Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגעתי לתמונה הזו ממש במיקרה, נחיתת חירום בשדה התעופה של ורשה, 767 של חברת LOT הפולנית נוחת בלי גלגלים. נחיתה מושלמת, ללא נפגעים.

תפיסה וצילום מטורף !!

2007033.jpg

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

נחיתה יפה ל- 767 , אפשר לראות שכיסו את המסלול בקצף. נחיתות כאלה בדרך כלל מבוצעות בצורה מבוקרת אחרי שמרוקנים דלק מיותר והשדה מוכן לנחיתה. גם הצלמים החובבים (plane spotters) שמאזינים לקשר של המגדל תופסים עמדות. מדהים לראות כמה צלמים כאלה יש בעולם , גם בארץ.

ה-747 שממריא אחרי המטוס הקל צריך להיזהר מ- wake turbulence :wink:

פורסם

לא פעם.

החל מקורס טיס כששמשה נסדקה, דרך KLM שפגע בו ברק ועיכב ללילה בדרך (במרוקו) ,פייפר סנקה שהחליק ממסלול הבוץ בגלל קט מנוע ימין בהמראה בבאטה ,172 עם בעית קרבורטור ,ו....

פורסם

HUHH הייתי עד לF16 שמקפל כני נסע על הקרקע תוך כדי הנסיעה.

וגם עד ל F16 שמתגלגל להנהתו לתוך סככה של בלונים מלאים בלא זוכר איזה גז..

F16 שמערכת הבלמים שלו התחילה לנזול בדיוק שנייה לפני שהוא התחיל את הנסיעה שלו לכיוון המסלול המראה.

צחוקים :lol:

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

אגב

הפולנים ידועים כטייסים טובים. לא רק מקרבות האויר במסגרת ה RAF שם אייסים בלופטואפה ציינו אותם לטובה. יש להם מסורת טיסה, תעשיית מטוסים מכובדת (RWD 11/13 היו ראשוני המטוסים בחיל האויר) והם אלופי העולם בדאיה .(ומי שקרוב יודע כמה "כישורי טייס טבעי" צריך כדי לדאות by the seat of the pants .לא כל אחד הוא רפול שהגיע מעפולה לאילת בקירבי קאדט מיושן. היום מקבלים נתונים מדויקים לגבי רוחות ,טרמיקות וזרמים, פעם לא.היה צריך חוש.)

פורסם
HUHH הייתי עד לF16 שמקפל כני נסע על הקרקע תוך כדי הנסיעה.

וגם עד ל F16 שמתגלגל להנהתו לתוך סככה של בלונים מלאים בלא זוכר איזה גז..

F16 שמערכת הבלמים שלו התחילה לנזול בדיוק שנייה לפני שהוא התחיל את הנסיעה שלו לכיוון המסלול המראה.

צחוקים :lol:

בדיוק בשביל זה עוצרים מיד אחרי התחלת הסעה.להרגיש תגובה.

פורסם
בדיוק בשביל זה עוצרים מיד אחרי התחלת הסעה.להרגיש תגובה.

אז זהו שיש לזה את הסבב לפני היציאה.

אחרי שנעשה 2 סבבים, אחד בכיפה, השני מחוץ לכיפה. הכל היה תקין.

איך שנגמר הסבב, אישור לטייס והצדעה. רק נתן קצת מצערת והתחיל לזוז בדיוק חצי מטר זיהינו נזילה שלא הייתה שם כי לא היו טיפות לאורך הנסיעה שהוא עשה.

תמיד יש סבב שלישי בדיוק לפני היציאה למסלול ההמראה. שם היו מזהים את זה. אבל לא בטוח אם הוא היה בכלל יכול לעצור עד שהוא היה מגיע לשם.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

אומנם לא נחיתת אונס, אבל בטיסה האחרונה שלי מארה"ב לארץ המטוס נקלע לכיסי אויר די רציניים. הטייסים מיד הפעילו את השלט שמורה לחגור חגורות ופקדו על כל הנוסעים לחזור למקומותיהם מיד.

