Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל הדואגים לבריאות המתקינים של המצלמה אין מה לדאוג, הם לא משוגעים ולא ישנו על האף.

כאשר מתקינים את המצלמות מדובר בפועלים ללא הסמכה כלשהי ולכן הם מתקינים אותה ומפנים את העדשה לכיוון ההפוך ממה שאמור להיות.

לאחר מכן מגיע למקום מהנדס של החברה המפעילה (מל"ם-תים), מכוון את העדשה לכיוון הנכון ומכייל את המצלמה ורק לאחר מכן מפעילים את המצלמה.

המצלמות יכנסו לפעילות מבצעית בתחילת נובמבר.

בנוגע למהירות שממנה יצולמו הרכבים הדבר תלוי במפעילה למעשה (שמקבלת תמלוגים על כל דו"ח שצולם).

ככל הנראה מה שיקרה זה שבהתחלה המצלמות יכוונו על 120+ והמפעילה תראה שההכנסות מהמצלמה לא עומדות ביעדים שהיא הציבה לעצמה ביחד עם המדינה, ואז הם יתחילו לצלם ממהירות פחותה יותר, לאחר מכן כמעט כל משתמשי הדרך יצולמו, כל נהג יקבל דו"ח, תקום קול צעקה רמה על הממשלה (וישרפו כמה מצלמות בדרך), ראש הממשלה שירגיש את הכיסא שלו מתנדנד יקים ועדה לבדיקת הנושא שתמליץ להוריד את המצלמות (המחלבות) ולהציב אותן בצמתים מרומזרים ובקרבת בתי ספר ויאמצו את מודל בריטניה (ששם הבינו שטעו בהצבת כל כך הרבה מצלמות).

ואת את זה אומר מישהו מכוחות הבטחון הפחות אהובים על הפורום.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, אפנה אתכם לדביק של מכמונות מהירות ושות'.

מישהו אמר שם שבמהלך ההתקנה המצלמה הפוכה, ולאחר מכן מסובבת לכיוון הנכון.

לגבי הפלאש, מישהו תמיד יקבל אותו חזק לפנים. גם כשהכל כרגיל, מישהו נוסע מול המצלמה, ובאמת עניין אותי איך אמורים להתמודד עם כזו הפתעה באמצע הלילה.

שאלה - כל הזמן אומרים שזו "מטחנת כסף". מישהו יודע באילו סכומים מדובר? מה סך הקנסות על מהירות בשנה, וכמה מתוכם ממצלמה? אני מנסה לחשוב על זה בהגיון, אני קבלתי ב4 שנים על הכביש 250 ש"ח על מהירות, ואי אפשר להגיד שזה נובע מהקפדה יתרה :roll:.

על פניו, לא עסק כלכלי מדי.

אייל, אני חושב שאתה טועה. אין לי שמץ של ספק שבמשטרה יש אנשים מדהימים. אבל יש את אלו שהפוכים מכם ב180 מעלות, ונותנים לכולנו תירוצים להשתלח. חוץ מזה, אף אחד מעולם לא אהב את מי שתפקידו לאכוף חוקים. את נושא בטחון הפנים אנשים קצת שוכחים לפעמים. אולי אפילו משני הצדדים.

ואם כבר, אנשי כוחות הבטחון הפחות אהובים עלי הם מ"צ.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

ממליץ לכולם לקרוא את הכתבה המצורפת על מצלמות המהירות החדשות, כדי לדעת להתמודד מול ה"אויב החדש"

כתבה מאלפת ומעלפת.

http://www.fullgaz.co.il/xpages/article.php?i=48061

מה שאני מתרעם עליו, זו העובדה שבאוצר מחפשים את האגורה מתחת לפנס.

רעיון האכיפה הזה לא בא מקברניטי המשטרה אלא מקברניטי האוצר שמחפשים היכן לעשות כסף קל ולא להשקיע באמת במלחמה נגד עברייני התנועה שמסכנים את כולנו על הכביש.

