Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאיזו משפחה שכולה צריך להקשיב? לזאת שמפריעה לנאום ביום הזכרון או לזאת שמבקשת שלא יפריעו לנאום? 

"מתיחות נרשמה גם בבית העלמין הצבאי בחולון, לשם הגיעה שרת התחבורה מירי רגב. אב שכול שהיה במקום התייחס להפרעות בזמן נאומה ("בושה, בושה") וקרא בדמעות: "די, תכבדו את המתים"." 

מוכן להתערב שזה אותם אנשים שלפני שנה מתחו ביקורת מוצדקת מאוד על מי שהפריע לבנט. פשוט גועל נפש.

(האירוניה היא שזה קרה בנאום של יצור כל כך דוחה כמו מירי רגב) 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת שממה שמראים בחדשות, הנאום של בנגביר הלך יחסית בסדר. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, MiniMiz3r כתב:

לא רוצים שגילה גמליאל תגיע כי היא הצביעה בעד חוק הלאום. מצטער, יום הזכרון הוא לא תכנית לבקשתך.

אתה בטח מסכים שהציוות שלה לעוספייא מראה על רגישות יוצאת דופן.

לפני 4 שעות, falou כתב:

הבעיה היא העדר הממלכתיות הכוללת.

הטקס אמור להיות טקס ממלכתי שבו המדינה חולקת כבוד לנופלים בלי הבדל דת מין גזע.

מטבע הדברים נציגי המדינה נשלחים לשאת דברים לזכרם.

אם הנציג מסוגל לשמור על ממלכתיות,  אהלן וסהלן.

אם לא, יתכבד וידיר את רגליו מהמקום המקודש. 

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 45 דקות, יובל .מ. כתב:

רץ סרטון מזעזע של אלימות בין תומכים למתנגדים כולל קפיצות על קברים.

לא צפיתי ולא אצפה. לא חושב שראוי לצלם ולהפיץ מעשים לא ראויים. לא מוכן לקחת בזה חלק אפילו כצופה

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שיישאו נאומים, זה תפקידם.  מי שלא מעניין אותו יכול פשוט לא להגיע, זה עד כדי כך פשוט

שישאו נאומים. לא בבתי העלמין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 שעות, yd b-4 כתב:

"יתד נאמן" על גירוש השרים החרדיים מבתי העלמין: "רגע של יקיצה מכוננת למי שהיה עשוי ללכת שולל אחרי סוכני השינוי. ההתפתחויות טובות לחרדים, הן מסייעות להפנים שהמלחמה היא בבורא עולם ואת מאמיניו ידחו וירדפו בכל מצב ובכל הנסיבות. זה יסייע להשיב בנים תועים שיתפכחו משכרון ההשתלבות".

כמו ש @יבגניפ כתב, זה בדיוק זה.

לפני 5 שעות, falou כתב:

אם להוסיף קצת פרשנות כללית, אני חושב שהבעיה איננה עם הפוליטיקאים, פר-סה. הבעיה היא העדר הממלכתיות הכוללת. האתיקה הבסיסית של האופן המנומס בו המתבטאים בפומבי משתמשים ב-understatement על מנת לרכך את הכוונה האמיתית.

יש מי שיקרא לזה צביעות, אבל הוא מפספס את העיקר. העיקר הוא להגיד מה שאתה חושב, גם אם הוא קיצוני, באופן לא אגרסיבי, כך שהדיון לא יתדרדר לאלימות לא עניינית ופשרה תהיה אפשרית. זה מאפשר גם לצד השני לשמור על כבודו, למרות ביקורת, ולהמשיך את השיח.

אולי הבעיה נוצרה כאשר כ״א קיבל במה באינטרנט ומהר מאוד השיח של הפונקציונרים הממלכתיים הפך לראי של התבטאויות ציבוריות של אלו שלא נושאים בשום אחריות. והנה אנחנו עם הגוטליב והגלאון של העולם (ואם מישהו חושב שהעברית הצחה של גלאון מצליחה להסתיר את התוכן המאוד קשה שלה, אז היא לא).

ה-understatement הוא לא רק שפה צחה, הוא מיתון תוכן ההתבטאות, ומי שחושב שהשמאל ומתנגדי הרפורמה יותר פחות מוקצנים בהתבטאויות שלהם, אני מוכן להראות לו שלא, כולל בשרשור בזה. 

מהיכרותי עם ישראלים, רוב האנשים לא מסוגלים לשאת שיח כזה, עבורם כל ניחוח של "צביעות" מדליק את כל הנורות האדומות. למרות שאני מסכים עם הפרשנות שלך, שזה שיח שהוא נדרש במרחב הציבורי ואצל פוליטיקאים בפרט. אני אישית הייתי מוכן לקבל לפחות שפה צחה, שהתוכן יהיה קשה אבל לפחות היינו נמנעים משפת הביבים שהפכה כל כך פופולארית בקרב מנהיגי הציבור ובאוכלוסיה הכללית.

לפני 5 שעות, falou כתב:

אבל הדחייה שלהם רק תחריף את הבעיה. במקום זה צריך למצוא מחדש את המקום הקדוש, בו חייבים להיות ממלכתיים. אם לא יהיה לנו את המקום הזה, כחברה, מצבנו יהיה לא טוב. 

לפי מה שקורה בשנים האחרונות סביב ימי הזיכרון, נראה שזה כבר לא המקום הקדוש ביותר. ואני לא בטוח שאנשים מבינים עד כמה שזה חמור.

שיישאו נאומים, זה תפקידם.

איפה זה מוגדר? להבנתי זה נוהג ממלכתי. ובסוף, מאחורי הממלכה עומדים האנשים עצמם..

