Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במילה אחת פראייר, למה אתה שילמת את עלות הבדיקה אם בעל הרכב שיקר לך ולא מסר לך את מלוא המידע?[/quot

הייתי באותה סיטואציה:

א.אתה משלם לפני הבדיקה.

ב. לך תוכיח שבעל הרכב יודע על פגיעה.

ג.מישפט מהסוג"הבוחן פה לא מבין כלום זה לא שילדה זה אפילו לא קצה".

אני למדתי שב"שוק הפרטי" יש יותר סוחרים שמתחזים לפרטיים ויותר נוכלים מאשר במגרשים.

צריך סבלנות אי אפשר להקציב זמן לקנייה במיוחד עם הדייהו במצב מצויין .

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לדעתי, המילה "קצה שלדה" במכונית בת 12-13 ומעלה אינה רלוונטית עוד, ובוודאי במכונית בת 15, שסביר להניח שהיד הבאה שלה תהייה מגרש הגריטה הקרוב.

מסכים במאה אחוז. יש מוכרים הזויים (הרוב?)

ויש קונים הזויים. אם אתה מחפש מראש, בכוונה, אוטו בן 15,

ועוד כזה שאיננו נפוץ במיוחד, צריך להתפשר על משהו.

במילים אחרות: אם כבר הבחירה גרועה, אז לך עם זה עד הסוף...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
במילה אחת פראייר, למה אתה שילמת את עלות הבדיקה אם בעל הרכב שיקר לך ולא מסר לך את מלוא המידע?[/quot

הייתי באותה סיטואציה:

א.אתה משלם לפני הבדיקה.

ב. לך תוכיח שבעל הרכב יודע על פגיעה.

ג.מישפט מהסוג"הבוחן פה לא מבין כלום זה לא שילדה זה אפילו לא קצה".

אני למדתי שב"שוק הפרטי" יש יותר סוחרים שמתחזים לפרטיים ויותר נוכלים מאשר במגרשים.

צריך סבלנות אי אפשר להקציב זמן לקנייה במיוחד עם הדייהו במצב מצויין .

זה ברור שבעל הרכב לא יכול להתחייב על הכל.

אבל לדעתי כל מה שהוא מספר לך (לא עבר תאונות, לא נצבע וכו') צריך להיות בדוק ולא שקרים כדי לשדל אותך לקנות,

כך שצריך לסכם עם המוכר לפני הבדיקה שאם הדברים שהוא טען לא נכונים (וברור שהוא לא סיפר לבעל הרכב על תאונה שהיה בה מגע בשילדה) הוא ישלם על הבדיקה. אם הכל טוב, אתה משלם וקונה את הרכב.

מכוני הבדיקה שאני מכיר לוקחים תשלום בתום הבדיקה וכבר מודעים ל"תהליך".

פורסם

יש דברים שאתה פשוט לא יודע כשאתה מוכר רכב, אתן עוד מספר דוגמאות מחיי;

כאמור את הסיוויק קניתי, במכון אמרו לי בובה של אוטו - כשמכרתי מסתבר שהייתה לו קצה שלדה ותאונות פח קלות מסביב לכל הרכב. בתור מוכר אמרתי שהאוטו בובה ואכלתי קש.

את הבורה קנינו מבנק שעיקל את הרכב לאחר חצי שנה על הכביש כי הגברת שקנתה אותו פוטרה ולא עמדה בתשלומים, 11 שנים לאחר מכן במכירה גילינו שדלת שמאלית אחורית עברה פחחות +צבע. כאן הקונה לא התעצבן יותר מדי כי בכל זאת היה מדובר ברכב בן 11 במצב מושלם.

והדובדבן שבקצפת - את הפיקנטו מכרתי אחרי חודשיים על הכביש, הקונים הגיעו עם צ'ק בנקאי מוכן עוד לפני שנהגו ברכב או בכלל הסתכלו עליו. חבילת במבה בסופר לא מוכרים בכזו קלות\מהירות. מי בכלל חשב על מכון בדיקה?

אם בעוד כמה שנים הם יגלו שהרכב עבר צביעה כלשהי בבונדד ע"י היבואן בגלל איזה שריטה שהוא חטף בנמל, וזה משהו שבכלל לא הודיעו לי - הם יכנסו לדכאון מהשוק הפרטי כמו חברנו natco ויחשבו שרימיתי אותם ובעצם מכרתי בגלל תאונה שהרכב עבר.

