Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכחול הכהה ("כחול לילה") - נראית טוב, בעיקר בגרסת ה"אלאגנס" (עם הפנים הבהיר).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בכחול הכהה ("כחול לילה") - נראית טוב, בעיקר בגרסת ה"אלאגנס" (עם הפנים הבהיר).

אני מאמין שזו תהיה הבחירה שלי, הכל תלוי במלאי:)

פעם: Runx 2003, Auris 2008, Golf 160hp 2010, Maxima 1999, Skoda Citigo 2012

היום: Seat Leon 1.2 tsi 2015 & Chevrolet Spark 1.4 LTZ 2016

פורסם

דניאל, בעיות בתיבת ההילוכים הידנית היו בדור ההוא - אולי יתמזל מזלך ספציפית, אבל לרב בעיה זו הופיעה בשלב כזה או אחר.

איביזה FR / איביזה קופרה מהדור נוכחי - יש פה בודדים מאוד כאלה. רובם הגדול סבל מבעיות בתיבה (DSG7) או במנוע (טורבואים / מנועים קומפלט שהוחלפו). אותן בעיות שמאפיינות גם את הפולו GTI וכמובן את השירוקו בגרסת ה-160 המוכרת.

יש לי חברים עם לאון 1.8TSI. לבעלי הידניות - לא היו בעיות בכלל. לבעלי ה-DSG היו תופעות כאלה ואחרות - והוחלפו קלאצ'ים / מכהטרוניק, למען הכנות וההגינות. אין לי מושג אם המצב דומה בגרסאות ה-1.2TSI וה-1.4TSI, כך שלא אגע ולא אכנס לזה.

אספר לך שחברים העובדים בצ'מפיון, בדקו וגילו כי מספר התקלות הגבוה ביותר מבין רכבי היבואן / קונצרן - בארץ - קיים במותג סיאט. ואם תרצה להחמיר, סיאט גם זוכה בתואר אחוז הגבוה ביותר של רכבים חדשים המגיעים ארצה עם תקלות / פגמים (רכבי לימון) - משאר מותגי היבואן. מכאן תעשה את החישובים שלך - אם זה רלוונטי או לא. לי ברור שהכל עניין של מזל (לכאן או לכאן), אבל נתון שכזה המגיע מעובדי המותג / יבואן - בהחלט אומר דרשני. לי הספיק רכב אחד שכזה ולשמוע את שלל הלקוחות / נהגי המוניות הזועמים על טיב הרכבים ועל השירות הלקוי.

אציין שוב ואומר שבמוסך המרכזי של שקודה - רמת השירות נפלה בשנתיים האחרונות. כמובן שיש שלא יסכימו עימי ויאמרו כי השירות מעל ומעבר - כנראה שהם לא יודעים מה היה טיב השירות בימי ההנהלה הקודמת. תודעת שירות היא לא הצד החזק של צ'מפיון - וגם זה בלשון המעטה. כמה מצער שהמוצר נהדר - ורמת השירות לקויה עד מאוד. ככה מתנהלים העניינים במדינתנו היקרה, לאו דווקא בתחום הרכב.

ואם כבר מוסכי שקודה, אפרט קצת על ההיסטוריה שלנו -

שנים טובות טיפלנו במוסך המרכזי של שקודה, עד שנעשו שינויים בהנהלה - כפי שציינתי. לאחר שלל הבעיות והשירות הלקוי והמזעזע, החלטתי (בהמלצת לא מעט נהגי מוניות) לעבור אל "אוטובדק", שם ההתנהלות והיחס היו נעימים להפליא - עד שגם הם נתקלו בבעיה מסויימת (שדיעבד התברר שאין זאת בעיה אלא פונקציה קיימת ברכב), הסתבכו עימה, גרמו נזקים וברחתי משם על נפשי.

