Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע liqui moly נושא שדובר בעבר אך נותר ללא תשובה.

meirhasin
שימו לב! השרשור הזה בן 4275 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי

קראתי פה פוסטים ישנים משנת 2009 בערך לגבי השמנים של liqui moly ובעיקר 10W 40 המתוסף שלהם, היו השמצות לגבי היבואן לגבי שמנים מזוייפים ולגבי זה שמכינים את השמן בארץ וכו' וכו'.

האם יש חדש בנושא הזה? אני כבר 3 טיפולים מתשמש בשמן הזה והאמת המצפון שלי לא שקט, מצד אחד זה השמן הנמכר בגרמניה, יותר מ40 אחוז נתח שוק (נמכר יותר מcastrol) ומצד שני בארץ הוא מושמץ משום מה, יכול להיות שזה לא השמן המקורי מגרמניה? קראתי על liqui moly והם חברת שמנים מאוד רצינית, האם היבואן בארץ זה מה שגורם לאנשים לא להשתמש בשמן הזה?

כולנו למדנו בצבא: היכן שיש ספק, אין ספק..האם גם כאן זה נכון ועדיף לי לעבור לvalvoline או castrol?

אני לא יודע להגיד מה איכות השמן על פי השימוש שלי כי אני לא מספיק מבין בנושא, בגלל זה אני מעדיף להתייעץ כי מוזר שיצרן כזה "זוכה" חוסר אהדה בארץ וכמעט ולא ממליצים עליו..

אתם יודעים אנחנו הישראלים מבינים בהכל, ותמיד יש את האמרות " השמן XX הכי טוב" בלי שום ביסוס, הרי אף אחד לא עשה ניסוי לאורך שנים על מנועים עם שמנים שונים ובדק את התנהגות וחיי המנוע, בגלל זה אני מנסה לדלות מידע מאנשים שאולי כן עשוי ניסויים דומים או שיותר מבינים באיכויות השמנים וכו'..

נ.ב - משהו קטן שהדליק אצלי נורה, צלמתי לכם את המדבקות שעל הבקבוק, שימו לב שliqui moly רושמים שהשמן שלהם הוא API SL/CF והיבואן "פרומט" רושם SJ/CF ....השאלה מי "טועה" פה? אני רוצה להאמין שפרומט טועים :)

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/web.nsf/id/pa_company_news.html

liq.jpg

liq1.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מכיר מכונאי שטוען שכמעט כל השמני מנועים המשווקים בארץ הם מזוייפים, והוא אומר את זה על סמך כל מיני "ניסויים" ביתיים שהוא עושה...

הוא טוען שההבדל בין שמן מקורי לשמן מזוייף הוא שמיים וארץ, המנוע פשוט עובד יותר מהר ויותר שקט, וייספק גם יותר כוח, עקב לובריקציה הרבה יותר טובה.

מצד שני, יכול להיות שהשוק יהיה מוצף בשמנים מזוייפים, שנים, ואף אחד לא יעשה כלום? וגם אני לא בדיוק רואה שמנועים נהרסים כאן באופן חריג...

אני פשוט שם שמן של חברה מוכרת, פעם אחרונה קניתי של מוטוקראפט, וזהו העיקר שהמנוע לא ייהרס...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מכיר מכונאי שטוען שכמעט כל השמני מנועים המשווקים בארץ הם מזוייפים, והוא אומר את זה על סמך כל מיני "ניסויים" ביתיים שהוא עושה...

הוא טוען שההבדל בין שמן מקורי לשמן מזוייף הוא שמיים וארץ, המנוע פשוט עובד יותר מהר ויותר שקט, וייספק גם יותר כוח, עקב לובריקציה הרבה יותר טובה.

מצד שני, יכול להיות שהשוק יהיה מוצף בשמנים מזוייפים, שנים, ואף אחד לא יעשה כלום? וגם אני לא בדיוק רואה שמנועים נהרסים כאן באופן חריג...

אני פשוט שם שמן של חברה מוכרת, פעם אחרונה קניתי של מוטוקראפט, וזהו העיקר שהמנוע לא ייהרס...

ואללה

אני בודק שמנים אצל מגדת עתידות ונוזל קירור שולח לקורא בקפה לאנזליה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחר שעות של בירור לגבי שמנים, לא מצאתי שמן מומלץ בשום פורום..LM הוא בעל שם עולמי אז הייתי חייב לברר מה קורה עם המוצר הזה ולכן שלחתי מייל למטה של LM, אני אעדכן כשאקבל תשובה..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מזוייף :) מזייפים אותו במזקקה מקומית .

