Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצעות מחיר מוזרות לבניה מהירה על מגרשים בשרון

ירחמיאל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שבת שלום. אני מבקש לעזור לחבר מאד קרוב אליי, שניתקל בבעיה שלא יכלו לעזור לו עד כה, גם לא בפורומי הבניה למיניהם. אשמח אם מישהו בעל הניסיון או הידע יוכל להגיב. הנושא מעניין ומוזר.

אני מביא כאן בפניכם את תמצית הדברים, כפי ששלח לי וביקש שאנסה גם כאן:

שלום, שמי נחום ואני חדש בתחום הבניה (ללא כל ניסיון קודם). אני מייצג קבוצה של אנשים חסרי ניסיון בתחום, שמעוניינים לבנות 5 דו-משפחתיים (10 בתים פרטיים) באזור השרון על אדמה שעברה אלינו בירושה והופשרה. אני מאד מקווה שתוכלו לעזור ולייעץ לנו.

אנו מעוניינים לבנות בשיטת הבניה המהירה/מתועשת משלוש סיבות עיקריות:

1. מהירות קבלת המוצר המוגמר.

2. מחיר (כך חשבנו) זול יותר מבניה רגילה.

3. שליטה טובה יותר על אופן העבודה של הקבלן; שמענו מהרבה חברים שבנו לבד סיפורים מסמרי שיער על הנעשה בשוק, על כל הרמאויות, מעשי הנוכלות ושיטות החיסכון בחומר ואנו סבורים שמוצר שניבנה במפעל ומגיע מוגמר להרכבה באתר יהיה מדויק יותר במהות שלו. כמובן שאני לא מכליל או רומז כלפי קבלן זה או אחר, אלא מציין תופעה קיימת, שלנו פשוט אין את האמצעים לפעול נגדה וניתן לדעתנו למזער אותה בבניה מהירה.

כמובן שגם אקולוגית בניה מסוג זה עדיפה (פחות ליכלוך ופגיעה בטבע).

הבעיה שלנו היא כזאת: קיבלנו הצעות מחיר מקבלני בניה מהירה/ירוקה שנעו בין 5800 למ"ר בהצעה הכי יקרה ל- 4700 ש"ח למ"ר בהצעה הכי זולה, כאשר כל קבלן אחר הבונה בניה קונבנציונלית כך נאמר לנו, יבקש בין 6000 ל- 7000 ש"ח למטר רבוע, מינימום. כל זאת בהתייחסותם למבנה בודד. לאחר מכן פנינו לקבלנים וביקשנו את ההצעה כאשר הפעם היא מתייחסת לכמות המיבנים המתבקשת בסה"כ (10 בתים פרטיים, כאמור), כלומר הנחת כמות. כל מה שקיבלנו מהקבלנים היא אנחה, ולא הנחה, ואפילו מתנשאת משהו, או כמו שאחד מהם ענה: "המחיר נישאר אותו הדבר גם עבור 20 בתים". מה שגורם לנו להרהר ולחשוב שמישהו כאן לא מחובר למציאות: האם זה הקבלן או אולי אנחנו? אלו הם אכן המחירים המקובלים כיום בשוק? האם בניה בסגנון שמציע איזי יוגב או אוסטק שמיר אכן אמורה לעלות כ- 5000 ₪ למ"ר כאשר מדובר ב- 10 בתים? ישנם קבלנים שנתנו הצעתם, כאשר אנו יודעים שמעולם לא עסקו לפני כן בפרויקט כה גדול, האם זו לא הזדמנות עבורם להיות מיוצגים בשוק ולמנף את עצמם? האם בניה מהירה לא אמורה להיות זולה יותר?

אשמח מאד אם תוכלו להאיר את עינינו ולהסביר מה קורה כאן והאם ההצעות שקיבלנו הן הגיוניות. כמובן שכל רעיון או הצעת ייעוץ כללית אחרת – תתקבל בשמחה.

תודה רבה מראש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש אלטרנטיבה עדיפה על בניה עצמית וגם על בניה דרך קבלן, והיא בניה ע"י מנהל בניה. מדובר על פרויקט יקר, שכל טעות בו עולה הרבה או משאירה צלקות. לכן צריך מנהל בעל נסיון ומקושר לאנשי מקצוע אמינים.

רצוי לבחור מנהל שגר קרוב לאיזור הבניה . תשאלו בבנינים בתהיכי בניה באזור ( או שזה עתה סימו לבנות) אם נעזרו במנהל בניה ומה דעתם.

יהודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין פה ״הנחת כמות״. זה לא להוריד מהמדף 10 קופסאות במקום אחת.

לכל אחד מכם יהיה אדריכל שונה, ובית שונה.

מספיק שיש הבדלים בין הבתים בתכנון, בגודל המגרש, במפלסי פיתוח הקרקע, בחומרי גמר, במיקום מפסקי חשמל, תאורה וכו׳ וכבר מבחינת הקבלן אין משמעות ל״כמות״.

הנחת כמות, או רווח קבלני גדול רלוונטית במגדל דירות בו הקומות זהות, והדירות חזרתיות, או בבניה של יחידות זהות, וגם שם הקבלן ״יגזור קופון״ על שינויי דיירים.

בבניה של בתים שונים, על מגרשים שונים, בתכנון שונה - אין משמעות לכמות.

כמו כן לשאלת פותח השרשור - בניה קלה היא אכן מהירה יותר. אבל לא זולה יותר מאשר בניה קונבנציונלית.

כמו כן, גם בבניה קלה, היסודות / רצפות / והממד יהיו בשלד בטון מזויין.

שיטה זו אינה זולה יותר.

גם שיטת ״מפקח״ ולא קבלן מפתח אינה מוזילה, ולא רלוונטית לפותח השרשור שמתעניין מראש בפרוייקט של ״קבלן מפתח״ בבניה מתועשת.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמי שבונה עכשיו עם 'אוסטק-שמיר' ובנתיים מאוד מרוצה, כמה תובנות:

צורת הבניה הזו באמת לא זולה מבניה קונבנציונאלית. היא כן יותר איכותית, גימור טוב יותר, בידוד עדיף וכו'. שאל עצמך למה בכל העולם המודרני בונים כך.

כיום לשאול כמה יעלה מ"ר בניה זה די לא רלוונטי. בעבר הבניה היתה מאוד סטנדרטית וכך גם הגימור. כיום השונות בין בתים בעלי שטח זהה כל כך גדולה ובעיקר רמת הגמר שלאמירה ש'מ"ר בניה זה 5,000 ש"ח' אין הרבה משמעות.

ממליץ מאוד על 'אוסטק שמיר'. אמורים לסיים בעוד מספר חודשים (סיימנו שלד לפני שבועיים) מוכן לעדכן אם שביעות הרצון תימשך...

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...