Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תחזיקו חזק :) מאחר והיתי צד 3 בעניין המחיר, קיבלתי רק כעת תשובה

:shock:

כמו שכבר אמרתי - לעוסק פטור בוודאי ובוודאי אין שום צורך ברואה חשבון. עוסק מורשה צריך להגיש פעם בחודש דו"ח דרך האינטרנט (שקל מאוד למלא אם אתה מסודר ואם כל חשבונית שלך אתה רושם בקובץ אקסל באופן מפורט) ופעם בשנה דו"ח שנתי (שרואה חשבון יכול לעזור בו, אבל בפועל כמו שכתבתי כבר אפשר לעשות לגמרי לבד!).

בכל מקרה, פתיחת תיקים במס הכנסה וביטוח לאומי זה עניין של בוקר אחד שבו מבקרים במשרדי מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ. בכל אחד מהם זה לוקח מקסימום חצי שעה כולל תורים. דיווח מחזור שנתי כאמור אפשר לעשות עצמאית. אישור לניכוי במקור עושים בשתי דקות במשרדי מע"מ. כל הרישומים שהוא מדבר עליהם אפשר לעשות עצמאית אם אתם מסודרים.

לא יודע כמה מסובך זה לחלק את הדו"ח בין שני השותפים, אבל לקרובת המשפחה שלי שמנהלת הכל בעצמה יש עובד אחד והיא עדיין עושה הכל בעצמה, כך שאני מעריך שזה לא מסובך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הוא קורע אותך.

סתם שאלה, למה שותפות ולא למסד את זה כחברה בע"מ? פשוט יותר לניהול, הגנה משפטית וכו'. אני משלם 800 ש"ח לחודש לרואה חשבון כולל הפקת חשבוניות ללקוחות, דוחות שנתיים וכו'. זה חוסך כלכך הרבה כאב ראש. יכול להמליץ לך על אחד מעולה אם תרצה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

עוסק זעיר לחברה בע"מ?

מבחינה מיסויית אין שום טעם להיות חברה בעמ מתחת למחזור שנתי מסויים.

משהו כמו 300,000 ש"ח בשנה (לבן כמובן).

עלות האחזקה של הרואה חשבון והתשלומי מיסים גבוהים פי 2 בערך,

אם אין לך מספר עסקים או לחליפין כמות עובדים\מחזור גבוה מאוד, אין שום סיבה כלכלית.

עריכה:

"העצמאים צריכים לשקול כדאיות של הפעלת העסק כחברה, כאשר הם מנהלים הנהלת חשבונות בשיטה הכפולה בעסק ואז אין להם תוספת עלות בגין המעבר לפעילות כחברה, או כאשר רווחיהם עולים על 300,000 לשנה (כ- 25,000 ש"ח בחודש). הכל בכפוף לשיקולים השונים הנוספים כפי שהובאו מעלה.

לגבי שכיר שאינו בעל שליטה, בכפוף להמרת מלוא עלויות המעביד לתשלום בגין שירותים, נקודת האיזון גבוהה יותר בשל הצורך לממן את מלוא עלויות ניהול חברה. תוספת העלות אינה מוערכת ביותר מ- 10% עד 20%, מעל נקודת האיזון של עצמאי. כלומר, לשכיר כדאי להתאגד כחברה בע"מ כאשר שכרו ברוטו (לפני תוספת עלויות מעביד) הינו בסך של כ- 350,000 ש"ח לשנה (כ- 30,000 ש"ח לחודש)."

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

אכן המחזורים שלנו בשנתיים מתוך ה3 היו נמוכים, לכן לא משתלם לפתוח חברה בעמ בשלב הזה כיוון שיש חוסר יציבות.

אני גם שכיר, אז העסק זה גיבוי ותוספת.

היום השותף ינסה להפעיל קצת קשרים וללחוץ עליו, אבל מהתשובה שלו ניתן לראות שהוא מנותק מהמציאות, כנראה אפילו הסתנוור קצת מהמחזור שעשינו השנה (ב2012) , התעלם לגמרי מכך שבשנה הראשונה היה מחזור של כ100K והסתכם בסך של 30 עסקאות שאת כולם דיווחנו לבד (בתשובתו הוא כיבס יפה מאוד את הטענה שלי כי מבחינת מספר העסקאות והעבודה שלו אנחנו עדיין עוסק פטור, כלומר הוא לא עזר ולא דיווח למעמ והעסק שלו מתפקד עדיין כפטור, אם כי המחזורים עברו במעט את ה76K שרשומים בחוק. מאוחר יותר כמובן ידרשו מאיתנו רטרואקטיבי לדווח בתור מורשה, אבל אין כל קשר בין זה למחיר שהוא לוקח כעת). אפשר להגיד שהוא לקח לעצמו 20% מהרווח השנתי ל2011!! כל זה בלי להתריע על כך מראש.

