Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו שאתה רואה אין מה למהר לשמוח....

אמנם מפתה, אבל כמה אנשים שנוסעים ברכב ששווה 3000 ש"ח יוכלו להוסיף את הסכום שצריך כדי לרכוש רכב בן שנתיים מליסינג?

גם אם יתנו עשרת אלפים, עדיין הפוטנציאל של העניין הזה מוגבל. החברה יודעת זאת ולכן יצאה במבצע.

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אמנם מפתה, אבל כמה אנשים שנוסעים ברכב ששווה 3000 ש"ח יוכלו להוסיף את הסכום שצריך כדי לרכוש רכב בן שנתיים מליסינג?

גם אם יתנו עשרת אלפים, עדיין הפוטנציאל של העניין הזה מוגבל. החברה יודעת זאת ולכן יצאה במבצע.

תתפלא לשמוע אבל אני מכיר כמה אנשים שגרטו את הרכב שלהם ויתקדמו לרכב חדש מהניילון! אני מכיר מישהו שגרט גולף MK2 וקנה איביזה חדשה! או אחד שגרט סובארו 88 וקנה I30 בת שנתיים ועוד אחד שגרט שרייד וקנה אלטו או אחת שגרטה אונו 86 וקנתה פוקס חדשה!

אבל מה הם עושים עם המכוניות הישנות האלה אם כבר אין גריטה?

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

במקום סתם להרוס, הם יכולים לפרק את כל הרכבים ופשוט למחזר כמו שצריך את החומרים שהם מורכבים מהם, לא חסר ספוגים בדים, זכוכיות חלקי פלסטיקחלקי פח וברזל ומתכת שונים.

זה הכל חומרי גלם שאפשר להשמיש במקום סתם להשחית ולהרוס,

על זה באמת צריך לומר " בל תשחית"

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

מקווה שלא יהיה לה יותר תקציב בישראל!

עד היום ה bx האהוב שלי חסר לי ובמקום זה יוצא לי לנסוע ברכבים חדשים שה bx היה מכניס בכיס הקטן כמעט בכל תחום.

זה לא עוזר הרבה כי בכרמל יש bx אחת בודדת וכל פעם שאני עובר שם הלב שלי נקרע מכאב וגעגועים ל bx האהוב שלי שהושמד ועוד בשביל 3000 ש"ח.

a900,אם הינך צודק בנוגע למספרים אז באמת הדור של שנות ה 80 כמעט אבוד.

אני מניח שאתה צודק,כי הפסיקו להתקשר מהמוסכים באיזור לאדם שהיה מטפל ב bx האהוב שלי לטפל ברכבים בשביל המוסכים.

ל estk, המדינה לא רוצה למחזר אותם אלא לגרום לאנשים לעבור לרכבים חדשים פחות אמינים מין הסתם ולהכניס למוסכים עוד כסף ובעקיפין עוד מע"מ וכו לקופת המדינה.

i will always miss you

פורסם
הלוואי שיפסק כל ה**א הזה!

דרך א"גב, החלקים של המכוניות יוצאים למכירה או שזה נטו גריטה והכל הופך לקוביה בסוף ?

a900 צודק,כי ראיתי בכאב לב כיצד הרכב האהוב שלי מסומן להשמדה מכל צד.

i will always miss you

פורסם

אני לא זרקתי אותו חס וחלילה. שילמתי על ההוצאות שלו כולל הטיפולים ואני הייתי רוב הזמן היחיד שנוסע איתו בשנים האחרונות שלו,אבל הוא לא היה על השם שלי.(הטעות שלי) לא דברתי בגלל הגריטה שלו עם בעל הרכב והאדם שטיפל בו שהחליטו שהוא הולך לגריטה חודש וחצי ועדיין לא סלחתי להם על ההשמדה של החבר הנאמן.

בכל מקרה בוא לא נפתח את זה שוב ברשותך,כי זה גורם לי געגועים וכאב לב רק מלחשוב על הדרך שהוא גמר את החיים שלו ועוד בשביל להכניס עוד כמה רכבים חדשים פחות אמינים לשוק הרכב ולתת עוד עבודה למוסכים.

i will always miss you

פורסם

בכל מקרה בוא לא נפתח את זה שוב ברשותך,כי זה גורם לי געגועים וכאב לב רק מלחשוב על הדרך שהוא גמר את החיים שלו ועוד בשביל להכניס עוד כמה רכבים חדשים פחות אמינים לשוק הרכב ולתת עוד עבודה למוסכים.

עם כל הכבוד לנוסטלגיה, אני מעדיף לראות כמה שיותר רכבים חדשים, בטוחים ובעלי פליטת מזהמים נמוכה ככל האפשר.

