Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני שמח שאהבת את השרשור שפתחתי בנושא של הקאפה, הוא מיועד בדיוק לאנשים כמוך.

רכב ישן מפואר קונים כי "הוא עושה לך את זה". לדוגמא, הרכב הוא ספורטיבי או מיוחד מאוד בנוף ארצנו.

אם הרכב שאתה מתכנן לקנות הוא למטרת רושם ואיבזור תוותר מראש מכיוון שלדעתי רוב הרכבים הישנים המפוארים יעלו לך לפחות 10,000 ש"ח בשנה רק לתיקונים (הערכה מאוד שמרנית).

ההשוואה של הטווינגו לרכב מפואר בכלל לא לעניין מכיוון שהטווינגו רכב מאוד פשוט וזול לתחזוקה.

אני קניתי את הקאפה לאחר שלושה חודשים של התלבטות וגם זה לאחר שהחזקתי תמה במשך שמונה שנים.

ירידת ערך לעומת תיקונים: אני מתעב ירידת ערך, מצד שני אני אוהב לבקר במוסך לשפר ולתקן את הרכבים שאני מחזיק. אם אתה סובל מאותה מחלה כמוני תלך על רכב ישן ומפואר שעושה לך את זה כי בסך הכול גם אם יעלה לך לא מעט אתה תהנה מהרכב.

אם אתה מגיע במחשבה לקנות רכב ב-10,000 ש"ח וגם לא לסבול יותר מדי מתיקונים במוסך אתה לא בכיוון.

אני חושב שנתקע לך איזה שהוא רעיון בראש שהוא לא מציאותי, תקן אותי אם אני טועה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תקלות בדשבורד אני יכול לתקן בעצמי, התקלות שקשורות למתלים ולכל שאר הדברים שתיקנת הן לא דברים שמרגישים, אם כן, אז אני חוזר בי.

וואוו, אתה מסוגל לתקן מחשב של דשבורד? (כן, לרכבים משוכללים יש מחשב שמנהל בקרת אקלים, לוח שעונים ועוד, יש רכבים עם 40 מחשבים ואני לא מגזים, למשל וולבו S80). אם צינור מתפוצץ בנסיעה את זה לא מרגישים? מתלים בכלל: ברגע שיש בוקסות בלויות זה פוגע באחיזה, ברגע שיש תפוחים לקראת הסוף, זה כבר מסוכן לחיים כי אתה עלול לאבד היגוי. כל תקלה מרגישים טוב-טוב. אין תקלות לא קריטיות. ברכב כל מכלול הוא בטיחותי, גם התאורה בסאלון וכמובן גם המזגן שלא בטוח שיעבוד ברכב יוקרה בגימלאות שעולה 10K או פי 3 מזה.

אתה נעול על הדעות שלך בצורה מאוד לא גמישה, תנסה גם להקשיב למה שרושמים לך שאר חברי הפורום, נסה ליראות את זה גם מנקודת מבט שלהם. אתה לא חייב לקבל דיעות של אחרים, אבל לפחות תקשיב ותנסה למצוא היגיון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא נעול על שום דבר, הקשבתי והגבתי. וכן אני יכול להזמין את הצ'יפ המקולקל ולהחליף אותו בעצמי. ( בהנחה ומישהו מוכר אותו). ובהנחה והגישה אליו נוחה, זה גם תלוי בתקלה ובמורכבות שלה.

תמיד אפשר למצוא דברים לא תקינים אם מחפשים טוב, זה לא בהכרח אומר שחייבים להחליף או לתקן אותם.

אין תקלות לא קריטיות? כמה דוגמאות: אמרו לי שיש לי קלאץ' מחליק, היה בהתחלה באמת מצב כזה לפעמים שבשחרור הקלאץ בראשון האוטו קצת קפץ. אני 5 שנים עם התקלה הזאת היא עברה מהר מאד לבד, ולא מרגיש אותה אפילו ואין שום בעיה. הייתה לי בהתחלה גם נזילה קטנה, כנ"ל לא נגעתי ונעלמה. אמרו לי שהחלק במנוע שמתחבר לסטרטר שחוק, כנראה שגם את זה אפשר לסחוב. והמוסכניקים בעצמם גם אמרו לי שלא צריך לתקן.