העבודה שלו ל2011 הסתכמה בלהנחות אותנו בהמצאת החומר והניירת, לארגן להצהרת הון ולדוח השנתי.

יעוץ נקודתי בהתנהלות מול הרשויות.

את כל איסוף החומר, גישה פיזית למשרדים ומילוי מסמכים עשינו לבד , הוא רק ענה על שאלות. כלומר לא היתה פה עבודה שהוא שלח איזה נציג מטעמו שיהיה איתנו פיזית במשרדים או מעבר לכך.

נעשה נסיון אחרון לנסות להוריד אותו קצת מהעץ, אבל נראה כי זה האיש.

נשלם את שכר הלימוד , ונפנה למנהל חשבונות רגיל ל2012 ולטובת מילוי דוח שנתי הבנתי שאפשר להיעזר בלשכת היעוץ של מס הכנסה.

עוד שיעור לחיים

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
כמו שכבר אמרתי - לעוסק פטור בוודאי ובוודאי אין שום צורך ברואה חשבון. עוסק מורשה צריך להגיש פעם בחודש דו"ח דרך האינטרנט (שקל מאוד למלא אם אתה מסודר ואם כל חשבונית שלך אתה רושם בקובץ אקסל באופן מפורט) ופעם בשנה דו"ח שנתי (שרואה חשבון יכול לעזור בו, אבל בפועל כמו שכתבתי כבר אפשר לעשות לגמרי לבד!).

בכל מקרה, פתיחת תיקים במס הכנסה וביטוח לאומי זה עניין של בוקר אחד שבו מבקרים במשרדי מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ. בכל אחד מהם זה לוקח מקסימום חצי שעה כולל תורים. דיווח מחזור שנתי כאמור אפשר לעשות עצמאית. אישור לניכוי במקור עושים בשתי דקות במשרדי מע"מ. כל הרישומים שהוא מדבר עליהם אפשר לעשות עצמאית אם אתם מסודרים.

לא יודע כמה מסובך זה לחלק את הדו"ח בין שני השותפים, אבל לקרובת המשפחה שלי שמנהלת הכל בעצמה יש עובד אחד והיא עדיין עושה הכל בעצמה, כך שאני מעריך שזה לא מסובך.

רוני

אתה מציין שיש לך קרובת משפחה שמגלגלת מאות אלפי שקלים בשנה. (יענו 50 אלף שקל בחודש).

והיא עושה את העבודה בעצמה.

אתה גם טוען שמדובר על טופס פשוט באינטרנט.

כמה זמן אתה חושב שלוקח לקחת את השקית מלאת החשבוניות שקיבלת מהסופר, מהתחנת דלק, ושאר ההוצאות שלך? בוא נגיד שיש לך 200 חשבוניות בחודש (יש הרבה יותר), ייקח לך מה? שעתיים לחשב את כולם?

אחר כך יש לך את החשבוניות שאתה מנפיק. כסף סופרים פעמיים. אתה לא תחשב הכל פעם אחת וזהו. תחשב פעמיים. יש לך 200 לקוחות? כי אתה מגלגל מאות אלפי שקלים כמו שאמרת? זה עוד שעתיים.

אחר כך יש לך "לשבת שעה על המחשב" ולמלא טופס (שגם זה לא מדוייק בכלל). זה עוד שעה.

סה"כ השקעה - 5 שעות בחודש (אבא שלי עושה את זה לבד, לוקח לו יותר מיום עבודה, והוא לא "מגלגל מאות אלפי שקלים בשנה").

עכשיו היא מרוויחה 50 אלף שקל בחודש! (כי היא מגלגלת מאות אלפי שקלים בשנה).

יענו 2000 שקל ליום עבודה (כי היא עובדת גם שישי, יאלה, זורמים).

שעת עבודה שלה היא כמה? 8 שעות ביום? 250 שקל לשעת עבודה.

הזמן שהיא משקיעה בחודש (לא כולל תלושי שכר, אמרת שיש לה עובד, אז גם את זה צריך לשלם) זה 5 שעות. 250 שקל לשעה.

