Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום,

נהנתי לראות את מעשי ידיך. מאחל לך הרבה הצלחה וכיף בשיפוץ.

יש לי חבר בעל מוסך / מגרש חלפים של וולוו באירופה, והוא מגיע מידי כמה שבועות לישראל.

אם תהיה מעוניין בחלפים מסויימים - אשמח לקשר ביניכם.

תודה :mm_yeah:

צביקה הר-נוי

14119

"החיים הם כמו נסיעה על אופניים - אם קל לך מידיי,סימן שאתה בירידה,,," :mm_wink:

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הא ועוד דבר מאוד אהבתי את הדש הזה

19lj7.jpg

ועוד תמונה של 121 עם ג'נטים פשוטים שעושים אותה יפיפיה, לגבי המידה זה רכב לא קטן הייתי הולך על 16-17 ודגש קטן של אולי על "15

7624998532_b32603c253_o.jpg

צביקה תמשיך לעדכן, אני אוהב את השיפוץ שלך :)

תודה דייב :mm_yeah:

צביקה הר-נוי

14119

פורסם
הנאה צרופה לקרוא על תהליך השיפוץ.

לעניות דעתי, יופי נוסף הקיים בשיפוץ זה מעבר למלאכה עצמה, זה השיתוף, הפניה לקבלת חוות דעת הציבור, הפתיחות של המשפץ.

זה כה שונה מאותם בעלי רכבים העושים דברים מדהימים, אשר נחשפים בפנינו רק בעת ההשקה. בטוחני שבמקרים מסוימים יכלו אותם משפצי סתר לעשות טוויסט מחשבתי בשלב כזה או אחר אילו אכן היו פונים לציבור.

מצד שני, כאשר נעמוד מול הוולבו היפיפה הנ"ל, לא נהיה מופתעים כלל, אך נרגיש קירבה יתרה לפרויקט ולעומד בראשו.

לדעתי נצרב בזכרונינו לטובה ובאופן משמעותי יותר רכב אשר היינו "שותפים" לשיפוץ.

מחכה לעדכונים נוספים....

חג שמח

תודה :mm_yeah:

צביקה הר-נוי

14119

פורסם

טוב,,,ממשיכים.

הוצאנו את האוטו מהתנור,לכיוון סדנת העבודה.הסדנא נמצאת מחוץ למוסך,במרחק של כ - 20 מ'.כבר בדרך ,באור מלא,שמתי לב למשהוא חריג בצבע,שלא ראיתי בתנור.בבחינה מקרוב שמתי לב שלצבע יש גלים "מיקרוסקופיים".בצבע חדש,ברכבים מודרניים,הצבע אמור לצאת חלק כמו מראה.והמומחים יתקנו אותי אם אני טועה.כך,שבהבדלי צל/אור,בהשתקפות,רואים את ההבדל חד כמו בסרגל.

הראיתי לצבעי שאמר,"אל תדאג,מוך כמה ימים הצבע ישקע".אההה ?,,,לאן ישקע? :shock:.פניתי למנהל המוסך.ניגש הבחור לרכב,הציץ,בדק,ואמר שנעשה פוליש,לכה,ועוד כמה דברים,,,,ראיתי שמנסים לחסוך עלי.אמרתי בעדינות למנהל המוסך,שלדעתי הפחות מקצועית ממנו,כדאי להחזיר את הרכב לתנור,ללטש בעדינות אם הצבע הטרי,לדלל את הצבע כמו שצריך,ולצבוע מחדש.הוא הימהם משהוא מתחת לשפם,התייעץ בשושו עם הצבעי,וכולנו יחד הסכמנו שזה מה שצריך לעשות,,,,

טוב,צבע פעם שנייה.יומיים הרכב שהה בתנור.נקצר ונאמר שיצא טוב יותר,אך עדיין לא היה מושלם לטעמי.

טוב,הכיוון של הוולוו,לרפד.מרחק הליכה.יש לפרק את הגג הפנימי,ולהתאים שטיחים לתא הנוסעים ותא המטען.כמו שכתבתי קודם,העברתי לרפד את המושבים עוד בתחילת תהליך הפשטת החלקים מהרכב.המושבים היו מוכנים,והרפד קרא לי לראות את העבודה.

התרשמתי לטובה,אם כי היו לי מס' הערות לגבי הפיניש.הבטיח לתקן.

העברתי את הרכב לרפד,וחזרתי למוסך להמשיך בניסויים על הדאש והקונסולה.

למחרת ביקרתי אצל הרפד.פירק את הגג ובנה גג חדש.יצא טוב,אם כי הפינישים לא היו לטעמי.הערתי לו .הבטיח לתקן.למחרת הגעתי אליו שוב.הוא היה אמור לסיים את כל הרכב.כיסוי דלתות קידמיות,כיסוי קיר מושב אחורי משני הצדדים,שטיחים פנימיים ותא מטען.

