Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מספר שאלות לגבי תאונה שקרתה לי היום

syaron24
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

היום בסביבות 16:00 ירדתי מנתניה לכיוון כביש החוף.

במחלף גיליתי המון רכבים שפשוט חוזרים בנסיעה לאחור, לא הבנתי מדוע ולכן עצרתי כדי שהרכבים

יסעו לאחור בבטחה ויפנו ימינה. (בהמשך גיליתי שזה בגלל פקק ענק שהיה בכביש החוף).

בצד שמאל היתה פורד קונקט שחזרה רוורס. יש לציין שעצרתי במרכז הנתיב כך שהיה מספיק מקום גם

בצד ימין וגם בשמאל. יתרה מזאת, הרכבים אפילו לא היו צריכים להתקרב אלי מכיוון שעצרתי הרבה לפני המחלף.

אני לאן הפורד התכוון להגיע אך הוא החליט פתאום ממש ללחוץ על הגז, אני באותו הרגע צפרתי לבחור אך

הוא לא התייחס (וגם לא הסתכל) ופשוט נכנס לי בחוזקה בצד (נזק אומנם לא גדול ב-2 בדלתות וכנף אחורית).

הבחור (חרדי) התחנן שאקח את מספר הנייד שלו ואטלפן במוצאי שבת מכיוון שהשבת ממש נכנסת והוא ואשתו ממש ממהרים.

התעקשתי, והוא הציג לי רק רישיון רכב - אמר שהביטוח נמצא במייל.

לא היה לי ממש מה לעשות ולכן רשמתי רק את מספר הרכב והנייד שלו.

מה אתם חושבים ? הבחור עבד עלי ?

ממש ביאס לי את כל השבת - עד שמשקיעים ברכב מישהו פשוט נוסע לאחור (במקום אסור ובלי להסתכל) ופשוט נכנס לך ברכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם לקחת מספר רכב ות.ז. +טלפון זה מספיק. וידאת אגב שהמספר שהוא הביא לך נכון?

ראיתי את הפקק, מהכיוון השני, כשהייתי בדרכי לווינגייט, רכבים נסעו רוורס כמו משוגעים, כדי ל לעמוד בפקק.

שישי בצהריים זו השעה הגרועה ביותר לנהיגה, חצי מהעם שלנו טס וחותך כל דבר שזז כדי להספיק את השבת, אף אחד לא חושב שאם יעשה סידוריו חצי שעה לפני לא יצטרך למהר אחרי זה.

בכל מקרה, תדווח אתה לחברת/סוכן הביטוח שלך על התאונה, ובראשון תכניס את הרכב למוסך להצעת מחיר+הערכת שמאי. אחרי כל זה, ור קשר עם הבחור, אמור לו את הסכום, ועדכן אותנו בפורום ייעוץ משפטי.

בקשר לאשמה, הסר דאגה מלבך, הוא אשם בתאונה, וגם ביצע 2 עבירות תנועה ממה שהבנתי.

שבת שלום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי עדים.

כן רשמתי את מספר הרכב ואת ת.ז. שלו, אך משום מה ברישיון הרכב מופיע מספר ת.ז. שונה - איך זה יכול להיות ?

שאלתי אותו, והוא אמר שהרכב שלו (פרטי).

בסך הכל הוא בחור צעיר שקצת נלחץ מכל הסיטואציה, התנצל מספר פעמים, כולל אשתו, כך שלא נראה לי שהם נוכלים,

אך עדיין היום אי אפשר לדעת.

אני מבוטח צד ג' - מה הפרוצדורה ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי עדים - ישנם כמובן את כל הרכבים שהיו שם אך לא לקחתי מספר ממישהו מסויים - ולפי

מה שראיתי כנראה זה הנורמה שם - כשיש פקק המון רכבים נוסעים פשוט נגד כיוון התנועה.

אם זה יגיע למצב של מילה שלי מול שלו - אין לי בעיה שנבדק במכונת אמת - אך לא נראה לי שנגיע לזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

OK, עדים אני כבר לא צריך - דוברתי עם הבחור אתמול במוצאי שבת (כמובן שהשיחה הוקלטה)

והוא שוב התנצל, אך הוא מעוניין לא להפעיל את הביטוח. הוא הציע לי לבדוק סדר גודל של עלויות,

ושאין צורך בשמאי. הסכמתי אך היום כשחשבתי על זה - איך בדיוק אני אדע את ירידת הערך

(הרי גם את זה הוא אמור לשלם לי).

נכנסתי היום ל-2 מקומות - בשניהם קיבלתי הצעה של בסביבות 4000ש"ח (מה שכן - לא שאלתי אם זה כולל מע"מ).

