Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שלא מכיר או לא קרא, הנחיתה היפה הזו (והיא באמת יפה) של הפולנים יכולה היתה להמנע לו היו שמים לב שלחיץ (CB - מקביל לפיוז ברכב רק רב פעמי, משהו כמו פקק חשמל בבית) שאחראי על הורדת גלגלים בחרום היה בחוץ.

כלומר - אחרי המראה מניו יורק היתה להם בעיה הידראולית, המשיכו לוורשה וכשניסו להוריד את הגלגלים בעזרת מערכת החירום הם לא ירדו. בנקודה הזו, לו היו בודקים את הלחיץ הנ"ל, כל הנחיתה המפוארת הזו היתה נמנעת. אחרי נחיתה הטכנאים הרימו את המטוס, הכניסו את הלחיץ, הורידו את הגלגלים וגררו אותו למוסך...

הצוות אבל לא נמצא אשם בעניין הזה (של אי בדיקת הלחיץ) כי ה QRH (בד"ח - בדיקות חיוניות) של בואינג לא הנחה לבדוק אותו אם הגלגלים לא יורדים בחרום...

אם אני זוכר נכון זה גם קרה בתקופה שהמסלול השני בוורשה היה בשיפוצים, ומאחר והנחיתה חרצה את המסלול השדה בוורשה היה סגור למשך שלושה ימים.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אכן מענין, וגם מראה עד כמה לפעמים חסרה חשיבה מחוץ לקופסה...

דווקא ממה שזכור לי בבד"חים שהיו לנו בבית הספר לטיסה שהייתי בו, הכנסת CB היא דווקא פעולה לגיטימית באופן חד פעמי, לפעמים יתכן עומס נקודתי שעלול להקפיץ אותו, אם הוא קופץ שוב פעם אזי משאירים אותו בחוץ.

לצערי אני עוד לא יודע אם הפרוצדורות שונות במטוסים מסחריים גדולים ומודרניים..:roll:

פורסם
יצא לי להיות בכמה טיסות זוועתיות אבל מעולם לא משהו שהצריך נחיתת אונס.

חמי לעומת זאת ״זכה״ לפני אי אילו שנים (טרם נפתח קו ישראל- הונג קונג של אל על) לנחות ארץ במדינה אוהדת ישראל, אירן שמה.

הוא היה על טיסה זרה מרומא להונג קונג כאשר התגלתה תקלה באחד המנועים שהצריכה נחיתה מיידית, בגלל מיקום המטוס הנחיתה בוצעה באירן.

בתור הישראלי היחיד על המטוס שיקשקו לו הביצים, בתחילה הוא סירב לרדת מהמטוס בשדה התעופה באירן, הוא הסביר לקברניט הטיסה את הבעייתיות שלו כאזרח ישראלי עם דרכון ישראלי לנחות באירן.

הקברניט מיד הבין במה הוא מדובר ו״ציוות״ אותו אליו עד לגמר הטיפול בתקלה וההמראה המחודשת.

נחיתות "בונוס" לא מסיבות טכניות , פשוט חברות שהחליטו ,מסחרית,על קומבינה והוסיפו נחיתות בדרך בלי להודיע יש לא מעט למי שטס בחברות עולם שלישי.

כרגע זכור לי אתיופיאן בסודן (בדרך מאדיס ללגוס) ובלקן איירליינס (שקיבלה את ענשה והתמוטטה) בטריפולי, אצל קדאפי, שם אמר לי הקברניט ברוח המקרה של חמך,- don"t worry, you are under my custody.

פורסם

אין לי מושג לגבי חברות תעופה ממדינות עולם שלישי, אני מניח שאתה יודע טוב ממני, בכל אופן במקרה המדובר זה קרה עם אחת החברות האירופאיות הגדולות (טיסת קונקשן מישראל לרומא ומשם עם חברה אירופית להונג קונג).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
דווקא ממה שזכור לי בבד"חים שהיו לנו בבית הספר לטיסה שהייתי בו, הכנסת CB היא דווקא פעולה לגיטימית באופן חד פעמי, לפעמים יתכן עומס נקודתי שעלול להקפיץ אותו, אם הוא קופץ שוב פעם אזי משאירים אותו בחוץ.

לצערי אני עוד לא יודע אם הפרוצדורות שונות במטוסים מסחריים גדולים ומודרניים..:roll:

בעבר היה נהוג "חוק אצבע" המאפשר להכניס CB שקפץ פעם אחת אבל הנוהג הזה התברר כבעייתי. מנתקי המעגל מגינים למעשה על החווט והמחברים ולא על הציוד האלקטרוני בלבד. כאשר הבידוד (בעיקר זה הישן העשוי פוליאמיד) היה נשרף, מתפחם והופך להיות מוליך - הוא גרם לקצרים ושריפות באזורים בלתי נגישים לכיבוי ולתוצאות קטסטרופיות.

לכן הכנסה של מנתק מעגל שקפץ נעשית רק אם הוא חיוני להטסה בטוחה של המטוס ולאחר שנשקלו כל החלופות המוגדרות בספרות המטוס (QRH, MMEL, AFM, OPS manual , AMM). אם מבצעים פעולה זו היא צריכה להתבצע רק כאשר המערכת עליה הוא מגן נדרשת. לדוגמא, אם הנתיך של הורדת כן נסע בחירום קפץ אחרי ההמראה, מכניסים אותו רק לקראת הנחיתה. יש לזה סיבה בטיחותית וגם הגיון מכני. (לא אפרט).

פורסם
אבא של חבר היה במטוס שניסו להפיל מעל קניה לפני איזה 15 שנה, הוא ראה את הטיל עובר כמה מטרים מהמטוס :)

על סיפור כזה אפשר להגיד רק:

FUCK !

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ארקיע 582 לפני 10 שנים.

יש סברה שנסיון ההפלה נכשל כי המפעילים שכחו להסיר את הכיסוי מעל ראש הביות של הטילים.

אחד הטילים נחת על הקרקע ולא התפוצץ.

פורסם

באמת תהיתי כמה קשר לפגוע עם טיל SA-7 מונחה במטוס 757 מגושם וכבד.

כבר אז חשבתי שמדובר בנס.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

אני הייתי בטיסה מבן גוריון לניו יורק, וישבתי יחסית באמצע ליד הכנף.. בזמן ההמראה נכנסה ציפור למנוע מה שגרם לכך שרוקנו כמות מאוד נכבדה של דלק מעל הים במשך כחצי שעה-שעה, וחזרה לנחתית חרום בנתב"ג.

אבי

• תוכן חדש...