למזלי הגדול,לא אכלתי באותו בוקר.ולא אלאה אתכם יותר מידי.בקיצור,זוועת אלוהים.כל מה שסיכמנו,לו בוצע.החלפת דיקט בדלתות לא בוצע.(לא מצא דיקט,,,)שטיחים שסיכמנו (הביא בד דק,,,)לא בוצע.הבחור אוהב דבק מגע.במקום לתפור היכן שצריך,הוא שפך דבק בכמויות.ואני לא צריך לספר לכם מה קורה עם דבק מגע בחום.החלפנו כמה מילות עידוד :evil:,וכל עוד רוחי בי,טסתי ממנו לכיוון הבית.היה מספיק לי כחודשיים + להיות שם פיזית יום יום.התוכנית שלי היתה להביא את הכלה הביתה ולבצע הרכבות ופינישים אצלי בבית.

תהליך שיפוץ וולוו 121 - יולי 2012 0080 (5).jpg

תהליך שיפוץ וולוו 121 9 (2).jpg

תהליך שיפוץ וולוו 121 - יולי 2012 0080 (6).jpg

תהליך שיפוץ וולוו 121 - יולי 2012 0080 (7).jpg

צביקה הר-נוי

14119

פורסם

תשמע זה בעיה עם הרבה בעלי מקצוע,

השאיפות שלנו לשלמות לא מעניינות אותם, זאת כיוון שיש אנשים "רגילים" לא יודעים להבדיל בין איכויות ולכן בעלי מקצוע רבים מנסים "למרוח" אותנו.

יצא לי לבקר מס פעמים אצל צבעי רכבים וראיתי עבודות שהיה בא לי להקיא עליהם, רמה שילד קטן עם פיסטולט יכול לעשות, לעומת זאת הבעלים של הרכב הראה התלהבות יתרה, כנ"ל לגבי רפדים.

לענייננו, יתכן וניתן יהיה לעשות שלייף סבון ואח"כ פוליש ווקס כדי להגיע לשלמות.

בנוסף יש לי רעיון בשבילך,

אני רואה שיש לך יחידת מזגן מתחת לדשבורד עם 4 יציאות לכיוון הנוסע, כיוון שזה לא יפה (לדעתי) הייתי מתקין את היחידה בעמידה עם הפתחים לכיוון מעלה ומוציא מכל פתח צינור שרשור של מזגן ל-4 חורים שהייתי פותח בדשבורד,

את החורים תוכל לעשות כמו ברכב מודרני, 2 במרכז ו-2 בשתי פינות הדשבורד,

תוכל להשתמש בפתחים למזגן של רכב מודרני להשלמת המראה החדש.

בהצלחה בהמשך ואל תתפשר על ריפוד לא באיכות,

דבר נוסף אחרון המושבים שהצעתי בעבר לך היו יושבים מעולה באוטו הזה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

ממשיכים,,,

הרכב הגיע ,וכבר מרגיש כמו בבית.שכן למוסטנג.האוטו שלי מחוץ לחנייה ,מילא.אבל גם של האשה!!!!!הבטחתי שלתקופה קצרה (אשרי המאמין :wink:)

דבר ראשון,להעיף את כל מה שהרפד עשה.פירוק הריפודים מהקירות,פירוק ה"שטיחים",פירוק הלבד מתחת לשטיח.

ותוכנית עבודה חדשה.החלטתי לבנות את הקיר האחורי מפיבר.קניתי בתל אביב באיזור ריב"ל,חומר,ואת כל הציוד הבטיחותי הנלווה.מעולם לא עבדתי בפיבר.בחנות קיבלתי הדרכה,וגם מקריאה באינטרנט,למדתי על התהליך.לא חסכתי במסיכה טובה וכפפות טובות.הבאתי את החלקים מגלונומטה,והתחלתי להכין את האביזרים להרכבה.

וולוו 24.9.12 002.jpg

תהליך שיפוץ וולוו 121 - יולי 2012 0080 (8).jpg

תהליך שיפוץ וולוו 121 - יולי 2012 0080 (1).jpg

תהליך שיפוץ וולוו 121 - יולי 2012 0080 (2).jpg

צביקה הר-נוי

14119

פורסם

ממשיכים,,,,

פיבר.הכי נכון לעבוד עם פיבר ולא להתפשר,הבטיחות.מקום פתוח ואוורירי,חובה.ציוד הגנה,חובה.הכנה נכונה של האוביקט או התבנית,חשובה.אחרי שהחומר יבש,תכין פטיש.קשה כמו סלע.חשוב להשאיר חומר מינימלי לעיבוד וליטוש סופי.אם נעבוד נכון,התוצאה יוצאת מדהים.הניסיון שעשיתי היה מוצלח,אך בפועל לא השתמשתי בו.כי מלכתחילה הבנתי שאם אני חוזר לתבנית המקורית,לא אוכל לשם על הדופן הזו רמקול רציני.אבל היה שווה הנסיון.

