Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר לבטים רבים החלטתי לרכוש מיצובישי אאוטלנדר.

לאור העובדה כי אין ברשותי תקציב לרכב חדש, אני מעוניין לרכוש רכב משומש מודל 2010.

בטרם אתחיל במסע החיפושים, ברצוני לדעת האם מחיר השוק של הרכב הוא מחיר המחירון (בהנחה כמובן כי הרכב הספציפי במצב טוב) או שלרוב האאוטלנדר נמכר במחיר נמוך/גבוה מהמחירון.

בנוסף, אשמח לדעת האם ישנן נקודות מסוימות ברכב הדורשות בדיקה מיוחדת לפני הרכישה.

המלצות והתייחסות מכל סוג שהוא יתקבלו בברכה.

תודה לכל העונים.

פורסם

שלום,

עד לפניי שבועיים חפשתי רכב והאוטלנדר היה חלק מהאופציות.

מהסקר שאני עשיתי, הרכב נמכר מתחת למחירון למרות שלפי דעתי יש לו ביקוש.

שיהיה בהצלחה, לפי דעתי הוא אחלה רכב.

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

שלום רב.

גם אני רכשתי כזו לאישתי לפני כשבועיים.

רכב נהדר - נוח, מרווח ועם לא מעט כוח.

לשאלתך - הרכב אכן נמכר ברוב המקרים מתחת למחיר המחירון, וקצת קשה להבין את הסיבה, שהרי מהללים ומשבחים אותו מכל עבר. בכל מקרה - כרוכש פוטנציאלי - אתה הוא המרוויח כאן.

בהצלחה,

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם
לאחר לבטים רבים החלטתי לרכוש מיצובישי אאוטלנדר.

לאור העובדה כי אין ברשותי תקציב לרכב חדש, אני מעוניין לרכוש רכב משומש מודל 2010.

בטרם אתחיל במסע החיפושים, ברצוני לדעת האם מחיר השוק של הרכב הוא מחיר המחירון (בהנחה כמובן כי הרכב הספציפי במצב טוב) או שלרוב האאוטלנדר נמכר במחיר נמוך/גבוה מהמחירון.

בנוסף, אשמח לדעת האם ישנן נקודות מסוימות ברכב הדורשות בדיקה מיוחדת לפני הרכישה.

המלצות והתייחסות מכל סוג שהוא יתקבלו בברכה.

תודה לכל העונים.

איזה מנוע?

2.4 או 2.0?

אם אני לא טועה קנית דגם 2006, זה לא אומר שכך המצב גם בדגמים החדשים אחרי הפייסליפט

2006 זה דור 1

מ- 2008 יש דור 2 שונה לגמרי מהדור הראשון

2010 זה דור 2 אחרי FL

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אם אני לא טועה קנית דגם 2006, זה לא אומר שכך המצב גם בדגמים החדשים אחרי הפייסליפט

לא קניתי 2006.

קניתי 2007, אבל זה לא מוריד/מפחית מערכו של הרכב.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

2006 או 2007 מה זה משנה? את הנקודה הבהרתי - קנית את האאוטלנדר דור I (שלטעמי האישי לא מרהיב ביופיו)

לא בטוח שההשפעות המחיר שם הן כמו ההשפעות בדגמים חדשים יותר של האאוטלנדר.

פורסם
2006 או 2007 מה זה משנה? את הנקודה הבהרתי - קנית את האאוטלנדר דור I (שלטעמי האישי לא מרהיב ביופיו)

לא בטוח שההשפעות המחיר שם הן כמו ההשפעות בדגמים חדשים יותר של האאוטלנדר.

האאוטלנדר הראשון לא זכה להצלחה בגלל מידות צנועות יחסית (במשוואה מטרז' תמורת ש"ח הוא לא כיכב), מראה מופנם (יותר סטיישן מג'יפון), מנוע יחסית גדול וזללן (הנעה כפולה קבועה) ותמחור גבוה מהאחרים. כל אלו לא ממש עזרו לו בשוק הישראלי רווי הטוסונים.

