Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוב הישראלים, לדעתי, הרבה יותר מוטרדים מהעובדה שגוף ממשלתי אירופאי מגדיר את תל אביב כבירת ישראל במקום ירושלים מאשר באילו מילים יאיר לפיד השתמש כאשר הוא התקומם נגד זה. יאיר לפיד מבין את זה היטב וזאת בדיוק הסיבה מדוע בסקרים המפלגה שלו מקבלת יותר מנדטים ממפלגות השמאל והשמאל הקיצוני יחדיו, שתומכיהן מתבוססים כרגע בעליונות שלהם בעיני עצמם ובטוחים שהם הרבה יותר מתוחכמים מלפיד כי יש להם איזה תואר חסר ערך במדעי החסה בעד שללפיד אין אפילו תעודת בגרות. אז זהו, שיש לו שכל.

ההטרלה הצ'כית היא ה-הוכחה שגם את נביא ה"פוליטיקה החדשה" לא מעניין דבר - בטח לא שטויות כמו יחסינו עם העולם - מעבר לסיכוי לזכות בכס ראש הממשלה - אלוהים יודע למען איזו מטרה.

ב"שמאל הקיצוני" (או, כמה שאני מת על מושג ריק מתוכן זה) לפעמים מציבים גם מטרות אחרות.

וכן, ברור שאם הם היו מוותרים על אידיאולוגיה לטובת "מרכז", אז היו זוכים במספיק מנדטים. יש אנשים שעבורם המטרה לא מקדשת את האמצעים, וזכייה בכמה שיותר מנדטים היא לא מטרה בפני עצמה. בהחלט, מי שפועל אחרת, יש לו שכל.

ואגב, כבר כתבתי לא מעט פעמים כאן: מרוב שישראלים מוטרדים ממה גויים אומרים על ירושליים, היא נראת כמו חור תחת אחד גדול ומוזנח, אפילו במרכז העיר, הנמצא תחת שליטה יהודית מלאה. גם בזה רגשי נחיתות מכתיבים מדיניות. כמו בערך בכל תחום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

כן כן, ברור לי שיש כאן טעם לפגם כי ניתן לטעון שהעשירים יתעשרו וכו',

אבל גם השיטה הנוכחית פגומה, ובכ"א זה ניסוי מחשבתי מעניין.

כמובן שזה בחיים לא יקרה, אבל עדיין אהבתי את הרעיון.

אור, אני על חומרים טובים, ולא הגעתי לתובנה דומה, ואצלי תרחישים מתעופפים חופשי.

שב שוב עם החבר על הרעיון.

הוצא אותכם מהמשוואה, וקח אחרים מהמשפחה שלו.

האם כולם מבוססים, האם הוא בטוח כי הילדים שלו ושל משפחתו בעוד דור יהיו מבוססים.

האם אפשר, ואחד או שניים ממשפחתו אולי ויחלו במחלה ויהיו חלשים בחברה.

ואז יהיו מחוקקים, אשר ישפרו את התובנה שלכם, יחליטו כי המשלמים יותר, יקבלו יותר תרופות וטיפול רפואי.

ואולי סתם, אתה יודע כי קשה לי להיות :loco: כאילו רציני .

אם קניתי רכב יקר יותר משלך - סביר כי שילמתי יותר מסים - לכן כאשר נגיע לתחנת הדלק או לרמזור.

אתה תעצור, ותרשה לי להיכנס לפנייך, קצת כבוד למי ששילם יותר.

ואולי תקום תנועה נגד השולטים בקולות, ופורעי חוק ירגמו באבנים מתסכול רכבים חדשים ויקרים.

ובטעות, נהג עני של מנכ"ל עשיר יפגע, האם יהיה לו ביטוח של עשירים (מאחר והוא נהג ברכב של נבחר)

או יהיה לו ביטוח של אנשים פשוטים.

זה נושא מורכב ומלא בתובנות, צריך לחשוב טוב כי אני בטוח שיש בו חוכמה.

