Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז ככה:

1:8 זו צריכת דלק אפשרית. זה לא משהו *חריג*, מדובר ברכב חזק עם מנוע 1800 וגיר אוטומטי. אפשרי בהחלט להגיע לתוצאה כזו, גם ברכב תקין מ-א' ועד ת'. הכל פונקציה של איפה אתה נוהג ואיך.

עם זאת, מכיוון שכבר קיבלת דיאגנוזה שחיישן למדה אצלך לא מתפקד, ייתכן והחלפתו תביא לשיפור של 10-15% בצריכת הדלק.

(זה בהנחה והדיאגנוזה נכונה)

במקרה הגרוע יצא לי להיתקל בצריכת דלק של 1:9 ברכב כבד עם מנוע 1600 בנסיעה אגרסיבית.

הנתונים במקרה שלי זה נהיגה מתונה, רובה כביש בינעירוני, עפ"י שרשורים קודמים פה מדובר ברכב לא בזבזני קיצונית ועם גיר טוב, וכן, אני לא מכחיש, המזגן פועל תמיד כי קיץ. צריכת הדלק המדוברת היא 1:8 - משולבת.

יש דרך כלשהי שאוכל לבדוק את הדבר הזה ? לפני שאני מוציא כסף על עוד דבר יקר ? אני לא רוצה להחליף חיישן ולהישאר באותו מצב.

תודה :)

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איך אתה מודד את צריכת הדלק? לאורך כמה זמן וקילומטרים?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שאלה, איך הבדיקה של צריכת הדלק התבצעה?

האם בשיטה המסורתית של חילוק הק"מ בכמות ליטרים שתדלקת? או ע"י בדיקת הממוצע שמראה מחשב הרכב?

*ד"א, מחשב הרכב בסיוויק מראה ליטר ל100 ק"מ, ולא ק"מ לליטר.

גיא

פורסם

לשאלתכם (וידעתי שהיא תגיע וכנראה שהייתי צריך לכתוב זאת מראש), אני מאפס ספידומטר בכל תדלוק. כשהדלק קרוב לסוף, מתדלק פול ורושם על הפתקית שיוצאת את מס' הקילומטרים שנצברו ומאפס שוב וחוזר חלילה. בדרך כלל בשלב התדלוק יש כ-300 ק"מ על השעון. את מס' הקילומטרים שנצברו אני מחלק בכמות הליטרים שנכנסה. דווקא אם הייתי עושה לפי מחשב הרכב נראה לי שהייתי מקבל נתונים אופטימיים יותר.

פורסם
Philip R כתב:

פילטר דלק עלה לך 1000 ש"ח???

מקורי של הונדה וזה כולל עבודה.

בעוד שאני בכיתי על עלות פילטר דלק למרצדס:lol:. ד"א, פילטר דלק ישן מדי מעלה את צריכת הדלק בהרבה.

יש כאן משהו שאני לא ממש מבין.

הוא עשה לי שוב בדיקת מחשב מקיפה ואמר שאחד מחיישני הלמדה לא פועל והחלפתו תפתור את הבעיה.
הוא בדק את הרכב בפעם הראשונה ולא זיהה כי חיישן הלמדה תקול? קצת מוזר למוסך מתמחה. בכל מקרה, תפוס את המוסכניק במילה שלו. אם צריכת הדלק לא תשתפר לאחר החלפת חיישן הלמדה אז שיתכבד ויחזיר את החיישן הישן ולא יגבה ממך כסף עבור העבודה. אם הוא יסרב אז זה מעיד על איכות המוסך.

מספר דברים נוספים:

-החלפת שמנים, פילטרים ומצתים תוכל לבצע בכל מוסך מורשה בעלות נמוכה בהרבה, שים לב כי החלפים והשמנים יהיו איכותיים ו/או מקוריים. לעיתים המגבלה היחידה היא חוסר בסורק מתאים לבדיקה ולאיפוס.

