Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מעוניין למכור את האוטו שלי, ואני מוגדר כנכה ולכן גם אני משלם משהו כמו 30 שקל עבור הטסט של האוט שלי..

הבנתי שאם אני מוכר את הרכב ועושה העברת בעלות אז יהיה צריך לשלם את ההפרש של הטסט.

שאני לא יודע בידיוק מזה אומר

איך יודעים בכמה הפרש מדובר?

האם זה מתבצע רק במשרד הרישוי?

אשמח להסבר מפורט בעניין, כי גם כל מי שמעוניין לקנות מימני את הרכב שואל אותי כמה זמן יש לי טסט..

ואני לא יודע איך להתחיל להסיבר לו את כל העניין הזה.

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם

העברת בעלות של רכב נכה נעשית רק במשרד הרישוי בין השאר מהסיבה הזו, שיש להשלים את אגרת הרישוי עד למועד הטסט הקרוב.

על מי צריך לחול התשלום?

פתוח למו"מ בין הקונה למוכר , רק המוכר צריך לזכור כי מחיר המחירון משקף רכב ששולמה עליו אגרה רגילה, לכן נהוג לפעמים אם הרכב רק עבר טסט להעלות קצת את המחיר ואם עומדים לפני טסט להוריד קצת במחיר. כמובן לזה נוסף שקלול תיקונים כהכנה לטסט.

מכאן שההגינות שהתשלום יהיה על המוכר ויתמקחו כמו שמתמקחים על רכב רגיל כפי שפירטתי למעלה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
העברת בעלות של רכב נכה נעשית רק במשרד הרישוי בין השאר מהסיבה הזו, שיש להשלים את אגרת הרישוי עד למועד הטסט הקרוב.

על מי צריך לחול התשלום?

פתוח למו"מ בין הקונה למוכר , רק המוכר צריך לזכור כי מחיר המחירון משקף רכב ששולמה עליו אגרה רגילה, לכן נהוג לפעמים אם הרכב רק עבר טסט להעלות קצת את המחיר ואם עומדים לפני טסט להוריד קצת במחיר. כמובן לזה נוסף שקלול תיקונים כהכנה לטסט.

מכאן שההגינות שהתשלום יהיה על המוכר ויתמקחו כמו שמתמקחים על רכב רגיל כפי שפירטתי למעלה.

אז אם הבנתי אותך נכון.. אז אם לא מיזמן עשיתי טסט נגיד ליפני חודש, אז ההפרש של התשלום עבור הטסט, יהיה על חודש אחד בלבד? כאילו אם טסט עולה 1200 שקל ועשיתי טסט ליפני חודש, אז ההפרש אמור לעלות 100 שקל?

פורסם
אז אם הבנתי אותך נכון.. אז אם לא מיזמן עשיתי טסט נגיד ליפני חודש, אז ההפרש של התשלום עבור הטסט, יהיה על חודש אחד בלבד? כאילו אם טסט עולה 1200 שקל ועשיתי טסט ליפני חודש, אז ההפרש אמור לעלות 100 שקל?

הפוך

אתה שילמת 30 ש"ח עכשיו משרד הרישוי ידרוש עבור 11 חודש רישוי , כלומר 1100 ש"ח ואת זה אתם צריכים לחלק בינך לבין הקונה.

משהו שהוא אמור להוסיף לך כ 500 ש"ח ( נקודת המוצא היא רכב עם חצי שנה טסט ) אבל שוב הכל פתוח למו"מ

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מנסיון - בדרך כלל למרות העובדה שהאגרה חלה על הקונה בד"כ מי שמשלם אותה זה המוכר :cry:

אם באמת המדינה היתה רוצה להיטיב עם הנכים היא היתה צריכה לתת לו פטור מהשלמת האגרה אחת ל-X שנים.

לפני שנה מכרתי רכב מייד אחרי שהעברתי אותו טסט חודש לפני הזמן. זה היה די כואב :oops: לשלם 1700 ש"ח נוספים - אבל זה מה יש.

מאידך כאשר תרכוש רכב משומש אחר, כשתעביר בעלות תקבל את יתרת האגרה עד הטסט הבא בחזרה.

השוס הוא לקנות רכב מייד לאחר שעבר טסט - ולקבל את האגרה בחזרה ממשרד הרישוי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הפוך

אתה שילמת 30 ש"ח עכשיו משרד הרישוי ידרוש עבור 11 חודש רישוי , כלומר 1100 ש"ח ואת זה אתם צריכים לחלק בינך לבין הקונה.

משהו שהוא אמור להוסיף לך כ 500 ש"ח ( נקודת המוצא היא רכב עם חצי שנה טסט ) אבל שוב הכל פתוח למו"מ

מה למה זה יוצא ככה :??

הרי ליפני שאני מעביר את הרכב טסט אני דואג שהרכב תקין ואין לו בעיות, שזה אומר הוצאות על כל מיני טיפולים קטנים כדי שהאוטו יעבור טסט חלק, אז גם לאחר שהאוטו עבר טסט, עוד יהיה צריך לשלם ל 11 חודשים טסט, איזה לא הוגן זה, במיוחד שהאוטו שלי כבר בן 15 שנה, ואני עכשיו צריך להביא כל הזמן אישור ברקסים שזה גם עולה מעל 100 ש''ח.

הייתי בטוח שהבנתי אבל כמו שאתה אומר זה בידיוק ההפך :S באסה.

פורסם
מנסיון - בדרך כלל למרות העובדה שהאגרה חלה על הקונה בד"כ מי שמשלם אותה זה המוכר :cry:

אם באמת המדינה היתה רוצה להיטיב עם הנכים היא היתה צריכה לתת לו פטור מהשלמת האגרה אחת ל-X שנים.

לפני שנה מכרתי רכב מייד אחרי שהעברתי אותו טסט חודש לפני הזמן. זה היה די כואב :oops: לשלם 1700 ש"ח נוספים - אבל זה מה יש.

מאידך כאשר תרכוש רכב משומש אחר, כשתעביר בעלות תקבל את יתרת האגרה עד הטסט הבא בחזרה.

השוס הוא לקנות רכב מייד לאחר שעבר טסט - ולקבל את האגרה בחזרה ממשרד הרישוי.

ממש לא הוגן, ואת זה שמקבלים החזר על הטסט במידה וקונים רכב שעבר כבר טסט לא היה לי מושג על זה תודה על הידיע.

בכל מקרה אני כניראה לא הולך למכור את הרכב בזמן הקרוב (לא בגלל עניין הטסט אלה בגלל משהו אחר) בכל במקרה בשנה שלמה המחירון של האוטו ירד כבר והמחיר של הטסט לא כזה יעזור לי.

פורסם

אם הרכב שלך בן 15 כנראה שהאגרה המקורית לא תיהיה גבוהה במיוחד אז תוכלו להסתדר בקלות.

רק עדיף שתיהיה הגון ותאמר לקונה הפוטנציאלי מההתחלה על התוספת הצפויה.

• תוכן חדש...