העניין הוא שחלק ניכר מהנוסעים היו מעדה מאוד מסויימת שמאיישת בד"כ את הקו לניו יורק (אני אשאיר לכם להשלים לבד לאיזה זרם הם השתייכו), והעדה הזאת ידועה בכך שהיא מצייתת רק למנהיג שלה ולא לאף אדם אחר זולתו. הטייס ביקש לשבת? נו, ו...?

וכך, בזמן שזוגתי (כיום אשתי) ואני יושבים לנו בסבבה שלנו חגורים ובטוחים, כל שנותר לנו זה רק ליהנות ממופע של דוסים (אופס, נפלט לי) מעופפים בחלל הקבינה.

את אשתי הסיטואציה מאוד הלחיצה, אני דווקא הייתי מרוצה מזה שקיבלתי תמורה מלאה למחיר הכרטיס.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

'אמא, תסתכלי, פינגיווינים מעופפים!'

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא נחיתת חירום אבל סתם אנקדוטה :

בטיסה מהונג קונג לפיליפינים, 747-400 של קתאי פסיפיק המדהימים.

אני מתסכל על הכנף, ורואה כי סרט בד של REMOVE BEFORE FLIGHT ,כולל הפין נתקע בקדמת הכנף בין החריצים של הכנף :SLATS

כל הטיסה הוא היה תפוס שם עד לנחיתה, מתוח במהירות של 800 קמש

לא ברור לי איך הוא הגיע לשם, ואיך הוא לא נשאב למנוע בעת ההמראה.

בחברה כמו קתאי מישהו בטח שילם ביוקר על כזה פאק

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

מנסיוני בתחום בארה"ב:

אומנם במטוסים קטנים, אבל בססנה 172 יצא לי לעשות יחד עם מדריך שלי נחיתת חירום לאחר איבוד קומפרסיה באחד הצילנדרים, דבר שגרם למנוע להשתעל קשות ולאבד כוח (לא לגמרי). למזלנו הינו קרובים למסלול, אבל היינו אחרי המראה, ככה שהיינו כבדים. הכל עבר בשלום.

יצא לי גם להיות על ססנה 172, הפעם כנוסע, כשאיבדנו את האלטרנטור שקיצר את אחד הקווים, דקות ספורות לפני נחיתה בשדה המיועד. דיווחנו על התקלה למגדל שידעו למה לצפות. למרות הכל הצלחנו לנחות עדין עם חשמל.

בהזדמנות אחרת, ויותר רלוונטית למקרה שתואר פה, במסגרת אחת הטיסות שלי ללימודי הדרכה על מטוסים רב מנועיים, על מטוס פייפר סמינול (PA44), תוך כדי אחד מהתמרונים שמנו לב לאינדקציה חסרה של גלגל ימין שהיה אמור להיות למטה ונעול. אחרי בד"ח קצר ונסיון לבדוק את מקור הבעיה, יצרנו קשר עם ביה"ס ושדה התעופה לדווח, ביצענו יעף מעל המסלול כדי שאיש תחזוקה והמגדל יוכלו לראות אם עושה רושם שהגלגל למטה או לא. הכל היה נראה תקין, אבל זה לא מונע ממכבי האש להיות בהיכון למקרה הצורך (ותכל'ס הם רק מחכים לרגע :-) ). השלמנו עוד הקפה אחת ונחתנו בשלום 8) .

פורסם

יצא לי להיות בכמה טיסות זוועתיות אבל מעולם לא משהו שהצריך נחיתת אונס.

חמי לעומת זאת ״זכה״ לפני אי אילו שנים (טרם נפתח קו ישראל- הונג קונג של אל על) לנחות ארץ במדינה אוהדת ישראל, אירן שמה.

הוא היה על טיסה זרה מרומא להונג קונג כאשר התגלתה תקלה באחד המנועים שהצריכה נחיתה מיידית, בגלל מיקום המטוס הנחיתה בוצעה באירן.

בתור הישראלי היחיד על המטוס שיקשקו לו הביצים, בתחילה הוא סירב לרדת מהמטוס בשדה התעופה באירן, הוא הסביר לקברניט הטיסה את הבעייתיות שלו כאזרח ישראלי עם דרכון ישראלי לנחות באירן.

הקברניט מיד הבין במה הוא מדובר ו״ציוות״ אותו אליו עד לגמר הטיפול בתקלה וההמראה המחודשת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...