Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכל מקרה אל תחזרו למוסך הזה. ניסה לעבוד עליכם פעם אחת, ינסה שוב. באיזה מוסך מדובר?

לא בכל מוסך מאפשרים להביא שמן מהבית ולומר את האמת - במסגרת האחריות זה לא נורא אם שילמת 100 שקל יותר על השמן, בהנחה וקיבלת טיפול טוב (במקרה הזה זה לא קרה, אבל לפעם הבאה...).

תוסף דלק - אני לא איש מקצוע, קשה לי להעריך. יש כאן מבינים ממני בנושא הזה.

רוני

שם המוסך רשום בחשבונית שהעלתי כאן והוא מוסך הגורן

how it's like to drive :twisted:

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טיפול 15K במוסך "אוטובדק" של הרומסטר שלי עלה קרוב ל-200 ש"ח פחות, ושם גם לא מנסים לדחוף את התוספי דלק למינהם.

תחליף מוסך.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

פעם לא היה לי כוח להחליף נורה ב-A4 שלי ונכנסתי למוסך בשביל שיחליפו.

אפילו הבאתי את הנורה, הייתה לי ברכב.

בקיצור, אני בא לשלם ורואה שהם חייבו אותי ב-200 שקל. פשוט לא יכולתי לשתוק יותר.

היועץ שירות התחיל לספר לי שזה פירוק והרכבה מסובכים ושצריך לפרק פגוש.

אמרתי לו שלא יבלבל לי את השכל ושמבדיקה לפני זה ב-ELSA ראיתי שזה 3 ברגים סה"כ על מנת להוציא ולהחזיר את הפנס.

בקיצור החיוב ירד ל-80, לא שזה זול, אבל תאמינו שאת הטעות הזאת אני כבר לא יעשה.

פורסם

לגבי מחיר הטיפול, אם תפחית את כמות השמן המיותר שדחפו לך ואת מחיר התוסף, תגיע למחיר טיפול אופייני למורשה.

המחיר של השמן גם אופייני לשמן סינטטי מלא במוסך יבואן.

עשיתי טיפול 30K לגולף 2010 שלי לפני החג. חייבו אותי על 3.6 ליטר שמן בלבד.

פורסם

דווקא יצאת בזול, שייבת אטימה לפקק שמן "רק" 2.4 ש"ח, כשבעיני חזיתי בחשבוניות ממוסכים מורשים שגובים על השייבה המטופשת הזו 7 ש"ח טבין ותקילין.

מה שעוד לא מוצא חן בעיני זה הפילטר אויר. למה לא החליפו לך? לפי הוראות היצרן כל כמה ק"מ צריך להחליף אותו ברכב שלך?

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

לגביי התוסף,

VW בפירוש מציינת שאין להוסיף לרכב תוספים למינהם. (כתוב בגדול - NO ADDITIVES איפשהוא)

דעתי בנושא היא שהתוספים האלה מיותרים, כל התוספים שאתה צריך למנוע מגיעים מחבילת התוספים שיש בשמנים שאושרו בתקן ע"י VW. הם יכלו לשים לך שמפו באותה מידה.

זה לא חלק מטיפול 15K, או בכלל.

ומעל לכל, הרכב הוא חדש, מה הם "מנקים"?!

חוצפה של המוסך.

לגביי השמן, תראה להם שהם מתפרסמים בפורום ומהר מאוד יזכו אותך בחשבון.

לבסוף, אל תחזור לשם יותר.

פורסם

יש סיכוי גדול שבכלל לא שמו לך אפילו את התוסף ,

אני למדתי במוסכים לבקש את כל החלקים הישנים בתוך שקית או קרטון בתוך הרכב ואם זה שמן אז את האריזה ריקה גם כן. טיימינג , מותחנים כל מה שהוחלף תוך הרכב ואפילו פילטרים.

מנסיון אישי שלי יצאת מ UMI ושילמתי על 2 צינורות מים חדשים לאחר כשעה הסתכלתי במנוע והצינורות היו בני כמה שנים חזרתי למוסך והתנצלו וכנראה שהמוסכניק לקח את הצינורות לעצמו .

אסור לסמוך על מוסכים המורשים - לא על המוסך עצמו אלא על הפועלים שיש שם.

פורסם
אין חדש תחת השמש. מוסך מורשה של צ'מפיון לא שונה ממוסך מורשה של כל יבואן אחר. המחירים הם פשוט שוד לאור היום והגיע הזמן שהממשלה האימפוטנטית שלנו תעשה סוף למונופולים והפקעת המחירים. החוק של "טפל היכן שאתה רוצה כל עוד הוא מורשה של משרד התחבורה" לא שווה שום דבר וזה לא הפתרון המתבקש.