-אם תחליט להחליף את חיישן הלמדה בסופו של דבר אז נסה להזמין מחו"ל, הפרשי המחירים הם אדירים.

-מוזר כי חיישן הלמדה נהרס כ"כ מהר, בדוק כי לא מצוייה בעייה אחרת שגרמה להרס החיישן. האם ישנן חריגות נוספות ברכב כגון צריכת שמן גבוהה?

-בקש תמיד את תדפיס הסריקה כאשר מבוצעת סריקה, כך מתאפשר לקבל חוות דעת נוספת ממוסך אחר ללא תשלום עבור סריקה נוספת.

-בדוק צמיגים, לחץ אוויר נמוך מגדיל את צריכת הדלק.

1:8 זו צריכת דלק אפשרית. זה לא משהו *חריג*, מדובר ברכב חזק עם מנוע 1800 וגיר אוטומטי. אפשרי בהחלט להגיע לתוצאה כזו, גם ברכב תקין מ-א' ועד ת'. הכל פונקציה של איפה אתה נוהג ואיך.

סליחה, אבל לא נשמע סביר לנסיעה משולבת ברכב תקין. (אני עם רכב חזק ועם מנוע 2400 וגיר אוטומטי עושה 1 ל 9 בנסועה עירונית נטו עם מזגן ולחיצות פה ושם)
פורסם

לרכבי הונדה יש אחריות של שלוש שנים או 100.000 ק"מ - הרכב נרשם כ 2010 .

כנס למוסך היבואן , ובצע בדיקה לחיישנים - במידה ותקול , אני מאמין כי התיקון יבוצע במסגרת האחריות .

במידה ועברתה את ה 100.000 ק"מ - רוב החברות באות לקראת הלקוחות ומשתתפות בתיקון - בדוק מול שירות הלקוחות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אצלי הצריכה במשולב בנסיעה יחסית אגרסיבית לא יורדת מ 1 ל 14.

אבל אצלי הגיר ידני, נניח להוריד מזה 2 אז 1ל 12 עבור אוטומט.

כמה ק"מ אתה עובר עד לתדלוק מלא?

פורסם
בעוד שאני בכיתי על עלות פילטר דלק למרצדס:lol:. ד"א, פילטר דלק ישן מדי מעלה את צריכת הדלק בהרבה.

יש כאן משהו שאני לא ממש מבין. הוא בדק את הרכב בפעם הראשונה ולא זיהה כי חיישן הלמדה תקול? קצת מוזר למוסך מתמחה. בכל מקרה, תפוס את המוסכניק במילה שלו. אם צריכת הדלק לא תשתפר לאחר החלפת חיישן הלמדה אז שיתכבד ויחזיר את החיישן הישן ולא יגבה ממך כסף עבור העבודה. אם הוא יסרב אז זה מעיד על איכות המוסך.

מספר דברים נוספים:

-החלפת שמנים, פילטרים ומצתים תוכל לבצע בכל מוסך מורשה בעלות נמוכה בהרבה, שים לב כי החלפים והשמנים יהיו איכותיים ו/או מקוריים. לעיתים המגבלה היחידה היא חוסר בסורק מתאים לבדיקה ולאיפוס.

-אם תחליט להחליף את חיישן הלמדה בסופו של דבר אז נסה להזמין מחו"ל, הפרשי המחירים הם אדירים.

-מוזר כי חיישן הלמדה נהרס כ"כ מהר, בדוק כי לא מצוייה בעייה אחרת שגרמה להרס החיישן. האם ישנן חריגות נוספות ברכב כגון צריכת שמן גבוהה?

-בקש תמיד את תדפיס הסריקה כאשר מבוצעת סריקה, כך מתאפשר לקבל חוות דעת נוספת ממוסך אחר ללא תשלום עבור סריקה נוספת.

-בדוק צמיגים, לחץ אוויר נמוך מגדיל את צריכת הדלק.