אתן דוגמא:

אתמול במשמרת של 4 שעות בלבד כשרצתי מאירוע לאירוע, נרשמו 7 דוחות איכות:

2 פלאפון, 2 חגורה, 1 אין כניסה, 1 רוכב קטנוע ללא קסדה, 1 אור אדום.

אבל החבר'ה באוצר מעדיפים שהכסף ילך למל"ם-תים שישימו 900 מצלמות מהירות במקום לשים עוד שוטרים ברחובות.

אם עושים חישוב מהיר של כמה כסף אני "הכנסתי" לקופת המדינה ב-4 שעות זה מסתכם ב- 4250 ש"ח שהם יכולים לעשות את זה ממצלמה אחת בשעה והם גם לא יצטרכו לשלם למצלמה משכורת ופנסיה...

פורסם

עם כל הכבוד (באמת, אני לא מנסה לפגוע),

איך אפשר לעשות רק 7 דוחות ב4 שעות?

אתה רק צריך לעמוד ברמזור (ברגל) וכמעט בכל החלפה של האור אתה תראה איזו פוסטמה עם פלאפון ביד וילד לא חגור מאחורה.

אם היה שוטר על אזרחי שפשוט "קוטף" נהגים ברמזור ביחד עם שני שוטרים אחרים שכותבים שני דוחות במקביל, היה אפשר לעשות הרבה יותר כסף בשעה וגם להרתיע אנשים.

רק צריך לעמוד במרכז זיו בחיפה ל5 דקות כדי לראות את כמות העבירות שיש שם.

אתם יודעים מה?

אולי מחר אני אעשה את זה ואעלה סרטונים כדי להראות כמה עבירות סלולרי יש בצומת אחת ב10 דקות.

אגב, הקישור לכתבה דפוק.

פורסם

עם כל הכבוד, יוסי פרנקוס, כשאתה מטפל בדרך בשתי התפרצויות, חפץ חשוד, גניבה מחנות ובסוף מוקפץ לשמור על עצור בבית חולים, אז כנראה ששבעה דוחות הם די הרבה.

חוץ מזה אם באמת רוצים דוחות קלים זו לא בעיה לעמוד באיזשהו מקום ולהפיל על שטויות. אני לא עושה את זה.

ואצלי דווקא הקישור כן עובד.

פורסם

לא פעם ולא פעמיים כתבתי שאכיפה אפקטיבית היא אכיפה אקטיבית, כזו שאתה לא יודע מאיפה השוטר "יפול" עליך. ניידות סמויות ואופונענים שיאכפו את העבירות שגורמות לתאונות הקשות והקטלניות באמת (חגורות בטיחות, פלאפונים, קו הפרדה רצוף, רמזורים אדומים) תפחית בצורה ניכרת את מספר תאונות הדרכים ותחנך את הנהגים טוב יותר מכל מצלמת מהירות מטופשת ומיותרת.

יותר מזה, הייתי מכפיל ומשלש את עמדות הביקורת של משרד התחבורה לבדיקת תקינות כלי רכב. זה לא הגיוני שכמעט חצי מרכבים בכביש נוסעים עם ליקויי בטיחות חמורים או פנסים מסנוורים. מכוני הטסטים הם בדיחה בעניין הזה.

כשאין נוכחות משטרתית בכבישים ועם המנטליות הישראלית אין דין ואין דיין. חבל שלא קיבלנו את אוגנדה, היינו מתמזגים שם טוב יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כמה תשובות לנשאל פה:

1. מדובר בגאטסו ולא במולטנובה.

2. גם הכתומות (רמזור) מצלמות מהירות.

3. הן מכוונות הפוך כרגע, כחלק מתהליך ההתקנה. הן טרם הופעלו. הן יכוונו והצילום יהיה לאחורי הרכב.

4. הן מופעלות באמצעות חיישנים על הכביש. החיישנים ממוקמים אחרי המצלמה.

