Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה לגבי הסיטרואן DS3? אני מתאר לעצמי שחלקכם יסלדו רק מההצעה שלי אבל היא נראית מעולה

וגם נוסעת חביב (עשיתי נסיעת מבחן). לא יודע אגב אם היא נמצאת במלאי.

בטח אאודי A1 לא באה בחשבון שלבטח היא לא ממש ספורטיבית.

המושבים של הפולו GTI מדהימים ובכלל היא נראית נהדר לטעמי.

גם את הפיאט גרנדה פורטו אבארת' מאוד מאוד אהבתי, קראתי עליה יופי של ביקורות.

לך תנסה אותה - יש מצב שתתאהב :)

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין רכב מבחן לפולו GTI אבל ישבתי בתוכו בצ'מפיון ואכן הוא היה מקום שני אצלי אחרי השירוקו מבחינה תחושת ישיבה בפנים. הוא גם מגיע עם כל האיבזור החסר בשירוקו. אתה צודק, אחשוב גם עליו. תודה.

הזמנתי היום את הפולוGTI החדשה בצבע לבון (נשאר רק עוד אחד במלאי בצבע שחור) המחיר, 153K לאחר 5K הנחה במרתון המחירות.

נהגתי בלאון וישבתי בלאון, זה היה הלם תרבות בשבילי!! איכות הפנים עלובה והאבזור לא משהו בכלל!

פורסם

תתחדש! בדיוק ראיתי פולו GTI על הכביש, והיא באמת יפיפייה. גם האבזור הפנימי שלה הוא יחסית אחד המוצלחים של VW.

אגב, הזמנת על עיוור בלי לנסוע עליה בכלל? מפחיד אותי קצת.

פורסם

אחרי שנים כפיות ומהנות בקבוצת VAG עם מעל 200 כ"ס החלטתי להמשיך הלאה ...

לפני כחודשיים הייתי בהתלבטות דומה לשלך, עם כיוון ספורטיבי בראש ובראשונה, ורק אח"כ פרקטיות, שווה שתקרא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=385121

אני הלכתי על כלי פחות "משפחתי" ופחות "פרקטי" או פוליטקלי קורקט, אך ביצועיסט (פחות מ 4 שניות ל 100) חסכוני בדלק ובזמן בפקקים.

אם הייתי נשאר על 4 הבחירה שלי הייתה כנראה בין אלו:

אלפא מיטו - נסעתי, כלי מגניב, עזוב את הביקורות על ה"ספורטיביות" במגבלות, ניתן לטיפול.

פולו GTI - קטן, חביב וכנראה אמין וישמור מחיר.

לאון TSI - היה מבצע של 1.2TSI ידנית וחדשה ב 100,000 - שווה להתפשר ע הביצועים בכזה מחיר

ככלל, לדעתי שני המנועים היחידים ששווים התייחסות בנוגע לספורטיביות, חדשנות וחיסכון הם מנועי ה 1.4TSI של קונצרן VAG, או מנוע ה 1.4 מולטיאייר של פיאט-אלפא.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אם אתה מחפש האצה וזריזות, בתקציב הזה הכי מהנה ושתרגיש זריזה הרבה יותר היא ה500 אבארט

אישית אני לא מצליח להבין את העיצוב של השירוקו, וכבר חושב שהוא איבד הרבה מהיחודיות שלו, רואים כל כך הרבה שירוקו לבנה בכבישים כאילו שזה רכב ליסינג:-) וכמובן שהוא פחות זריז ומתנהג מהאבארט.

עזוב אותך נתונים על הנייר, לך תעשה סיבוב ותחליט

פורסם

לדעתי השירוקו הוא רכב מדהים ביופיו , ושום גטה , או סקודה לא דומה לעיצוב המהמם והספורטיבי והצעיר

שיש לשירוקו.

צריך להבין שרכב הוא לא רק ביצועים , אלא גם אופי ויופי.

השירוקו לדוגמא הוא מוגדר בעל אופי ספורטיבי , בעל אופי לנהג הצעיר , ובעל יופי יחודי ומרענן.