הקרובת משפחה שלך היא כנראה אשת העסקים הטי*שה ביותר שנתקלתי. במקום לשלם 300 שקל בחודש לרואה חשבון (היא משלמת גם ככה איזה 3000 שקל בשנה על הדוח השנתי של העוסק מורשה, שכלול בתוך ה300 שקל בחודש), אז במקום לשלם 600 שקל בשנה (50 שקל בחודש) יותר ממה שהיא משלמת עכשיו, היא מבזבזת 250 כפול 5. (1250 שקל). זה לא כולל הוצאות משכורות לעובד.

אז כן. זה כמו המנכ"ל שיגיד שהוא מסיע את העובדים אחרי יום העבודה במקום לשלם להם נסיעות כי יש לו רכב חברה. זה פשוט חשיבה מטומטמת.

אין סיבה שמישהו שמקבל 250 שקל בשעה, יעשה עבודה של 25 שקל לשעה. ולכן, הקרובת משפחה שלך, לא יודעת לנהל עסקים.

לגבי דוח שנתי. חשוב מאוד שלא להתבלבל.

עוסק מורשה מגיש דוח שנתי של עוסק מורשה. בנוסף, יש לו דוח אישי שאותו הוא גם צריך להגיש.

מעבר לכך, הוא מחוייב לדווח מע"מ אחת לחודשיים (תלוי במסגרת המחזור שלו), וביטוח לאומי כל חודש (גם ע"מ משלם ביטוח לאומי).

הרעיון של לקחת את כל הניירת, להתחיל להחליט מה מוכר כהוצאה מוכרת (רואה חשבון עושה את זה בשבילך) ומה לא, ואז לתת לדודה שלך לעשות את זה כי היא עושה מאות אלפי שקלים (שכחנו שהיא בטח יודעת כי לקנות שתייה בפיצריה זה לא הוצאה מוכרת) זה לא חכם.

מדובר פה על עבודה של בעלי מקצוע. זה כמו להגיד שאתה לא באמת צריך ללכת לרופא, באינטרנט תרשום את הסימפטומים שלך וישלחו לך בדואר תרופות בלי לבדוק.

בקיצור, אלו שעושים את זה על דעת עצמם, בסוף ישלמו בקנס ענק. אחרי 5 שנים כשיעשו ביקורת יבינו שיש חשבוניות שלא באמת היו הוצאה מוכרת, ועוד חמוצים מסביב.

עזובתך. שלם 300 שקלים בחודש לרואה חשבון. תקבל הכל, כולל דוח שנתי של העוסק וכולל דוח שנתי אישי, וכולל הוצאת משכורות לך ולכל עם ישראל (אני הוצאתי 9 משכורות בחודש שעבר, תחת אותו עוסק מורשה, וכל זה ב300 שקלים בחודש כולל דוח שנתי).

אל תנסה לחסוך.

אם אתה עוסק פטור, אתה פשוט לא צריך את זה. לא מע"מ (כי אתה לא מקבל החזר מע"מ כמה שאני יודע), לא הכנסות (כי לא הרווחת באזור ה72 אלף בשנה) ולא בטיח. פעם בשנה לך למס הכנסה לפקיד שומה, 10 דקות ואתה בחוץ (כולל דוח אישי).

אגב, שותפות (מוגבלת) איננה עוסק פטור. לכן אני מניח שהרואה חשבון רשם כל אחד ממכם בנפרד כעוסק פטור, ולא רשם שניכם בתור שותפות.

פורסם

בזמנו שאני הייתי עוסק זעיר הסתדרתי בלי רואה חשבון.

קצת כאב ראש אבל בהחלט לא שווה 7K ש"ח.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

srack, קודם כל לא צריך להעליב. כמו שאמרת מדובר באשה שמרוויחה עשרות אלפי שקלים בחודש כעצמאית (להערכתי זה יותר מ-50) כך שטיפשה היא לא. היא פשוט מאוד מסודרת. יש לה הרגל לעקוב אחרי ההוצאות בצורה מדויקת, יש לה קובץ אקסל שהיא מכניסה אליו בקלות את הנתונים מהחשבוניות, ואין לה מאות לקוחות אלא עשרות בודדות בשנה, כל אחד משלם אלפי או עשרות אלפי שקלים לעסקה. אבא שלה גם רואה חשבון בדימוס, כך שהוא יכול להדריך אותה אם יש לה שאלות. אז נכון, זה לא מתאים לכל אחד, אבל זה בהחלט אפשרי אם יש לך ראש לזה.