המחיר כמובן לא כולל הערכת שמאי וירידת ערך.

המחיר הגבוה הוא בגלל פסי הקישוט שעל הדלתות - כל פס כזה יכול להגיע למעל 1000ש"ח

(כנראה שבדגמים הרגילים פס הקישוט לא מגיע עם כרום כך שלא ניתן להשיג בפירוקיות, או שהמידה שונה).

אטלפן אליו שוב היום ואחזור לעדכן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה לוותר על שמאי? זו זכותך.

השמאי ידע להגיד לך אם יש ירידת ערך, ואחרי תיקון כזה כנראה שיש, וגם אותה אתה דורש מהפוגע.

אצלי החליפו טמבון אחורי אחורי בלבד, והפלא ופלא 1.5% ירידת ערך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה לוותר על שמאי? זו זכותך.

השמאי ידע להגיד לך אם יש ירידת ערך, ואחרי תיקון כזה כנראה שיש, וגם אותה אתה דורש מהפוגע.

אצלי החליפו טמבון אחורי אחורי בלבד, והפלא ופלא 1.5% ירידת ערך.

ממתי יש ירידת ערך על החלפת טמבון? היה עוד נזק?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כלום, שבר קל בטמבון האחורי החיצוני, ולא היה ניתן לתקן. החלפת טמבון 5,500 ש"ח+1.5 ירידת ערך+שמאי, כמעט 7,000 ש"ח על תאונה יחסית במהירות נמוכה (הרכב שלי עמד בחנייה). פחחות זה עסק יקר חברים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדכון מהיום.

דיברתי שוב הערב עם הבחור לאחר ששלחתי לו את התמונות.

הוא טוען שאין סיכוי שהוא עשה את כל הנזק - וקובע שהנזק שלו זה בסביבות 600שח (אין לי מושג איך הוא הגיע לזה).

מתברר שהוא חרדי שלומד בכולל, ואין לו בכלל ביטוח מקיף או חובה.

בכל מקרה, אני אמור לקבל טלפון מאחיו מחר.

אני גם לא יודע של מי הרכב (יתכן שזה של אבא שלו).

מה האופציות שיש לי ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נשמע כאילו יש מצב שהוא ינסה להתנער, מכיוון שאין לך עדים כדאי להקליט שיחת טלפון איתו שבמהלכה הוא מודה באשמה, כך תהיה לך הוכחה במידת הצורך.

תבדוק מה עלות הנזק שלך כולל ירידת הערך, אם צריך שמאי - תשיג אחד. אח"כ תדרוש ממנו את הנזק ותנסו להגיע להבנה, אם לא - תביעות קטנות.

אתה בטוח שאין לו אפילו ביטוח חובה?:shock:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדכון מהיום.

דיברתי שוב הערב עם הבחור לאחר ששלחתי לו את התמונות.

הוא טוען שאין סיכוי שהוא עשה את כל הנזק - וקובע שהנזק שלו זה בסביבות 600שח (אין לי מושג איך הוא הגיע לזה).

מתברר שהוא חרדי שלומד בכולל, ואין לו בכלל ביטוח מקיף או חובה.

בכל מקרה, אני אמור לקבל טלפון מאחיו מחר.

אני גם לא יודע של מי הרכב (יתכן שזה של אבא שלו).

מה האופציות שיש לי ?

אני במקומך הייתי מצלם את התאונה במקום כי עכשיו הוא אומר לך שהוא לא עשה את כל הנזק ועכשיו

היה לך כאב ראש גדול!!!

או שתגיד לו שיבוא איתך למוסך או משהו כדי שיגידו לו כמה יעלה התיקון ואל תיתן לו למשוך את זה הרבה זמן כי

בסוף אנשים כאלה נעלמים ולא שומעים מהם כולם!!

עובדה שהתעודת זהות שהוא נתן לך לא הייתה אפילו זהה לזאות שברשיון רכב!!

וכנראה שאין לו ביטוח עם הוא לא רוצה לערב את הביטוח!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אל תבזבז עליו זמן, הוא יכחיש ויתנער כל עוד נפשו בו...

הזמן דוח שמאי וגש לתביעות קטנות. הוא כמובן לא יגיע ולא יגיב ואתה לאחר מכן תפתח לו תיק בהוצאה לפועל בהתאם לפסק הדין.

אגב, תבדוק אפשרות לתבוע ישירות את בעל הרכב. אולי שם זה ישפיע קצת יותר מעל צעיר שלומד בכולל שהוא גם חסר כל מלכתחילה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...