אני לא אומר לא להשקיע בטיפולים בזמן, כדי לשמור על המנוע, או להתפשר על תקלות בטיחותיות.

וגם מכבד אנשים שרוצים שהכל ברכב יהיה מושלם, אבל קצת קשה לעשות את זה ברכב ישן אלא אם כן באמת משקיעים הרבה כסף.

למשל בקרת המזגן אצלי, ניסיתי לתקן כמה פעמים, אבל בורר כיוון האוויר לא מצליח למשוך את המנוף. אז השארתי את זה ככה.

אבל את תאורת הפנים שזאת מחלה קשה של הטווינגואים קניתי פעמיים בכמה מאות שקלים.

גם אני ככה אבל שוב יש דברים שלא קריטיים וכל אחד רשאי לעשות את השיקולים שלו על מה הוא מתפשר ועל מה לא.

אני לא עשיתי ישור קו כמו שאתה עשית ומלבד טיפולי עשרת אלפים ובלמים ובולמים לא החלפתי/תיקנתי כלום מרשימת החלקים שאתה החלפת. אז מה זה אומר? שזה היה הכרחי? שאיכות החלקים של רנו טובה יותר מבמוו? או שקנית רכב במצב לא טוב? וגם אם הכל הכרחי, אתה תיארת עלויות של ישור קו שעשית לרכב של תקלות שכנראה הצטברו כל השנים, זה לא אומר שכל שנה יתקלקלו חלקים בעלויות כאלה.

פורסם
אתה תיארת עלויות של ישור קו שעשית לרכב של תקלות שכנראה הצטברו כל השנים, זה לא אומר שכל שנה יתקלקלו חלקים בעלויות כאלה.

זה בדיוק העניין, ברכבים מפוארים יש המון חלקים שיכולים להתקלקל ותהיה בטוח שהם יתקלקלו.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בקיצור, אני עוד לא החלטתי סופית אם לקנות עכשיו או להמשיך עם הטווינגו , בכל מקרה הרכב הבא שלי יהיה כזה, ואני אפרסם פה בדיוק את התקלות והעלויות שלי, וכל אחד יסיק את המסקנות שלו.

פורסם

בהצלחה.

fiat x1/9

פורסם

אפשר למצוא מציאות (גם של רכבי יוקרה) במחירים נמוכים, אך הצבת רף נמוך במיוחד.

אם יהיה לך מזל, המכונית תחזיק לך אפילו שנתיים אם לא יותר אך אתה יכול ליפול על רכב שכל שני וחמישי רואה מוסך.

ברור שלקנות רכב חדש לא מתאים לכל אחד מבחינת התקציב ומטעמי חיסכון (ירידת ערך ראשונית וכדומה..).

אפשר למצוא בתקציב שלך וולבו מלפני 12-14 שנים אך עם כ250,000 קילומטר.

אם היית מעלה את התקציב במעט הייתה יכול למצוא אופציות עדיפות (לדוגמא מצאתי Volvo S40 מ1999 עם 80,000 קילומטר ב17 אש"ח).

They ignore you now but they will need you later, thats life

פורסם
בקיצור, אני עוד לא החלטתי סופית אם לקנות עכשיו או להמשיך עם הטווינגו , בכל מקרה הרכב הבא שלי יהיה כזה, ואני אפרסם פה בדיוק את התקלות והעלויות שלי, וכל אחד יסיק את המסקנות שלו.

תלוי אילו חלקים , יהיו חלקים שההפרש בינם לבין מקבילם ברכב סטנדרטי יהיו לא קריטיים

ויהיו כאלו שישאירו אותך עם לסת שמוטה על הקרקע, לדוגמה מהרכב שלי :

החלפתי חיישן לחץ שמן - הרכבתי מקורי בעלות של כמעט 400 ש"ח - לא נורא.

היה חשש לתקלה במשאבת בלם - עלות החלק 7000 ש"ח, מזל שזה היה רק חשש.