אורך חיים של מכונית נע סביב ה 20 שנה לערך, וגם כך רוב הרכבים שניגרטו היו מסיימים את חייהם, מהטעם הפשוט שאיש לא ישקיע שיפוץ מנוע במכונית ששווה 1000 ש"ח.

זה טבע העולם, ומזה חיים כל יצרני המכוניות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ל estk, המדינה לא רוצה למחזר אותם אלא לגרום לאנשים לעבור לרכבים חדשים פחות אמינים מין הסתם ולהכניס למוסכים עוד כסף ובעקיפין עוד מע"מ וכו לקופת המדינה.

אפשר למחזר את כל החלקים שעשוי מהם הרכב לדברים אחרים, חבל לקחת רכב שמכיל הרבה חומרי גלם, לזרוק עליו טונה ברזל ולמעוך אותו לגמרי ואח"כ לזרוק אותו ,

תחשוב כמה חומרי גלם יש ברכב, אפשר להתיך מנועים גירים, להשתמש בחלקי פח, זכוכית ,לעוד הרבה דברים, ולא כחלקי חילוף לרכב.

אם באמת היו עושים גריטה מועילה ולא סתם לזרוק אותם לפח תמורת 3000 שקל, וזהו.

פרטים בה"פ .

פורסם
אפשר למחזר את כל החלקים שעשוי מהם הרכב לדברים אחרים, חבל לקחת רכב שמכיל הרבה חומרי גלם, לזרוק עליו טונה ברזל ולמעוך אותו לגמרי ואח"כ לזרוק אותו ,

תחשוב כמה חומרי גלם יש ברכב, אפשר להתיך מנועים גירים, להשתמש בחלקי פח, זכוכית ,לעוד הרבה דברים, ולא כחלקי חילוף לרכב.

אם באמת היו עושים גריטה מועילה ולא סתם לזרוק אותם לפח תמורת 3000 שקל, וזהו.

בישראל אמורים למחזר בקבוקים שיש עליהם פיקדון,אבל רוב הבקבוקים סתם הולך לפח בפועל בניגוד לספרד בה בקבוקים של קוקה קולה עוברים מחזור,ומנגד קח את הנתון של 18 אלף רכבים שסתם הלכו לפח שכל בעל רכב קיבל 3000,תכפיל את הסכום זה יוצא לך 54 מיליון שקל והסכום חזר לקופה הציבורית דרך המיסים על 350 אלף כלי רכב חדשים משנת 2010. במילים אחרות אתה צריך לתת למחזור תמריץ כלכלי בשביל למחזר את הרכבים האלה.

בעולם כפי שאמרת אכן לוקחים רכבים ישנים,משאיות ישנות,אוניות ישנות וקטרים ישנים למחזור והם חוזרים כחדשים,אבל שוב זה עסק שמכניס כסף לבעלים שלו ולאותה מדינה בעקיפין.

עם כל הכבוד לנוסטלגיה, אני מעדיף לראות כמה שיותר רכבים חדשים, בטוחים ובעלי פליטת מזהמים נמוכה ככל האפשר.

אורך חיים של מכונית נע סביב ה 20 שנה לערך, וגם כך רוב הרכבים שניגרטו היו מסיימים את חייהם, מהטעם הפשוט שאיש לא ישקיע שיפוץ מנוע במכונית ששווה 1000 ש"ח.

יש ויש כמובן,אבל קח דוגמא הפוכה.

דוגמא לרכב ישן בטוח ונוח מרכרב חדש זה סיטרואן bx ופלאס ודגמים אחרים של סיטרואן. תעשה עם רכב כזה שמתוחזק טוב סיבוב ותעשה עם רכב חדש סיבוב מאזדה 3,פורד פוקוס חדשים ותגיד לי לאיזה רכב יש יותר אחיזה בכביש ואיזה יותר נוח. בסיטרואן גלגל יכול לאבד אויר והוא יכול להמשיך לנסוע גם אם יש לו פחות אחיזה בכביש.

בנוגע לזיהום נקודה טובה,אבל אפשר לחשוב כמה רכבים כאלה נוסעים נשארו היום. ה 350 אלף רכבים החדשים מ 2010 וכל שאר הרכבים משנת 2000 מזהמים הרבה יותר ממה שכבר נשאר משנות ה 80.

דבר נוסף הוא אדם שכבר מחזיק כזה רכב במצב טוב לא יעשה איתו שטויות אלא ישמור על הרכב בדרך כלל. אני עם הסיטרואן לא הייתי נותן קיק דאון ושמרתי על המנוע והגיר של הרכב,יותר מזה הוחלף לו גיר ומנוע ב 5000 שקלים והרכב היה מצוייד גם בשלט ואזעקה ועוד כמה דברים אחרים שלא תראה ברכבים מהשנים האלה.