כל הרכבים שהיו לי ,היו עובדים על שמן הזה ,גם כשיש שמנים יותר יקרים ואולי יותר מומלצים, עדיין הייתי משתמש בשמן הזה ,ועושה החלפות תקופות יותר ,פעם השמן הזה עלה 170 שקל כיום אפשר לרכוש אותו גם ב 110 ,למה לשלם כפול על שמן יותר יקר ? בגלל פירמה יותר נוצצת הלקוחה מפורמולה 1 או בגלל שאין יבוא סדיר לארץ אז המחיר שלו כפול מ LM .

מה יגידו לך במייל ?? "כן ,מזייפים אותו בישראל"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם תתייחס לכל אחד שטוען שמזייפים שמן כזה או אחר - אז לא תוכל להשתמש באף שמן.

אני לא טוען בוודאות שאין זיוף -> אם תקנה אצל איזה ח'אפר, אז יתכן שזה באמת שמן מזוייף.

אם אתה קונה אצל מוכר אמין - אז אין בעיה.

לגבי ההבדל ברמת השמן - נראה לי שזאת טעות של פרומט, שאפילו לא שמו לב לזה (או שלא אכפת להם...).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כלומר, יש יבואן מסויים שהוא גם יבואן של מותג שמן, גם יבואן של מכוניות, גם יבואן של אופנועים וטרקטורים. לפי טענתך הוא מזייף את השמן שהוא מייבא.

הטענה הכי מגוכחת ששמעתי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אהלן

לאחר כל ההשמצות שקראתי באתרים ישראלים לגבי השמן של liqui moly בכללי ובארץ בפרט, כמו שכבר כתבתי, שלחתי מייל לferommat ולliqui moly ומחובתי לעדכן את תשובותיהם ולפזר קצת תגובות חיוביות באינטרנט למי שיחפש "liqui moly בגוגל :) .

את פרומט שאלתי לגבי איכות השמן (הטעות על המדבקה), לגבי הייבוא לארץ (קראתי דיבורים בפורומים שהשמן ממולא בארץ :twisted: ) ולגבי השמן בכללי ויחסיהם מול Liqui moly.

את liqui moly שאלתי פחות או יותר את אותן השאלות רק הפוך.

לא התכוונתי לשאול שאלות טכניות על השמן כי כמו שאמרתי, כבר קראתי עליו הרבה באתרים בעולם ונאמר עליו שהוא שמן מעולה אז לא היו לי ספקות לגביו ואני חושב שלרוב האנשים אין ספקות לגביו, הספקות היו לגבי השמן בארץ בקודש.

חשוב לציין שאני לא קשור לאחת מהחברות האלה ולא מעניין אותי איזה שמן תשימו ברכב, אני כמו כולם קונה את השמן בACE ומשתמש בשמן שלהם וכואב לראות חברות גדולות שמאושרות על ידי היצרנים הגדולים מושמצות על ידי אנשים באינטרנט שלא חושבים פעמיים ועושים בדיקות מעבדה בבית וכך חורצים גורל חברות :-D

בכל אופן, קיבלתי תשובה מ"פרומט", ובנוסף קיבלתי תשובה ממנהל היצוא של liqui moly גרמניה, שנמצא בנסיעת עסקים והוא היום בישראל בפגישה עם "פרומט", הוא פשוט אישר לי במייל את מה "שפרומט" השיבו לי.

אני לא אלאה אתכם בפרטים, אני אעתיק בקצרה את תשובותיהם (אני ספציפית שאלתי לגבי השמן 10W 40 המתוסף, אבל זה תקף לכולם):

פרומט:

כל שמני ליקווי מולי מיוצרים אך ורק בגרמניה, ואת זה תוכל לראות באתר של החברה בחו"ל – ועל כך גאוותם. (להבדיל מחברות אחרות שמייצרות מוצרים במקומות אחרים בעולם בעלויות זולות)

http://www.liqui-moly.de

לגבי התוית בעברית, היא כנראה ישנה (או שנפלה טעות), ואכן השמן הוא מדרגת SL.

liqui moly:

I am just on a business-trip in Israel and right now in a meeting with Simon from Ferromat. He already answered your questions an I just want to thank you for your interest in our products and your loyalty to our brand.