לפני כחודש החלטתי לתת ל"קרני אור" צ'אנס נוסף לאחר שאיכזבו אותנו קלות לפני כמה שנים - ולבינתיים אין חרטות. הם בהחלט מפתיעים אותי - מכל הבחינות. היום הוכנסה היטי לטיפול ראשון (15K) וקיבלתי פירוט של מה מוחלף / מה נבדק וכמובן נשאלתי האם ישנן בעיות כאלה ואחרות המטרידות אותי - לצערי הייתה אחת וידועה - צינורית הדלק החצופה (משתחררת ממקומה ודופקת בבית הבולם. ברכב זה נשמע כאילו יש סנאי עצבני מאחורי תא הכפפות). העובד אמר לי שאין שום בעיה לעמוד לצידו ולראות איך הכל מבוצע, הוא גם הלך והביא לי שמן לבקשתי (לא קיבלו הפעם משלוח של CASTROL, אז הסתפקתי ב-EUROL ולא "סונול" או Whatever) והסביר לי בדיוק מי הצינורית ה"חצופה" (מתוך ה-2) והראה לי איך לסדר זאת במידה והיא מחליטה לברוח לה שוב. האוטו הוכנס אל הליפט לפני הזמן (נקבע תור ל-13:00. הרכב היה במצב ריקון שמן כבר ב-12:46) והכל נעשה מולי וכרצוני.

לבינתיים הם מעל ומעבר, הפקידות נחמדות וכמובן יועצת השירות השירותית והאדיבה. גם מנהל אולם התצוגה משעשע ואדיב - כך שאם זה רלוונטי לתושבי הסביבה, אני ממליץ בחום.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

היו בעיות בגיר של הקופרה, אתה צודק, ההילוך הראשון היה נדפק. למזלי זה לא קרה אצלי.

באיביזה קופרה מהדור הנוכחי לא הייתי נוגע. כנ"ל לגבי פולו GTI, שמה גם הבלמים גרועים.

DSG, בחיים לא היה לי ואני מקווה שגם לא יהיה. הבעיה איתו קיימת בכל הקונצרן.

הייתה לי לאון 1.8TSI ידנית, 3.5 שנים, רכב מוצלח מאד בכל פרמטר. עברתי ל-FR, אני לוקח אותה הרבה לכבישי הצפון(בעיקר בירנית-אלקוש) ולעיתים לערד. אני מרוצה והרכב עומד בגבורה.

ברור לי שבקרת האיכות בסיאט נחותה מאשר ב-VW\אאודי, אבל לא נראה לי קריטי.

במוסך אין לי בעיות, תודות למנוי משפחתי(למשפחות המחזיקות ארבעה רכבי VAG ומעלה). הרכב היחיד שעשה לנו בעיות, A4 1.8T, הגיר הלך אחרי 17K ק"מ והוחלף במחווה של רצון טוב(שנה שלישית).

פורסם
הייתי היום שוב בחברה (גם בסקודה וגם בסיאט ולאחר שקראתי את הפוסט הנזעם על סיאט).

הישיבה בסקודה משמעותית נוחה יותר, מרגישה הרבה יותר בטוחה ומקנה שדה ראיה טוב הרבה יותר.

להלן תמונות להשוואה, הבן אדם שעומד בקדמה הרכב עומד באותו המרחק בכל אחת מהתמונות.

לצערי לאחר בדיקה זו ועוד לפני נסיעת מבחן בסקודה (אין אפשרות לבצע בסיאט עוד השבוע ולכן אוותר על כך), הסיאט נפסלת בצער רב.

עכשיו כל שנשאר הוא לנהוג ברכב ולהחליט על צבע ורמת אבזור.

אף אחד מדגמי "מי" של סיאט לא מגיע עם הגבהת מושב נהג? שאלת את הנציגים האם זה ישתנה בעתיד?

פורסם
אף אחד מדגמי "מי" של סיאט לא מגיע עם הגבהת מושב נהג? שאלת את הנציגים האם זה ישתנה בעתיד?

שלילי, לא מגיע ולא יגיע. כמו כן הרכב מגיע כרגע באמת אבזור אחת (Style) ובמרכב 5 או 3 דלתות בלבד

פורסם
תודה, חבל, נראה כאילו היבואן המשותף לשניהם בחר לסרס כמה תכונות בשביל שמותג אחד לא ממש יכה את השני...

לדעתי זה עניין בסיסי היום, אני לא כל הזמן שומע רדיו וגם לא כל הזמן שם את היד על משענת יד (שאין) אבל לנהוג... אני עושה כל הזמן ברכב ותנוחת נהיגה נמוכה בשבילי היא קריטית. אני נוהג בעבודה שלי מידי פעם ברכבים מסחריים (סאוונה ואיקונוליין) ואני מסתדר עם הכיסא הקבוע שלהם כמו שהוא, אבל הרכב גבוהה ומחפה על בעיה זו.

הMii/Citygo/Up קטנות ונמוכות בעלות צמיגים קטנים ("14) ולכן נושא הכיסא חשוב ביותר.