לא מצאתי עדיין, אבל מחר יום חדש.

אהה בצבא, נשלח קדימה את הפשוטים, שלא נאבד קולות של המצביעים הנבחרים.

ואולי - כאשר החיילים ידעו כי המפקד הוא מהעשירים והנבחרים, ביום פקודה אחרי..

הם כאילו ילכו אחריו ואז יעצרו, והוא ישאר בודד במערכה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
יום חופש? חרדים בממשלה?

סליחה, את זה אקבל בין אם אצביע או לי.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

לא צריך להיות כל כך פסימי.

ההשלכות למשל של הצבעה במערכת של קואליציות כמו שיש לנו, היא שרוב הסיכויים שתקבל ממשלה עם כוחות שאתה לא רוצה.

לדוגמה, מי שהצביע לביבי לא בהכרח רוצה את החרדים, ואלו שהצביעו אז ללפיד לא באמת רצו שהוא יישב עם ביבי.

אנשים צריכים לדעת איך עובדות הבחירות.

פורסם

אייל, זה בסדר, תרחישים אפוקליפטים אפשר לייצר מכל סיטואציה, אני בקלות יכול לעשות את זה עבור השיטה הנוכחית, שנותנת אקסטרה כוח לאוכלוסיות מרובות ילדים.

השאלה מבחינתי היא לא מה יכול לקרוא בתרחיש האפוקליפטי אלא מה נדמה שיקרה בתרחיש הסביר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אמיר, האמת שעניתי, פשוט עשיתי סלט וחשבתי שאור כתב את ההודעה המקורית. הנה:

אור, אני לא יודע. באמת שאני לא יודע.

מעטים הם האנשים שפגשתי בחיי והתמודדו על תפקיד יותר בכיר מאיזה ראש מדור בצהל, שזלזלתי בהם כמו שאני מזלזל ביאיר.

אני יודע שזה כבר מאוד לא רציונאלי, אבל אין אף מנהיג בישראל שאני שונא כמו שאני שונא אותו וכל מה שהוא מייצג.

אין פה פחות גרוע. נהנתן אחד שמתנהל כמו דיקטטור, ונהנתן אחר שהוא כבר לא "כמו", וקבע לעצמו תקנון שמשאיר אותו בראשתו המפלגה שלו לעוד איזה עשור - אני מעדיף פתק לבן.

פורסם

כמו שאמרת, זה כבר לא רציונלי.

ההבדל הגדול ביניהם זה שללפיד יש לפחות כוונות טובות.

הנזק שהוא יכול לעשות הוא מזערי לעומת הנזק שנעשה עם ביבי והמאמצים שלו להשאר בשלטון.

זה לא שלפיד ייצר מצב שמשאיר אותו לתמיד כדיקטטור.

הוא פשוט רוצה שבתוך המפלגה שלו תהיה לו לשיטה כדי שלא ייווצרו מצבים מטומטמים כמו שעכשיו היה בין ביבי לכץ.

פורסם (נערך)

אגב, מישהו שמע את יאיר יוצא נגד מי שבאמת אחראי למשבר הרכבת - החרדים?

אני לא, אולי כימלא חפשתי מספיק. ואולי כי יאיר מודל 2016 מבין שלהיות אח ולהטריל מנהיגים אירופאיים זה יותר משתלם פוליטית, או במילים אחרות - לא באמת מתעניין בדבר חוץ מהכיסא.

יוסי, כוונות טובות יש לכולם. גם לבנט ושקד והחרדים. הבעיה היא שזה גם מושג יחסי. למה לפיד רוצה להיות ראש ממשלה? אני לא יודע. מישהו כן?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם

החרדים לא אחראים לזה.

מבחינתם הם פשוט ממשיכים את מה שהם דוגלים בו מאז ומתמיד.

היה סטטוס קוו וביבי גרם למצב שבו "לכאורה" הוא מופר, והוא מאשים את כץ.

