Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

שלום כולם,

יש לי תוכנה יקרה (solidworks 2008 ) שנקנתה על חשבון חברה בה הייתי שותף, מקורית כדת, כדין וכ-5500$ ימ"ש.

החברה נמכרה אך הלפטופ עם התוכנה נשארו אצלי - ללא דיסק ההתקנה.

המחשב מתחנן לפירמוט. איטי ומטומטם, אבל סוחב את הסוליד כמו גיבור.

מה עושים?

תודה,

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אם התוכנה נרכשה כדת וכדין, נדמה לי שניתן להוריד התקנה מאתר החברה, כל עוד יש לך את הרישיון המקורי, הקוד והסיסמה.

אני הייתי בודק מול האתר של החברה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני לא רואה בעיה.

מקסימום ליצור קובץ IMAGE של המערכת, להעביר על דיסק קשיח אחר.

ד"א אם כבר - פתרון מעולה שיהיה במחשב עוד דיסק קשיח מאותו דגם, אותו סוג אותו הדבר שישמש כגיבוי. יש להגדירו ככה שכל מה שיורד / מועבר לדיסק הקשיח הראשי (ניקרא לו A) יועבר אוטומטית אליו (לדיסק קשיח B).

ככה תמיד יש גיבוי של כל המחשב, בעוד כונן נוסף.

היום כונן של 1TB (אלף ג'יגה) עולה 250 שקלים. אולי יותר זול.

בקשר לשאלתך כמו שאמרתי - IMAGE זה להעתיק את כל מה שיש במחשב, בידיוק איך שהוא למקום אחר ולפתוח אותו.

כמו שמעתיקים סרט לחבר מהמחשב ופותחים אצלו? אותו הדבר, רק עם כל כל המחשב, וכל המערכת הפעלה.

או שאפשר גם לגבות את כל הרג'יסטרי אם אני לא טועה, הרי כל הערכים של התוכנה נשמרים שם + להעתיק את התיקיה של התוכנה. לדעתי זה אמור לעבוד.

ניסית להתקשר לתמיכה / שירות לקוחות של התוכנה לדבר איתם? אם היא כ"כ יקרה, ברור לי שיש לה תמיכה ושירות לקוחות רציני.

• אחראי פורום
פורסם

תודה.

אפנה לתמיכה, אולי אצליח לשנורר איזה שדרוג :-)

פורסם

למיטב ידיעתי, לסוליד וורקס באמת יש תמיכה מאד מקצועית בארץ.

אם תראה שהם לא מספקים לך פתרון, דבר איתי בה"פ. אחד המהנדסים בחברה שלנו

עבד אצל היבואן במשך כמה שנים ומכיר את ההתנהלות שלהם, סביר להניח שיוכל לסייע.

פורסם

אם יש לך רישיון אתה יכול גם להוריד מהרשת עותק ולהשתמש בו.

אישית לא סובל את התוכנה הזו. סימטרון עדיפה בהרבה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מצד אחד אתה טוען שהמחשב לא כתמול שלשום

המחשב מתחנן לפירמוט. איטי ומטומטם

מצד שני,התוכנה הזו די כבדה,אבל אתה טוען בשנית שהמחשב מריץ אותה בלי בעיות מיוחדות.

אבל סוחב את הסוליד כמו גיבור.

איפה הבעיה? מבחינת חומרה ישנה? או המערכת הפעלה שמלאה בכל מיני דברים בעייתים שמקשים על הפעילות השוטפת?

לעשות IMAGE (גוסט) לא יעזור כי אתה תשכפל את אותה מערכת בעייתית ותתקין אותה בדיסק חדש (או בקיים לאחר פרמוט) ואז זה יוצא שאתה חוזר לאותה נקודת התחלה.

אלא אם כן יש בעיה בחומרה (בעיה פיזית,או פשוט לא מספיק זכרון\מקום פנוי\מעבד+לוח ישנים,וכו').

אם תשיג התקנה של התוכנה,כל האופציות פתוחות בפניך :) אבל לשכפל את המערכת הפעלה כמו שהיא לא ייתן לך הרבה.

לשיקולך.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

ezuf,

תאמר לי אם אני טועה ידידי.

מחשב חלש, בן 6 שנים, מעבד X, חצי ג'יגה זיכרון.

תעביר את כל הנתונים שלו (אימג') למחשב מעבד I7, עם 4 ג'יגה זיכרון, לדיסק קשיח מהיר יותר.

איפה בידיוק הבעיה? גם יעבוד מהר יותר, גם תוכל למחוק

הכל לאט לאט (הוספה והסרה) ולהשאיר מערכת הפעלה נקיה ורק את התוכנה עליה. זה אם אתה לא רוצה העתק שלם של המחשב הנייד שלך אחד לאחד.

הינה לך אותה תוכנה שרצית בלי בעיות.

הרי המטרה הסופית (או שאני לא מבין נכון?) היא לשמור על התוכנה - הוא לא רוצה לאבד אותה.

הפנתי אותו גם לתמיכה, אך נגיד ולא היה תמיכה, לדעתי הפתרון שנתתי לו הטוב ביותר.

שהרי גם אין לו התקנה, אז מאיפה הוא ישיג? אם היה התקנה זה סיפור אחר, אז הוא כבר לא היה פותח את הנושא.

ערב טוב חבר!