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

לפני 21 דקות, falou כתב:

לא צפיתי ולא אצפה. לא חושב שראוי לצלם ולהפיץ מעשים לא ראויים. לא מוכן לקחת בזה חלק אפילו כצופה

לא חשבתי שאוכל להיגעל ככה מהסרטונים מהבתי הקברות אבל המועקה היא עמוקה 😞

• אהבתי 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, רוןS כתב:

אתה בטח מסכים שהציוות שלה לעוספייא מראה על רגישות יוצאת דופן.

לפני 5 שעות, falou כתב:

לא רואה בעיה מיוחדת עם השיבוץ שלה.

לפני כשעה, רוןS כתב:

הטקס אמור להיות טקס ממלכתי שבו המדינה חולקת כבוד לנופלים בלי הבדל דת מין גזע.

מטבע הדברים נציגי המדינה נשלחים לשאת דברים לזכרם.

אם הנציג מסוגל לשמור על ממלכתיות,  אהלן וסהלן.

אם לא, יתכבד וידיר את רגליו מהמקום המקודש. 

ממה שראיתי כל הנציגים היו ממלכתיים (כולל בן גביר). 

פורסם
לפני 2 דקות, MiniMiz3r כתב:

לפי ההגיון הזה גם אין בעיה מיוחדת לסמורטריץ להופיע בטקס הנחת אבן הפינה של המתנס הראשון בחווארה.

פורסם

בהר הרצל: בר מצווה לילד שאחיו נרצחו בחווארה. בחיפה: מטח כבוד, בלי נאומים (ynet.co.il)

שישכפלו את חיפה.

מטחי כבוד, הנחת זרים, הקראת קטעים וכל מיני כאלה, קדיש, יזכור, בלי נאומים של אף פוליטיקאי על "עשיתי עושה אעשה רק אני המלך" (מכל הצדדים).

לפני 1 דקה, רוןS כתב:

לפי ההגיון הזה גם אין בעיה מיוחדת לסמורטריץ להופיע בטקס הנחת אבן הפינה של המתנס הראשון בחווארה.

חווארה לא חלק ממדינת ישראל באופן רשמי, עוספייה כן.

סתם ניסית להטריל פה.

פורסם
לפני 26 דקות, Gosser1860 כתב:

אני אישית הייתי מוכן לקבל לפחות שפה צחה, שהתוכן יהיה קשה אבל לפחות היינו נמנעים משפת הביבים שהפכה כל כך פופולארית בקרב מנהיגי הציבור ובאוכלוסיה הכללית.

נקודה שאני לא בטוח לגביה. נכון ששפת ביבים משאירה רק מקום להתקדם עם סטירה לפנים, אבל מה אתה עונה לגלאון עם המשפט הזה?
"לך מפה לפני שנטפל בך כמו שטיפלנו בפשיסטים המקוריים"

שזה להגיד, נעשה בכם שפטים כמו שעשינו בנאצים.

אז טוב שהיא לא אמרה: יאבניזונות נדפוק לכם כדור בראש כמו שעשינו לנאצים (עשינו, אפשר לחשוב צנחנית בעורף האוייב...)?

לא יודע...

• מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

מניח שלאתרי החדשות יש עדיין טיפת כבוד ליום הזה שלא שידרו ביזיון כזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 18 דקות, SlowRide כתב:

מניח שלאתרי החדשות יש עדיין טיפת כבוד ליום הזה שלא שידרו ביזיון כזה.

בהתחלה ראיתי בynet נראה ואז נמחק..

בכל מקרה אצל יבגני זרובינסקי יש את הסרטון המלא, רינה מצליח הייתה באירוע הזה ומישהו מטומטם קילל אותה מה שגרם לה להתפרץ בחזרה.. לא אוהב אותה יותר מדי (נראה לי שזה כבר די ברור פה) אבל זכותה המלאה אחרי האמירות המגעילות שספגה ועוד ביום הזכרון בתור אחות שכולה.

פורסם
לפני 42 דקות, MiniMiz3r כתב:

אפרופו לא רואה בעיה.

עמנואל סקל נפצע(בהיותו מגד שריון במלחמת יום כיפור) והמתין לטיפול באוהל.

בלילה בהאפלה הגיע חובש לאוהל דרך עליו ושאל: איפה המגד?

סקל:  אם תוריד את הרגל תראה אותו.

פורסם
לפני 20 דקות, רוןS כתב:

אפרופו לא רואה בעיה.

עמנואל סקל נפצע(בהיותו מגד שריון במלחמת יום כיפור) והמתין לטיפול באוהל.

בלילה בהאפלה הגיע חובש לאוהל דרך עליו ושאל: איפה המגד?

סקל:  אם תוריד את הרגל תראה אותו.

שמע, גילה גמליאל היא לא אחת מחברות הכנסת היותר חריפות שלנו, אבל בסך הכל היא לא קיצונית - אין לה התבטאויות חריפות, שירתה בצה"ל, אפילו הייתה במכון הישראלי לדמוקרטיה (בדקתי בויקיפדיה, כן? לא עוקב שלה). לחסום אותה זאת מחאה נגד הממשלה בצורה הברורה ביותר, אם מול בן גביר יש את הקלף של הרשעה ותמיכה בכהנא, ומול החרדים את אי הגיוס, אין באמת מולה שום קלף. שלפו מאיזה ארכיון את ההצבעה שלה בעד חוק הלאום כאקט נגד הדרוזים, בחייאת, זאת סתם המצאה.

אל תחפש תירוצים איפה שלא צריך, אפשר לפעמים להגיד שהמפגינים סתם היו לא בסדר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...