באמת עושה רושם שהיבואן המשותף החליט לסרס את הסיאט בשביל להציע אותה מעט יותר זול מהסקודה ולמקם אותה בתחתית הסקלה מבחינת Money for Value. זה בא לידי ביטוי למשל לא רק בכסא שאינו מתכוונן לגובה אלא גם בקיפול לכל המושב האחורי ולא פיצול 1/3 / 2/3 כמו שנהוג היום ברוב הרכבים וכך גם בסקודה. הסיאט מגיעה עם מפתח 1 קפיצי שהוא שלט ועוד אחד רגיל בניגוד לסקודה שמגיעה עם 2 קפיצים שלט. בטוח יש עוד דברים שלא שמתי לב אליהם וחבל שכך. לעומת זאת אתה מקבל 6 רמקולים בסיאט במקום 2 בסקודה - No Big Deal!

אני את הבחירה שלי עשיתי באין ברירה והיבואן החליט בשבילי. עכשיו נשאר להגיע לחמישי, לנהוג ברכב ולהזמין

פורסם

נפרד בצער מאופנוע התחלתי מחפש רכב קטן וחסכוני , היה לי בעבר ספארק -לא חוזר אליו ,הסיטיגו ותאומותיה נשמעו יותר מעניינות מחבורת ה107 ואחיותיה הזערוריות כך שנרשמתי לנסיעת מבחן היום בסיאט מי .

מבט ראשון מאכזב משהו , לא שציפיתי לפורש אבל עיצוב ספרדי ,יש תקווה בלב....וזו עוד הגרסה היפה מבין השלוש , קופסא קטנה חביבה ותו לא , ספרטנית מאד ,דשבורד כאילו נלקח הישר משנות ה-90 ,מצד שני כל מה שצריך -קיים. לא חסכו בתאים גם לא הפציצו , יושבת טוב על הכביש ביחס לגודל ולצמיגים, מנוע נמרץ,קצת מרעיש , אני אוהב את הסאונד יהיה מי שלא , מאיצה נחמד ,לא יותר לא פחות,האצות ביניים סבירות, תפעול גיר נקי ,חלק ,הילוכים עוברים מעולה כנ"ל קלאץ מדוייק. מראות צרות ,לא חולה על הקטע העיצובי הזה ,מעוות מרחקים , כיוונון ידני בלבד. רכב המבחן הינו 2 דלתות , זהה לחלוטין ל 4 למעט חלונות אחוריים ללא פתיחה ,ותוספת מחזיקי כוסות בצידי המושב האחורי ,גם מאחור החסכון צועק מכל כיוון . יש מחיר לעלות תועלת ,מי שרוצה להריח ניילונים ב 60000 שח צריך להתפשר - ומתפשרים פה -על זה אין ויכוח, תא המטען האחורי ענק יחסית לקטגורייה , אבל משענות אחוריות לא מפוצלות - לא נוח עם כסא תינוק ועגלה שזהו חלק גדול מקהל המטרה לרכב כזה . שני מקומות מאחור בלבד, תשכחו מלקחת את כל הכיתה של הדרדס חזרה מחוג , במחשבה שנייה זה גם יתרון . מסגרת אחורית רחבה מפריעה לזווית ראיה אחורית - רכב כך כך קטן והצליחו לדפוק גם את זה ,לא נורא - חיישני חניה ממילא יעטרו את הפגוש. עד כאן הכל בסדר- צפוי ,לא מרגש , מה שחיפשתי מצאתי - נשאר רק לרשום צ'ק ולהתווכח על חיישנים חינם ..אז זהו שלא ! תנוחת הנהיגה ומושב הנהג - הגרועים שחוויתי מזה עשור . זוועת אלוהים ! מישהו בסיאט החליט כנראה שהגברים של שנות המילניום מתנשאים כולם לגובה של ג'ירף מצוי ובעלי גב בצורת סימן שאלה.המושב נמוך... ולא סתם נמוך- נמוך!!!! צמוד לרצפה מדבר עם השטיחונים, לא תנוחת נהיגה ספורטיבית ,לא רבותיי , סתם נמוך , ואין מערכת כיוונון לגובה במושב ! חסכו במקום הכי גרוע ! נו נו נו . נכון ,אני לא גבוה ,173 ס"מ ביום טוב ,עדיין, רוב הנשים בארץ לא יוכלו לנהוג ברכב הזה ! חד משמעית. שדה ראייה של צוללת -חרכי ירי בחומת עכו מגלים יותר ,ההגה גם בכיוונון הכי נמוך מסתיר לחלוטין את לוח המחוונים , נופל בדיוק בגובה העיניים ,נוהגים בלי לדעת על כמה ,ואנחנו אוהבים לדעת על כמה .. מי קיבל בסיאט את ההחלטה ההזוייה לחסוך במנגנון כיוונון לגובה במושב ? זה כמו לדפוק חצי מהמכירות מראש . החברה בסיאט מודעים לעניין , מגמגמים תשובות מוזרות,מסבירים שמוכרים גם ככה ובעיקר מתנצלים .. בין השורות אתה מבין שאתה לא הראשון שמקטר על המושב ובטח לא האחרון . והמושב עצמו - לא תמיכה לגב ,לא תמיכה צידית - יצאתי עם כאב גב אחרי עשר דקות נהיגה - שיתנו שובר לכירופרקט מתנה לכל רוכש. בקיצור - turn off רציני. החזרתי את הצ'קים לכיס, ביקשתי שיודיעו לי מתי יגיע משלוח עם כסא מתכוונן , ונרשמתי לנסיעת מבחן בסקודה . פחות 15 סוסים ,עוד שתי דלתות , ורמקולים ... נו זה כבר שולי ..