איתמר.

איתמר, עם כל הכבוד טיפול ראשון בקורולה חדשה עולה 300 שקל, בקונצרן צמפיון האחזקה יקרה ואלו הן התוצאות, חכה שתגיע לטיפול יותר גדול הפרשי המחירים עולים ועולים...

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

כל פעם מחדש ההשוואות האלו בין סוגי רכבים וטיפולים שגויות מהיסוד.

לכל רכב מפרט טיפולים שונה סוגי שמנים שונים וכו' לכן אי אפשר להשוות בין טויטה שהמורשה שם שמן זבלה לסינטטי בפולקסווגן או מסנן שמן של הקטרפילר של השכן למסנן בגולף.

פורסם

אכן מוסכי פולסווגן אימצו לעצמם "מחירי בית מרקחת" מפולפלים,טיפול ראשון הוא רק קצה הקרחון

הבעיה היא במכוניות עצמם עקב מורכבות ואמינות לא משהו בלשון המעטה,במחירי חלפים מטורפים וחיוב דמיוני על שעות עבודה

הדבר הטוב ביותר לטיפולים הראשונים הוא להביא את השמן מהבית ולקבל חיוב רק על עבודה ופילטר בטיפול 15K לא מחליפים פילטר אוויר!!!

פורסם
ויאצק, בתור מומחה - מה בנוגע לתוסף? האם יש לו חשיבות או שעדיף להמנע? אני שואל גם בשביל רכב חדש וגם בשביל רכב בן כמה שנים (בהנחה ויש הבדל בין שני המקרים).

שמישהו יסביר לי למה דחפו לו תוסף בטיפול הראשון? מי צריך בכלל לשים תוסף לרכב עם 15K ???

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם

כאשר הכנסתי את הפאביה לטיפול 15000 (בדיוק אותו מנוע כמו שלך), מראש עוד לפני ששאלתי, הם מסרו לי בדיוק מה הולכים להחליף וכמה זה יעלה. המחיר היה בסביבות 580 ש"ח.

בחשבון לא הופיעה ה"שייבה" ושאלתי האם החליפו והיועץ שירות אמר שהם מחליפים שייבה אבל לא מכניסים את זה בחשבון.

בנוסף בחשבון רשום שמן 4 ליטר ולא 3.6 כמו שאמור להכנס.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
אין חדש תחת השמש. מוסך מורשה של צ'מפיון לא שונה ממוסך מורשה של כל יבואן אחר. המחירים הם פשוט שוד לאור היום והגיע הזמן שהממשלה האימפוטנטית שלנו תעשה סוף למונופולים והפקעת המחירים. החוק של "טפל היכן שאתה רוצה כל עוד הוא מורשה של משרד התחבורה" לא שווה שום דבר וזה לא הפתרון המתבקש.

איתמר.

איתמר, אני חושב שחלק מהבעיה לא נעוץ רק בממשלה אלא בעיקר ביצרנים ושיטת המיסוי והגזל בארץ.

כידוע, היצרנים הם שקובעים ומנחים את היבואנים בארץ איך יראה כל מרכז שירות. תבין שברגע שרכב נכנס למוסך, מטפלים בו כמה וכמה אנשים - וכל אחד מהם עולה כסף למעסיק (!).

בטיפול קטן הרכב\הלקוח בא במגע עם יועץ שירות, מכונאי, מחסנאי, פקידת שירות ולעיתים גם בוחן (לנסיעת מבחן בסיום הטיפול ברכב). תוסיף לזה את עלויות התחזוקה של המקום (שכירות, ארנונה) ועלויות מפגרות נוספות (מדים לכל העובדים, שילוט, פרסום, ארנונה על השילוט וכד') + המיסים שמשלם המוסך (מס חברות, מע"מ, מס הכנסה וכד') ותבין שהרבה לא נשאר לו (ואני רציני לגמרי). כשיצרן מחליט שצריך לשפץ את המוסך בעלות של 1-2 מיליון שח, זה לא מעניין אף אחד מאיפה תביא את הכסף, הם רוצים שתשפץ.

כישראלים, פיתחנו שיטות איך למקסם את הרווחים ואנחנו רואים את זה כל הזמן בכל מיני שיטות "מצליח" כמו זו עם השמן (חיוב על 5 ליטר במקום על 4). דבר כזה שמכניס עוד 60 שח למוסך הוא רווח פוטנציאלי של 1200 שח ביום (20 טיפולים ביום זו לא מילה גסה למוסך שעובד יפה) מה שמכניס לעסק עוד 20-25K שח בחודש.

ארץ אוכלת יושביה, אני ממש לא מאשים את המוסכים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...