שברגע שמתחילים עם החרא הזה קשה או בלתי אפשרי להפסיק. המוח מתחיל להידפק ולאהוב את ההרגשה וההשפעות של העישון עליו שזה כמעט בלתי אפשרי להיגמל. אני מכיר אנשים שלא עישנו עשרות שנים ועדיין מתגעגעים לחרא הזה.

אני טוען שאם אתה לא מנסה משהו ככה אתה לא יודע מה אתה מפסיד וככה אתה לא מתגעגע אליו. לכן, אל תנסו אפילו לעשן.

לגבי ניקוטין, יש היום מסטיקים שלועסים או מדבקות שמדביקים על הכתף והם מספקים ניקוטין ישירות לדם בלי כל החרא שכרוך בעישון.

אגב, ישנם לא מעט רשתות של בתי מרקחת בארה"ב שהפסיקו למכור סיגריות. אם אינני טועה בישראל חל איסור גם למכור סיגריות בשטח בית החולים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...