פורסם

חוששני שאתה טועה, בעיקר משום שבמקרה הנ"ל מדובר בפירמוט ולא בשדרוג המחשב.

זה שהוא איטי נגרם מהתקנת תכנות אחרות, דברים שהמחשב ספג מהאינטרנט או מכל מיני פעולות

ויישומים אחרים שרצו עליו במהלך התקופה. תעשה את האימאג' מהמצב הנוכחי והגעת בדיוק לאותה

נקודה (= מחשב איטי).

הדרך החכמה לעשות אימאג' היא מיד לאחר פירמוט, ולאחר שסיימת להתקין את כל העדכונים והתוכנות

שאתה צריך שם (אופיס וכד'). כך אתה תופס את המחשב בנקודת העבודה האופטימלית - מותקן במלואו

אך עדיין לא מזוהם.

משום שכאן לא בוצע אימאג' בנקודת העבודה האופטימלית, פירמוט והתקנה מחודש של הכל אכן נראה כמו

צעד נכון. לשם כך, כדאי למקד את המאמצים במציאת קובץ ההתקנה או שחזורו, ולא בצריבת אימאג'ים או

פתרונות ביניים.

הכוונה שלך טובה והפתרון שהצעת לא יזיק, רק שהוא לא יעיל לטווח ארוך (פרמוטים עתידיים), ובמקרה זה

ישנם פתרונות עדיפים.

פורסם

ezuf וsuperman, כאשר מעבירים כונן עם מערכת הפעלה בין מחשבים עם הבדלים משמעותיים בחומרה ובעיקר בצ'יפסט יתכן כי מערכת ההפעלה לא תעלה כלל ונתקל במסכים כחולים. גם אם מערכת ההפעלה תעלה יהיה צורך להתקין את כל הדרייברים של הלוח מחדש, תהליך איטי ומייגע, לא בכל המקרים ניתן להשתמש בדיסק ההתקנה האוטומטי של לוח האם וגם אם הכל מותקן, תשאר עם מערכת הפעלה יותר איטית ממה שהתחלת.

דעתי היא שאת נושא הרשיון יפתור אל מול התמיכה, אני בטוח שיעזרו לו, כבר עזרו לי במקרים יותר גרועים חברות פחות ידועות או חברות שהתמיכה שלהם לא ידועה בעזרתם.

דרך טובה לעבוד היא להשתמש בנק' השחזור של מערכת ההפעלה, להסיר תוכנות אשר לא משתמשים בהם יותר, להפסיק להתקין את הטולבארים המפגרים של כל אתר אינטרנט ולהשתמש באנטיוירוס/אנטיספייוור אם אתם רוצים להיות שקטים.

כמו שezuf רשם, אימג' הכי טוב לבצע לאחר התקנה נקייה, לאחר התקנת התוכנות ההכרחיות לעבודה וכל העדכונים של מערכת ההפעלה/תוכנות לאותו הזמן.

ישנם תוכנות חינמיות מומלצות כמו EASEUS TODO BACKUP ואחרים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• אחראי פורום
פורסם

תודה לכולם.

דריש - אקח זאת בחשבון, תודה על ההצעה. התמיכה שלהם היתה יעילה מאוד כשהצטרכתי אותה.

שי - אין לי ניסיון ארוך מדי על סימטרון אז לא אחווה דעה, אבל בסוליד אני שוחה חופשי כבר כ-10 שנים וטוב לי איתה, על אף המוגבלויות.

ezuf - המחשב מעולה לסוליד, הוא נבנה ונרכש במיוחד לזה. הבעיה היא שנוצרו באגים והערות אזהרה ועוד כל מיני

ויש admin אחר למחשב (שהיה אחראי על כל מחשבי החברה - ז"א שאין למי לפנות יותר),

כך שכל תקלה וכל עניין אני פשוט לא יכול לתקן.

למשל, כמו טמבל אישרתי איזשהו עדכון לאופיס. אחרי העדכון הוא תמיד מקפיץ לי הודעת "התוכנה לא מקורית, פנה ל..."

והאופיס מקורי!! אח"כ קיבלתי על הראש והבנתי את הטעות.

עוד - לפני כמה זמן שאלתי פה לגבי הערה שקופצת באופיס וסוגרת את התוכנה (בשני מחשבים במקביל :roll:).

פעלתי על פי הצעות החברים שענו, ב-PC הפרטי תוך שניה העניין תוקן, בלפטופ העברתי שעה בחיפוש הקובץ והגעתי לאותו מבוי סתום של ה-admin. הוא עולה ממש לאט למרות שחוץ מאופיס וסוליד (עם לא מעט קבצים אבל לא היסטרי), אין בו שטויות.

superman ו-thewolf, תודה גם לכם, שיטות כאלה אתן למי שמבין, אני, כפי שמשתמע - ממש לא.

יש אנטי וירוס טוב ופעיל.

פורסם

הנציגים בארץ של SOLIDWORKS נקראים SYSTEMATICS. הכתובת של האתר שלהם היא solidworks.co.il

מהנסיון המועט שהיה לי איתם הם סופר בסדר ואם אכן התוכנה שלך נרכשה בזמנו כחוק, אין לי ספק שהם יעזרו לך ובצורה

הכי טובה ,במקום לעשות כל מיני ניסויים וטעויות.

• תוכן חדש...