איך משלבים גם את הביצועים וגם את האופי בחבילה אחת ? זו בהחלט בעייה מאחר וחיה כזו עולה הרבה כסף.

למרות שלדעתי גם GOLF GTI הוא רכב יפה , צעיר , וגם רב ביצועים כאשר בתקציב הנ"ל לא קונים חדש אלא שנתיים שלש אחורה , ןעדיין הוא לא ניראה כמו השירוקו .

לפותח השירשור :

אתה חייב להתפשר או על מראה סביר + ביצועים , או על מה שאתה בדיוק רוצה אך עם ביצועים סבירים ונגמר הסיפור

אני לא התפשרתי על כלום , ולכן אני עם EVO X חדשה......(אבל כמו שציינתי זה עניין של תקציב)

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

הזמנתי נסיעת מבחן על הלאון 1.8. שאלה קטנה לגביה: האם מנועה ה 1.8 הוא TSI בדיוק כמו ה 1.4 על השירוקו? אני זוכר במעורפל שקראתי על הבדל בין 1.8T ל 1.8TSI ושבלאון זה 1.8T. יש משהו בזה?

שאלה נוספת: בעלון הרכב כתוב בקרת שיוט. אני מניח שזה לא רלוונטי לגרסא הידנית, כן?

פורסם
הזמנתי נסיעת מבחן על הלאון 1.8. שאלה קטנה לגביה: האם מנועה ה 1.8 הוא TSI בדיוק כמו ה 1.4 על השירוקו? אני זוכר במעורפל שקראתי על הבדל בין 1.8T ל 1.8TSI ושבלאון זה 1.8T. יש משהו בזה?

שאלה נוספת: בעלון הרכב כתוב בקרת שיוט. אני מניח שזה לא רלוונטי לגרסא הידנית, כן?

בלאון יש מנוע 1.8tfsi שהוא מעט שונה מה1.4 וגם תלוי על איזה גירסא אתה מדבר.. בגדול זה מנוע עם מגדש טורבו אחד אם זאת הכוונה שלך.

ויש גם לגירסא הידנית בקרת שיוט... זה לא קשור לתיבת ההילוכים. פשוט בידנית בנוסף לנגיעה בברקס גם נגיעה בקלאץ תבטל את הבקרת שיוט.

אני במקומך הייתי הולך על הלאון מכל האופציות שנתת. נותנת הכי הרבה לדעתי וגם אחלה מכונית סך הכל.

בטח אם אתה לוקח ידנית.

וכמובן שאתה נשאר עם הרבה כסף ביד מ140 אלף.

דיטיילר בנשמה...

מוכן לעזור בכל שאלה, בעיה ומה לא

פורסם

לא הבנתי אם מדובר על רכב חדש אבל ללאון החדשות יותר יש 1.8TSI עם מגדש טורבו+מגדש על בדיוק כמו בסקודות ופולקוואגנים.

ולמה אתה שואל אם ה1.8 שבלאון זהה ל1.4 שבשירוקו ? אתה שואל אם הביצועים די זהים או אם המנועים באמת זהים? כי כמובן שהם לא זהים.

פורסם

רק שאלתי אם זה מנוע TSI כמו שבשירוקו יש מנוע TSI. לא זוכר איפה קראתי שבלאון זה T ולא TSI, אבל בטח הכוונה הייתה ללאון ישנה. אין לי מושג.

למשל כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2657894&postcount=11

(תגובה 11)

טוב לדעת על בקרת השיוט. כל יום לומדים משהו חדש. הכוונה שלי לרכוש לאון ידנית חדשה. אני מתלבט בין 1.8 ל 1.2. נראה מוגזם, אבל אני רק חושב על צריכת דלק. לא ברור לי ההבדל בצריכה בין השתיים. מהדיווחים השונים בפורום גם קשה להסיק מסקנה ברורה. יש שאומרים שה 1.2 בנסיעה פרועה יתן 1:9. ובמבחני דרכים שקראתי יש שנתנו ל 1.8 ממוצע 11:1, ויש שנתנו בדיוק את אותו ממוצע ל 1.2. בקיצור בלגן.

