Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי שמן מנוע של ליקווי מולי הסגול שהשתמשתי בו רק פעם אחת,אבל הוא נמצא אצלי כבר למעלה משנתיים

האם אפשר להשתמש בו עדיין? (לא רשום עליו תאריך תוקף)

פורסם

למה לא?

אתם חושבים שאתם קונים שמן מחנות זה טרי טרי? נאפה רק אתמול?

אני כמעט בטוח שהרבה מהשמנים שנמכרים כיום בחנויות עומדים מעל שנה++

מייצרים את זה בסטוקים מטורפים ומעיפים.

אגב אין שום סיבה ששמן יתקלקל. כל עוד הוא לא התלכלך ונשאר במיכל המקורי שלו.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

שמן הוא נוזל כימי שמושפע בין היתר מטמפרטורת הסביבה.

אם השמן היה מאוחסן בבית בתנאים נוחים ובטמפ' קבועה יחסית במשך כל השנה אז מילא, אבל מכיוון שהשמן נפתח והיה מאוכסן בתא המטען של הרכב שעובר שינויי טמפ' קיצוניים תכונות השמן השתנו.

אם מדובר בלהוסיף קצת שמן עד הטיפול אז ניחא, אבל אם מדובר בלהחליף את כל השמן ולגרור עוד מספר חמש ספרתי של קילומטרים עם השמן הזה הייתי מוותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אבל סביר להניח שגם חומרים מהפלסטיק של המיכל הגיעו לשמן "בדרך נס" והם גם פוגעים בתכונותיו, לא?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אפרופו תאריך תפוגה, סליחה על החפירה. אבל במידה והיה מדובר בנוזל בלמים אז התשובה הייתה בשום פנים ואופן לא. נוזל בלמים סופח מים.ברגע שפותחים אותו ומשתמשים בו האוויר ממלא את חלל הבקבוק במקום הנוזל שנלקח ובהדרגה הנוזל סופח את הנוזלים שבאויר שבתוך הבקבוק. קל וחומר שמדובר על בקבוק שנשאר פתוח. לכן שוב, אם היה מדובר בנוזל בלמים התשובה הייתה חד משמעית אסור.

סליחה על החפירה ואתם רשאים להמשיך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

חיפשתי באינטרנט אך אין תשובה חד משמעית לגבי חיי מדף של שמן מנוע. מרבית הייצרנים לא מציינים תאריכי תפוגה.

מכיוון שאוכסן במיכל שנפתח והיה מאוכסן בתא המטען, יתכן שהשמן איבד מעט מתכונותיו.

בכל מקרה מציע שתנער את המיכל כדי שהתוספים יתערבבו (אם לא יעזור, גם לא יזיק).

פורסם

נראה לך שהם לא התערבבו כאשר תשפוך את כול תכולת המיכל למנוע ?

נראה לך שישארו משקעים ?

לי יש בבית מיכל של 4 ליטר שמן מנוע 5W40 בדרגת איכות SJ תוצרת ESSO שנפתח לפני 6 שנים וברוך השם אין משקעים בתחתית המיכל.

איזה כייף לי :)

פורסם
נראה לך שהם לא התערבבו כאשר תשפוך את כול תכולת המיכל למנוע ?

נראה לך שישארו משקעים ?

לי יש בבית מיכל של 4 ליטר שמן מנוע 5W40 בדרגת איכות SJ תוצרת ESSO שנפתח לפני 6 שנים וברוך השם אין משקעים בתחתית המיכל.

לא דיברתי על משקעים אלא על הפרדה של חומרים בעלי משקל וצמיגות שונה הנמצאים בתרחיף בשמן. הכל יתערבב בסופו של דבר אבל הריכוז עלול להיות לא אחיד אם לא שופכים את כל הכמות מן המיכל. וכמו שאמרתי- אם לא יעזור, לא יזיק.

אני לא יודע אם אפשר בכלל לראות את החלקיקים של התוספים. זה לא רוטב וינגרט.

• תוכן חדש...