פורסם

מסיבה זו ולמרות המחיר המעט גבוהה יותר אני לפחות החלטתי והזמנתי את הסקודה. ואם כבר אז כבר, ברמת האבזור הגבוהה (אלגנס) והריפודים בהרים (כולל דש בורד) כדי שיהיה לפחות הרגשה ״יוקרתית״ משהו.

את דגם ה60 בכלל לא שקלתי והזמנתי את ה75. אני אומנם נמוך ממך ב13סמ ולכן הכיסא חשוב לי מאוד. ההרגשה בסקודה היתה מצויינת ומאוד בטוחה (כן, הרמתי את הכיסא עד הסוף). אה כן, וויכוח טוב יעזור, תקבל את החיישנים מאחור (שעולים 600שח) במתנה.

אני מזדהה עם כל מה שכתבת, דייקת בהחלט:)

פורסם

יש גם הבדל בהספקי המנוע ובמחיר

הגירסה הבסיסית בסיאט כוללת מנוע בהספק של 75 כוחות סוס לעומת 60 בסקודה

במחיר יש הבדל של כמה אלפי שקלים בין אותם דגמים.

משהו בדק עם היבואן לגבי כיוונון הכסא ?

נראה מאוד תמוהה שאין את התוספת הזאת בסיאט

פורסם

כמו שנאמר, סוכני המכירות מגמגמים, אין תשובות מלבד "אבל תשמע, היום היתה פה בחורה לא גבוהה שדווקא הזמינה", תשובה שקיבלתי בשתי סוכנויות נפרדות. אולי עם הזמן יבינו שטעו וישנו את המפרט אבל לפחות כרגע זה הדגם הנמכר בארץ.

פורסם
שוקל לקנות את הגרסה הרובוטית 60 או 75 כוחות סוס

מדובר על רכב שני במשפחה

יש המלצות תובנות ?

תודה

יש לקחת בחשבון שהגיר הרובוטי מחייב הסתגלות, הוא לא הכי "נוח" והעברה האוטומטית מנדנדת את הרכב בצורה שלא ניתן להתעלם ממנה. כאשר הנהג מסתגל לצורת הנהיגה הוא יכול להפחית את הנדנוד אבל אין להתייחס לרכב כמובן כבעל תיבה אוטומטית רגילה. העברה ההילוכים לעולם לא תהיה חלקה באותה מידה. זהו פיתרון זול למי שרוצה לקנות רכב ברמה שכזו ולא מסוגל או לא רוצה לנהוג על ידני (כמוני). חובה! לבצע נסיעת מבחן לפני ולראות שאתה באמת מוכן לפיתרון "זול" שכזה. לטעמי זה מספק ובעבר נהגתי על אוריס כזו 3 שנים ואין לי בעיה.

לא נהגתי בגרסאת ה60 אבל לדעתי לנסיעות בינעירוניות היא לא תהיה מומלצת ועדיף את גרסאת ה75. נסיעת מבחן כמובן תבהיר את ההבדל בין השתיים.

אני כבר מחכה לקבל את הרכב שלי השבוע או שבוע הבא ולהתחיל "לחיות" איתו:)

• תוכן חדש...