שוב, רמאים יש המון (כמו הבחור שניסה למכור לבת דודה שלי שרייד "יד ראשונה שמורה כמעט לא נסעה 90K קמ" וכשאני בדקתי ראיתי שהרכב עבר תאונה קשה בישבן, כל תא המטען מעוות ומלא בריתוכים, שלא לדבר על מספר מנוע שלא תואם לרישיון רכב או 4 צמיגים מיצרנים שונים לגמרי..) אבל יש גם כמה אנשים ביד2 שפשוט רוצים למכור את הרכב שלהם, פשוט ככה. בלי ללכלך את הידיים בדם. והחרטוטים של המכונים זה משהו שהמוכר בכלל לא יודע עליו (או לחלופין משהו שבכלל לא קיים, כלומר כסת"ח).

צריך להיות זהיר, אין ספק, אבל קחו דברים בקצת פרופורציה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
במילה אחת פראייר, למה אתה שילמת את עלות הבדיקה אם בעל הרכב שיקר לך ולא מסר לך את מלוא המידע?

בוא אספר לך איך מתרחשת רכישת רכב (כי ככל הנראה אין לך מושג בעניין)

1. אתה רואה ה-מ-ו-ן רכבים עד שאתה בטוח שמצאת אחד שווה קניה.

2. אתה קובע עם הבעלים במכון בדיקה, למרות שהוא לא התחייב לך על כלום בכתב. סתם הבטיח לך שהרכב לא עבר שום תאונה.

3. איך שאתה נכנס למכון, אתה נפרד מ-600 שקלים מכספך, לפני שהבוחן בכלל עבר ליד הרכב.

4. כשמגיעות התוצאות, המכון את עבודתו כבר ביצע. הכסף מגיע לו לפי כל הגיון. המוכר, משחק אותה מבולבל ונבוך.

ואתה? אתה מרגיש, איך אמרת? פראייר. פראייר מהסוג של הביוקר. לבוא בתלונות אתה יכול רק לעצמך.

(איך לא שמתי לב לעמוד הזה כשבדקתי? איך לא ספרתי את מס' המצמוצים בעינים כשהמוכר ענה שלא היו תאונות?)

לרכב הזה אין נעילת דיפרנציאלים אלא אך ורק נעילה של הדיפרנציאל המרכזי-האורכי. אין נעילה לדיפרנציאלים הקדמי והאחורי ומה שיש לא יוציא אותך מהצלבות.

היי חנן, טוב לשמוע מממוחה לרכבי שטח.

למדתי. את החומר קראתי באנגלית, כנראה שפספסתי (או שסתם הבנתי מה שרציתי להבין :lol: )

ברשותך עוד כמה שאלות:

1. הרכבים שבחנתי התחלקו כמעט 50/50 לכאלה שנעלו צמיגי כביש לכאלה שנעלו חצי-חצי. מה כדאי, למי שירד לשטח, אולי, פעם בחודש (בלחץ, בכפוף לתשובה לשאלה הבאה). ובהתחשב בעובדה שהבנתי שגם כך היציבות שלהם בכביש איננה משהו לכתב עליו הביתה?

2. מה מגבלות הרכב? (אני יודע שג'יפאים אמיתיים יגחכו למשמע השאלה, ובכ"ז, עבור מי שלא נוסע בבוקר לעבודה דרך מעלה עשוש :lol: ) :

שטח חולי? הטריוס הרי שוקל כמו זבוב?

בוץ? ועוד בלי נעילות ראויות?

רק שבילי קק"ל?

ברור שלא אכנס לשטח טכני (ממילא איני יודע לנהוג בכזה) ומרווח הגחון הרי לא מאפשר זאת. (למרות שזוויות גישה-נטישה נראות מפתות משהו:twisted: )

המבקרים מהללים ומגדירים אותו מתחרה לג'מיני עם יכולות לא מבוטלות (ואת הסמוראי אני מכיר היטב, ואוי למי שיזלזל ביכולותיו) אז אני מניח שה4X4 לא שם לקישוט...

מה דעתך? אני חי באשליות? לקנות לאישה גטס ולחפש סמוראי עתיק (ופתוח...) רק לסופש"ים? (זו היתה אגב התכנית המקורית)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

נתחיל מזה שאני לא מכיר את הרכב טוב.

לגבי צמיגים, ההבדל בין צמיגי כביש טהורים לצמיגים עם אורינטציית שטח קלה קיים, אבל הוא לא מאוד דרמטי בהיבט של אחיזת כביש. באחד המבחנים שראיתי התוצאות היו של פחות מ10 אחוז: מרחק בלימה, מהירות בפנייה ברדיוס קבוע לפני החלקה וכו'.

להערכתי הרכב יסע בסדר גמור בשטח חולי. אין סיבה שתמנע ממנו את זה.