5. יש כרגע 5 מצלמות בכביש החוף. יש 4 בכביש 4 בצפון - עין המפרץ עד נגבה. יש 5 בכביש 4 באזור חדרה-בנימינה. יש 4 בוואדי ערה.

יש כ-35 בכל רחבי הארץ. צפויות להיות 900...

6. גלאי רדאר לא יגלה אותן. הסיבה: הפעלה באמצעות פסי דריכה בלבד.

7.

...רק אם תכניס את הנתונים ל GPS שלך אתה יכול לקבל התרעה .בתנאי שאתה יודע את כל המיקומים...

נכון, אבל לא צריך לזכור בע"פ או לדעת 900 מיקומים. למי שיש GPS עם iGO יכול להוסיף קובץ מכמונות ונגמרה הבעייה. פשוט משמישים את המכשיר חוץ מלנווט גם להגנה ממכמונות.

ניתן לרכוש היום מכשיר נווט ב-500 - 600 ש"ח. הקובץ זול - משהו כמו 8 ש"ח בחודש. יותר זול מלקבל קנסות ולאבד רישיון נהיגה.

פורסם

יש איזשהו פתרון הגבת מהירות אלקטרונית זול יחסית למכוניות פרטיות?

להגביל מהירות נסיעה ל 100 או 110 אלקטרונית ונגמר הסיפור.. זה יהיה מעצבן בהתחלה אבל נהגים יתרגלו לזה עם הזמן וזה גם ידפוק את האוצר שכן הוא לא יצליח להחזיר את ההשקעה על המצלמות

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
לא פעם ולא פעמיים כתבתי שאכיפה אפקטיבית היא אכיפה אקטיבית, כזו שאתה לא יודע מאיפה השוטר "יפול" עליך. ניידות סמויות ואופונענים שיאכפו את העבירות שגורמות לתאונות הקשות והקטלניות באמת (חגורות בטיחות, פלאפונים, קו הפרדה רצוף, רמזורים אדומים) תפחית בצורה ניכרת את מספר תאונות הדרכים ותחנך את הנהגים טוב יותר מכל מצלמת מהירות מטופשת ומיותרת.

יותר מזה, הייתי מכפיל ומשלש את עמדות הביקורת של משרד התחבורה לבדיקת תקינות כלי רכב. זה לא הגיוני שכמעט חצי מרכבים בכביש נוסעים עם ליקויי בטיחות חמורים או פנסים מסנוורים. מכוני הטסטים הם בדיחה בעניין הזה.

כשאין נוכחות משטרתית בכבישים ועם המנטליות הישראלית אין דין ואין דיין. חבל שלא קיבלנו את אוגנדה, היינו מתמזגים שם טוב יותר.

איתמר.

ושכחת את אלו שמתפרעים בכביש שגורמים ללא מעט תאונות .

פורסם

צריך לעשות רק דבר אחד. וזה חוקי! וזה יפגע קשה בזכיין.

לעשות שלטים גדולים ויפים. 500 מטר לפני המצלמות.

אתה נוסע. רואה שלט גדול ויפה. מצלמה לפניך. וסימון המהירות החוקית.

אתה מאט. למהירות החוקית. עובר את המצלמה. וחוזר למהירות שלך.

ברגע שזה יהיה גדול. בולט. ועיקבי. ליד כל מצלמה חדשה. שלט.

לא יהיה הרבה כסף לזכיין.

ולגבי העמודים המשוריינים.

והמצלמות עם המערכות כיבוי.

כל מצלמה מחוברת לארון. וארון מקומו על הרצפה. והוא תמיד יהיה יותר נגיש. והרבה יותר קל לפגיעה.

* אין לראות בכותב ממליץ לפגוע במצלמות.. !!! * אבל הארון זה משהוא אחר. במחשבה שנייה. עזבו את הארון.

חפשו את המפעיל. הוא בלי מגנים. וברזל. מקסימום חולצה עם לוגו. יודעים מה. עזבו אותו.