עם זאת, אם אתה טוען שמדובר כולה ב-300 שקלים בחודש (ואני רואה כאן מספרים שונים בתכלית) אז אתה צודק - זה באמת עדיף בשביל למנוע את הכאב ראש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש עורך דין שגובה 500 דולר לשעה ויש שגובה 100 דולר לשעה

לצורך הריגת ג'וק אולי מספיק את זה של ה 100 דולר ואתם בטעות לקחתם את זה של ה 500 דולר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

המחיר שקבלתם הוא 600-850 (במעוגל, עם/בלי הנחה) לחודש. ה-7K הוא שנתי וכלל הצהרות הון, ככה שהסכום לא נורא וקרוב לממוצעים שהוזכרו פה - ואין סיבה לתרעומת (אלא אם הפן המקצועי עשוי רע).

עברו כמה שנים מאז הייתי שכיר חרב ועשיתי את הרישומים והדיווחים לבד (רשויות המס לא היו בין הלקוחות או היעדים...) - יחסית לכמות הניירת וצרכי הרישום לא היה סיפור, אבל לדעתי עליכם לקבל יעוץ (אולי מיועץ מס אם לא תרצו את החשבונאי הקיים)

אם עדיף להיות עוסק מורשה עם יכולת קיזוז מע"מ, להכניס או לא הוצאות מסויימות (דוגמה: שכר החשבונאי מותר כהוצאה והמע"מ לקיזוז), אם המחזור יגדל ותהיה חברה אזי לשקול יתרונות וחסרונות של להיות שכירים בחברה של עצמכם - לפעמים יש בכך חסכון במיסים שונים.

בכל מקרה בסוף השנה - כלומר בהגשת הדו"ח מומלץ תמיד לשלם משהו סביר לשלטונות, מבטיח שקט מצידם.

שים לב להארות(א' בכוונה) של ישה על הצהרת ההון. אם היא טרם הוגשה - הראשונה חייבת להיות מירבית ולפעמים יותר ממה שיש, והשניה (אם וכאשר תתבקש) ע"י איש מקצוע טוב.

למה? כי את הראשונה קשה לבדוק לעומק ונוטים לקבלה כמו שהיא, ובשניה יבדקו את ההפרש מול הרווח האישי בתקופה בין ההצהרות, ופה יש לפעמים הפרשים גדולים, ולא אכנס לסיבות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

יש שיקולים אחרים בפתיחת חברה בע"מ, לא רק של רווח נטו: עניין של הגבלת אחריות על הבעלים (אם נניח מישהו תובע אותכם על רשלנות מקצועית, או עובד שנפגע או כל בעיה אחרת), ניהול טוב יותר של התזרים (מס חברות נגבה על בסיס שנתי), והיפרדות קלה יותר של השותפים במקרה ועולה הצורך. מעמד "שותפות" זה דבר מאוד עקום ולדעתי לא היה צריך להיות קיים בכלל; או עצמאי יחיד, או חברה בע"מ.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תערכו סקר שוק בין מייצגים ותראו שתוכלו לשלם הרבה פחות. אגב אין הבדל גדול בשוק בין מחירי רו"ח ליועצי מס, התחרות ועודף בעלי המקצוע, עשו את שלהם. לכן עדיף רו"ח, השכלתו והכשרתו רחבים יותר (כמובן שמאוד חשוב אישיותו של בעל המקצוע, אחראי, דייקן, הגון, מטורללים יש בכל מקום). בשום פנים ואופן לא להסתפק במנהלת חשבונות "שיודעת".

ואגב ל SRONIS, תגיד לדודה שמנהלת בעצמה אלפי שקלים בתוכנת אקסל, שהיא מסתכנת בפסילת ספרים, תוכנת אקסל אינה תוכנה חוקית לניהול חשבונות. החיסכון יכול לעלות לה, בהרבה עשרות אם לא מאות אלפי שקלים.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

ואגב ל SRONIS, תגיד לדודה שמנהלת בעצמה אלפי שקלים בתוכנת אקסל, שהיא מסתכנת בפסילת ספרים, תוכנת אקסל אינה תוכנה חוקית לניהול חשבונות. החיסכון יכול לעלות לה, בהרבה עשרות אם לא מאות אלפי שקלים.

לא ידעתי שחייבים תוכנה "חוקית", אבל אמסור לה. לא שאני מבין איך זה יכול לעלות לה במאות אלפי שקלים... היא בוודאות לא מרמה את שלטונות המס (יותר מדי מרובעת בשביל לעשות את זה :lol: )

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...