סליחה, אבל לא נשמע סביר לנסיעה משולבת ברכב תקין. (אני עם רכב חזק ועם מנוע 2400 וגיר אוטומטי עושה 1 ל 9 בנסועה עירונית נטו עם מזגן ולחיצות פה ושם)

אני בדיוק בדעה הזו ובגלל זה פתחתי את השרשור. לא נראה לי הגיוני בכלל שמנוע 1.8 יעשה 1:8 משולב. ראיתי מנועים חזקים יותר שעושים 1:10.

אני בדיוק עם אותן תהיות שהעלית - למה למשל בבדיקה הראשונה הוא לא אמר דבר על חיישן למדה ? הוא שאל אותי אם הוחלף פילטר דלק ואני יודע לפי התיעוד שיש לי שלא הוחלף, אז אמרתי שאין בעיה שנחליף בכל מקרה ואולי זה יפתור את הבעיה. שאלתי אותו שאלה כזו, אז החלפנו פילטר דלק וזה לא עזר, מה עשינו בזה? אז הוא הסביר לי שהוא הולך בשלבים ואם באמת פילטר דלק לא הוחלף, מחליפים ואז עוברים לחיישנים.

לגבי העניין שזה תמוה שהחיישן נהרס מהר מדי, אז אני אוסיף נתון שהרכב עבר 105000 (ליסינג) ואולי יש בכך כדי לשנות משהו, כלומר ייתכן וזה סביר שהוא נהרס. אילו דברים יכולים לגרום להריסתו ? אגב ביציאה מהמוסך נדלקה לי נורית שמן כתומה אבל היא נכתבה לאחר מכן. יש שם קטע נסיעה שהוא בעליה וירידה מאוד תלולה אז אני חושב שזה אולי השפיע על זה ?

הצעת לרכוש מחו"ל - אני בעד - איך אני אדע איזה חיישן מתאים לי ?

הצמיגים תקינים 100%.

לגבי סריקה - הוא לא הוציא לי תדפיס. זה מכשיר כזה שהוא מחבר איפשהו לאוטו למטה מתחת להגה. בכל מקרה הוא גם לא גבה ממני כסף על הבדיקה.

תודה רבה :)

פורסם
אצלי הצריכה במשולב בנסיעה יחסית אגרסיבית לא יורדת מ 1 ל 14.

אבל אצלי הגיר ידני, נניח להוריד מזה 2 אז 1ל 12 עבור אוטומט.

כמה ק"מ אתה עובר עד לתדלוק מלא?

פה הקטע שגורם לי לבכות, 270 ק"מ על השעון הדלק כבר מראה על הסוף ואני הולך לתדלק.

פורסם

אז בהחלט קיימת תקלה.

אני מתדלק ב ק"מ650-550. תלוי באופי הנהיגה. תוריד מכל נתון 50 לגיר אוטומט.

לדעתי במקרה הזה עדיף ללכת למוסך מורשה ראשי שיאבחנו את התקלה, שלא תוציא כסף על תיקונים מיותרים, ואם הרכב עדיין באחריות אז זאת האופציה היחידה.

פורסם

מה ציפית שזה יהיה אירופאית עם מנוע 1.2L?

זה יפנית (ידועות כשותות), עם 1.8L ו140 כ"ס בריאים וחזקים!, ועם גיר אוטומט (שאותו אני לא מכיר).

1\8 בעיר זה בסדר לרכב הזה, אין מה לעשות, שלמות זה מרצדס או BMW.

באילו תנאים אתה נוסע?

עיר\בינעירוני, הררי\מישורי, פקקים\זורם, מה?

בקיצור, תיהיה עדין מאוד עם הגז, סע על המותרת (לרוב היא הכי חוסכת), תלמד את הדרך שלך. (לי יש בעיר איזה 5 כבישים שאני עובר בהם קבוע כמה פעמים ביום, אני יודע עד לאן להחזיק גז ומתי לעזוב אותו ולגלוש עוד ק"מ אחד לפחות בלי גז ובלי שתרד המהירות (406 אווירודינמית!).