תהליך שיפוץ וולוו 121 - יולי 2012 078.jpg

וולוו 24.9.12 013.jpg

תהליך שיפוץ וולוו 121 - יולי 2012 0080 (4).jpg

תהליך שיפוץ וולוו 121 - יולי 2012 071.jpg

צביקה הר-נוי

14119

פורסם

כל הכבוד ושאפו על ההשקעה בשיפוץ וההתעקשות על הפרטים הקטנים ! (קל לומר, אבל למרות ה"עצבים" ובעלי המקצוע שלפעמים עושים מה שרוצים/נוח להם, רק ההתעקשות על פרטים הקטנים תביא לתוצאות הרצויות מבחינתך).

לעניין הג'אנטים - הכי אהבתי את הרגילים שב-121 האדומה, אבל הבחירה היא שלך כמובן. הצבע גם משגע.

alfa 156 2.5.

פורסם

שני דברים:

לגבי הבעלי מקצוע זה מדהים לשמוע איך הסיפורים האלה חוזרים על עצמם כל פעם מחדש, אתה מצפה לעבודה טובה ומקבל עבודה באיכות נמוכה על גבול החאפרית.

בדרך כלל גלים בצבע הם לא בגלל הצבע אלא עבודת הכנה לא טובה ככה שהיום לאחר מעשה לתקן יהיה מאוד קשה.

שלייף סבון וכו' יוכל רק להעלים את אפקט התפוז מהצבע ופגמים שטחיים לא מעבר (לא אומר שלא צריך ועדיף לעשות בכל מקרה)

לגבי הרמקולים אל תזרוק את הבניה שעשית מפיבר! אם אתה רוצה רמקולים גדולים הפיבר יכול לשמש כתשתית מעולה לבנות עליהם בניה של MDF או תוספת פיבר.

בכך מקרה שיפוץ לטעמי לחלוטין! כל הכבוד!! שיהיה בהצלחה!

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה בדיוק מקיים את המשפט "If You Want a Job Done Right, Do it Yourself."

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פשוט זוועה השטיח שעשו לך, יותר פשוט היה להקיא על הריצפה ולומר עשיתי לך ריפוד :x

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
תשמע זה בעיה עם הרבה בעלי מקצוע,

השאיפות שלנו לשלמות לא מעניינות אותם, זאת כיוון שיש אנשים "רגילים" לא יודעים להבדיל בין איכויות ולכן בעלי מקצוע רבים מנסים "למרוח" אותנו.

יצא לי לבקר מס פעמים אצל צבעי רכבים וראיתי עבודות שהיה בא לי להקיא עליהם, רמה שילד קטן עם פיסטולט יכול לעשות, לעומת זאת הבעלים של הרכב הראה התלהבות יתרה, כנ"ל לגבי רפדים.

לענייננו, יתכן וניתן יהיה לעשות שלייף סבון ואח"כ פוליש ווקס כדי להגיע לשלמות.

בנוסף יש לי רעיון בשבילך,

אני רואה שיש לך יחידת מזגן מתחת לדשבורד עם 4 יציאות לכיוון הנוסע, כיוון שזה לא יפה (לדעתי) הייתי מתקין את היחידה בעמידה עם הפתחים לכיוון מעלה ומוציא מכל פתח צינור שרשור של מזגן ל-4 חורים שהייתי פותח בדשבורד,

את החורים תוכל לעשות כמו ברכב מודרני, 2 במרכז ו-2 בשתי פינות הדשבורד,

תוכל להשתמש בפתחים למזגן של רכב מודרני להשלמת המראה החדש.

בהצלחה בהמשך ואל תתפשר על ריפוד לא באיכות,

דבר נוסף אחרון המושבים שהצעתי בעבר לך היו יושבים מעולה באוטו הזה.

היי

לגבי המזגן,עלית על נקודה די מעניינת.בגלגול הקודם,המזגן בלט מתחת לדאש בצורה מגעילה.הסיבה בין היתר,לדאש שנמשך נמוך יותר,היתה להסתיר את המזגן.אבדוק אפשרות,כמו שהצעת להעמיד את המזגן ולהוציא צינורות דרך הדאש.

לגבי הכסאות,,,נדבר בהמשך אחרי שתראה מה עשיתי למה שהיה על הרכב,,,,

תודה צביקה

צביקה הר-נוי

14119

• תוכן חדש...