Be sure that we - Liqui Moly and our friends at Ferromat - always do our utmost to satisfy your demands and have you as a happy customer.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נ.ב - משהו קטן שהדליק אצלי נורה, צלמתי לכם את המדבקות שעל הבקבוק, שימו לב שliqui moly רושמים שהשמן שלהם הוא API SL/CF והיבואן "פרומט" רושם SJ/CF ....השאלה מי "טועה" פה? אני רוצה להאמין שפרומט טועים :smile:
במידה ויש לך רכב שבו היצרן דורש עמידה בתקן אמריקאי API אז השמנים מבית ליקווי מולי לא בשבילך. אין שום הוכחה שהיצרן הזה עמד בדרישות של API בניגוד לחברות גדולות אחרות כדוגמת ולווליין, קסטרול וכן הלאה.

ובלי שום קשר תקן SL הוא כבר די ישן (2004) יחסית, אצלי בבית הרכבים מקבלים שמנים בתקן SN אשר יצא בשנת 2011.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אהלן

פרומט:

כל שמני ליקווי מולי מיוצרים אך ורק בגרמניה, ואת זה תוכל לראות באתר של החברה בחו"ל – ועל כך גאוותם. (להבדיל מחברות אחרות שמייצרות מוצרים במקומות אחרים בעולם בעלויות זולות)

www.liqui-moly.de

לגבי התוית בעברית, היא כנראה ישנה (או שנפלה טעות), ואכן השמן הוא מדרגת SL.

liqui moly:

I am just on a business-trip in Israel and right now in a meeting with Simon from Ferromat. He already answered your questions an I just want to thank you for your interest in our products and your loyalty to our brand.

Be sure that we - Liqui Moly and our friends at Ferromat - always do our utmost to satisfy your demands and have you as a happy customer.

בטיול שלי בהודו ראיתי בגואה מבנה ענקי, ממש מבנה מפלצתי שכתוב עליו באנגלית "TEVA". למי שלא יודע המבנה שייך כמובן לחברת התרופות הישראלית טבע. האם אתה בא לומר לי, לפי הטענה שמודגשת כאן שתרופה שמיוצרת בהודו וזאת בכדי להזיל את עלות הייצור שלה היא פחות איכותית מתרופה שמיוצרת בישראל? האם טבע תאפשר ייצור תרופה שלא עומדת בסטנדרטים שלה רק בגלל שהיא מיוצרת בהודו?

סלח לי, אבל זוהי טענה מגוכחת.

למען האמת מאוד מאוד מסקרן אותי לדעת מיי מייצר את השמן מנוע של פרסטון? ידוע שחברת פרסטון האמריקאית לא מייצרת שמן מנוע ולא משווקת שמן מנוע מטעמה בארה"ב. רק בישראל (כפי שידוע לי) ניתן למצוא שמן מנוע שכזה. אם כן, מי הם האמא והבא של שמני המנוע של פרסטון?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למען האמת מאוד מאוד מסקרן אותי לדעת מיי מייצר את השמן מנוע של פרסטון? ידוע שחברת פרסטון האמריקאית לא מייצרת שמן מנוע ולא משווקת שמן מנוע מטעמה בארה"ב. רק בישראל (כפי שידוע לי) ניתן למצוא שמן מנוע שכזה. אם כן, מי הם האמא והבא של שמני המנוע של פרסטון?

גוגל מראה שניתן למצוא שמני מנוע של פרסטון בהרבה מקומות ולא רק בישראל. ניתן לראות גם מי היצרן - חברת ענק ידועה בשם

Honeywell International Inc.

לדוגמא :

http://www.alibaba.com/product-free/10964064/Prestone_5W_40_Fully_Synthetic_Motor.html

http://www.rdyautocare.com/index.php?main_page=product_info&cPath=8&products_id=476

גם בפורומים בחו"ל התפלאו לראות שמני מנוע של פרסטון שידוע שם כיצרן אנטיפריז. משהו שלח לפרסטון ארה"ב שאילתא

וקיבל תשובה רשמית שפותרת את התעלומה :

Thank you for your interest in our products. You are right that you will

not be able to find Prestone Motor Oil in our official Prestone Website

as Motor oil is not our core business but we do sell Prestone Motor Oil

only to selected countries such as Singapore, Malaysia, Taiwan and

Indonesia through some licencing agreement. Hope this clarify your

queries.

Rgds

Bek

IAM Regional Sales Director

Honeywell Transportation System

SE Asia, Guam & Pacific islands.