יש ימים שאני אובר-רגוע, יוצא לי לנהוג בלילות (3 בבוקר ככה) בכבישים בין-עירוניים של 4 ק"מ ככה, מותר 90, אני מוצא את עצמי לבד על הכביש ועל 60 קמש וגז לחוץ מ"מ אחד בפנים. הכל בשביל החיסכון. (אני גם שם מוזיקה טובה אז לא באלי להגיע מהר ליעד).

בקיצור, קנית רכב מעולה, עכשיו צריך לשלם דלק.

פורסם
אני בדיוק עם אותן תהיות שהעלית - למה למשל בבדיקה הראשונה הוא לא אמר דבר על חיישן למדה ? שאלה מעניינת, אבל בוא ונניח שהוא צודק ולא סתם מפשל. בכל מקרה הייתי שוקל להחליף מוסך עקב התנהלות העיניינים שם הוא שאל אותי אם הוחלף פילטר דלק ואני יודע לפי התיעוד שיש לי שלא הוחלף, אז אמרתי שאין בעיה שנחליף בכל מקרה ואולי זה יפתור את הבעיה. שאלתי אותו שאלה כזו, אז החלפנו פילטר דלק וזה לא עזר, מה עשינו בזה? אז הוא הסביר לי שהוא הולך בשלבים ואם באמת פילטר דלק לא הוחלף, מחליפים ואז עוברים לחיישנים. שטויות. ראשית יש להחליף פילטר דלק בהתאם לנסועה (ראה בספר הרכב) ושנית, פילטר דלק תקול מפיץ ריח חזק של דלק. בכל מקרה הטיפול אינו מקצועי כי במוסך מקצועי תקלה אחת = תיקון אחד, הגישה של להתגלח על חשבון הלקוח לא מקובלת.

לגבי העניין שזה תמוה שהחיישן נהרס מהר מדי, אז אני אוסיף נתון שהרכב עבר 105000 (ליסינג) ואולי יש בכך כדי לשנות משהו, כלומר ייתכן וזה סביר שהוא נהרס. אולי, בחלק מהמקרים מטופלים רכבי הליסינג במינימום האפשרי, דבר הגורם לנזקים מצטברים בעתיד. בכל מקרה זיהוי תקלת חיישן למבדה מתבצעת באמצעות סורק (ורצויי סורק ייעודי לרכב) ולעיתים יש גם צורך בבדיקת 4 גאזים אילו דברים יכולים לגרום להריסתו ? אגב ביציאה מהמוסך נדלקה לי נורית שמן כתומה אבל היא נכתבה לאחר מכן. יש שם קטע נסיעה שהוא בעליה וירידה מאוד תלולה אז אני חושב שזה אולי השפיע על זה ? בדוק שמן במדיד (כשהרכב מאוזן והמנוע קר), אם אתה קרוב למינימום אז זה יכול להסביר זאת.

הצעת לרכוש מחו"ל - אני בעד - איך אני אדע איזה חיישן מתאים לי ? אם תיגש לחנות חלפים עם רשיון הרכב ותתאר את החיישן המסוים הזה הם יוכלו לאתר את המק"ט שלו, לאחר מכן, חפש ברשת.

הצמיגים תקינים 100%. כולל לחץ אוויר?

לגבי סריקה - הוא לא הוציא לי תדפיס. זה מכשיר כזה שהוא מחבר איפשהו לאוטו למטה מתחת להגה. בכל מקרה הוא גם לא גבה ממני כסף על הבדיקה מוזר, חשבתי כי כל הסורקים הייעודים יכולים להוציא עותק קשיח (ישירות או דרך מדפסת חיצונית)

לדעתי, אם כבר הסתבכת ככה אז עדיף שתפנה למוסך היבואן ויישם את העצה של ליין מן. אם לא תצליח לקבל את התיקון אז תנסה לפחות לצאת עם תדפיס תקלות מלא ממחשב הרכב.

• תוכן חדש...