Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת, נניח כשאני יוצא לעקיפה ו"סוחט" את דוושת הגז עד הרצפה יש דיליי קל עד שהמצערת מגיבה לגז ואז הרכב מוריד הילוך וממש "טס", האם המצב תקין ברכב/גיר הזה?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

גם אצלי הכבל קיק דאון נמצא בחיבור למצערת, איך ניתן לכוונו? המצב שתיארתי שכרגע אצלי ברכב לא תקין?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

לא נראה לך הגיוני

שאם יש בעייה במערכת הדלק

אז הקיק דאון יעשה בעיות עכב חוסר בדלק ?

יכול להיות שזה לא הבעייה אבל בכל אופן תתחיל לפי סדר ואל תתפזר בטיפול בתקלות

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
לא נראה לך הגיוני

שאם יש בעייה במערכת הדלק

אז הקיק דאון יעשה בעיות עכב חוסר בדלק ?

יכול להיות שזה לא הבעייה אבל בכל אופן תתחיל לפי סדר ואל תתפזר בטיפול בתקלות

+ 1

אם הרכב טס אז מה זה שנייה דיליי ואני מדבר ברצינות.

פורסם

שאלתי בחור בעל מכון לשיפוץ גירים אוטומטיים על "הבעיה" ולטענתו המצב תקין/רגיל לחלוטין מאחר וישנם רכבים/גירים אשר תוכננו כך במקור ע"מ לתת לנהג זמן "להתחרט" ולהוריד את הרגל מדוושת הגז לפניי שהרכב "טס" קדימה במידת הצורך.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

כנראה שהמצב בכל זאת תקין וככה למעשה תוכננו ע"י היצרן(GM ) במקור לעבוד הגירים האמריקאים הללו באותם השנים.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם
+ 1

אם הרכב טס אז מה זה שנייה דיליי ואני מדבר ברצינות.

אבישי -אם הוא לוחץ את הדוושה עד הסוף והמנוע נחנק לשנייה אז יש דיליי כל שהוא עד שהמנוע מיתעורר "וטס" תוריד הילוך ידני ותיראה שהתגובה שונה וכמו שכתבו אל תמהר לגעת בכבל

פורסם

לא יודע אולי אני לא מרגיש את זה כי בדרך כלל אני בטיסה ובקיק דאון אני ממריא.

והיתכוונתי בסך הכל שזה בסדר ולא ייגע בכלום כי אחרי זה מבול השאלות עלול לעייף אותי נפשית.

בחור כזה שקונה רכב בסגנון כזה צריך לעשות יישור קו וטיפול אצל מכונאי מבין עניין.

לאחר מכן הוא יידע להבחין מתי יש תקלה ומתי לא וגם יוכל לנצל את הרכב במקסימום.

אי אפשר לתקן דברים כאלו באיטרנט צריך בעל מקצוע ולא יעזור שום דבר גם אם העונה לו תותח.

פורסם

אל תצחקו, אומנם הקוואליר שלי היא כולה 2.2L עם 4 כוסות חד-פעמיות ושיפודים במקום טלטלים.

אבל הגירים האלה של GM, בנויים דומה מאוד, פשוטים ואמינים.

נגיד לכם ככה, אחרי שהחלפתי לה גיר (לא היה צריך, מוסך מורשה UMI על הפנים שנשבעתי שאני לא ידרוך אצלו בחיים).

בקיצור התקינו לי שם גיר ולא כיוונו לו הקיק-דאון, אז המנוע היה סוחט כל הילוך עד סלד גבוה מאוד!

הלכתי למוסך שעד היום אני אצלו, הוא מומחה לגירים אוטומטים, בקיצור הוא עלה לסיבוב, ראה את הבעיה, כמה דקות כיוון את הכבל קיק-דאון ומאז טפו טפו טפו הרכב כמו פנתר, כבר איזה 5 שנים טפו טפו טפו לא נגענו בגיר, רק שמן מידי פעם והוא כמו שעון.

גם אצלי, כביכול שעכשיו הגיר פועל טוב ומדוייק, אם אני מכניס קיק-דאון ב90-100 קמש, אז יש דיליי (מורגש, אבל לא שניה, פחות), ואז מקבלים את המכה ומרגישים את ההמראה8).

(אצלי זה הגיר של ה3 הילוכים, 1 עד 70, 2 עד 120 בערך, 3 עד איפה שהסקאלה של הקמארו מתחילה).

כמובן שבמהירויות נמוכות, למשל 50 קמש, הוא נותן דאבל קיק, והדיליי מורגשים פחות.

לדעתי זה בריא, לא מעיד על תקלה.

מכיוון שהגירים הללו "טיפשים" אין כמעט טכנולוגיה, פחות מחשוב יותר מכאניקה, לוקח לו זמן לזהות\לפעול בהתאם לתגובת מצערת.

(דרך אגב, יש מזל לכולנו שהגירים הללו "טיפשים", ולא חכמים כמו בצרפתיות שמתקלקלים אחרי 150KKM לרוב).

שכחתי לציין שגם בהורדה ידנית יש דיליי קטן!

• תוכן חדש...