ולגבי חברת Honeywell:

http://en.wikipedia.org/wiki/Honeywell

אחת מ -100 החברות הגדולות בארה"ב עם 58,000 עובדים בארה"ב ומייצרים מספר רב של מוצרים ומותגים תעשייתיים מתקדמים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בטיול שלי בהודו ראיתי בגואה מבנה ענקי, ממש מבנה מפלצתי שכתוב עליו באנגלית "TEVA". למי שלא יודע המבנה שייך כמובן לחברת התרופות הישראלית טבע. האם אתה בא לומר לי, לפי הטענה שמודגשת כאן שתרופה שמיוצרת בהודו וזאת בכדי להזיל את עלות הייצור שלה היא פחות איכותית מתרופה שמיוצרת בישראל? האם טבע תאפשר ייצור תרופה שלא עומדת בסטנדרטים שלה רק בגלל שהיא מיוצרת בהודו?

סלח לי, אבל זוהי טענה מגוכחת.

ואם אני אמכור לך פורד אמריקאי או טורקי זה גם לא ישנה לך?? מוצר לא נמדד רק באיכות פס הייצור אלה גם על ידי האנשים שמייצרים אותו. לכן לא סתם אנשים מעדיפים אלקטרוניקה יפנית בגדים איטלקיים רכבים גרמניים וכו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואוו, כבר הרבה זמן שלא היה כאן שרשור עם כל כך הרבה שטויות. נראה שרב סרן שמועתי קודם בדרגה ועכשיו הוא כבר סא"ל שמועתי :roll:

1. אני ממש לא הייתי חושש מזיופים של ליקווי מולי ואני בספק אם קיימים כאלו. פרומט הוא יבואן חזק שעובד עם מרבית חנויות החלפים והמוסכים בארץ ולכן המוצרים שהוא מייבא נפוצים למדי (ע"ע פרסטון, ליקווי מולי, אמריקן איגל).

2. לשלם 169 שקל על שמן 10W40 חצי סינטטי זה שוד לאור היום. עניין המדבקה הוא חאפריות ישראלית מצוייה, לא משהו חדש. אני תמיד מקפיד לקרוא את התווית או ספר ההוראות באנגלית בכל מוצר שאני רוכש.

3. מי שכתב שאם הרכב שלך צריך API אז אל תשתמש בליקווי מולי - קשקוש מוחלט. אם אין לך מה לתרום בדיון עדיף שתביט מהצד.

4. המלצות על מותגי שמנים וסדרות גבוהות יש למכביר, אני לא יודע איזה חיפוש ערכת בפורום אבל מומלץ לערוך אותו שוב.

5. תהיתי באמת מתי מישהו יעלה על עניין הפרסטון ו honeywell, זה כתוב שחור על גבי מדבקה על כל מיכל. אני עדיין לא ממליץ לאף אחד על השמן הזה, כל זמן שאין לו נתון טכני \ אתר אינטרנט \ שקיפות בפרסום הוא משול מבחינתי לשמן פלאפל.

6. אני מבקש, חלאס עם קשקושים ושטויות. מי שיש לו מה לתרום בשמחה, קשקשת כדוגמת מה שהולך כאן עד עכשיו זה לא לעניין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואם אני אמכור לך פורד אמריקאי או טורקי זה גם לא ישנה לך?? מוצר לא נמדד רק באיכות פס הייצור אלה גם על ידי האנשים שמייצרים אותו. לכן לא סתם אנשים מעדיפים אלקטרוניקה יפנית בגדים איטלקיים רכבים גרמניים וכו...

אתה שם לב שאתה סותר את עצמך? האם אפשר לומר שמשאיות קנוורט שמיוצרות במקסיקו הם חרא של משאיות? קנוורט' זו הרי חברה אמריקאית. אהה, דרך אגב, מכנסי ליוויס כבר לא מיוצרים יותר בארה"ב. האם זה הופך אותם לפחות איכותיות מאשר המכנסיים שכן היו מיוצרות בארה"ב?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש אנשים וחברות שדוחפים לרכבים שלהם זבל של שמנים, אם בידיעה ואם בלי ידיעה, וכולם נוסעים.

חוץ מזה, לא קל לזייף, וגם, אם אתה משתמש בשמנים שלהם באופן קבוע, במידה והיו מזוייפים, סביר שיהיו תופעות לוואי במנוע.

(דעתי היא שלא קל לזייף, אתה צריך לגזור קופון גדול, כי זה פלילי, מכאן שהאיכות של הזיוף צריכה ליהיות ממש בריצפה).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4275 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...