Gn'f'R

פורסם
אני לא עשיתי ישור קו כמו שאתה עשית ומלבד טיפולי עשרת אלפים ובלמים ובולמים לא החלפתי/תיקנתי כלום מרשימת החלקים שאתה החלפת. אז מה זה אומר? שזה היה הכרחי? שאיכות החלקים של רנו טובה יותר מבמוו? או שקנית רכב במצב לא טוב? וגם אם הכל הכרחי, אתה תיארת עלויות של ישור קו שעשית לרכב של תקלות שכנראה הצטברו כל השנים, זה לא אומר שכל שנה יתקלקלו חלקים בעלויות כאלה.

קניתי רכב במצב מעולה יחסית לשנתון.

אצלך רכב פשוט מאוד - טווינגו. אתה משווה אחזקה של טווינגו עם רכב יוקרה?

אתה אומר שהחלפתי חלקים לא הכרחיים כתוצאה של מה שהצטבר במהלך השנים. נניח שאתה צודק. אבל אני מקווה שאתה לא באמת מאמין שב10K תקבל רכב שבמהלך השנים לא הצטברו לו כל הבעיות שהיו לי ואפילו הרבה יותר מזה. רכב ישן שהיו לו בעלים עם גישה כמו שלך שלא החליף חלפים שלדעתו לא הכחריים יביא את הרכב למצב בכי רע. אתה חושב שתהנה עם רכב בעל מתלים גמורים, ללא מזגן, רדיאטור סתום שגורם להתחממות וגיר שעוד מאט יסיים את הקדנצייה שלו? רכב יוקרה זול לא נעשה זול לאחזקה ואני מאוד מקווה שתבין את זה לפני שתיפול לבור ללא תחתית. אני יודע איך זה מניסיון אישי, לכן אני רושם לך את הדברים האלו וממליץ לא לחזור על הטעיות.

אני שמח שעוד לא קיבלת החלטה. לדעתי אם תקח רכב יוקרה ישן תעשה טעות (כמובן זה עיניין שלך). רכב יחסית טוב ויוקרתי יחסית שאתה יכול לקחת מאותם שנים זו וולבו אטמוספרית (אבל אתה לא רוצה וזה באמת רכב טוב ויחסית פשוט).

מצד השני, המליצו לך על גאלנט של בסביבות שנות ה2000, לדעתי זה רכב הטוב ביותר שאתה יכול לקחת במינימום כסף: הוא אמין מאוד, ניראה טוב מאוד ומנוע יחסית חזק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אפשר למצוא בתקציב שלך וולבו מלפני 12-14 שנים אך עם כ250,000 קילומטר.

אם היית מעלה את התקציב במעט הייתה יכול למצוא אופציות עדיפות (לדוגמא מצאתי Volvo S40 מ1999 עם 80,000 קילומטר ב17 אש"ח).

מה שאתה אומר במילים אחרות : "תחזיק מיציבושי עם עלויות של וולוו" (S40)

Gn'f'R

פורסם

זה שזה אותו מרכב לא אומר שזה אותו רכב, מקסימום אותה התנהגות כביש וגם אז רק אם לא עשו כלום למתלים.

ובהתחשב בזה שמבחינתו לנסוע עם בולמים גמורים זה סבבה לגמרי לא נראה לי שאכפת לו כל כך מהתנהגות כביש.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

מזגן מאחור תמצא גם באוקטביה.

בשביל הכמה קילומטרים שאתה נוסע ביום אין טעם להחזיק רכב גדול,מילא היית נוסע הרבה,אבל הנוחות במקרה הזה לא משנה ולפני שתספיק לשחק בכפתורים כבר תגיע ליעד.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

רק למנוע טעויות-וולבו 740/940/850 זה ים בעיות חשמל מנסיוני. המכני אמנם אמין. מבחינת הנאה מנהיגה/נסיעה אפשר לזרוק את ה-740/940 לפח האשפה של ההיסטוריה ולהשאר עם ה-850(או S70).

בגדול לדעתי, כמה שזה נשמע סטיגמטי, רק יפני, כשמדובר על רכב סלון בן 15-20. כמובן שגם יפני לבדוק ב-7 עיניים אבל הסיכוי לבלת"מים נמוך משמעותית.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תוכן חדש...