חפשו את השר בממשלה שאשם בזה. ותדאגו שהוא והמפלגה שלו לא יחזרו לשלטון.

ונראה את השר הבא (או המפכ"ל. ) שימשיכו במסכת השקרים הללו.

ומילה אחרונה. אני מוכן לתרום / לתת / להשתתף. במערכת שתבדוק את האמת מאחורי "האמת" שהמערכת הזו תוריד את התאונות הדרכים. באזורים שבאמת צריך.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

התחלתי לנסוע עם WAZE או GPS אחר רוב הזמן.

מקווה שיורידו בכוח את המצלמות האלה, ומהר.

אגב, למי שמחפש בגוגל יש איך למצוא את הצורות להרוס אותן.

לי אין בעיה להגיד שאני תומך בהרס של המצלמות כי הן עבירה על הזכויות הבסיסיות שלנו.

לעולם לא אעשה את זה בעצמי כי אני מפחד מההשלכות אבל בטוח שאנשים "מהאוכלוסיות שהחוק לא חל עליהן" כן יבואו ויהרסו אותן.

פורסם
איך אפשר לנסוע שם לפי חוק?

יש לך נסיעה של 100 ק"מ מתל אביב לחיפה עם קטעים ממש ממש חשוכים ומשעממים, ואתה רק רוצה להגיע להגיע הביתה (כי אם היית בתל אביב כל היום, סביר להניח שהיום שלך היה די עצבני).

למה לנסוע על 85-90 קמ"ש ושייקח יותר משעה, כשאפשר בלי שום בעיה שייקח 45 דקות, וזה אפילו לא יותר מסוכן?

אנשים רוצים להגיע הביתה, להתקלח, לאכול משהו ולהירגע, והנה המדינה מתעניינת במהירות שיש לי וגונבת לי זמן מהחיים שלי.

חוץ מזה, השיעמום הבלתי נסבל של כביש החוף יכול לשגע בן אדם. אם לפחות כל הכביש היה מואר, אולי אפשר עוד להבין, כי קל יותר להתרכז כשהכביש מואר, אבל כשיש חושך והרגשה של עולם שלישי (כמו כל הקטע מאולגה עד חיפה), אתה רק רוצה להתחפף משם כמה שיותר מהר.

לנהוג ברכב זה שיעמום? עם כל הפינוקים של ה MP3, מזגן או חימום בחורף, נוחיות של מושבי הרכב, הגנה מפני מזג האויר ולכל זה אתה קורא שיעמום? תנסה לעשות את הנסיעה הזו עם אופנוע ואז תראה מה זה שיעמום. לנהוג הרבה יותר מהר בשביל לחסוף כולה 15-30 דקות? למען האמת לא שווה את זה כפי שנאמר "עדיף לאבד רגע בחיים מאשר חיים ברגע" אתה יכול לתרגם את זה לגבי רישיון הנהיגה.

יש איזשהו פתרון הגבת מהירות אלקטרונית זול יחסית למכוניות פרטיות?

להגביל מהירות נסיעה ל 100 או 110 אלקטרונית ונגמר הסיפור.. זה יהיה מעצבן בהתחלה אבל נהגים יתרגלו לזה עם הזמן וזה גם ידפוק את האוצר שכן הוא לא יצליח להחזיר את ההשקעה על המצלמות

תעשה כמוני. תנהג ברכב עם 60 כ"ס ככה שלנסוע במהירות מעל 120 זה להוציא לו את המיץ. אז תראה איך אתה תנהג במהירויות שפויות יותר. תאמין לי שעם 60 כ"ס 110 קמ"ש זה גן עדן לא מבקש יותר כי גם האוטו לא מסוגל לתת יותר בלי להוציא את הנשמה. זה גם טוב לכיס דרך אגב. נסיעה באוטו עם מנוע קטן במהירות 90-100 נותנת לי צריכת דלק של 1ליטר ל 17. איזה יופי, כמו מנוע דיזל כמעט.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...