Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(המלצה לרכב) משפחתי לזוג + תינוקת תקציב עד 50K

mk2turbo
שימו לב! השרשור הזה בן 4526 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אז לאחר שכבר לא משתלם לקחת ליסינג מהעבודה החלטנו לקנות רכב משומש.

השימושים: ניסעות יומיות לעבודה (35km לכיוון) + נסיעות פרטיות סה"כ כ25,000km בשנה.

הדרישות: שיהיה מרווח מספיק ל2 מבוגרים + סל קל + עגלה יחסית גדולה בתא המטען. מאוד חשוב צריכת דלק סבירה עד כמה שאפשר. כמובן שעלויות אחזקה סבירות ואמינות. ולצערי (אישה מפונקת!!!) חייבת להיות אטומטית.

ב-6 שנים האחרונות היו לנו כמה רכבי ליסינג, C4 שהייתה מאוד נוחה לנהיגה אך עם מגוון תקלות חשמליות (רכב חדש) ככה שיש לנו פחד מצרפתיות. מאזדה 3 שהציגה זריזות והתנהגות כביש טובה אך עם מושב אחורי מעט צפוף וצריכת דלק גבוהה (עקב מנוע יחסית מיושן). והאחרונה טויוטה (2011) שהייתה מעולה בכל הפרמטרים אך אינה במסגרת התקציב והשנתונים שכן בתציב כבר המון שנים על הכביש (2003-2004).

חשבתי על סובארו אימפרזה ניו אייג' 2006-2007, מה אתם אומרים על צריכת הדלק שלה והאמינות בשנתונים הנ"ל?

כמו כן חשבתי על פורד פוקס או מיצובושי לאנסר אך גם עליהן שמעתי על צריכת דלק יחסית גבוה.

מה הדעות לגביי פולקסווגן גולף 2004-2005 מבחינת הדרישות שהועלו?

אשמח להמלצות נוספות ואולי אפילו לסופר מיני.

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אימפרזה לא תהיה יותר חסכונית ממזדה 3 או לנסר, אולי עוד יותר בזבזנית.

קורולה 2006-2007 לדעתי עדיפה, אבל גם יקרה.

פוקוס אופציה טובה מאוד, רק מעט חלשה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ממליץ על הונדה אקורד מודל 2004 , ברשותי היו כל סוגי הטויוטה קורולה, וסובארו אימפרזה (גם כיום).

כשקניתי את ההונדה העכשווית (2005) לא האמנתי כמה הרכב הזה איכותי, בראש ובראשונה חסכוני ! אני מודד כל תדלוק והצריכה עומדת על 10.8-11 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית למרות מנוע 2000 סמ"ק.

אמינות מופלגת, פשוט אין תקלות.

תאוצה וסחיבה מדהימים לעומת הטויוטה שהכרתי.

רכב משפחתי נוח

חיסרון- רק שתי כריות אויר בדגם הקומפורט.

שאר הדגמים שהזכרת במודעה אינם באותה קטגוריה של האקורד גם מבחינת גודל וגם מבחינת איכות.

אגב לאקורד דגם אקזקוטיב מהשנתון שבתקציבך עם 6 כריות אויר, אולם הוא נדיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחזק את נהג האקורד ומוסיף גם טויוטה אוונסיס. באופן לא מוסבר הרכבים האלו צורכים פחות דלק מכל 1.6 מש-פח-תומטית שהייתה לי.. נראה לי ששנת 2006 נכנס בהליכה עם השוק של היום

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא חושב שלזוג עם תינוקת יש צורך במשפחתית גדולה, אחת קומפקטית תספיק ותהיה זולה יותר לאחזקה בעיקר מבחינת ביטוחים ואגרת רישוי אבל גם בדלק.

אני מציע את יונדאי I30 או קיה סיד שהן אחיות עם עיצוב מעט שונה והבדלי כיול, הקיה נוקשה יותר אבל באופן כללי שתיהן לא מהנוחות בקבוצתן. המושב האחורי מפתיע יחסית ולי תא המטען הספיק לציוד של זוג עם 2 בנות ותינוק. בתקציב שלכם אחת מאלה יכולה להיכנס מ-2008.

אפשרות נוספת היא ניסאן טידה, מגיעה גם בסדאן עם תא מטען גדול יותר משל ה-2 שהזכרתי, הרכב מעט צר וזה משפיע על המושב האחורי אבל בשביל אחד מההורים + תינוק היא בהחלט תספיק. באותו סגנון אפשר למצוא גם את סוזוקי SX4, גם היא והטידה רלוונטיות מ-2008.

אם חושבים מעט מעבר לקופסה, אפשר לחפש סקודה פביה ספייס מ-2008, יש לה תא מטען גדול ושימושי אבל המושב האחורי הוא עדיין של סופר מיני ולא של משפחתית. גם ניסאן נוט היא אפשרות קצת אחרת, מדובר במיקרוואן עם מימדים חיצוניים קומפקטיים ומרווח פנימי מפתיע.

שבת שלום וגמר חתימה טובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל אופציות שהוזכרו לעיל לא חסכוניות כ״כ, כולם סביב 1:10 ... 1:12 (קורולה) שזה אומר כ-200 ליטר דלק לחודש= 1700 שקלים במחיר של 8.25. ועוד לא דיברנו על ביטוח, טסט, טיפולים וירידת ערך, אפילו לא גבוהה אך עדיין. אולי בכ״ז לחשוב על ליסינג שעלותו סביב 3 אלף נטו ? או פשוט לכוון לרכבים באמת חסכוניים, שזה לפחות 1:15, שזה או דיזל או היברידי או סופרמיני כמו פביה / איביזה 1.2 TSI - אבל אלה לא נכנסות לתקציב ... (סופרמיני ידנית לא אופציה בגלל אישה :) )

אין אופציות אחרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש אופציות:

זוג + תינוק יסתדרו מצויין בהונדה ג'אז 2007 (הדגם הקודם, בעל גיר רציף).