בוץ? אתה די יכול לשכוח מזה, בטח עם צמיגי כביש וגם עם צמיגים עם אורינטציית שטח קלה. בשביל בוץ רציני צריך צמיגי קוביות גדולים ומרווח גחון טוב. אל תתייחס לנתון היבש של היצרן למרווח הגחון. זה קשקוש. אם תתייחס לנתון הזה אתה תחשוב שמרווח הגחון בהיילקס שלי, (שרק הדיפרנציאל נמצא בגובה של כ20 ומשהו ס"מ מהקרקע וכמעט כל שאר הרכב בגובה של כ60 ס"מ) ובטריוס (שכל כולו בגובה של כ20 ס"מ ושייבה מעל הקרקע), זהים. גם אם תצליח להתקדם מעט בבוץ אז בשנייה שתגיע לשביל שבו רכב שטח יצר קוליסים עמוקים אתה תתיישב על הגחון.

בשבילי קק"ל וגם מעבר לזה הרכב יהיה עלא-כיפאק אבל בשטח קצת יותר קשה אתה כל הזמן תהיה מודאג מזה שתדפוק מכלול נמוך כלשהו, ובטריוס יש הרבה כאלו. מספיק לנסוע מאחורי רכב כזה בשביל לראות את זה. זו הסיבה שהפסקתי להתלהב מלקחת רכבי מבחן לטיולים. בהיילקס אני מסתכל על הנוף. אין כלום שיאיים עליו. עם רכב מבחן אני מסתכל כל הזמן על המטרים הקרובים לאוטו, וזה יהיה בדיוק המצב שתהיה בו אם תיכנס עם טריוס לשטח.

הג'ימני בליגה אחרת לחלוטין (וכנ"ל גם הסמוראי). הוא יותר דומה להיילקס מהרבה מאוד בחינות. המכלולים החשובים הרבה יותר גבוהים. יש LOW בטרנספר ואולי הכי חשוב: יש לו פוטנציאל אדיר לשיפורים, נעילות דיפרנציאל, כננת וכו'.

אני בגישה שמפרידה בין ייעודים: רכב השטח משמש לטיולים בלבד, ולכן יכול להיות פחות מודרני, חסכוני, נוח ובטוח אבל הכי טוב שיש בשטח. מאפשר לי להיכנס עם כל המשפחה למדבר לארבעה-חמישה ימים ברכב בודד בלי לחשוש מכלום, לי יש רכב מהעבודה ואשתי עם סיריון.

פורסם

תודה חנן.

נשקול את כל הפרמטרים החדשים שקיבלנו, יחד עם העובדה שאין למצוא טריוס סביר, ונעדכן.

פורסם

קמתי ויצאתי מבלי להפרד מהמוכר.

נעקצתי ב-600 ש'. זה הרבה כסף, אבל זה עדיף על עקיצה כואבת יותר, או על המחשבה שמשפחתי עלולה היתה להיפגע מנסיעה ברכב הבלתי בטיחותי בעליל הזה.

בסכומים שהוא נמכר, האופציות האחרות לא יותר אטרקטיביות:

אוי ואבאו ש"י 05-07 (שזו לא באמת אופציה לתת לאשתי ושני ילדי לנסוע מידי יום במלכודת המוות הזו)

גטס 04-05 עם עבר ליסינגי מוטל בספק (שזו מבחינת אשתי אופציה לשיקול,אבל אני כבר יודע מה אני אעבור עד שאמצא אחת שלא נחרשה ע"י בן 17 זב חוטם שקיבל רשיון לפני שבועיים)

או כל מיני גרוטאות יפניות יותר זקנות מהטריוס.

עושה רושם שנושא הבטיחות מטריד אותך.

אם כן, מה אתה מחפש בטריוס?!

האם יש לך נתוני ריסוק (או כל אינדיקציה אחרת) לבטיחות הטריוס הישנה?

אני חפשתי ברשת ולא מצאתי כלום!

כלומר, אתה מעוניין לרכוש רכב בטיחותי אך בוחר ברכב זקן, ללא אביזרי בטיחות, בעל מרכב גבוה ולא יציב ואשר לא נבחן מעולם באף מבחן בטיחות.. :roll:

בקיצור, אני הייתי מוותר על הטריוס והולך על משפחתומטית בטיחותית ומודרנית יותר כגון: רנו מגאן דור ראשון או פיג'ו 406 שנת 2002.

במקרה רכשתי לאחי 406 שנת 2002 במחיר זנות של 9000 ש"ח (לרכב עם קצת יותר מ-100K ק"מ ויד-1 :shock:).

