Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי אייפון ואני מעוניין לקנות JVC-R820BT, כאשר אחד הפיצ'רים המרכזיים בו הוא השן-כחולה כולל מיקרופון לשיחות.

המוטיביציה לקנייה היא - לחבר כבל ל-AUX זה טוב לשמיעת מוזיקה אבל לא טוב לשיחות כי יש השהייה בין המיקרופון של האייפון לרמקולים של באוטו ונוצרים הדים (זה מה שאני עושה כיום).

לכן חשבתי על פתרון שן כחולה שגם מובנה ברדיו, ואז הרמקולים ברכב מתפקדים גם כרמקול לשיחה, ואין צורך לחבר בכבלים את האייפון לרדיו.

אבל מה קורה לגבי המיקרופון? לכאורה אין צורך במיקרופון שמגיע עם הרדיו כי יש את המיקרופון של האייפון.

ומה קורה כשנכנסת שיחה? האם נדרשת תאימות מיוחדת בין הרדיו לאייפון, שבו נגיד שעוד 8 שנים הרדיו-דיסק יהיה אותו דבר אבל האייפון כבר לא...

האם זה בכלל רעיון גרוע לקנות רדיו-דיסק משולב שן כחולה וכדאי להפריד ביניהם?

או אולי לקנות BT Ready בלבד?

תודה

פורסם

בדרך כלל מערכת שמגיעה עם תמיכה בשן הכחולה מגיעה עם מיקרופון שאתה מתקין בחלל האוטו או מיקרופון שנמצא על הפאנל עצמו

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם
שלום לכולם,

בת האייפון לרדיו.

אבל מה קורה לגבי המיקרופון? לכאורה אין צורך במיקרופון שמגיע עם הרדיו כי יש את המיקרופון של האייפון.

זאת בירבורית לכל דבר ועניין , ומה שאתה מתאר אינו ישים בטח לא בשן כחול.. , אתה מתאר מצב שבו אתה מחבר לאייפון שלך אוזניות (עם חוט כן..) ואז האייפון באדיבותו אומר לך "נעשה שימוש במיקרופון של המכשיר...", בשן כחול אין מצב כזה בעליל , כי שן כחול עובד לפי פרופילים, הפדופיל של בירבורית מכונה HF (היינו ידיים חופשיות ) והניתוב של השיחה הוא באמצעות הדיבורית אבל דו כיווני ולכן מיקרופון הוא הכרח , פרופיל של צד אחד להזרמת מוסיקה הוא A2DP , אבל הוא חד כיווני בעיקרון (הוא לא, כי הוא יודע לקבל פקודות של קטע קדימה / אחורה ועצירה)

ונניח שהרעיון שלך היה מתקבל -- היו שומעים אותך כל כך גרוע והיית מקבל פידבקים חופשי חופשי, בקיצור זה לא ישים, לגבי השקעה לטווח ארוך.. אייפון 4S עובד עם גירסה 4 של BT, רוב המכשירים עובדים בגירסה 2 לרוב גירסאות הBא יש תאימות אחורה כך שברוב המקרים אין בעיה גם בעתיד... עובדה שרוב המכוניות החדשות מגיעות עם ביבורית BT מקורית .. שדווקא החלק של הדיבורית הוא המושקע יותר ביחס לHU עצמו (רובם משתמשים במודול OEM של PARROT )

לסיכום: מכשיר משולב בירבורית הוא בדכ 'מצויין , רק צריך לבחור את הטובים (יש כאלו שהם ממש גרועים ) ,

וגם אם לא.. ביבורית BT פשוטה של בורי עם התקנה יפה עושה גם את העבודה לא פחות טוב (200 ש"ח ...)

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

אני משתמש כבר קרוב לשנה וחצי ב-Clarion CZ500 ואני מאוד מבסוט מאיכות השמע של הדיבורית. אני שומע מעולה וגם אותי שומעים ממש טוב, כמובן, כמו שקודמיי אמרו - יש מיקרופון שמגיע עם ה-HU.

חסרונות?

יש השהייה מינימלית כשעונים דרך המערכת - לוחצים על הכפתור שעונה לשיחה ולוקח לפלאפון משהו כמו שנייה להבין שלחצת אבל זה ממש לא נורא כי זה לא שהמתקשר מחכה את השנייה הזאת אלא פשוט השיחה נענת שנייה אחרי. בקיצור זה לא מפריע לתפעול.

בנוסף ממש לא נוח לשלוט על השיחות דרך המכשיר - הוא לא תומך בעברית והכפתורים לא נוחים לחיוג אז אני פשוט מוציא שיחות מהמכשיר עצמו.

לדעתי עליית המדרגה הבאה היא אך ורק דאבל דין עם מסך מגע שתומך בעברית אבל כמובן שמדובר גם בטווח מחירים כפול ולעיתים משולש.

2 הסנט שלי, מקווה שעזרתי.

Bimmer

פורסם

לא הבנתי בדיוק מה אתה חושב שהולכת להיות הבעיה עם רדיו שיש בו BT,

אז אני אענה בכלליות, מכשירי הרדיו שמגיעים עם BT כוללים בתוכם מיקרופון פנימי בתוך המכשיר או מיקרופון חיצוני כמו שהיה בדיבוריות של פעם.

זה עובד מעולה, אין שום סיבה לא לרכוש אותן (חפש ביקורות כמובן, אך רוב הדגמים של היצרנים המוכרים - עושים את העבודה).

הבעיה היחידה היא בהוצאת שיחה כי אז צריך לחייג את המספר דרך המכשיר הסלולרי וזה לא חוקי (האלטרנטיבה של חיוג דרך הרדיו דיסק- באלו שהיא קיימת - פשוט מסורבלת וטיפשי להשתמש בה, אצלי בפיליפס אני צריך לסובב את החוגה כל פעם על מנת להגיע לספרה אחרת ואז לאשר אותה - ככה 10 ספרות - זה הרבההההההה יותר מסוכן מ-2 לחיצות בסלולרי).

תתחדש!

• תוכן חדש...