צריכת דלק מצויינת, אמינות טובה, מרחב פנים מתקרב למשפחתית קטנה.

קצת פחות חסכוני מג'אז, אבל יותר מרווח - ניסאן נוט 2007.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש אופציות:

זוג + תינוק יסתדרו מצויין בהונדה ג'אז 2007 (הדגם הקודם, בעל גיר רציף).

צריכת דלק מצויינת, אמינות טובה, מרחב פנים מתקרב למשפחתית קטנה.

קצת פחות חסכוני מג'אז, אבל יותר מרווח - ניסאן נוט 2007.

לזה התכוותי - או דיזל, או היברידי או סופרמיני אוטומטית רצוי עם גיר רציף או רובוטי כמו DSG. אבל עדיין, האם ניתן למצוא ג׳אז 2007 ב-50 אלף ?

מחירון של ג׳אז, בכל אופן, 61.3, ועד כמה שידוע לי, ג׳אז משומשת זוכה לביקוש גבוה.

לגבי נוט אין לי מושג כלל, בקושי רואה אותם בכביש. מה צריכת הדלק שלו בפועל ?

כאן

http://www.kml.co.il/Car/ניסן_נוט_והלאה-2007_9928

טוענים שצריכה היא 1:13.5 שזה כבר מתקרב איכשהו למילה חסכוני (אבל עדיין לא :) )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם על התגובות,

vladclar- כמו שרשמת הטויוטות אכן קצת יותר יקרות אולי כדאי להרים קצת את התקציב :(

אחלה הצעות עם ההונדה ג'אז והניסאן נוט תודה! אבל הן ממש נדירות, בקושי 10 מודעות לכל רכב :(

מנחם קליין- ניראה לי קצת אובר קיל לדרישות שלנו לקחת הונדה אקורד כנ"ל לגביי האוונסיס.

Mike808- אני מאוד מפחד מקוריאניות עקב הירידת ערך האגרסיבית שלהן. לגבי הטידה והסוזוקי הן אפשרויות שעלו לי בראש אך הן קצת יקרות לתקציב שלנו, הפרטיות מתחילות מ60K (מעבר לזה שהטידה הוא הרכב הכי מכוער שיוצר אי פעם).

eddy25-נכון שליסינג זה הרבה פחות כאבי ראש אך העלות יותר מתקרבת ל3.5K בחודש לא כולל הפגיעה בחסכונות הפנסיונים שלנו. מה גם שליסינג תמיד אפשר לקחת, אם יסתבר שטעינו והעלויות גבוהות משחשבנו תמיד אפשר לקחת ליסינג.

מה הדעה על גולף 2004-2005 מבחינת צריכת דלק ועלויות אחזקה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מחפש אחזקה לא יקרה, עדיף להוסיף לתקציב ולקנות קורולה ולא גולף.

מה זה משנה לך, כמה רכבים יש בלוח? הרי אתה צריך רק אחד. אין הרבה בלוח=אין הרבה בליסינג=ירידת ערך פחות גדולה.

נוט לא נפוצה, וזה חבל . מדובר במכונית טובה.

ג'אז מבוקשת מאוד. את הונדה אני מכיר היטב.

המון יתרונות, אבל הטיפולים והביטחים לא מהזולים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יונדאי I30 לא סובלת מירידת ערך גדולה מזו של היפניות, I30 היום נסחרת במחירים גבוהים יותר ממאזדה 3 וגם טויוטה קורולה מ-2008 והיא גם מבוקשת יותר.

הסיד נדירה יותר ונמכרה בכמויות קטנות יחסית ב-2008.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם על התגובות,

eddy25-נכון שליסינג זה הרבה פחות כאבי ראש אך העלות יותר מתקרבת ל3.5K בחודש לא כולל הפגיעה בחסכונות הפנסיונים שלנו. מה גם שליסינג תמיד אפשר לקחת, אם יסתבר שטעינו והעלויות גבוהות משחשבנו תמיד אפשר לקחת

נכון, צודק לגבי המחיר. רק מה, אם תיקח רכב משפחתי בזבזני יחסית (1:10, 1:11, 1:12), עם הנסועה שלך, גם כן תתקרב לעלות של 3 בחודש ותסע ברכב ישן עם הסתברות לא מבוטלת לתקלות. האם זה שווה חסכון של 500 שקלים ? אולי כן, אולי לא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האימפרזה אמינה מאד ובעלת צריכת דלק סבירה.

גם פוקוס ולאנסר אמינות יחסית אך צריכת הדלק שלהן סבירה מינוס.

גולף עלולה להיות קטנה מדי מבחינת תא המטען (עגלת תינוק גדולה). לגבי המאזדה – צריכת הדלק שלה דומה למקבילותיה בקטגוריה (פוקוס, לאנסר וכו') ואמנם המושב האחורי שלה צפוף יחסית למשפחתית, אך עבור סל קל ואולי בעתיד עוד כסא תינוק – היא מצוינת. בתקציב הזה כנראה שלא תצליח למצוא רכב עם צריכת דלק מעולה (כמו המשפחתיות המודרניות או ההיברידיות) ולדעתי דווקא האמינות והשקט הנפשי במהלך השימוש ברכב הם האלמנטים החשובים ביותר (עם תינוק, כל בלת"מ עלול להיות בעייתי).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4526 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...