לכן צריך להבדיל בין רכבים שהוזנחו לרכבים שמטפלים בהם.

לנסיעות ארוכות יום יום יש רכבים חדשים ובנקודה הזאת אתה צודק ב 100%,אבל זה לא אומר שצריך להוריד מהכביש את הישנים לפי דעתי האישית.

i will always miss you

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי התוכנית הזאת לא הועילה בהרבה, היא הייתה טובה בעיקר למי שהחזיק רכב ישן עם טסט בנוסף לרכב חדיש יותר ולא הצליח למכור.

הרי מי שיש לו רק רכב ישן עם טסט, צריך אותו ומשתמש בו לא יתן אותו תמורת 3000 ש"ח שלא באמת יעזרו לו להחליף אותו במשהו חדיש ובטיחותי יותר.

אני לא מאמין שזיהום האויר ירד. על כל רכב ישן שהורידו מהכביש עלו כמה רכבים חדשים שמזהמים ביחד יותר ממנו.

מבחינת בטיחות, מי שגרט את הרכב שלו זה בדרך כלל מי שלא היה לו מה לעשות איתו יותר, כלומר יש לו אמצעי תחבורה אחר והוא לא משתמש ברכב הישן, אז במילא לא נוסעים בו והוא לא מהווה סיכון בטיחותי.

מבחינת פינוי חניות, זה לא תרם לכלום. כמה רכבים חדשים עולים לכביש כל שנה לעומת הרכבים שנגרטו?

מילא הורדתם מהכביש, אבל למה גם את החלקים שניתן להשתמש בהם לזרוק לפח?

אני רואה בזה פגיעה באיכות החיים של חלק מהציבור, שלא תמיד יכול לקנות רכב חדיש יותר ועכשיו בגלל מחסור בחלקים לא יוכל להחזיק רכב בכלל.

לא כולם רוצים ויכולים לקנות רכב חדש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כל המצדדים בגריטה בטיעון שהרכבים הישנים "מזהמים" זה פשוט בולשיט ,

רכבים חדשים דנדשים היום, יוצאים מהמפעל עם רמת זיהום גבוה מאוד, כל רכבי השרד למינהם, מי שרואה את הפרסומים שלהם,

אז יש למטה מין "סקלה" כזו של רמת זיהום האוויר,והיא ממש לא בחלק הירוק ו"הידידותי" .

כל רכב כזה מזהם לא פחות מכל רכב אחר שנגרט, אז חלאס עם הצביעות הזו של "מזהמים".

פרטים בה"פ .

פורסם

גרטתי לאחרונה דייהטסו שרייד מודל 1991, במצב מכאני מצויין וגופני סביר. קראו לה "ליידי D", והיא שימשה בעיקר לתפיסת מקום חניה.

באמת כאב לי הלב לעשות את זה כי אני זוכר שממש לפני לא הרבה זמן היחס לחיפושיות ולמיני מיינור היה בערך כמו לדייהטסו הזו, ויתכן מאוד שבעוד עשור המעשה יראה כמו איוולת. אבל מה לעשות - אף אחד לא רצה אותה. לילדי יש מכוניות טובות יותר ,הצעתי אותה בחינם לאחייני החייל בקריה והוא לא רצה, ואפילו בקארזפורום לא נמצא לה גואל במחיר הגריטה. להשאיר אותה זה הוצאה מתמשכת ומיותרת, ולכן עם יומיים לסוף הטסט, נסעה את נסיעתה האחרונה.

אני מאמין שרוב הנגרטות הן אכן גרוטאות, ואם בזכות התמריץ יש פחות משפחות שנוסעות במכוניות מודל 1991 אלא במשהו מעט יותר בטיחותי ופחות מזהם - יש בזה יתרון. לאספנות תמיד יהיו כמה מכוניות שישארו, כמו שקרה בארה"ב וגם באירופה בעשורים האחרונים למרות חוסר ההגיון הכלכלי גם שם.

נמרוד

פורסם

תיקון קטן, הגיל הממוצע של מכונית בישראל הוא 6 שנים על פי הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה.

פורסם

נמרוד, אני דווקא רוצה דייהטסו כזאת, הייתי מעדיף 88- אבל לא נשארו כבר... בגלל התכנית הגריטה הארורה הזו- לא יכול להרשות לעצימי, כי מה לעשות- איני יכול להרשות לעצמי ליקנות רכבים ב-3 אלף כל הזמן- בניגוד לכמה מאות שקלים שהם באמת היו שווים ללא גריטה! :cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...