הדור השני זה משהו אחר לגמרי שהתחיל דומה לראשון (מנוע גדול ותמחור גבוה) ורק כשהגיע דגם ה- 2 ליטר הנעה קדמית התחילו המכירות לצמוח משמעותית.

לעצמי? דור שני מודל 2008 או 2009 רמת גימור ספורט, הטוב מכל העולמות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לאאוטלנדר ירידת מחיר של כ- 15% לשנה, שזאת ירידת ערך גבוהה יחסית לג׳יפונים שנהנים מביקוש טוב בשנים האחרונות וירידת הערך נעה סביב 10% גם למותגים פחות חזקים כגון קיה ספורטאג׳ החדש.

לגבי מחיר הרכישה בפועל אני מניח שלאור היצע יחסית נמוך לעומת רכבים משפחתיים למשל, הביקוש לכל דגם יהיה גבוה וניתן יהיה לקבל מחיר מחירון- לא בדקתי בפועל זאת הערכה.

אני לא יודע לגבי בעיות מיוחדות אשר דורשות בדיקה אולם חד משמעית הייתי מנסה למצוא רכב שלא נסע בכלל בשטח והדגש על בכלל, אופציה ריאלית לחלוטין לאור העובדה שמרבית הרכבים בקטגוריית הג׳יפונים אכן לא רואים בכלל שטח. נסיעה בשטח עלולה כמובן לגרום לפגיעות בתחתית הרכב, בחלקי היגוי ומתלים שונים ובמקרים חריגים אף לפגיעה באגן השמן וכפועל יוצא מכך לנזילות שמן שהתגלו מאוחר מדיי וגרמו לנזק למנוע. מלבד זאת נסיעת שטח גורמת בסופו של דבר לשחיקה גם של חלקי פנים הרכב, דהיינו לקרקושים וכיוצ״ב.

שים לב כי האאוטלנדר הוחלף בדגם חדש בחו״ל והדגם החדשה יגיע לארץ בשנת 2013. כפועל יוצא מכך הדגם הנוכחי הוזל ב- 10 א׳ ש״ח, דהיינו הגירסה הפשוטה עם מנוע 2 הליטר מתחיל ב- 159 אלף ש״ח וזאת לפני מבצעים נוספים. רק לאחרונה הוא נמכר למועדון עובדי ההיטק בהנחה של 10 אלף ש״ח נוספים דהיינו ב- 149 אלף שח + מערכת מולטימדיה.

כל הנ״ל אמורים להשפיע גם על מחיר הדגמים המשומשים, שינוי שלא בטוח שעדיין בא לידי ביטוי במחירון המשומשות. מניסיון שלי עם מחירון לוי יצחק, לעיתים קרובות הוא לא מעדכן שינויים במחירי דגמים חדשים גם חודשים רבים לאחר ששונו ונזכר באיחור. ושוב מחירי דגמים חדשים משפיעים כמובן על המשומשות. רוצה לומר כי ייתכן שהמחיר של דגם 2010 עוד ירד משמעותית ואולי כדאי להמתין קצת או אולי להתאמץ קצת לקנות דגם חדש במסגרת מבצע כגון הנ״ל כך שתוספת המחיר תהיה קטנה לעומת דגם משומש שנת 2010.

מלבד זאת משנת 2010 התחיל להימכר כאמור דגם עם מנוע 2 ליטר והנעה קדמית ועם 5 מקומות בלבד במחיר מוזל בהרבה מהדגם הקודם עם מנוע 2.4 והנעה לכל הגלגלים ושבעה מקומות. אם אתה לא מתכוון לנסוע בשטח שהוא יותר משבילי עפר קלים ולא צריך 7 מקומות דגם זה כמובן יהיה כדאי יותר מבחינת המחיר וצריכת הדלק וגם צפוי שיהיה קל יותר למצוא רכב כזה שלא נסע בשטח כלל.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...