הסיבה היחידה מבחינתי לשקול את ה 1.2 הוא חסכון משמעותי בדלק (אני נוסע 35K בשנה). משמעותי=חיסכון של 8000 ש"ח בשנה בין ה 1.2 ל 1.8. פחות מזה, אקח כבר את ה 1.8 בשביל להנות מהביצועים.

יש למישהו הארות בנושא?

פורסם
לא הבנתי אם מדובר על רכב חדש אבל ללאון החדשות יותר יש 1.8TSI עם מגדש טורבו+מגדש על בדיוק כמו בסקודות ופולקוואגנים.

ולמה אתה שואל אם ה1.8 שבלאון זהה ל1.4 שבשירוקו ? אתה שואל אם הביצועים די זהים או אם המנועים באמת זהים? כי כמובן שהם לא זהים.

בכל מנוע שהוא 1.8 או 2.0 בקבוצת פולקסוואגן יש אך ורק מגדש טורבו בודד.

TSI לא אומר שיש מגדש טורבו ומגדש על.

TSI זה פשוט שם זה שבגלל שהמנועים הראשונים שהגיעו לארץ היו עם מגדש טורבו ומגדש על כולם חושבים שזה תמיד ככה אז זה ממש לא ככה.

לפותח הפוסט, במנוע הלאון הדור הקודם 2005 ומטה היו מנוע 1.8T היום זה מנועי TFSI בפועל ובתכלס רשום שם TSI כי זה המיתוג שמכירים. מבחינתך, שקוף.

בנוסף הכל שאלה של כמה אתה הולך להתפרע וללחוץ עם האוטו.. מנועי ה1.8 שיש בלאון יכולים לעשות גם 1:18 בנסיעה בין עירונית על 90 קמ"ש עם בקרת שיוט.

בפועל הייתי לוקח את ה1.8 שכן לדעתי אם אתה מחפש קצת כוח ברכב הוא יענה לך הרבה יותר טוב על הדרישה וכשלא תצטרך הוא יכול גם להיות חסכוני ונעים.

דיטיילר בנשמה...

מוכן לעזור בכל שאלה, בעיה ומה לא

פורסם

לי יש את הלאון 1.8 TSI.

לדעתי לך על ה1.8 כי כשמדי פעם תרצה ללחוץ הוא יענה לך בתאוצה ולא כמו ה1.2 עם ביצועים בינוניים.

צריכה ממוצעת של ה1.8 שכמעט כל הנסיעות הן בעיר עם לחיצות יחסית תכופות היא 1:13 בערך.

בנסיעה בין עירונית על 90 עם בקרת שיוט אפשר להגיע גם ל1:18 כמו שאמרו.

חוץ מזה שהמנוע הזה זמין ברמות.

שיא מומנט של 25 קג"מ ב 1500-4500

ושיא הספק של 160 ב 4500-6200.

אני יכול לומר אבל שאחרי 5500 בערך המנוע מתחיל לנשום פחות טוב, לא שהוא נחנק פתאום אבל זה משהו שמרגישים.

דרך אגב עם כל צ'יפ הכי פשוט אפשר לעבור את ה200 כ"ס ואת ה30 קג"מ בקלות.

המנוע הזה מצטיין בהאצות ביניים, ועם גיר ידני זה בכלל תענוג.

גם הגיר הוא נורא כיפי בגלל יחסי העברה קצרים יחסית וידית קצרה שמאפשרת להעביר הילוך בקלות ומהירות.

הקלאץ' הוא רך מאוד ולא מעייף לנהיגה.

חוץ מזה אתה מקבל רכב קטן יחסית וקל אבל מרווח ולא תרגיש שחסר מקום גם מאחורה וגם בתא המטען.

אתה גם מקבל הרבה אבזור שאין ברכבים שמתחרים איתו, כמו למשל בקרת אחיזה (לא esp) בקרת לחץ אוויר בצמיגים, מערכת שעוזרת בזינוק על ידי כך שהיא מזהה שיפוע ומחזיקה את הברקס לכמה שניות שמספיקות להתחיל נסיעה.

אם תרצה עוד מידע אפשר גם בפרטי ובפלאפון.

They are trying to ban me...

• תוכן חדש...