במחיר כזה ואמינות ממש לא מפחידה (למרות שבינתיים הכל טוב), ובתמורה מקבלים רכב נוח יותר, מרווח יותר ובטיחותי יותר מהטריוס.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

-ולו רק כדי שהשרשור הזה לא יכנס לארכיון בנימה שלילית :-P :

ביום שישי בבוקר, במרחק של 10 דק' נסיעה מהבית (כשאין פקקים 8) ) פגשנו את י. ואת הטריוס שלו.

י. קנה את הטריוס לפני 7 שנים מדודה שלו (כך רשום ברשיון), שקנתה אותה בתורה מהסוכנות, שבע שנים לפני כן. (דהיינו, יד שנייה, 01 בעלים קודמים). יחד, י. והדודה צברו נסועה של 139,900 ק"מ. הרכב, למעט כמה שפשופי פגושים, נראה כמו ביום שדודה קיבלה את המפתחות מהסוכנות.

עד כאן, זה נשמע כמו סיפור כיסוי מצויין ,של סוחר רכב ממולח במיוחד. :-D

למוד נסיון, בדקתי במשך 25 דקות, ביסודיות את כל הקורות, העמודים,כנפיים, קווים כלליים, צלילות נוזלי המנוע,מספרי מנוע ושלדה, רשיונות, ת"ז, ו-אופס: יש נזילות. ואפילו לא מעט: מהדיפרנציאל המרכזי, מהפקק של קרטר שמן מנוע, ובחיבור בין המנוע לגיר.

"נראה מבטיח", אני אומר בשקט לזוגתי. בואי נראה איך אפשר להתקדם איתו.

- "הרכב נראה לי", אני אומר ל-י. , "אבל יש לו כמה נזילות שמדאיגות אותי, והייתי רוצה שמכונאי שאני סומך עליו, יעיף מבט,לפני שאני משקיע 600 ש' בבדיקה".

-"אין, בעיה. תגיד לי לאן להגיע, ניפגש ביום ראשון".

יום ראשון, בבוקר, הגברת והבחור אצל א. אחד המכונאים הכי טובים, ואחד האנשים הכי הגונים שאני מכיר (כבר 15 שנה).

אני בעינייני, כשלפתע מגיעה הודעת טקסט מ-א. "אני פה עם אשתך והמוכר. תחטפו את האוטו, זו ממש מציאה".

-"תוציא להם הצעת מחיר רשמית לתיקון כל הליקוים" אני מחזיר לו.

ההצעה נכתבה, והשניים המשיכו למכון "דינמומטר" הסמוך, ל"וידוא הריגה".

תוצאות הבדיקה? הרכב נקי, ללא תאונות, ההערות היחידות, הן מה שמופיע בהצעת המחיר של א. ...

-"מחירון מינוס הצעת המחיר של המכונאי שלך", מתעקש י. ,"וגרוש אחד לא פחות". (זה יוצא בערך מה שהוא ביקש מראש, הבחור לא פראייר, יודע מה יש לו ביד...).

העסקה נסגרה. הרכב בידנו.

מסתבר שיש עדיין אנשים ישרים. (מסתבר שיש לנו מכר משותף דרך קשרים עסקיים, אנחנו בשני מקצועות משיקים באותו תחום. ביררתי עליו דרך אותו מכר בימים שמיום שישי עד השלמת העסקה- י. הוא אכן מה שמכנים "בחור ישר").

בקרוב - יישור הקו אצל א. לפי הצעת המחיר שלו. אח"כ- התקנת מיגונים ואביזרים.

תמונות של הכלה- מיד כשמזג האוויר יאפשר לשלוף מצלמה תחת כיפת השמים.

תודה לכל מי שליווה את השרשור ותמך.

מסקנה- כמו שאמרו כאן חכמי הפורום- צריך רק סבלנות. בסוף מוצאים אקזמפלר שמור מבית טוב.

פורסם

מזל טוב! נשמע שהסבלנות השתלמה ונפלת על רכב בובה. 8)

רק נסיעות טובות ואני אכן ממליץ לך לרדת קצת לשבילי קקל. זה כיף לא נורמלי שגיליתי רק לאחרונה (עם אופנוע דו"ש).

פורסם

תתחדשו, וסעו בדרכים טובות.

כמו תמיד, מי שמחכה בסבלנות, וממשיך לחפש, בלי לחץ, בלי לעשות הנחות לעצמו,

ובלי שכנועים עצמיים שהתקלה הזו והזו לא כזו גדולה, ושטויות, אז מה אם הרכב לא

על שמו, והוא מסתיר שהוא סוחר, ועוד כל מיני דברים כאלה, ימצא את הרכב המתאים.

• תוכן חדש...