אין קשר לחרדים, הם לא ייצרו מצב חדש אלא הגיבו כמו שצפוי למצב שביבי ייצר בשביל רווח פוליטי.

פורסם

יבגני, אשאל אותך אחרת.

למפלגה שאתה מצביע לה, מרץ למיטב ידיעתי, יש סיכוי לשבת בממשלה עם ביבי או עם לפיד ?

למי משניהם יש סיכוי טוב יותר לקדם את המצע של המפלגה שאתה מצביע לה ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
החרדים לא אחראים לזה.

מבחינתם הם פשוט ממשיכים את מה שהם דוגלים בו מאז ומתמיד.

היה סטטוס קוו וביבי גרם למצב שבו "לכאורה" הוא מופר, והוא מאשים את כץ.

אין קשר לחרדים, הם לא ייצרו מצב חדש אלא הגיבו כמו שצפוי למצב שביבי ייצר בשביל רווח פוליטי.

זה סיפור יפה רק חסר כל קשר למציאות, וכמובן שהשמאל תמיד יתמקד בדמון ביבי שאשם בכל.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אל תחפש שחורות, יש גם דברים טובים בעם שלך, אני בדיוק כמותכם מאוכזב לעיתים.

אבל גם זוכר גם כי במהלך חיי, נתקלתי ועבדתי חברתי והתחברתי לאלפי אנשים טובים.

יש הרבה אנשים טובים באמצע הדרך, דתיים וחילוניים.

אור, ראה מצב חברתי פשוט, אנו כותבים ומגיבים בפורום מזה מספר שנים.

גם אם יש חילוקי דעות, הרי ברור כי יש גם הרבה מהמשותף רק מתוך ההכרות בכתיבה בפורום.

וההתרשמות מהתגובות.

האם חשבתה להיכנס לאתר או פורום של דתיים.

ללמוד את הנושאים המעסיקים אותם, לא ללעוג - להבין, ולהציג להם בשפה יפה גם את הרצונות שלך.

לא לחנך ולהתנשא, באמת לגלות רצון להבין אותם ומכאן להבנה שלהם בך.

כיום כפי שזה נראה , רק דרך יש-עתיד זה אפשרי.

היא התנועה היחידה המלכדת דתיים וחילונים ואזרחים מכלל הארץ.

ויש לה הרבה מפגשים עם כלל אזרחי ישראל, במטרה להכיר ולמצוא מכנה משותף.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שוגיפלקס, יש תגובה של שמאלני טהור בדיוק מעל, בה הוא מאשים את החרדים.

אתה יכול לכתוב גם לא רק הכללות לפעמים.

אמיר, אין עם שניהם. אין שום שוני ממשי בין המפלגות ומה שהן מציגות, למרות שבאחת יש גם פליטי מרצ

פורסם
אז אשמח לשמוע גרסה אחרת למה שקרה פה.

מי אחראי ומי ייצר את המצב הזה?

בדיוק מה שכתוב בעיתונים:

בשבוע שעבר השביתו את איילון בשל התקנת רציף חדש בעזריאלי. הנושא קיבל חשיפה תקשורתית גדולה ו"הלבין את פניהם" של הפוליטיקאים החרדים שנחשפו מול הציבור שלהם בכך שהם למעשה מאשרים עבודה בשבת. זה גרם ללחצים פוליטיים פנימיים אצל החרדים מה שדחף אותם לדרוש שהחוק יקויים ולא יתבצעו עבודות ממשלתיות בשבת.

דבר דומה התרחש בשנת 1999 לאחר סירובו של ראש הממשלה דאז, אהוד ברק, להיענות לתביעת החרדים להעביר משחנים של חברת החשמל בימי חול כדי למנוע חילול שבת, וחרף החשש להיווצרות פקקי תנועה. בספטמבר באותה שנה פרשה סיעת יהדות התורה מהקואליציה על רקע הפרשה, במה שנחשב בעיני רבים כתחילת התפוררותה של ממשלת ברק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...